Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@03:32:46 GMT

آیاجوشاندن آب برای تصفیه کارساز است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۸۶۳۳۴

آیاجوشاندن آب برای تصفیه کارساز است؟

آیا تا به حال شده که وقتی برای طبیعت گردی به مقصدی رفته اید، متوجه شوید که همه بطری‌های آب خالی شده و هیچ آبی برای آشامیدن ندارید؟ به نظر شما در این شرایط، جوشاندن آب برای تصفیه کارساز است؟ افراد زیادی می‌گویند که اگر آب را بجوشانیم، تصفیه و قابل آشامیدن خواهد شد؛ برای بررسی این موضوع می‌خواهیم اتفاقی که با جوشاندن برای آب می‌افتد، مزایا و معایب این روش را بیان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های تصفیه آب، می‌توانید به این مطلب مراجعه کنید.

جوشاندن آب دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

علم پشت جوشاندن آب برای تصفیه در حقیقت بسیار ساده است. وقتی شما می‌خواهید آب را تصفیه کنید، تنها می‌خواهید از شر باکتری و دیگر انگل‌های موجود در آب خلاص شوید. این باکتری و انگل‌ها می‌توانند ناشی از ثابت ماندن آب در جایی یا حیواناتی باشند که از آب استفاده می‌کنند. مهم نیست که آن‌ها چه هستند و از کجا آمده اند، جوشاندن آب می‌تواند همه آن‌ها را از بین ببرد. در حقیقت هیچ ارگانیزم زنده‌ای وجود ندارد که بتواند در دمای جوش آب زنده بماند، پس با قرار دادن آن‌ها در چنین شرایطی، مطمئن خواهید شد که آن‌ها می‌میرند و به همان صورت به بدن شما وارد نمی‌شوند. پس می‌توان گفت که جوشاندن را می‌توان یک ضد عفونی کننده عالی دانست، اما خب معایب خاص خود را نیز دارد.
  مزایای جوشاندن آب
امن و موثر

همانطور که گفتیم، هیچ موجود زنده‌ای نمی‌تواند در آب دوام بیاورد. با جوشاندن آب شما مطمئن خواهید شد که آبی که قرار است بیاشامید، هیچ انگل یا باکتری نخواهد داشت. همچنین، از آنجایی که شما هیچ مواد معدنی و یا دیگر موادی را به آب اضافه نمی‌کنید، تاثیرات آب روی بدن را به حداقل خواهید رساند.

اگر آب کدر نیست، شما می‌توانید مطمئن باشید که آب جوشیده شما، به اندازه دیگر آب‌ها تمیز است. این سطح از درجه اطمینان زمانی که شما با یک منبع آب سر و کار دارید، بسیار مهم است.
راحت و قابل حمل

تمام چیزی که لازم دارید یک منبع گرما و ظرف است. بیشتر طبیعت گردان از اجاق گاز‌ها و ظرف‌های طبیعت گردی استفاده می‌کنند. آن‌ها معمولا سبک هستند، جای کمی می‌گیرند و استفاده از آن‌ها بسیار راحت و بی دردسر است. اگر هم اجاق گاز نداشتید، می‌توانید با روشن کردن آتش، آب را به جوش بیاورید. به گفته برخی کارشناسان آب حداقل باید ۲۰ دقیقه جوشانده شود، اما افرادی هم اعتقاد دارند که ۵ تا ۱۰ دقیقه کافی است.
رایگان

برخلاف دیگر روش‌های تصفیه آب، شما نیاز به هیچ چیز دیگری جز دانستن درست کردن آتش ندارید. شما نیازی به صرف پول روی فیلتر‌های گران قیمت و یا قرص‌های تصفیه کننده ندارید، به این معنی که شما قادر به در نظر گرفتن هزینه بیشتر در سایر تجهیزات مهم‌تر خواهید بود.
معایب جوشاندن آب
جوشاندن آب برای تصفیه مزه را عوض نمی‌کند

اگر آبی که در حال جوشیدن است، چیزی مانند مواد معدنی و یا مواد دیگری که آن را مزه بد می‌کند دارد، جوشیدن کاری برای تغییر این مزه انجام نمی‌دهد. آب تمیز خواهد بود، اما شما ممکن است با نوشیدن آن مزه خوبی را حس نکنید.

یکی دیگر از چیز‌هایی که باید در جوشاندن آب برای تصفیه توجه داشته باشید این است که اگر آب را در یک شعله باز بجوشانید، بسته به نوع آتشی که دارید، آب شاید مزه خاصی مانند مزه زغال به خود بگیرد. برای جلوگیری از این طعم، می‌توانید کتری را طوری روی آتش بگذارید که با آن تماس مستقیم نداشته باشد.
جوشاندن مواد شیمیایی یا سموم دیگر را حذف نمی‌کند

اگر آبی که می‌خواهید آن را تصفیه کنید، حاوی زنگ زدگی آب، نمک یا سایر مواد شیمیایی باشد، جوشاندن، آن‌ها را از بین نخواهد برد. تنها چیزی که جوشاندن می‌کند این است که باکتری‌ها و سایر موجودات زنده را بکشد. اگر شما منبع چشمه یا روان شفافی دارید، احتمالا مشکلی نخواهید داشت، اما در غیر این صورت باید به روش‌های دیگر تصفیه فکر کنید.

اگر شما از یک منبع آب برخوردار هستید و کاملا مطمئن نیستید که آب حاوی مواد معدنی و سموم است، می‌توانید سعی کنید بخار را جذب کرده (تقطیر) و آن را استفاده کنید. این تا حدودی پیچیده است و شما نیاز به طراحی نوعی تصفیه کننده دارید که بتواند آب بخار شده را درون ظرفی جمع کرده تا بتوانید از آن استفاده کنید. اگر شما در جایی مانند جنگل هستید، شاید راحتتر باشد که به دنبال یک منبع آب مطمئن‌تر بگردید.

در حالی که جوشاندن یک ضدعفونی کننده عالی است، ناخالصی‌های معلق مانند خاک، گرد و غبار، گل و ذرات را حذف نمی‌کند و برای حذف آن‌ها نیاز به مکانیسم فیلترینگ موثر است. علاوه بر این، جوشاندن، ناخالصی‌های شیمیایی را در آب مانند کلر آزاد نخواهد کرد، و همچنین به طور موثر ناخالصی‌های محلولی مانند سرب، آرسنیک، کلسیم و منیزیم نمک و نیترات را جدا نمی‌کند.
  جوشاندن، ذرات را نخواهد کشت

جوشاندن آب، باکتری‌ها و سایر انگل‌ها را می‌کشد، اما از گرد و غبار، خاک و مواد دیگر موجود در آب خلاص نمی‌شود. البته این مواد همیشه مضر نیستند و شما می‌توانید بعد از رسیدن به خانه، دارو‌های مورد نیاز را برای از بین رفتن این آلودگی‌ها از بدنتان استفاده کنید.

یکی از روش‌هایی که می‌توانید آبی که دارای ذرات است را بیاشامید، این است که آن را از یک فیلتر رد کنید. اگر هیچ چیز دیگری برای الک کردن ندارید، می‌توانید‌ای از پارچه استفاده کنید. فیلتر‌های مختلفی هستند که می‌توانید خریداری کنید و در سفرهایتان استفاده کنید. البته در کل نباید انتظار داشته باشید که فیلتر کردن، همه ذرات را از بین ببرد.

زمان و مکان

درست کردن آتش برای به جوش آوردن آب چیزی نیست که شما بتوانید در عرض چند ثانیه انجام دهید. باید هیزم جمع کنید، بلد باشید که آتش دست کنید، هیزم‌ها را به درستی بچینید و کار‌های دیگری که حتما باید با ظرافت انجام شوند. اگر به محل کمپ رسیده و بسیار تشنه هستید، خب جوشاندن آب قطعا کاری زمان بر خواهد بود و باید این را در نظر بگیرید. موضوع دیگر این است که شما این کار را نمی‌توانید در حال حرکت انجام دهید. حتما باید برای مدتی بایستید تا بتوانید آب را برای تصفیه بجوشانید.

همچنین باید بدانید که بعد از جوشاندن آب برای تصفیه برای استفاده از آن، زمان کافی برای خنک شدن نیاز است. در طول فرایند خنک سازی و برای مثال ریختن داخل ظرف یا بطری، فرصت دیگری برای آلوده شدن آب به دست می‌آید؛ به خصوص اگر دستان ما و یا ظروف آلوده باشد. در آب و هوای گرمسیری، باکتری‌ها در سرعت شگفت انگیزی پرورش می‌یابند و احتمال این وجود دارد که آب جوش حتی در نقطه مصرف واقعی (به رغم جوشیدن به مدت ۲۰ دقیقه) آلوده باشد. منبع:الی گشت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه تصفیه ی آب دانستنی های سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است. وخدماتی که در دو سال گذشته در حوزه محرومیت‌زدایی انجام شده معادل اقدامات ۱۵ سال گذشته است.
داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است گفت: وی با اشاره به اینکه آبرسانی به ۳۲۵ روستا در استان آماده افتتاح و بهره‌برداری است

وی افزود: از این تعداد ۲۱۰ روستا در قرارگاه محرومیت‌زدایی توسط سپاه و ۱۱۵ روستا در قالب پروژه ملی و روستایی اجرا شده که طی یک یا دو ماه آینده افتتاح می‌شوند.

وی گفت: در حوزه آبرسانی روستایی تاکنون ۶۲۵ کیلومتر لوله گذاری و ۱۵۳ باب مخزن، ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۴۶ چاه حفر شده و در مجموع ۴۵ هزار نفر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است افزود: پروژه مجتمع امام علی (ع) یک، یک حلقه چاه عمیق حفر، ۲۱ باب مخزن و پنج باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۸۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح این پروژه بیش از ۲۰۰۰ هم استانی از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد گفت: این روستاییان هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و تاکنون آبرسانی سیار داشته یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند و اکنون برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب و خطوط انتقال منتفع می‌شوند.
داودی با بیان اینکه این روستا‌ها آخرین روستا‌های شهرستان کرمانشاه منتهی به شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند افزود: از ۱۸ روستای مذکور هشت روستا امروز از آب شرب بهره‌مند شدند و آبرسانی به ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت افتتاح خواهد شد؛ که با افتتاح این طرح‌ها بیش از دوهزار هم استانی برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب شرب پایدار بهره‌مند شدند؛ که هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و آبرسانی سیار یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند.
وی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود گفت: که در واقع یکی از پروژه‌های مهم و مطالبات جدی این کلانشهر محسوب می‌شود که از نظر مسائل بهداشتی، زیست محیطی و صنعتی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در مدول شمالی این تصفیه خانه در حال انجام است و نیاز کرمانشاه این است که دو تصفیه خانه ۴۰۰ هزار نفری نیز ساخته شود.
وی عنوان کرد: اکنون مدول دو تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و آخرین تکنولوژی‌های جهان در حوزه تصفیه فاضلاب با بالاترین امکانات در آن استفاده خواهد شد.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و بخش‌هایی از کرمانشاه را تحت پوشش قرار می‌دهد گفت: ساخت این تصفیه خانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شروع شده و با توجه به اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور بوده و اعتباری به آن تخصیص داده شده اکنون ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب