Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@02:16:32 GMT

کدام کالاها سرلیست احتکار قرار گرفتند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۲۹۰۹

احتکار یک معضل اقتصادی است که در تمام ادوار در کشور موجب به بار آمدن خسارت به مردم و دولت شده است. در چند ماه گذشته نیز شاهد بودیم که مسئله احتکار در اصناف مختلف کشور، سیرصعودی به خود گرفت و همین امر،موجب کاهش عرضه در بازار و متعاقب آن افزایش قیمت‌ها و نگرانی مردم شد.

با توجه به اینکه احتکارکننده‌ها، کالاهای خود را در مکان‌های مختلفی همچون استبل‌ها و یا منازل مسکونی و مغازه‌های خالی پنهان می‌کردند، شناسایی آنها به‌سادگی صورت نمی‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادعا می‌کند با تکمیل سامانه جامع انبارداری، کشف انبارهای احتکاری ساده‌تر از گذشته صورت خواهد گرفت. از طرف دیگر سازمان بسیج مهندسین کشور برای هم‌افزایی و افزایش سرعت عمل شناسایی محتکران در کشور اعلام کرد که با این سازمان همکاری خواهد کرد.

در راستای اقدام‌های صورت گرفته برای شناسایی هر چه بیشتر احتکارکنندگان در کشور با رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و رئیس سازمان بسیج مهندسین به گفت‌و‌گو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید؛    

510 هزار انبار در سامانه جامع انبارداری ثبت شده است

محمود نوابی رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اظهار کرد:‌ سامانه جامع انبارداری بخشی از ساماندهی جامعه تجارت است و تکلیف در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخص شده است.

وی افزود: متولی سامانه، وزارت صنعت معدن و تجارت است و کارهای خوبی تاکنون به واسطه این سامانه صورت گرفته است.

نوابی تصریح کرد: 510 هزار انبار توسط مأموران ما شناسایی شده و در سامانه ثبت شده که اکنون دارای شناسه هستند و از نظر ارتباط با گمرک و سامانه تجارت مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به انتقاد برخی افراد که سامانه جامع انبارداری را بدون کارایی معرفی می‌کنند، گفت: اساس کارایی سامانه بر شناسایی انبارها استوار است و این مرحله هر چند که بسیار مشکل بود،‌ انجام شد.

وی تأکید کرد: 18 هزار انبار و سردخانه در سال‌های گذشته توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان تحت عنوان سامانه اعلام موجودی شناسایی شده بود که همه آنها مربوط به کالاهای تعریف شده بودند اما آنچه اکنون سامانه جامع انبارهای وزارت صنعت بر روی آن کار کرده است، شناسایی510 هزار انبار است.

نوابی یادآوری کرد: کارآیی سامانه جامع انبارداری ظرف روزهای آینده مشخص خواهد شد و توسط وزیر صمت در ابتدا اعلام شد که اگر از این پس کالایی در این انبارها ثبت نشده باشد حداقل ظن قاچاق به آن وارد است و مستوجب تحقیق و مجازات خواهند بود.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اذعان کرد: آدرس، تلفن و شناسه و مشخصات مدیرعامل انبارهای مذکور رصد شده است و در ادامه کار زمانی که با گمرک و سازمان راهداری مرتبط شوند،‌ پروسه شناسایی انبارهای متخلف به طور حتم موفقیت آمیز خواهد بود.

وی افزود: در صورتی که کالایی که می‌خواهد از گمرک ترخیص شود، شناسه انبارهای ثبت شده در سامانه جامع را داشته باشد، ‌اجازه خروج خواهد داشت.

لوازم خانگی، برنج و لاستیک بالای لیست احتکار

نوابی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار مشخصی از انبارهای احتکار کننده کالا دارید یا خیر، گفت: اکنون نمی‌توانم آمار دقیقی از این انبارها ارائه دهم اما انبارهایی که تاکنون کشف شده بیشتر در حوزه لوازم خانگی، برنج و لاستیک شناسایی شده است.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در خصوص بازرسی‌هایی که به اختفا و احتکار کالا ختم شده است، گفت: بازرسان ما به صورت کاملا حرفه‌ای با کالاهای تولیدی آشنایی دارند و به درستی می‌توانند موارد احتکار را از غیر آن تشخیص دهند.

وی یادآوری کرد: قبل از اینکه سامانه جامع انبارداری را داشته باشیم نمی‌توانستیم پیام مشخصی برای صاحبان کالا داشته باشیم اما اکنون می‌توانیم افرادی را که صحیح العمل هستند به راحتی شناسایی کنیم.

نوابی اضافه کرد: همین انبارها موظف هستند در آینده به صورت الکترونیکی و بر خط، ‌اطلاعات خود را به وزارت صنعت منتقل کنند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان یادآوری کرد:‌ هر ساله در وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان موجودی 18 هزار انبار گرفته می‌شود و ما اطلاعات کافی از اینکه چه مقدار کالا در هر انبار رفته و چه مقدار کالا از انبارها خارج شده است، داریم.

وی اذعان کرد: امروز به دلیل ممنوعیت واردات مقداری از این بازرسی‌ها و نظارت‌ها تشدید شده است.

نوابی تأکید کرد: ‌تفاهم نامه‌ای با نیروهای بسیج وزارت صمت به امضا رساندیم تا در آینده با همکاری این نیروها بتوانیم با اقتدار بیشتری در زمینه شناسایی احتکار کنندگان عمل کنیم.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تعزیرات حکومتی، تکمیل کننده فعالیت یکدیگر هستند، گفت: ابتدا پرونده توسط ما رسیدگی و کارشناسی شده و پس از اعلام تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی، آنها موظف هستند که حکم را صادر کنند.

وی در خصوص کم فروشی‌های صورت گرفته توسط برخی از تولید کنندگان کالا در بازار گفت: در حوزه کم فروشی، نوع کالا اولویت بندی دارد و یک سری کالاها جزء گروه یک قرار می‌گیرند که بازرسی محور هستند.

نوابی افزود: یک سری کالاها، شکایت محور هستند و بازرسان ما در بازرسی‌های موردی اگر در کم فروشی به تخلفی برسند و یا مردم توسط سامانه 124 به سازمان حمایت از مصرف کنندگان اطلاع دهند، به طور حتم با آن برخورد خواهد شد.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تأکید کرد:‌ در صورتی که هرگونه کم فروشی و یا مواردی همچون اضافه کردن آب به محصولات غذایی را مشاهده کنیم به طور حتم با آن برخورد خواهیم کرد.

وی یادآوری کرد: متأسفانه در موارد جدید شاهد بروز تخلفات نوظهوری هستیم که از جمله آن مواردی است که شرکت بر روی محصول خود ادعا می‌کند دارای ویتامین دی یا امگا3 است و مشخص نیست که چه مقدار ویتامین دی یا امگا3 به آن محصول اضافه شده و سهم اثر قیمتی آن به چه میزانی است.

نوابی افزود: در چنین مواردی نظر کارشناسی اهمیت پیدا کرده و ما به عنوان سازمان حمایت از مصرف کنندگان از سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد خواسته‌ایم که وارد عمل شوند.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تأکید کرد: مردم مهم‌ترین نقش را در شناسایی تخلفات گران فروشی و کم فروشی دارند به این معنا که با مشاهده هرکدام از موارد مذکور آن را به اطلاع سازمان حمایت از مصرف کنندگان برسانند و بر اساس دستورالعمل سازمان تعزیرات با افراد شاکی برخورد شود.

سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور برای شناسایی محتکران به کمک سازمان حمایت از مصرف کنندگان می‌آید

علی اصغر شهبازی رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور گفت: سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور برای شناسایی محتکران به کمک سازمان حمایت از مصرف کنندگان می‌آید و در این راستا، توافق نامه‌ای با این سازمان به امضا رساندیم.

شهبازی با تأکید بر تنوع قشری و گستردگی جغرافیایی سازمان بسیج کشور، تصریح کرد: در دو سال گذشته 5 هزار واحد صنعتی توسط سازمان بسیج مهندسی صنعتی پایش شد و عارضه‌های آنها را بررسی کردیم و اکنون با امضای تفاهم‌نامه با سازمان حمایت از مصرف کنندگان  قصد گسترش فعالیت‌های این چنینی را داریم.

شهبازی به فعالیت‌های بسیج و نیروهای مسلح در سال‌های پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: بسیج یک سازمان متشکل از نیروهای دواطلب مردمی است که در هر شرایطی که کشور به  این نیروها نیازمند باشد، در صحنه حضور پیدا کرده و به وظایف خود در آن حوزه عمل می‌کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دولت بسیج سازمان حمایت از مصرف تجارت مبارزه با قاچاق وزارت صنعت معدن گمرک مصرف کنندگان و تولیدکنندگان حمایت از مصرف کنندگان صنعت تلفن برنج واردات تعزیرات کارشناسی ویتامین استاندارد انقلاب اسلامی احتکار افزایش قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)

اگر از علاقمندان به غذا خوردن هستید پس می‌دانید که سفر و غذا لازم و ملزوم یکدیگرند. یکی از بهترین راه‌ها برای تجربه فرهنگ یک کشور، مزه کردن غذاهای آن است و در این میان برخی از کشورها به ارائه برخی از بهترین غذاهای جهان شهرت دارند.

به گزارش روزیاتو، رده‌بندی زیر از کشورهایی با بهترین غذاها در وهله اول به کمک کتاب‌های معروف «راهنمای رستوران و هتل میشلن» به دست آمده که با اعطای ستاره به آنها به ارزیابی کیفیت غذاها می‌پردازد. در مرحله بعد نیز نظرات کاربران در وبسایت‌های مختلف ازجمله سی‌ان‌ان‌ و همچنین پلتفرم‌های گفتگو مانند ردیت و کورا در نظر گرفته شده است.

  ۱۰. کره جنوبی

آشپزی کره جنوبی در سطح بین‌المللی شهرت دارد و در لیست کشورهایی با بهترین کیفیت غذا در جهان در رتبه دهم قرار دارد. مانند بسیاری از غذاهای آسیای شرقی، برنج جزء اصلی غذاهای کره جنوبی است. کیمچی از موارد منحصر به فرد آشپزی در این کشور است و در اکثر خانواده‌ها مصرف می‌شود. برخی از غذاهای کره جنوبی که در جهان معروف هستند عبارتند از: گوچوجانگ، بیبیم‌بپ و بولگوگی.

۹. سوئیس

حدود ۴۰۰ نوع غذا در سوئیس وجود دارد که در سال ۲۰۰۸ به طور رسمی در میراث آشپزی سوئیس گنجانده شدند. یک فرد در این کشور سالانه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم شکلات مصرف می‌کند که سوئیس را به بزرگترین مصرف‌کننده شکلات در جهان تبدیل می‌کند. محصولات غذایی سوئیس بسیار متنوع و فراوان است، این کشور ۷۰۰ نوع پنیر، بیش از ۲۰۰ نوع نان و ۲۵۰۰ نوع انگور تولید می‌کند.

۸. انگلستان

غذاهای بریتانیا به دلیل تجارت‌های این کشور با دیگر کشورها به شدت تحت تأثیر غذاهای سراسر جهان قرار گرفته است. غذاهای بریتانیایی به‌طرز آشکاری از از غذاهای بومی چینی، هندی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی، آمریکایی، مکزیکی، اسپانیایی، تایلندی و ترکی تاثیر پذیرفته‌اند. بسیاری از اقلام غذایی بریتانیایی در سطح بین‌المللی محبوبیت یافته‌اند نظیر پای شپردز، پای سیب و اسکون‌. روستای چدار در سامرست نیز جایی است که پنیر چدار اولین بار در آن ساخته شده است.

۷. چین (ماکائو و هنگ کنگ)

 

غذاهای چینی ازجمله معروف‌ترین غذاهای دنیا هستند. کیفیت غذا در این کشور بی عیب و نقص است و چین دارای نزدیک به ۲۱۵ رستوران ستاره دار در «میشلن» است. غذاهایی مانند دیم سام و هات‌پات در میان غذاهای چینی بسیار معروف هستند و در کشورهای دیگر نیز رواج دارند.

۶. آلمان

غذاهای آلمانی غنی و متنوع هستند زیرا از مواد اولیه موجود در هر فصل در آنها استفاده می‌شود. غذاهای رایج در این کشور عبارتند از: براتوورست، کوفته سیب زمینی، کلم ترش، شنیسل و اشترودل. در طول جشنواره اکتبر این کشور، غذا و نوشیدنی آلمانی با شور و اشتیاق جشن گرفته می‌شود. Sauerbraten غذای ملی این کشور محسوب می‌شود.

۵. ایالات متحده

آشپزی آمریکایی یک آش شلم‌شوربای واقعی است زیرا به دلیل عوامل زیادی مانند مهاجرت، تغییرات منطقه‌ای و تاثیرات فرهنگی تنوع گسترده‌ای دارد. ایالات متحده آمریکا بزرگترین کشور صادرکننده مواد غذایی در جهان است. در حالی که فرهنگ فست فود در این کشور بیداد می‌کند، دارای رستوران‌های با استاندارد بالاست و بیش از ۲۳۰ رستوران ستاره‌های میشلن را دریافت کرده‌اند.

۴. اسپانیا

اسپانیا به دلیل آب و هوای منطقه ای متنوع و تأثیرات فرهنگی، غذای بسیار متنوعی دارد. علاوه بر این، مادرید و بارسلونا به ترتیب ۵۳ و ۴۸ غذای بومی ارائه می‌دهند. غذاهای اسپانیایی از مواد تازه و باکیفیت تشکیل می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است و انواع مختلفی از غذاهای دریایی، گوشت پخته شده، انواع پنیر و زعفران در غذاهایشان زیاد به کار می‌رود.

۳. ژاپن

غذاهای ژاپنی به دلیل ارزش زیبایی شناختی، مواد اولیه تازه و طعم های متعادل شناخته شده است. در حالی که سوشی یک غذای معروف ژاپنی به حساب می‌آید، غذای ملی این کشور کاری با برنج است که در این منطقه بسیار مصرف می‌شود. سایر غذاهای ژاپنی که معمولاً در کشورهای دیگر موجود است عبارتند از: ساشیمی، سوپ میسو، ماچا و رامن. ماچا یک صادرات مهم مواد غذایی این کشور است و به ایالات متحده، چین، سریلانکا و هند عرضه می‌شود.

۲. ایتالیا

طبق یک مطالعه، غذاهای ایتالیایی معروف‌ترین و پیتزا شاخص‌ترین و محبوب‌ترین وعده غذایی در جهان است. میراث آشپزی ایتالیایی غرق در آشپزی خانگی سنتی است که از مواد ساده اما خوش طعمی مانند روغن زیتون، گوجه فرنگی، سیر و ریحان استفاده می‌کند. روغن زیتون ازجمله صادرات مهم این کشور است.

۱. فرانسه

فرانسه در صدر فهرست کشورهای با بهترین کیفیت غذا در جهان قرار دارد. این کشور دارای بیشترین رستوران‌های ستاره‌دار میشلن در جهان است که نشان‌دهنده تمرکز این کشور بر رستوران‌های با استاندارد بالا است. صدف و حلزون از بهترین غذاهای لذیذ فرانسوی به حساب می‌آیند. فرانسه با مصرف ۲۱.۶۷ کیلوگرم به ازای هر نفر، سومین مصرف‌کننده سرانه پنیر در سال در جهان است. هنر آشپزی فرانسوی یکی از مهم‌ترین‌ها در جهان است و نقش عمده‌ای در آکادمی‌های آشپزی مدرن دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • جزئیات دور جدید فروش خودرو‌های وارداتی
  • آغاز دور جدید فروش خودروهای وارداتی در سال جدید + جزئیات
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای دوشنبه و سه شنبه | کدام استان‌ ها هشدار بارندگی گرفتند؟
  • هشدار به برگزار کنندگان لایوهای غیر اخلاقی در اینستاگرام | پلیس: ۱۷۶۵ پیج مجرمانه شناسایی شد
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)