Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@03:06:26 GMT

نگرانی از سه‌شیفته شدن مدارس تهران

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۹۰۹۷۶

نگرانی از سه‌شیفته شدن مدارس تهران

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: اگر سرانه پایین فضای آموزشی و تراکم بالای دانش‌آموز در کلاس‌های درس را در نظر بگیریم، تهران کم‌برخوردارترین استان کشور است.

خبرگزاری تسنیم: شهر تهران به لحاظ سرانه و متراژ و مقاومت مدارس جزو فقیرترین استان‌هاست و بیشترین مدارس فرسوده کشور در شهر تهران قرار دارند. ۲۶۴ مدرسه با قدمت بالای ۶۰ سال در شهر تهران وجود دارند که این مدارس آسیب‌پذیرند به گونه‌ای که طبق اعلام عباسعلی باقری مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران، در سال‌های اخیر حتی طوفانی رخ داد و سقف برخی مدارس کنده شد یا آسیب دید و این مدارس در برابر زلزله طاقت نمی‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه علی شهری مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران اظهار کرد: اگر بحث سرانه فضای آموزشی کشور را به عنوان شاخص مهم تلقی کنیم میانگین این شاخص در کشور ۵.۱۸ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است و در برخی استان‌ها سرانه بیش از این میانگین است.

* اوضاع نامناسب تهران به لحاظ سرانه آموزشی و تراکم دانش‌آموز در کلاس درس

وی افزود: پایین‌ترین میانگین سرانه فضای آموزشی را در استان‌های، البرز سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و تهران داریم و سرانه فضای آموزشی استان تهران ۴.۲۶ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است. براساس زیرنظام فضا و تجهیزات سند تحول بنیادین سرانه استاندارد فضای آموزشی ۸.۳۹ متر مربع برای هر دانش‌آموز است و اگر جمعیت دانش‌آموزی کشور را متناسب با این عدد بررسی کنیم به این می‌رسیم که از وضع فعلی ۶۴ میلیون متر مربع فضای آموزشی و پرورشی باید ۴۰ میلیون متر مربع دیگر را ضافه کنیم تا به استاندارد فضای آموزشی برسیم.

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا ساخت‌وساز مدارس فرسوده در تهران چندان مورد توجه نبوده است؟ گفت: وضعیت استان تهران قابل توجه ویژه است و باید نگاه ویژه‌ای را به مدارس فرسوده این استان داشت. استان تهران از جمله استان‌های با سرانه فضای آموزشی پایین است و ضمن پایین بودن سرانه آموزشی شاهد تراکم بسیار بالای دانش‌آموز در هر کلاس هستیم.

وی ادامه داد: اگر مقایسه‌ای بین استان‌های کم برخوردار به لحاظ فضای آموزشی داشته باشم، سیستان‌وبلوچستان، البرز و آذربایجان غربی با وجود سرانه پایین فضای آموزشی مشابه تهران هستند، اما باید گفت که تراکم دانش‌آموزی آن‌ها قابل مقایسه با تهران نیست.

شهری بیان کرد: اگر سرانه پایین فضای آموزشی و تراکم بالای دانش‌آموز در کلاس درس را در نظر بگیریم، تهران کم‌برخوردارترین استان کشور است به گونه‌ای که میانگین دانش‌آموز در کلاس‌های درس ۳۱ نفر است و در برخی مدارس تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها بالای ۴۰ نفر است.

* نگرانی از سه‌شیفته شدن مدارس

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: در برخی شهرستان‌های استان تهران ۱۰۰ درصد مدارس دوشیفته هستند و نگرانیم در برخی مناطق مدارس سه شیفته بشوند بنابراین نگرانی‌ها در تهران جدی است و این را به مسئولان استانی و ملی هم اعلام کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ فرسودگی مدارس، تراکم فضای فرسوده در تهران بسیار زیاد است و بیشترین کلاس‌های درس تخریبی به تعداد ۸۵۰۰ کلاس درس و ۴۵۰۰ کلاس نیازمند مقاوم سازی را در استان تهران داریم، عنوان کرد: بیشترین کلاس‌های آسیب‌پذیر کشور در استان تهران است البته باید گفت: اقداماتی که دولت و مجلس برای آموزش‌وپرورش در حوره تخریب، مقاوم سازی و نوسازی مدارس انجام دادند بی‌سابقه بوده است.

شهری بیان کرد: در استان تهران ۴۳ درصد مدارس به لحاظ ایمنی مشکل دارند که این رقم حدود ۵۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است. باید اعتبارات طرح جایگزینی مدارس فرسوده پیگیری و از محل منابع مطمئن تامین شود. هم‌اکنون استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس با کسر درصدی از محل قبوض گاز مصرفی مردم به عنوان منبعی مطمئن تحقق می‌یابد، برای ایمن سازی مدارس فرسوده هم باید چاره‌ای اندیشید. تامین ایمنی برای دانش‌آموزان یک ضرورت است و باید به منابع مالی آن فکر کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: نوسازی مدارس کلاس های درس کلاس های فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۰۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت از وجود ۱۴مدرسۀ تخریبی در شهرها و مدارس این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، امین امینی‌پویا، صبح امروز، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: فضای آموزشی در این شهرستان سال‌ها است که فرسوده و ناایمن است.

او با اشاره به وجود 34هزار نفر فرهنگی و دانش‌آموز در کوهدشت، اضافه کرد: خبرنگاران باید خیرّان را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد و نوسازی مدارس ترغیب کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با اعلام اینکه برخی از مدارس این شهرستان زیبندۀ دانش‌آموزان و معلمان نیست، تأکید کرد: امکانات و سرانۀ آموزش‌وپرورش جوابگوی نوسازی مدارس نیست.

احداث 216 مدرسه در مناطق محروم لرستان

امینی‌پویا با بیان ضرورت استفاده از مشارکت خیّران در ساخت و گسترش فضاهای آموزشی کوهدشت، یادآور شد: انتظار داریم که خیرّان در ساخت و تعمیر مدارس این شهرستان مشارکت بیشتری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد مدارس تخریبی در کوهدشت، اعلام کرد: 14مدرسه در شهرها و مدارس این شهرستان تخریبی است و باید نوسازی شود.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت خاطرنشان کرد: مدرسۀ پسرانۀ راهنمایی شاهد و مدرسۀ دخترانۀ معرفت ر تازه‌آباد در داخل این شهر ناایمن شناخته شده‌است و این مدارس باید هرچه سریع‌تر نوسازی شود.

امینی‌پویا با بیان اینکه بین 600 تا 800میلیون تومان اعتبار برای ساخت مدارس یک‌کلاسه نیاز است، گفت: حداقل یک‌میلیارد و 200میلیون تومان برای ساخت مدارس دوکلاسه نیاز است.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با ذکر اینکه این شهرستان فاقد خانۀ رفاهی فرهنگیان است، مطرح کرد: مسئولان باید برای نوسازی مدارس کوهدشت پای‌کار بیایند.

او اعلام کرد: ما در حال تلاش برای رفع مشکل اداری درمانگاه فرهنگیان کوهدشت هستیم و این درمگاه طی روزهای آینده افتتاح می‌شود.

امینی‌پویا در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در ارتباط با وضعیت سیستم‌های گرمایشی مدارس در کوهدشت، بیان کرد: 2میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار برای گرمایش مدارس این شهرستان هزینه کرده‌ایم.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دور نخست کنکور، اذعان کرد: حدود 3هزار و 600نفر در تمام مقاطع تحصیلی در کنکور اردیبهشت‌ماه 1403شرکت کردند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها