Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ۱۰ نفر از نمایندگان برای ریاست مجمع اعلام آمادگی کرده‌اند گفت: تلاش می‌کنیم هرچه سریعتر انتخابات مجمع را برگزار کنیم تا ریاست دوره سوم به زودی مشخص شود. ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۵ استانها آذربایجان شرقی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بناب، ضیاءالله اعزازی رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی و نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی تفصیلی با تسنیم، به سوالات خبرنگاران این خبرگزاری پاسخ داد که در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسنیم:با توجه به اینکه زمان برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی رسیده اما خبری از برگزاری انتخابات نیست علت تأخیر چه بوده است؟

ضیاءالله اعزازی: برای برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی کثرت نظرات نمایندگان باعث شد تا کمی بیشتر رایزنی‌هایی صورت گیرد و در این رابطه نظرات مختلفی وجود دارد به‌نوعی برخی از همکاران معتقدند هنوز بنده در خدمتشان باشم و برخی از همکاران دیگر نیز علاقه‌مند به کاندیدا شدن ریاست مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی را دارند و به لحاظ اینکه تعدادی از نمایندگان استان در سفر حج حضور داشتند نظر بر این شد تا زمان بازگشت نمایندگان از سفر حج انتخابات مجمع برگزار نشود اما نهایتاً انتخابات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی را برگزار می‌کنیم.

هنوز زمان دقیق برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی مشخص نیست چراکه نمایندگانی که در سفر حج هستند، احتمالاً برای ریاست مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی کاندیدا شوند. البته همان‌طور که گفتم نظرات مختلفی وجود دارد ولی به هر حال امورات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی به‌خوبی پیش می‌رود و اختلاف‌نظرها تأثیری بر روند امورات مجمع نمایندگان استان نگذاشته است.

بنده اصلاً قصد کاندیداتوری ریاست مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی ندارم، ولی آقایان محمد حسین فرهنگی، بیت‌الله عبدالهی، محمد وحدتی ، قلی  الله‌قلی‌زاده، فردین فرمند و معصومه آقاپور علیشاهی این نمایندگان تا آنجایی که حضور ذهن دارم برای ریاست مجمع نمایندگان استان اعلام آمادگی کرده‌اند البته تعداد کاندیداهای ریاست مجمع نزدیک به 10 نفر می‌رسد و ما تأکیدداریم هر چه سریع‌تر انتخابات مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی را برگزار کنیم تا رئیس مجمع نمایندگان استان برای سال سوم مشخص شود.

تسنیم:نظر شما به‌عنوان یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص سؤال از رئیس‌جمهور چه بود؟

ضیاءالله اعزازی: بنده جزو امضاءکنندگان طرح سؤال از رئیس‌جمهور بودم ابتدا هر طرح سؤالی که از رئیس‌جمهور طراحی‌شده تا آخر امضاء کرده‌ام و هیچ‌وقت امضاءام را پس نگرفته‌ام. هر بار امضاء کردم تا آخر بر امضای خودم پافشاری کردم و در طرح سؤال و پاسخ‌های رئیس‌جمهور در مجلس جزو آن دسته از افرادی بودم که قانع نشده‌ام چراکه سؤال از رئیس‌جمهور مطالبه واقعی مردم بود.

مردم از وضع فعلی اقتصاد و معیشت بسیار ناراضی هستند به همین دلیل اصرار بر اعلام وصول سؤال از رئیس‌جمهور را داشتند به‌طوری که رئیس‌جمهور به سؤالات نمایندگان پاسخ داد اما قانع‌کننده نبود و بنده به‌عنوان نماینده مجلس تا آخر طرح سؤال از رئیس‌جمهور پیگیر موضوع خواهم بود.

تسنیم:از قرار معلوم نظر رئیس مجلس بر این بوده تا سؤال از رئیس‌جمهور به قوه قضائیه ارجاع نشود و آقای لاریجانی معتقدند که ارجاع به قوه قضائیه قانونی نیست نظر شما دراین‌باره چیست؟

ضیاءالله اعزازی: اولاً رئیس مجلس شورای اسلامی جزو امضاءکنندگان طرح سؤال از رئیس‌جمهور نبوده دوماً مگر مسائل اقتصادی و معیشتی قانونی نیست؟ در ثانی دولت با واگذاری غیرقانونی ارز به شرکت‌ها و حیف و میل آن خدمت نبود بلکه ذخایر ارزی کشور را خالی کردند که نیاز دارد تا به این مسائل رسیدگی شود در قیمت‌گذاری ارز به‌صورت شفاف نقض قانون کردند و حتی در کنترل نرخ ارز بسیار ضعیف عمل کردند.

به شرکتی که نه طرح ارائه داده و نه ساختار آن مشخص است چرا باید ارز دولتی پرداخت شود؟ این اقدام چه معنی می‌تواند داشته باشد، آیا غیر از این است که دولت اقدام غیرقانونی کرده است.

تسنیم:در زمان پیش رو چه تعداد از وزرای دولت در مجلس استیضاح می‌شوند؟

ضیاءالله اعزازی: طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت امضاءشده ولی از قرار معلوم طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش منتفی شده است البته من نظری در مورد استیضاح وزیر آموزش و پرورش ندارم اما طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت را امضاء کرده‌ام چراکه وزیر صنعت یا عمداً آشفته‌بازار خودرو را مدیریت نمی‌کند یا توان مدیریت را ندارد.

تنظیم بازار خودرو و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌های اجناس و نظارت بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و مجلس شورای اسلامی در تثبیت قیمت‌ها در بازار و برخورد با اخلال گران بازار با کسی تعارف ندارد.

تسنیم:با توجه به شعارها و وعده‌هایی که در طول انتخابات به مردم داده‌اید اگر بخواهید به خودتان از بابت عملکرد نمره دهید چه نمره‌ای به خودتان می‌دهید؟

ضیاءالله اعزازی: بنده در انتخابات مجلس برنامه‌ای مکتوب به مردم داده بودم و تا به حال که در مجلس حضور دارم سعی کرده‌ام تا وظیفه نمایندگی مردم را در سطح ملی انجام دهم و حتی در استیضاح‌ها هر کدام را که احساس کرده‌ام به نفع و مطالبه مردم است امضاء کنم به‌طوری که هیچ‌گاه از مطالبات مردم کوتاه نیامده‌ام و از اینکه مسائل و مشکلات مردم بناب و استان را به گوش مسئولان برسانم به خودم نمره قبولی می‌دهم در حالی که برای اثبات سخنانم مستنداتی دارم.

شهرستان بناب پروژه‌های مختلفی دارد که برخی از این پروژه‌ها خود یک ماجراست اما علی‌رغم محدودیت منابع مالی در دوره نمایندگی بنده پروژه‌های عمرانی بناب رونق یافته و پروژه‌هایی که در طول سال‌های گذشته راکد مانده را مجدداً آغاز کرده‌ایم و تمامی این پروژه‌ها را مردم به‌خوبی می‌بینند و از پیشرفت آن‌ها اطلاع دارند و تنها مسئله‌ای که در آن کم می‌آوریم اشتغال جوانان است.

فقط در بحث اشتغال که موردی از نمایندگان می‌خواهند در دستگاه‌های دولتی اشتغال یابد با توجه به محدودیت و قوانین جاری کشور از عهده نمایندگان مجلس خارج است در واقع غیر از بحث اشتغال در تمامی حوزه‌ها اگر نمره 20 را در نظر بگیریم بنده توانسته‌ام نمره 20 را بگیرم.

تسنیم:از سال گذشته که بحث افزایش نمایندگان مجلس مطرح‌شده و قرار شده تا 2 نماینده به نمایندگان آذربایجان‌شرقی اضافه شود اکنون به کجا رسیده، آیا بر تعداد نمایندگان مجلس افزوده می‌شود یا خیر؟

ضیاءالله اعزازی: فکر نمی‌کنم در این شرایط کشور بر تعداد نمایندگان مجلس افزوده شود این در حالی است که ابتدا پس از تصویب و کنکاش‌هایی که در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شده بود و دولت بار مالی افزایش نمایندگان را نپذیرفته بود و حال می‌گویند دولت بار مالی را پذیرفته، احساس می‌کنم دولت قلباً از افزایش نمایندگان ناراضی است.

تسنیم:آیا در استیضاح‌های وزرای دولت و حتی سؤال از رئیس‌جمهور نمایندگان مجلس مورد تهدید قرار گرفته‌اند و اینکه رشوه‌ای پیشنهاد شده که امضاهای خود را پس بگیرند؟

ضیاءالله اعزازی: اینکه مردم فکر کنند نمایندگان مجلس در استیضاح‌ها مورد تهدید قرار می‌گیرند کذب است ولی در استیضاح‌ها وزرای دولت به لحاظ اینکه بعضاً با برخی نمایندگان رابطه دوستانه دارند از این رابط سوءاستفاده می‌کنند و بعضاً برخی نمایندگان برای تأمین منافع حوزه انتخابیه از استیضاح وزرا صرف‌نظر می‌کند و حتی از بنده در جریان سؤال از رئیس‌جمهور بارها پیغام فرستاده بودند تا امضاءام را پس بگیریم اما من به‌سختی توانستم جواب منفی به درخواست‌کنندگان دهم این مسائل وجود دارد اما حقیقتاً نمی‌توان گفت آن‌هایی که امضاء خود را پس می‌گیرند وکیل الدوله هستند.

بنده هم اشکالات نمایندگان و هم اشکالات مجلس شورای اسلامی را به‌خوبی می‌دانم و خود جزو منتقدان مجلس هستم اما این‌ها دلیل نمی‌شود تا همیشه نگاه منفی داشته باشم و بعضاً تهمت‌هایی در مجلس زده می‌شود که دور از انصاف است ما در پیشگاه خداوند متعال برای هر یک از اعمالمان پاسخگو خواهیم بود، به‌طوری که برای بنده هم پیش‌آمده طرح استیضاح را امضاء و سپس پس گرفته‌ام آیا این دلیل می‌شود که بگویند اعزازی زد و بند کرده است؟

زد و بند نمایندگان یا اخذ رشوه و حق‌السکوت برای پس‌گیری امضاء در استیضاح‌ها و طرح سؤال از رئیس‌جمهور از جمله مواردی است که باید ثابت شود و ما قاضی نیستیم که حکم صادر کنیم و حتی در برخی استیضاح‌ها با آن‌که امضاءام را پس گرفته بودم ولی در نطق خلاف آن صحبت کردم.

تسنیم:در تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان جنابعالی جزو امضاءکنندگان بودید، آینده این طرح را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ضیاءالله اعزازی: در جریان طرح سؤال از رئیس‌جمهور طرح علنی شدن آراء مطرح شد و این اولین قدم برای شفاف‌سازی بود که مجلس رأی به اجرای این طرح نداد و اما حقیقتاً احساس می‌کنم مجلس نمی‌تواند این طرح را عملی کند و عدم قبول شفافیت آراء نشان داد که هنوز مجلس قابلیت اجرای طرح را ندارد، در کشور در هر اقدامی افراط و تفریط وجود دارد یکی هم در این طرح شاهد افراط بودیم.

شفافیت در هر موضوعی خوب است اما افراط اصلاً خوب نیست چون در برخی مواقع باعث می‌شود اعتماد خدشه‌دار شود و گاهاً به همدیگر بسیار مظنون می‌شویم که این امر به اعتماد خدشه وارد می‌سازد و تبعاً لطمه آن به جامعه وارد می‌شود، گرچه مجلس و دولت اشکالات زیادی دارند اما نباید نسبت به نمایندگان و دولت‌مردان دید منفی داشت به‌طوری که دید اغلب مردم نسبت به نمایندگان مجلس بسیار بَد است و این خود جفا در حق مردم است.

نمایندگان مجلس تنها ابزار در اختیارشان سؤال، نظارت و استیضاح است در حالی که برای سؤال از رئیس‌جمهور یک سال زمان صرف کرده‌ایم مگر غیر از این‌ها ابزار دیگری در دست داریم و در قدم بعدی وزیر اقتصاد را یک‌باره سلب اعتماد کردیم ولی این‌همه نگاه منفی اصلاً خوب نیست، خوب است که ایرادات را ببینیم اما سیاه نمایی و تاریک جلوه دادن آینده کشور، دولت و جناح‌های سیاسی به صلاح نیست.

تسنیم:علت اصلی بروز و ظهور فساد اداری، مالی و اقتصادی در کشور به نظر شما از کجا نشأت می‌گیرد؟

ضیاءالله اعزازی: اگر به سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توجه داشته باشیم آن زمان اصلاً فساد وجود نداشت و از زمانی فساد در کشور ریشه دواند که دولت تبعیض را به وجود آورد و دولت از نظر حقوق و مزایا بین مدیران و کارمندان فاصله ایجاد کرد و وقتی کارمندان دیدند مدیران تلفن همراه، خودرو، مزایا و خانه‌سازمانی گرفتند و بین آن‌ها و مدیران تفاوت زیادی دولت قائل شدند و حق مدیریت بالایی گرفتند، زمینه فساد به وجود آمد در حالی که زمان جنگ بین فرمانده و سرباز بسیجی تفاوتی وجود نداشت.

فساد اداری و مالی زمانی ظهور کرد که سازمان بازرسی، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه به‌صورت دقیق که مو را از ماست بیرون بکشد نظارت نداشت در حالی که اگر نظارت‌ها به‌خوبی انجام می‌گرفت اکنون شاهد بروز فساد اقتصادی در کشور نبودیم.

تسنیم: برای شکل‌گیری اتحاد بین نمایندگان مجلس دهم چه راهکاری لازم است؟

ضیاءالله اعزازی: یکی از اقدامات نمایندگان آذربایجان‌شرقی در دوره دهم که نشان از اتحاد و همدلی بین نمایندگان داشت مسئله مس سونگون بود و بنده که از مجلس هشتم در جریان امر بودم که شرکت ملی صنایع مس ایران اراده‌ای برای سرمایه‌گذاری در این معدن ندارد و اینکه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از سوی معاون اول رئیس‌جمهور حمایت می‌شود و حتی زور وزیر به او نمی‌رسد به ما گفته شد و بنده این موضوع را در دیدار نمایندگان استان با آقای جهانگیری به‌صراحت گفتم و در این نشست درخواست کردیم تا سرمایه‌گذاری در مس سونگون اتفاق بیفتد.

بعد از اینکه فرصت یک ماهه از معاون اول رئیس‌جمهور گرفتیم تا اگر مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به درخواست نمایندگان آذربایجان‌شرقی اعتنایی نکرد برکنار شود و ایشان قبول کردند و این اولین اقدامی بود که نمایندگان استان با اتحاد مقابل مقام مسئول ایستادند و برکناری مدیرعامل سابق شرکت ملی مس اراده نمایندگان استان بود تا آن‌که منصوب می‌شود به خواست نمایندگان توجه کند.

بنده وحدت و انسجام نمایندگان فعلی آذربایجان‌شرقی را بَد نمی‌بینم و حتی در انتخاب بنده به‌عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان، خود نمایندگان تصمیم و توافق کردند اصلاً انتخاباتی در کار نبود و حال 10 نفر از نمایندگان می‌گویند راضی به ماندنم در ریاست مجمع هستند و اختلاف‌نظر آن‌چنانی که از بیرون می‌گویند در بین نمایندگان وجود ندارد.

انتهای پیام/م

R7887/P1486/S6,47/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم

معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است. ممکن است اختلاف نظر‌هایی بین آن‌ها وجود داشته باشد، اما در مجموع از جبهه انقلاب هستند.

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت : گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است.

وی افزود: ممکن است اختلاف نظر‌هایی بین آن‌ها وجود داشته باشد، اما در مجموع از جبهه انقلاب هستند.

حسینی اظهارداشت : امیدواریم همکاری و تعامل سازنده بین مجلس و دولت در این دوره بیشتر باشد.

وی افزود: مرحله دوم انتخابات در تهران بسیار مهم است، زیرا ۱۶ نفر دیگر باید انتخاب شوند.

حسنی ابراز داشت : نمایندگان تهران به دلیل وقت آزادتر، می‌توانند بیشتر روی وظایف اصلی مجلس تمرکز کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد : انتخاب هیئت رئیسه مجلس و رؤسای کمیسیون‌ها از اهمیت بالایی برخوردار استو در استان‌ها و شهرستان‌ها، انتخاب نمایندگان به دلیل تعداد کاندیدای کمتر، آسان‌تر است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • هو کردن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا توسط دانشجویان
  • فیلم/ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هو شد
  • فیلم/ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو شد
  • فیلم| حامیان فلسطین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو کردند
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید