Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد رضا مخبر دزفولی گفت: امروز در خدمت مبلغان عزیزی هستیم که وظیفه دارند معارف ناب کربلا را در سراسر کشور تبلیغ کنند و باید این عزیزان به پیام اصلی قیام جاویدان حضرت سیدالشهدا (ع) که حیات عزتمندانه و شهادت افتخارآفرین است، توجه ویژه‌ای داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تبیین و تشریح دستاوردها و موفقیت‌های علمی و فناوری کشور موجب تقویت روحیه اعتماد و توانمندی ملی خواهد شد.

مخبر دزفولی گفت: البته این دستاوردها و موفقیت‌ها نباید موجب شود تا مشکلات را فراموش کنیم و باید دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل کنیم.

وی افزود: در طول این چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی، این شجره طیبه با توانمندی و عزت مشکلات را پشت سر گذاشته و مشکلات فعلی هم ان شاءالله با کمک همه قابل رفع است.

مخبر دزفولی گفت: مشکلات این مقطع حساس با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و مرجعیت معظم و روحانیت متعهد قابل حل شدن است.
وی افزود: چند سال قبل یک مرکز علم سنجی غربی گزارشی از پیشرفت‌های علمی در چند کشور جهان را ارائه داد و می‌دانید که این مراکز وظیفه دارند با بی طرفی وضعیت علمی جهان را بسنجند و آینده این حوزه را پیش بینی و برآورد کنند.

وی افزود: در رصد این مرکز علم سنجی که با نگاه به منطقه غرب آسیا و سه جنگ صورت گرفته در این منطقه یعنی دفاع مقدس، بیرون کردن عراق از کویت و حمله آمریکا به عراق انجام شده، بر این نکته تأکید شده که تنها کشوری که از این سه جنگ سربلند خارج شد، ایران بود.

مخبر دزفولی ادامه داد: در این گزارش تحولات و پیشرفت های علمی کشور در همه زمینه ها مانند نانو، هوافضا، پزشکی، سلول‌های بنیادین، حوزه فنی و مهندسی و ... مورد اشاره قرار گرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در حوزه سلول‌های بنیادین جزء ده کشور اول جهان هستیم و در استفاده از این سلول ها برای درمان بیماری‌ها گام‌های مؤثری برداشته شده است و من اگر به طور خلاصه بخواهم اهمیت این بخش را تشریح کنم باید بگویم کارکرد بخش سلول‌های بنیادین در اصل ترمیم آسیب‌های بدنی و به نوعی ساخت اعضای یدکی بدن است.

وی افزود: کشوری که نتواند پیشرفت علمی کند در آینده محکوم به فنا خواهد بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این مرکز علم سنجی ظاهراً بی طرف در پایان از پیشرفت‌های شگرف علمی کشورمان ابراز نگرانی می کند و خواستار مقابله با این پیشرفت است.
وی گفت: بر اساس یک گزارش دیگر، آینده در دست دانشمندان زیست فناوری است و باید کشورمان در این حوزه نیز مانند حوزه هسته‌ای با فشار و تحریم مواجه شود.

مخبر دزفولی افزود: امروز باید به این نکته اشاره کنم که بخش اعظم متخصصان هسته‌ای ما جوانان متولد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هستند و این مایه افتخار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: انحصار فناوری‌های مهم و حیاتی و محروم کردن کشورهای جنوب در صدر برنامه‌های علمی نظام سلطه است.

وی افزود: تجربیات تاریخی حاکی از کشتار سایر ملل به دست استعمارگران انگلیسی و آمریکایی از طریق بیماری‌های واگیردار است و این روند امروز هم ادامه دارد.
مخبر دزفولی ادامه داد: در جای جای سند موسوم به 2030 یک دیکتاتوری علمی و حاکمیت نامشروع نظام سلطه بر روند علم و فناوری جهان مشهود است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح آمار مربوط به پیشرفت‌‌های علمی کشورمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب اسلامی، در کشورمان 20 دانشگاه با 170 هزار دانشجو داشتیم اما امروز بیش از 5 میلیون دانشجو داریم.
وی افزود: البته انتقاداتی هم به این روند وارد است اما این نکته را هم باید ببینیم که حدود 4 هزار عضو هیئت علمی در ابتدای انقلاب اسلامی به 90 هزار عضو هیئت علمی و پژوهشگر و محقق رسیده است.
مخبر دزفولی ادامه داد: حدود 40 درصد نرخ باسوادی قبل از انقلاب اسلامی هم اکنون به 95 درصد رسیده و طبق فرمول یونسکو باید در کشورمان جشن رفع بی سوادی برگزار کنیم.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: متأسفانه عده‌ای تعمد دارند تا دستاوردهای علمی کشور انکار شود.
وی افزود: در گزارش دیگری یونسکو جوامع را با «شاخص توسعه انسانی» دسته بندی کرده و کشورها بر اساس این شاخص به 4 دسته تقسیم شده اند.
مخبر دزفولی ادامه داد: در شاخص‌های ترکیبی توسعه انسانی، سه شاخه آموزش، سلامت و درآمد سالانه مدنظر است و ذیل این سه شاخه شاخص‌های کوچکی مانند مرگ و میر مادران و نوزادان، دسترسی به آب آشامیدنی سالم و... قرار گرفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جمهوری اسلامی ایران در این دسته بندی جزء کشورهای دارای توسعه انسانی بالا است.

وی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های کشور حدود 100 هزار دانشجوی کارشناسی در داشتیم و امروز بیش از 2 میلیون دانشجو در این مقطع داریم، در مقطع کارشناسی ارشد هم حدود 2 هزار دانشجو داشتیم که امروز به بیش از 700 هزار دانشجو رسیده و در دکترای تخصصی هم از 1255 دانشجو در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به حدود 100 هزار دانشجو رسیده‌ایم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در سال 1357 حدود 400 مستند علمی بین‌المللی داشتیم و امروز بیش از 40 هزار مستند علمی نمایه شده بین المللی داریم.
مخبر دزفولی تاکید کرد: در حالی‌که در ابتدای دهه 90 میلادی با همراه کشور عراق حدود 3 صدم درصد تولید علم جهان را داشتیم امروز حدود 2 درصد از تولید علم جهان به کشورمان تعلق دارد.
وی گفت: بیش از 200 دانشمند ایرانی در سطح دانشمندان برتر جهان هستند و این نشان از شکوفایی استعداد ملی کشور در پرتوی انقلاب اسلامی دارد.

مخبر دزفولی ادامه داد: دانشگاه باید با مرکز پژوهشی در تماس باشد و امروز 18 دانشگاه کشورمان در رده‌های بالای جهانی هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پژوهش و تحقیق مایه تحکیم استقلال کشور است و سال گذشته بیش از 40 فرآورده علمی (پتنت) در جهان ثبت کرده‌ایم.
وی افزود: در سال جاری هم تا امروز بیش از 115 فرآورده علمی (پتنت) ثبت کرده‌ایم و این روند پرافتخار ادامه دارد.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: باید روند تقویت کیفی و گسترش استفاده از مقالات علمی در تکمیل فرآیند تولید فرآورده‌های علمی ادامه یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در چهارمین دهه انقلاب اسلامی کشور ما توانسته است با تمدن غرب، که دارای چهار قرن تجربه علم و فناوری است، رقابت کند.
وی افزود: کاستی‌ها و نواقص باید نقد و برطرف شود اما نباید این کاستی‌ها و نواقص بهانه نفی دستاوردها و موفقیت‌ها شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید فریب تبلیغات گمراه‌کننده را بخوریم و دستاوردهای غرورآفرین علمی و فناوری کشورمان را با نگاه تحقیرآمیز تخریب کنیم.
مخبر دزفولی گفت: کشورمان با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود که مورد اعتراف دشمنان است، می‌تواند از همه دشواری‌ها عبور کند.
وی افزود: ملت ما که همه سختی‌ها را به حول و قوه الهی پشت سر گذاشته، می‌تواند این مشکلات را هم حل کند.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تأکید کرد: در عین توجه به مشکلات، کامیابی‌ها و موفقیت‌ها هم باید مدنظر باشد و نباید عقب‌نشینی کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستیابی کمتر از 10درصد از جمعیت کشور به آب آشامیدنی سالم در بیش از پیروزی انقلاب اسلامی امروز به بیش از 95 درصد رسیده و من از منکرین این دستاوردها می‌پرسم آیا این دستاورد کمی است؟

وی افزود: امید و تأکید بر روحیه توانمندی علمی باید در سراسر کشور گسترش یابد.
مخبر دزفولی ادامه داد: تحت رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی «مدظله‌العالی» و حمایت حوزه‌های علمیه و روحانیت متعهد می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم تا شهد شیرین پیروزی بار دیگر به کام ملت عزیزمان برسد.
انتهای پیام/ 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۸۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، رئیس دانشگاه معارف اسلامی در نشست خبری گفت: همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب در سالن شهید سلیمانی این دانشگاه چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود. 

حجت الاسلام والمسلمین روح الله شاکری بر وظیفه دانشگاه‌ها در تامین منابع جامع علمی برای دانشجویان و پژوهشگران تاکید کرد و گفت: به عنوان دانشگاه معارف اسلامی وظیفه داریم از ظرفیت اندیشمندان صاحب فکر استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه نسبت به شخصیت علمی و قرآنی مقام معظم رهبری غفلت صورت گرفته است خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب اسلامی از سال ۴۳ تفسیر قرآن را در سطوح بالا تدریس می‌کرده اند و در تبیین دین بسیار موفق بوده و قدرت ارتباط گیری بالایی خصوصا با جوانان دارند و نگاه دینی ایشان منبعی جامع برای جوانان و دانشگاهیان خواهد بود. 

رئیس دانشگاه معارف اسلامی از پذیرش ۱۴۶ مقاله در این همایش خبر داد و گفت: در کنار ارسال مقالات شاهد ارسال چکیده مقاله‌ها نیز بوده‌ایم که در پایان همایش یک جلد از آنها منتشر خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین شاکری با بیان اینکه این پژوهش‌ها می‌تواند نگرش‌های علمی و قرآنی رهبر انقلاب اسلامی را در فضای علمی و دانشگاهی کشور گسترش دهد، عنوان کرد: به همین منظور نشست‌های متعددی با مسئولین استانی برگزار شده است که حدود ۸۰ مقاله از این بستر دریافت شد.

دیگر خبرها

  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • امیردریادار ایرانی: ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب آمادگی دارد/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم
  • امیردریادار ایرانی : آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم