Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که احزاب سیاسی افغانستان برای تضمین شفافیت انتخابات خواستار تشکیل حکومت موقت هستند اما حزب اسلامی اعلام کرد که به جای تشکیل حکومت موقت باید به دولت افغانستان برای اصلاح نظام انتخاباتی فشار وارد کرد. ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در یک ماه اخیر چندین دور از مذاکرات احزاب سیاسی با دولت افغانستان درباره نحوه برگزاری انتخابات و اصلاح نظام انتخاباتی برگزار شد که پس از مدتی بدون نتیجه پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که احزاب سیاسی به لزوم استفاده از سیستم بیومتریک در انتخابات تاکید می‌کنند اما دولت افغانستان صرف نظر از خواست‌های انتخاباتی در نظر دارد تا انتخابات پارلمانی را به شیوه غیرهوشمند و با استفاده از برگه‌های رای برگزار کند.

چند روز پیش ائتلاف بزرگ ملی افغانستان با رونمایی از صدها هزار شناسنامه جعلی، دولت فغانستان را به سازماندهی انتخابات و کمیسیون انتخابات را نیز به تبانی با دولت متهم کرد.

اخیرا احمدضیا مسعود رئیس اجرایی ائتلاف بزرگ ملی افغانستان که از مجموع 35 حزب سیاسی در این کشور نمایندگی می‌کند تنها راه تضمین شفافیت انتخابات را تشکیل حکومت موقت در این کشور عنوان کرده است.

اما حزب اسلامی «حکمتیار» در واکنش به این موضوع اعلام کرد، تلاش می‌کنیم که دولت افغانستان و کمیسیون انتخابات اصلاحات مورد نظر احزاب سیاسی را بپذیرد، اما هرگز از تشکیل حکومت موقت حمایت نخواهیم کرد.

«همایون جریر» عضو شورای رهبری حزب اسلامی گفت: « بحث ایجاد حکومت موقت را ما طرحی غیر کاربردی و غیر مفید  می‌دانیم و حزب اسلامی به هیچ عنوان از حکومت موقت حمایت نخواهد کرد».

پیش از این «انوارالحق احدی» رئیس جبهه نوین ملی افغانستان و از اعضای ائتلاف بزرگ ملی افغانستان نیز به روزنامه «ویسا» گفته بود که احزاب سیاسی طرح حکومت موقت، برگزاری لویه جرگه و کنفرانس سوم بن را به عنوان جایگزینی برای برگزاری انتخابات در این کشور تحت بررسی دارد.

«امید میثم» معاون سخنگوی ریاست اجرایی دولت افغانستان نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد، امیدواریم تمامی طرف‌ها درباره شیوه برگزاری انتخابات به تفاهم برسند، زیرا هیچ جایگزینی برای انتخابات وجود ندارد.

«سیدحفیظ الله هاشمی» سخنگوی کمیسیون انتخابات افغانستان نیز در واکنش به این موضوع گفت: اگر احزاب سیاسی به دنبال تضمین شفافیت انتخابات هستند ما آماده همکاری هستیم.

وی افزود: اما اگر احزاب سیاسی اهدافی به جز شفافیت را دنبال می‌کنند بنابراین این اقدامات ارتباطی به این کمیسیون ندارد.

این در حالی است که احزاب سیاسی هشدار داده‌اند، برگزاری انتخابات بدون اعمال اصلاحات در نظام انتخاباتی باعث ایجاد بحران در این کشور خواهد شد زیرا دولت کنونی برای سازماندهی انتخابات تلاش می‌کند.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۹۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود

 عبدالله مرادی با اعلام برگزاری نخستین نشست کمیسیون احزاب در ۱۴۰۳ گفت: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات از ۳ عضو کمیسیون امیری اصفهانی به عنوان نماینده قوه قضائیه و شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مجریه به همراه دبیر کمیسیون شکل گرفته است.

مردای ادامه داد: زمان برگزاری انتخابات ۱۰خرداد ۱۴۰۳ تعیین شد که طبق قانون، آگهی رسمی آن یک ماه زودتر برای ثبت نام داوطلبان منتشر می‌شود.

وی با اشاره به دیگر مصوبه این نشست اظهار کرد: مقرر شد مبلغ یارانه اختصاص یافته به احزاب سراسر کشور به حساب خانه احزاب ایران واریز و نحوه توزیع آن توسط کمیسیون احزاب تعیین شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در خصوص حزب جامعه زینب (س) اعلام کرد که اعضای کمیسیون ضمن توجه به رای صادره تصمیم گرفتند: متقاضیان برگزاری مجمع عمومی این حزب، مطابق قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی درخواست و پیشنهاد برگزاری مجمع عمومی را به دبیرخانه کمیسیون ارائه دهند.

مرادی اضافه کرد: در این جلسه با صدور پروانه فعالیت حزب «سازمان مردم تمدن ساز استان تهران» مشروط به اصلاح اساسنامه و مرامنامه موافقت و نیز با تمدید پروانه فعالیت سه حزب؛ «جوانان ایران اسلامی»، «کانون تربیت اسلامی»، «خانه پرستار» موافقت شد.

به گفته وی، ایجاد چهار شعبه استانی احزاب شامل: ۱-شعبه استانی حزب جمهوریت در استان همدان، ۲- شعبه استانی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در استان ایلام، ۳- شعبه استانی جمعیت اعتلای نهاد‌های مردمی در استان ایلام، ۴-شعبه استانی حزب نسل نو در استان ایلام مورد پذیرش کمیسیون قرار گرفت.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب اعلام کرد: همچنین با تمدید پروانه فعالیت ۴ انجمن اقلیت دینی ۱-سازمان زنان زرتشتی، ۲-انجمن زرتشتیان رحمت آباد یزد۳، انجمن زرتشتیان مریم آباد یزد، ۴-انجمن زرتشتیان مزرعه کلانتر موافقت شد.

مرادی خاطرنشان کرد که طبق قانون، تعداد ۵۷ انجمن اقلیت‌های دینی در کشور در فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است