Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: قضات در صدور آرا و نهادهای پذیرنده در اجرای مجازات های جایگزین حبس استقبال خوبی دارند.

به گزارش ایسنا، محمدباقر الفت در نشست خبری و درحاشیه اجلاس تهران در خصوص سیاست‌های پیشگیری از جرم، گستره مجازات های جایگزین حبس و تاثیرگذاری عدالت ترمیمی، با بیان اینکه قانونگذاران و سیاست گذاران در بحث عدالت ترمیمی با تغییر رویکرد به سمت استفاده از مجازات های جایگزین حبس رفته اند و در بستر قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی این رویکرد را به منصه ظهور رسانده اند، گفت: دادگاه ها امروز مکلفند مجازات درجه ٦ ، ٧ و ٨ را برای مجازات جایگزین حبس استفاده کنند مثل مراقبت، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و خدمات عمومی رایگان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، تصریح کرد: قوه قضاییه با ارائه آموزش های لازم به قضات، دادسراها و دادگاه ها و برگزاری کارگاه های مختلف در سراسر کشور و همچنین برپایی چند دوره جشنواره رای با انتخاب آرای برتر در این زمینه، تلاش در اجرایی شدن هرچه بهتر این ظرفیت دارد.

وی افزود: ماده ٧٩ قانون مجازات اسلامی روش انجام خدمات عمومی رایگان را توضیح داده، بدین صورت که دادگاه ها باید مجرمان را به دستگاه های پذیرنده معرفی کنند و مدیران دستگاه ها باید با مکانیزم این قانون آشنا شوند و این اعتقاد در آنان ایجاد شود که همکاری دستگاه ها در اثربخشی موثر است. با ابلاغ دادستانی کشور از این  مرحله رد شده ایم و همکاری خوبی میان مقامات اجرایی و قضایی در این زمینه شکل گرفته است.

الفت در رابطه با درجه مجازات ها، اظهارکرد: وقتی به درجه مجازات ها اشاره می کنیم باید توجه داشته باشیم که قانون‌گذار عناوین مجرمانه را ذکر نکرده است یعنی اگر در قانون مجازات اسلامی عنوان مجرمانه ای یافتیم که حداکثر حبس آن ٦ ماه بود ، آن جرم جزء جرایم درجه ٦ قرار می گیرد.

الفت درباره چگونگی اجرای مجازات های جایگزین حبس، گفت: ورود مجازات های جایگزین حبس به نظام تقنینی عمر کوتاهی دارد و به صورت رسمی سال ٩٢ در مجلس مصوب شد و پس از گذشت یک سال به اجرا درآمد. قرار شد قضات در این خصوص آموزش های لازم را بینند، وحدت رویه قضایی و پیوند دستگاه های اجرایی و قضایی برای عملی کردن کار ایجاد شود که با وجود سخت بودن کار، خوشبختانه این مرحله به خوبی پشت سر گذاشته شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: امروز شاهد صدور احکام خوبی در زمینه مجازات جایگزین حبس هستیم و مجازات حدود ٤٥ درصد جرایم ما حداکثر  زیر ٢ سال حبس است. یعنی این تعداد پرونده ها را می توان با مجازات جایگزین سزا داد و در مسیر اصلاح متهم گام برداشت.  

معاون قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد، قضات کیفری هرچه بیشتر از مجازات جایگزین و سایر ظرفیت های قوانین بهره ببرند. 

الفت خاطرنشان کرد: تلاش قوه قضاییه این است که قضات را به سمت استفاده از این ظرفیت ها بیاورد تا رغبت در ذهن قضات و پذیرش در ذهن مردم ایجاد شود. همکاری نهادهای پذیرنده چه دولتی و چه غیردولتی عمومی قابل قبول است و شاهد استقبال نهادهای پذیرنده هستیم و اعلام آمادگی مستمر دارند.

نهاد دفتر مقابله با جرم سازمان ملل نقش حمایتی دارد

براساس این گزارش الکساندر فودولوف نماینده کشوری دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل هم در  این نشست خبری اظهارکرد: در این اجلاس استفاده از تجربیات بین المللی را خواهیم داشت و همچنین کارگاه های آموزشی برگزار می شود تا منجر به افزایش دانش قضات در ایران می شود.

وی ادامه داد: از تجارب ایران به دیگر کشورها هم حمایت می کنیم و این نهاد نقش حمایتی در انتقال تجربیات ایران به دنیا و برعکس دارد. 

فدولوف گفت: اجلاس دو روزه سیاست های پیشگیری از وقوع جرم یک نمونه درخشان فعالیت های سازمان ملل است که در چارچوب همکاری های عملی با قوه قضاییه انجام می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۴۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نجات خودم شوهرم را کشتم

 اردیبهشت سال ۱۴۰۲ زن جوانی به نام مریم، هراسان از خانه‌اش خارج شد و در حالی که از قتل شوهرش خبر می‌داد از همسایه‌ها کمک خواست.

دقایقی بعد مأموران پلیس پاکدشت در محل حاضر شدند و پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد که مرد ۴۲ ساله‌ای به نام کریم با ضربه کارد به قلبش جان باخته است.

همسر مقتول پس از حضور در پلیس آگاهی به قتل همسرش اعتراف کرد و در تشریح ماجرا به مأموران گفت: ۴ سال پیش با کریم ازدواج کردم، اما از همان روز‌های اول زندگی‌مان به اختلاف خوردیم و مدام باهم دعوا می‌کردیم تا اینکه خانواده‌های‌مان توصیه کردند اگر بچه‌دار شویم اختلاف‌هایمان حل می‌شود. دوسال بعد صاحب فرزند شدیم. اما همسرم هر روز بداخلاق‌تر از قبل می‌شد و ما همیشه باهم درگیر بودیم. او سر هر موضوعی من را به باد کتک می‌گرفت. کار درست و حسابی نداشت و ما همیشه با مشکلات اقتصادی روبه‌رو بودیم.

وی درباره روز حادثه نیز گفت: صبح خواب بودم که همسرم با کتک بیدارم کرد و از من خواست تا به‌سرعت برایش صبحانه آماده کنم. در حال درست کردن چای بودم که به دلیل مخارج نوزادمان با من دعوا کرد و گفت که چرا بچه را از شیرخشک نمی‌گیری و چرا از پوشک استفاده می‌کنی؛ من پول خرید شیرخشک و پوشک ندارم و... بعد هم به من گفت که باید گوشی تلفنم را به او بدهم تا آن را چک کند، وقتی من مخالفت کردم به جانم افتاد و کتکم زد، با دستانش گلویم را فشار داد به‌طوری که چشم‌هایم سیاهی رفت، درحالی که برای نجاتم تقلا می‌کردم دستم به چاقویی خورد و آن را برداشتم و ضربه‌ای به او زدم که روی زمین افتاد و غرق در خون شد.

در این میان پزشکی‌قانونی نیز در گزارشی علت مرگ را پارگی شریان‌های قلب و خونریزی شدید داخلی اعلام کرد.

با تکمیل تحقیقات و اعتراف صریح متهم، صحنه جرم بازسازی شد و پرونده برای رسیدگی به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

در دادگاه چه گذشت

در ابتدای این جلسه پدر و مادر مقتول از طرف خود و نوه خردسالشان درخواست قصاص کردند.

پدر کریم به قضات گفت: متهم برای تبرئه خودش دروغ گفته، پسرم هیچ‌گاه او را کتک نزده بود. ما نمی‌دانیم که واقعاً چه اتفاقی افتاده و عروس‌مان چگونه با بی‌رحمی پسرمان را به قتل رسانده است، اما هرگز حاضر به مصالحه نیستیم و درخواست قصاص او را داریم.

پس از آن متهم به جایگاه رفت و به قضات گفت: روز حادثه با شوک ضربه‌های کریم از خواب پریدم بعد هم سر موضوعی با من درگیر شد و گلویم را گرفت، داشتم خفه می‌شدم و از آنجا که همسرم مرد تنومندی بود، نمی‌توانستم خودم را از دستش نجات دهم و چشم‌هایم سیاهی رفت.

دستم را روی زمین می‌کشیدم که به یکباره دستم به کارد میوه‌خوری خورد و آن را جلوی سینه‌اش گرفتم تا بترسد و رهایم کند، اما چاقو ناخواسته وارد قلبش شد.

آنقدر شوکه شده بودم که نمی‌دانستم چه کار کنم تا به خودم آمدم از همسایه‌ها کمک خواستم.

در ادامه قاضی از متهم پرسید شما چاقو را برای ترساندن همسرتان جلوی قفسه سینه‌اش گذاشتید یا برای دفاع از خودتان؟

متهم جواب داد: برای ترساندن همسرم. من چاقو را بین خودم و او قرار دادم تا گلویم را رها کند، اما او قصد جانم را کرده بود.

با پایان جلسه قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.

روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • برای نجات خودم شوهرم را کشتم
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • وصول ۸۴ میلیارد ریال از مطالبات شرکت گاز آذربایجان‌غربی با آرای مراجع قضایی
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری