Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
معاون دادستان تهران گفت: ما مجوزی نداریم که بیمارستان بتواند بیماران را به خاطر عدم پرداخت هزینه‌ها ترخیص نکند یا جسد را تحویل ندهد.

به گزارش مهر، سیدجلال توحیدی سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه سه تهران، صبح امروز در همایش مدیران حقوقی و وکلای بیمارستانهای استان تهران در ارتباط با حقوق متقابل بیمار و بیمارستان اظهار داشت: حقوق بیمار انتظارات به حقی است که از مراکز درمانی دارد و به لحاظ آسیب پذیر بودن باعث شده اصل رعایت منشور حقوق بیماران یکی از وظایف اساسی حقوق پزشکان تلقی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به حقوق بیمار توضیحاتی داد و گفت: حق دریافت اطلاعات، انتخاب و تصمیم در مورد نحوه درمان، احترام به حریم خصوصی و رازداری، دسترسی به نظام کارآمد و رسیدگی به شکایات بیمار از جمله حقوقی است که می‌بایست بیمارستان برای بیمار قائل شود.

توحیدی ادامه داد: بیمار حق دارد هنگام ترخیص از تمامی اوراق و پرونده‌های پزشکی رونوشت بگیرد و اطلاعات ثبت شده از جمله وضعیت سلامت خودش که شامل حقایق پزشکی است آگاه شود.

به گفته وی توضیح خواستن از صورتحساب بیمارستان نیز یکی دیگر از حقوق بیماران تلقی می‌شود. همچنین بیمار حق دارد پرونده پزشکی خود را بررسی و مطالعه کند.

وی گفت: در موارد استثنایی که ارائه اطلاعات باعث شود سلامت بیمار با مخاطره جدی مواجه شود مرکز درمانی می‌تواند از ارائه این اطلاعات به بیمار خودداری کند.

معاون دادستان تهران در ادامه به شرایط ترخیص بیمار از بیمارستان اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون سال ۵۴، مراکز درمانی دولتی و خصوصی از کسانی که وضعیت اورژانسی دارند و نخواهند به آنها خدمات ارائه دهند مجازات تعیین کرده است.

به گفته توحیدی در صورتی که بیمار استطاعت مالی نداشته باشد تا ۸۰ درصد هزینه را وزارت بهداشت و مابقی را خود بیمار پرداخت می‌کند.
وی در مورد نگهداشتن جسد بیمار به دلیل عدم پرداخت هزینه‌های بیمارستان گفت: تنها قانونی که در خصوص توقیف اشیا و اموال بدهی افراد داریم مربوط می‌شود به سال ۱۳۱۲ که آن هم برای میهمان خانه‌ها و پانسیون‌ها عنوان شده است که این قانون قابلیت تسری به بیمارستان را ندارد لذا بیمارستان در مورد بیماران اگر بیمه باشد مطالبات خود را از شرکت‌های بیمه و در غیر این صورت هزینه‌ها را از شخص بیمار و یا بستگان و یا همراهان او می‌گیرد.

توحیدی اظهار داشت: در صورتی که استطاعت مالی بیمار فراهم نباشد بیمارستان می‌تواند با خود بیمار و یا بستگان او توافق کند که اسنادی را از جمله چک و سفته برای دریافت مطالبات بگیرد.

معاون دادستان تهران گفت: در صورتی که این موارد فراهم نباشد تنها راه این است که بیمارستان طرح دعوای حقوقی علیه بیمار یا وراث بیمار متوفی داشته باشد که در آن صورت می‌تواند علاوه بر دریافت مطالبات، خسارات تاخیر را نیز دریافت نماید.

توحیدی در ارتباط با نگه داشتن جسد بیمار به دلیل عدم پرداخت هزینه بیمارستان افزود: بر اساس ماده ۶۲۱ قانون تعزیرات مخفی کردن اشخاص، آدم ربای تلقی شده و مجازات دارد.

به گفته وی مخفی کردن جنازه نیز جرم بوده و رها کردن طفل و یا شخصی که قادر به مراقبت از خودش نیست جرم تلقی شده و مجازات دارد.

وی تاکید کرد: در واقع ما مجوزی نداریم که بیمارستان بتواند بیمارانی را که قادر به پرداخت هزینه‌های درمانی نیستند ترخیص نکند یا جسد بیمار را تحویل ندهد.

در همین زمینه: جای خالی میکروب‌شناسان در بیمارستان‌ها پیدا شدن اعضا بدن در بین زباله‌های بیمارستانی محال است نوبت‌دهی در درمانگاه‌های تخصصی وزارت بهداشت ساماندهی می‌شود تفکیک زباله‌های ویژه پزشکی و عادی در بیمارستان‌ها الزامی است فعالیت تخت‌های VIP در بیمارستان‌های خصوصی ممنوع شد وزارت بهداشت باید بر اداره بیمارستان‌های مستقل نظارت کند بیمارستان‌های تهران؛ یک گفتگوی ویژه | گرفتن نبض امور نظارت بر بیمارستان‌ها تشدید می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هزار و چهارصد و هشتاد و سومین عمل اهدای عضو از اهداکننده مرگ مغزی این دانشگاه، مرحوم عباس نوری، بیمار مرگ مغزی معرفی شده از بیمارستان قائم (ع) مشهد پس از تایید مرگ مغزی و کسب رضایت خانواده‌اش، در بیمارستان منتصریه مشهد تحت عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفت.

دکتر ابراهیم خالقی افزود: کلیه‌های زنده یاد نوری برای پیوند به یک بیمار نیازمند کلیه به شهر شیراز منتقل شد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کبد این بیمار مرگ مغزی نیز در بیمارستان منتصریه به بانویی ۳۸ ساله ساکن مشهد که سال‌ها از بیماری نارسایی کبد رنج می‌برد، پیوند شد.

دکتر خالقی افزود: همچنین قرنیه‌های این بیمار مرگ مغزی برای پیوند به بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قسمتی از پوست وی برای پیوند به بیماران بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارسال شد.

واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال‌شرق کشور را زیر پوشش دارد، از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.

دیگر خبرها

  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان
  • تیراندازی در عروسی پرواز‌های این شهر را لغو کرد
  • تیراندازی در عروسی پرواز‌های خرم‌آباد را لغو کرد
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • حس خوب حمایت
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد