Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:مدیرعامل شرکت کپیتال منیجمنت وضعیت کنونی ایران را ترسناک پیش‌بینی می‌کند و می‌گوید ایران دوران استرس اقتصادی مشابهی را در چهل سال گذشته از سر گذرانده است، اما سختی امروز آنجاست که با وجود تلاش‌های دولت برای اینکه آمریکا را مقصر جلوه دهد، شهروندان دولت را در ایجاد آن مقصر می‌دانند.
به گزارش خرداد به نقل از رویداد 24 ،نشریه فوربس در گزارشی به قلم «گرث فریزن» مدیر عامل شرکت کپیتال منیجمت که یک شرکت سرمایه‌گذاری‌های پر ریسک در آمریکاست، نوشته است ایران بین یک صخره سیاسی و دیوار اقتصادی گیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در تشریح دیدگاه خود نوشته است: برخورد ژئوپلتیک، اقتصاد و سیاست داخلی منجر به تغییرات دردناکی در کشور شده است. ایران چطور به این نقطه رسید و چه چیزی در انتظارش است؟
همه چیز زمانی شروع شد که دولت ترامپ به برجام پشت کرد. اتفاقات ترسناک مشابهی همزمان در ونزوئلا نیز در حال رخ دادن بود: نرخ ارز خارجی در بازار سیاه بسیار ضعیف‌تر از نرخ رسمی بود.فساد افزایش یافت.قوه قضاییه غیر مستقل هرکاری که دلالان میخواستند را انجام می‌داد.نرخ بیکاری و تورم به سرعت رو به رشد گذاشت.دسترسی به دلار آمریکا محدود شده بود. به گزارش رویداد۲۴ این نویسنده در مطلب خود نوشته است: از سوی دیگر داده‌های قابل اعتمادی در مورد اقتصاد در دست نیست در نتیجه به سختی می‌توان عملکرد اخیر را تحلیل کرد. واقعیت این است که ارزش ارز خارجی در بازار سیاه ۱۵۰% ارزش ارز خارجی به قیمت دولتی است. همین مساله یکی از شاخص‌های سیاست مالی است که با وضعیت اقتصادی کشور هماهنگ نیست. کاهش مواد خام و میعانات در دو هفته اول ماه آگوست منجر به کاهش تجارت شده است. نرخ تورم اعلام شده ۱۸% است، اما برخی کارشناسان معتقدتد نرخ واقعی دست کم چند برابر این عدد است.
مشکل از وضعیت کنونی ارز خارجی و تورم فراتر است. ایران دوران استرس اقتصادی مشابهی را در چهل سال گذشته از سر گذرانده است، اما سختی امروز آنجاست که با وجود تلاش‌های دولت برای اینکه آمریکا را مقصر جلوه دهد، شهروندان دولت را در ایجاد آن مقصر می‌دانند.
تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تاثیر منفی گذاشته، اما این فساد است که پشت پرده اعتراضات است. سقف میزان مجاز برای نگهداری ارز توسط شهروندان ۱۰ هزار دلار اعلام شده تا از سقوط بیشتر ارزش ارز جلوگیری شود. اما هنوز مقامات دولتی می‌توانند با نرخی پایین‌تر از بازار دلار بخرند. مردم احساس می‌کنند در حق آنها ظلم شده و باید تغییراتی صورت بگیرد.
رییس بانک مرکزی، وزیر کار و وزیر اقتصاد و دارایی شغلشان را از دست داده‌اند. هفته گذشته حسن روحانی در مقابل مجلس پاسخگو بود و نمایندگان به او فشار زیادی آوردند و او برای باقی ماندن بر سر قدرت در حال تلاش است. اصلاح طلبان که همواره به دنبال روابط بهتر با غرب بودند در خطرند و کنترل به دست اصولگرایان افتاده است. چنین نتیجه‌ای برای بسیاری از شهروندان ایران که سعی دارند با بقیه جهان ارتباط درستی برقرار کنند، خبر بدی است.
ایران یکی از سخت‌ترین دوران‌ها را پیش رو دارد. از یک سو به چرخش به سمت اقتصاد اروپا نیاز دارد. از سوی دیگر در روایتی که آمریکا را مقصر وضعیت کنونی می‌داند، صدای مردمی که از سختی‌های اقتصادی به ستوه آمده‌اند را می‌شوند. در چنین موقعیتی به نظر می‌رسد دولت به سمت انزوای بیشتر پیش رفته است.
رهبر ایران گفته برجام یک ابزار بود نه یک هدف و اگر به این نتیجه برسید که به نفع منافع ملی ما نیست؛ می‌توانیم از آن خارج شویم. مقامات دیگر گفته‌اند که اگر ایران نتواند نفتش را به دلیل فشار آمریکا بفروشد، هیچ کشوری در منطقه نیز اجازه چنین کاری نخواهد داشت. این اظهارات به نوعی تهدید به بستن تنگه هرمز بود. اگر چنین اتفاقی رخ داد ایران دیگر تنها یک بحران سیاسی داخلی ندارد: آن‌ها یک بحران ژئوپلتیکی خطرناک خواهند داشت. برچسب ها: ایران ، اقتصاد ، آمریکا ، ترامپ ، برجام

منبع: خرداد

کلیدواژه: ایران اقتصاد آمریکا ترامپ برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۲۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟

آمریکا همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده تا بار دیگر آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ور نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتی های رژیم صهیونیستی در باب‌المندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به "نگهبان رفاه" که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را  با نقش آفرینی "استیون فاگین" به اجرا درآورده است.

براساس گزارش ها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش می کند تا گروه های مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر می باشد، متحد نماید. تلاش های فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانه ای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازمانده های دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانه هایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.

در این راستا، «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاش ها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبه ای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک می کنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تاکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.

این نشست که توسط آژانس توسعه بین المللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفت بندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تاکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تاکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تاکید نمود. با وجود تلاش های مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.

آمریکایی ها همزمان با این تلاش های سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شده اند و سایت "الخلیج" در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثی ها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بی واسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جدایی طلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شده اند و سفرهای چندماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاش ها بوده است.

آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژه ای سیاسی - امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرادرآورده که طی یکسال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مارب هم تا حد زیادی آرام شده بود.  دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاش ها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • مواضع متناقض سران غربی در برابر اتفاقات اخیر آمریکا + فیلم
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است