Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@04:57:44 GMT

◄ تخصیص ارز دولتی به ایرلاین‌ها جفای به مردم است

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۱۰۸۳۴

◄ تخصیص ارز دولتی به ایرلاین‌ها جفای به مردم است

تین‌نیوز | 

در ماه‌های اخیر در پی مشکلات ارزی شاهد فضای پرالتهابی در صنعت حمل‌ونقل هوایی کشوری بوده‌ایم تا جایی که امروز تعدادی از ایرلاین‌های خارجی سرود خداحافظی با ایران را سر داده‌اند و می‌گویند حضور ما در این کشور از نظر صرفه اقتصادی توجیه‌پذیر نیست. در این میان برخی از کارشناسان صنعت هوایی به سازمان هواپیمایی کشوری انتقاد دارند و می‌گویند این سازمان نتوانسته است در راستای حفظ ایرلاین‌های خارجی در بازار ایران کاری انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه هفته‌نامه «حمل‌ونقل» گفتگویی با محمدعلی ایلخانی، مدیرعامل سابق شرکت فرودگاه‌ها، داشته است که مشروح آن به شرح زیر است.

اخیرا سه شرکت هواپیمایی خارجی اعلام کرده‌اند که قصد دارند بازار ایران را ترک کنند. در این رابطه عده‌ای به سازمان هواپیمایی کشوری انتقاد می‌کنند که نتوانسته حداکثر تلاش خودش برای تسهیل امور و مرتفع‌سازی موانع برای تداوم حضور ایرلاین‌های خارجی پس از برجام انجام بدهد. نظر شما در این رابطه چیست؟

این موضوع ارتباطی به عدم توانایی سازمان هواپیمایی کشوری در حفظ ایرلاین‌های خارجی در بازار ایران ندارد. ایرلاین‌های خارجی بلیت را در داخل کشور به ریال می‌فروشند و برای این‌که پول خود را از ایران خارج کنند باید آن را تبدیل به دلار کنند که هنوز قیمت دلار برای این شرکت‌ها مشخص نیست. اگر قرار باشد که شرکت‌های هواپیمایی خارجی ۱۰ هزار تومان را به یک دلار تبدیل کنند طبیعی است که این شرکت‌ها تمایلی برای ادامه حضور در بازار ایران نخواهند داشت. طبیعی است که وقتی دلار بالا می‌رود میل به سفر در بین مردم کاهش می‌یابد و درنهایت صرفه اقتصادی شرکت‌های هواپیمایی خارجی برای پرواز به ایران کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. به اعتقاد من تصمیم شرکت‌های هواپیمایی مبنی بر خروج از ایران تنها به دلیل مسائل اقتصادی است.

شما دلیل اصلی خروج ایرلاین‌های خارجی از ایران را مشکلات ارزی دانستید آیا ممکن است با ثابت‌ماندن قیمت دلار شاهد بازگشت این ایرلاین‌ها باشیم؟

پیش‌بینی من این است که بعد از ثابت‌شدن قیمت دلار در کشور، مجدد شرکت‌های هواپیمایی خارجی که بازار ایران را ترک بودند به کشور بازگردند. درحال‌حاضر ایرلاین‌های خارجی نمی‌دانند ریالی که از فروش بلیت به دست آورده‌اند به چه قیمتی باید تبدیل به دلار کنند.

درحال‌حاضر شرکت‌های هواپیمایی اعلام می‌کنند بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های آنها ارز است و از طرف دیگر وزارت راه‌وشهرسازی آمار ۴۵ تا ۵۰ درصدی اعلام می‌کند دلیل این اختلاف چیست؟

کسی که می‌گوید ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه‌های شرکت‌های هواپیمایی ارزی است باید بگویم که دستش در خرج نیست و تاکنون یک موتور هواپیما نخریده است.

اما به اعتقاد من آن ایرلاینی که اعلام می‌کند بیش از ۷۰ درصد هزینه‌هایش ارزی است به دلیل این‌که دستش در خرج است و همواره در پی تهیه قطعه، سوخت، آموزش و... است، درست می‌گوید. زمانی که هواپیمای یک شرکت از ایران خارج می‌شود تمام هزینه‌هایش ارزی است. اما باید عنوان کنم که این موضوع یک بحث کارشناسی می‌طلبد و هر کس باید در این رابطه مستنداتی که دارد را، ارائه بدهد.

شما ورود دولت به موضوع مشکلات ارزی ایرلاین‌ها و تخصیص ارز دولتی را تا چه میزان درست می‌د‌انید؟ آیا معتقدید که باید صنعت حمل‌ونقل هوایی در بازاری آزاد شکل بگیرد؟

ما برای پاسخ به این موضوع در ابتدا باید ببینیم که دولت جایگاه صنعت حمل‌ونقل هوایی را در سبد اقتصادی کجا دیده است؟ آیا دغدغه دولت استفاده مردم از حمل‌ونقل هوایی است یا این‌که خوراک، مسکن، آب، برق و... مردم در اولویت است.

به اعتقاد من دولت باید به مسائل عمومی مهم‌تر ارز تخصیص بدهد. تخصیص ارز دولتی به شرکت‌های هواپیمایی از نظر من جفای در حق مردم است چراکه همه مردم از حمل‌ونقل هوایی استفاده نمی‌کنند. تا زمانی که در صنعت هوایی رانت وجود داشته باشد افراد متخصص و خبره نمی‌توانند خودشان را نشان بدهند؛ بنابراین باید بگذاریم این صنعت اقتصادش را خودش اداره کند.

به‌طور حتم این موضوع کاهش سفرهای هوایی را در پی خواهد داشت. آیا این موضوع چالش جدید برای این صنعت ایجاد نخواهد کرد؟

افرادی که مسافر واقعی هستند اگر نرخ بلیت یک مسیر به یک‌میلیون تومان هم برسد از این هواپیما استفاده خواهند کرد چراکه برای این افراد زمان اهمیت دارد، اما سایر مردم می‌توانند از سایر شقوق حمل‌ونقلی استفاده کنند. هواپیما باید مشتری خودش را داشته باشد، هرکس توان استفاده از حمل‌ونقل هوایی را داشته باشد از هواپیما استفاده خواهد کرد از همین‌رو دولت نباید به صنعت حمل‌ونقل هوایی یارانه بدهد.

این موضوعی که اشاره کردید با سیاست‌های وزارت راه‌وشهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر عمومی‌کردن حمل‌ونقل هوایی منافات دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟

در کجای دنیا استفاده از هواپیما عمومی است؟ آیا در اروپا این‌گونه است؟ این آقایان اکثرا تحصیل‌کرده اروپا هستند نمی‌دانم چرا این سخنان را می‌گویند! در اروپا هم این‌گونه نیست که تمام مردم سوار هواپیما بشوند چراکه گزینه‌های دیگری برای حمل‌ونقل مردم وجود دارد.

معاون برنامه‌ریزی وزیر راه‌وشهرسازی در گفتگو با رسانه شما اعلام کردند که در سال ۹۶ که وضع صنعت حمل‌ونقل هوایی بسیار خوب بوده است تنها ۱۴ درصد سهم حمل‌ونقل هوایی در جابه‌جایی مسافر بوده، این موضوع بدان معناست که ۸۶ درصد جابه‌جایی‌ها از طریق ریل و جاده انجام شده است. چرا دولت نمی‌آید در ۸۶ درصد هزینه کند، چرا دنبال آن ۱۴ درصد است؟ به‌طور قطع در سال ۹۷ شاهد کاهش سهم حمل‌ونقل هوایی در جابه‌جایی مسافر خواهیم بود.

آینده صنعت هوایی را با ادامه این شرایط چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

قرار نیست شاهد دگرگونی خاصی در آینده صنعت هوایی باشیم چراکه با گذشت یک مدت موضوع استفاده قشری خاصی از مردم از هواپیما جا می‌افتد. به نظر من اگر دولت بتواند به مشکلات اقتصادی فائق بیاید و نرخ دلار ثبات پیدا کند صنعت حمل‌ونقل هوایی مشتری خودش را پیدا می‌کند و در این صورت هر شرکتی نمی‌تواند با ارائه خدمات بی‌کیفیت در این صنعت باقی بماند.

اکرم فیض آبادی خبرنگار

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ارز دولتی شرکت های هواپیمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت

رئیس سازمان صمت استان زنجان گفت: باید ۲۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت در حالی که هم اکنون شاهد اختصاص تنها ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، مجید گلشنی منفرد امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در مراسم تجلیل از کارگران نمونه معدن انگوران از رشد ۲۵ درصدی صدور پروانه و مجوز اکتشاف در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم با توسعه اکتشافات در حوزه معادن در آینده نزدیک شاهد فعالیت ۱۶۵ معدن غیر فعال استان باشیم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیر فعال داریم، افزود: دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است، عنوان کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان جهت ایجاد رفاه و توسعه با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد.

وی تصریح کرد: بر همین اساس باید ۲,۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت در حالی که هم اکنون شاهد اختصاص تنها ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

گلشنی منفرد در ادامه با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است، گفت: امید است با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

کد خبر 748892

دیگر خبرها

  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی