Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@04:33:39 GMT

بار دیگر پایتختی برای کتاب

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۹۰۲۱۶

بار دیگر پایتختی برای کتاب

پنج سال از نخستین پویش‌ها و تلاش‌ها برای تدارک‌ برنامه‌های متنوع و گسترده و شبکه‌‌محور در ترویج‌ کتابخوانی می‌گذرد. مثل هر تلاشی دیگر در آغاز راه برای‌مان ناشناخته بود و این ناشناختگی توأم بود با هیجان و کنجکاوی. ابراهیم حیدری دبیر رویداد‌های ترویج کتابخوانی              از جمع همکاران می‌پرسیدم یعنی مردم استقبال می‌کنند؟! یعنی می‌توان مشارکت نهاد‌های مردم نهاد را جلب کرد؟! می‌توان به جلب مشارکت نهاد‌های خصوصی و غیردولتی در ترویج و گسترش کتابخوانی امید بست؟! در فضایی که سال‌های سال عمده فعالیت‌های ترویج کتابخوانی معطوف به حمایت‌ نهاد‌های دولتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بیم و امید کارمان را آغاز کردیم و سرانجام  هر سال از شمار بیم‌ها کاسته شد و بر شمار امید‌ها افزوده شد و اکنون در آستانه‌ پنجمین سال برگزاری رویداد‌های ترویج کتابخوانی بیش از هر سال دیگری مصمم و امیدوار به کار ترویج کتابخوانی سرگرم و دلگرم هستیم. به تازگی فراخوان دوره پنجم انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران منتشر شده است.  پس از تجربه انتخاب و معرفی شهر‌های اهواز، نیشابور، بوشهر  به عنوان پایتخت کتاب از زمستان سال گذشته تا زمستانی که پیش روست کاشان پایتخت کتاب ایران است. در دوره جدید  این رویداد هم که توأم با استقبال خوب شهر‌های مختلف بوده است، برنامه‌های ارسالی را بررسی می‌کنیم و شهر جدیدی را به عنوان پایتخت کتاب معرفی خواهیم کرد. در این دور هم مانند دوره‌های پیشین برنامه ارسالی باید دربرگیرنده مجموعه برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب در یکی – دو سال اخیر باشد. مشارکت همه فعالان و پویشگران صنعت نشر اعم از پدیدآورندگان، ناشران، توزیع‌کنندگان، کتابفروشان، کتابداران و... همچنین مشارکت نهادها و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی مانند کتابخانه‌ها، کتابداران و غیره، مشارکت سازمان‌های غیردولتی و دولتی مرتبط با کتابخوانی و... از ضرورت‌های اساسی برنامه‌ها و فعالیت‌هایی‌ است که  ارائه می‌شود. همه این تلاش‌ها علاوه بر اینکه گسترش و ترویج کتابخوانی در سراسر ایران را دنبال می‌کند، هدفی جهانی را نیز پی می‌گیرد و تلاش ما بر آن است که بتوانیم با گسترش شاخص‌های ترویج کتابخوانی نهاد‌ جهانی یونسکو را  مجاب کنیم که شهری از ایران را به عنوان پایتخت جهانی کتاب معرفی کند. تلاشی که انرژی زیادی می‌طلبد و کسب این عنوان جهانی نیاز به عزمی ملی در ترویج کتابخوانی دارد. ٭ «پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده اعطا می‌شود که بر اساس نظر هیأت داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتابخوانی ارائه کرده باشند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۰۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» ضمن تبریک روز بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و هر کجا خبری از تمدن، پیشرفت و توسعه به گوش می‌رسد سرنخ‌هایی از کتاب و کتابت به خوبی مشهود است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محافل ادبی در کشور و استان‌ها شکل گرفته است افزود: هدف این جشنواره شناسایی استعدادها و پرورش اندیشه‌ها در راستای غنی‌سازی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است‌.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همچنین هدف از این جشنواره شناخت واقع‌بینانه از ادبیات کودکان و نوجوانان و تلاش مستمر برای پی بردن به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه آنهاست خاطرنشان کرد: حمایت، هدایت و راهبری بالیدن به نسل نوجوانی است که اندیشه ورز جستجو کند، بخواند، بپرسد، بنویسد و روی پای فرهنگ کشور خود بایستد.

وی تصریح کرد: با توجه به رسالت و مأموریت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؛ راه اندازی محفل‌های ادبی و از دل این محفل «جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب» متولد شد.

زارعی با بیان اینکه آئین «اختتامیه نخستین دوره جشنواره دوست من کتاب» تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد برگزاری دومین دوره اختتامیه هستیم ادامه داد: امروز گرد هم آمده‌ایم تا شعر و داستان‌های ارسالی درباره کتاب و اهمیت آن را تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار محفل ادبی، محفل قرآنی نیز در کتابخانه‌های عمومی شکل گرفت خاطرنشان کرد: به همین دلیل بخش ویژه دومین دوره جشنواره با محوریت قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) تعریف شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در مرحله اول جشنواره دوست من کتاب ۱۹ استان مشارکت داشتند و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت کردند گفت: نقطه قوت این جشنواره حضور چهره‌های برجسته ادبی به عنوان داوران این جشنواره است که از تک تک آنها باید قدردانی کنیم.

زارعی در ادامه اضافه کرد: در این جشنواره ۸۵۰ اثر از ۳۱ استان ارسال و مورد داوری قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش شعر و داستان ۳۷ برگزیده دارد و در مجموع از ۴۲ نفر تقدیر می‌شود.

وی در پایان متذکر شد: امیدوارم با شناخت عمیق و واقع‌بینانه از کودک و نوجوان و با اشتراک دانش شخصی شاهد رشد، شکوفایی و مانایی ادبیات کودکان و نوجوان باشیم.

کد خبر 6094663

دیگر خبرها

  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه