Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، عباس کبریایی زاده، رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی در واکنش به بحث هایی که در ارتباط با بحث هایی که در مورد تولید تحت لیسانس مکمل های غذایی آمریکایی مطرح شده اظهار داشت: شاید حدود 10 تا 15 برند مکمل‌های غذایی شناخته شده در دنیا وجود دارد که اگر آن ها در کشور ما تولید تحت لیسانس انجام دهند، کار بسیار خوبی است، چرا که همکاری با آن‌ها میتواند منجر به بهبود استانداردهای صنایع داخلی شده و مصرف کننده نیز از بهبود کیفیت بهره مند می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 
وی افزود: البته مشروط به اینکه حداقل یکی از مراحل تولید را در ایران طی انجام دهند، نه اینکه بیایند اینجا و صرفا قرص و کپسول را در کارتون بسته‌بندی کنند و نامش را تولید یا تولید تحت لیسانس بگذارند.
 
وی ادامه داد: متاسفانه گاهی مشاهده می شود شرکت های ایرانی با برندهای خودساخته‌ای که در آمریکا یا کانادا صرفا برای ایران تولید می شوند، همکاری‌هایی را شکل می دهند و تحت پوشش آن، داعیه دار تولید تحت لیسانس می شوند، این در حالی است که در چنین فرایندی، نه دانش فنی، نه تکنولوژی و نه ارتقای کیفیت محصولات داخلی اتفاق نمی‌افتد و فقط بازار کشورمان و پول‌های مردم به بهانه تولید تحت لیسانس از چرخه صنایع داخلی، بیرون می‌رود.  
 
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت باید جلوی این شکل از عوام فریبی و تولید فریب کارانه را بگیرد و اجازه ندهد برندهایی که در اروپا و امریکا مصرف نمی شوند، شناخته شده نیستند، فاقد کارخانه و تکنولوژی تولید هستند، به نام تولید تحت لیسانس در ایران فعالیت کنند.
 
وی ادامه داد: ایران در حوزه مکمل‌های غذایی،کشور ناتوانی نیست که محتاج تولید تحت برندهای غیر اصیل باشد. ما الان حدود یکصد شرکت داروسازی در کشورمان داریم که توان تولید همه مکمل های غذایی را دارند.
 
به گفته کبریایی زاده، وقتی تولیدکننده های داخلی می توانند نیاز بازار کشور را تامین کنند، منطقی نیست اجازه دهیم بازار کشورمان به بهانه های مختلف، حتی به توجیه تولید تحت لیسانس در اختیار برندهای خودساخته و تقلبی قرار بگیرد.  
 
وی تصریح کرد: متاسفانه شاهد هستیم برندی به نام آمریکایی یا کانادایی است ولی وقتی کشور مبدا را رصد می کنیم، می بینیم که در خود آن کشور مصرف نمی شود. واقعا چرا باید کالایی که سهمی از بازار مصرف در کشور مبدا ندارد، بیاید در ایران ادعای تولید تحت لیسانس کند و بخواهد شرکت های داروسازی داخلی را تحت زعامت خود بگیرد.
 
وی افزود: سازمان غذا و دارو باید جلوی این برندهای ناشناخته و غیر معتبر را بگیرد و فقط به کارخانه هایی اجازه حضور در بازار ایران را بدهد که تولیدکنندگان معتبر و شناخته شده هستند و از تکنولوژی یا دانش فنی مناسب برخوردار اند و می خواهند تولید به معنای واقعی را در کشورمان شکل دهند.
 
وی تاکید کرد: سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی، بارها و بارها با وزارت بهداشت مکاتبه کرده که مخالف واردات، تولید تحت لیسانس و یا بسته بندی این برندهای خودساخته است ولی متاسفانه این خودباوری در کشور وجود ندارد.  
 
وی ادامه داد: به خودمان اعتماد نداریم، صنایع خودمان را قبول نداریم و هنوز هم مرغ همسایه برای ما غاز است.
 
به گفته کبریایی زاده، اگر ضوابط دقیق تری در این خصوص تنظیم شود قطعا می تواند جلوی این قضیه را تاحدودی سد کند و سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی آمادگی دارد در تدوین و بازنگری ضوابط تحت لیسانس با سازمان غذا و دارو همکاری کند.   
 
وی ضمن حمایت از تصمیم وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت واردات مکمل ها از آمریکا اظهار داشت: در شرایط فعلی، اصلا معقول نیست که دنبال واردات مکمل ها از آمریکا باشیم، خصوصا اینکه صنایع داخلی توانایی دارند اغلب این مکمل های غذایی را در داخل کشور تولید کنند.
 
وی در خصوص تولید تحت لیسانس مکمل های آمریکایی در ایران اظهار داشت: تجربه نشان داده وقتی بحث تولید تحت لیسانس از سوی آمریکایی ها مطرح می شود، هیچ گاه منجر به تولید نشده و صرفا پوششی برای واردات و بهره برداری از بازار ایران بوده است.
 
به گفته کبریایی زاده، به‌طور کلی، تا زمانی که مشکلات سیاسی بین وجود داشته باشد، تولید مشترک به معنای واقعی بین دو کشور شکل نمی‌گیرد. در واقع برای تحقق تولید تحت لیسانس، نیاز است که یک رابطه تجاری مستحکم، مستمر و پایدار بین دو کشور داشته باشیم که میان ایران و آمریکا اینچنین نیست.
 
وی تاکید کرد: همانطور که مدیر کل اداره مکمل های غذایی گفته اند که در خصوص واردات مکمل های غذایی، امکان نظارت بر منابع آمریکایی وجود ندارد و واردات آن ها را ممنوع کردند، باید بگوییم که امکان نظارت بر تولید تحت لیسانس مکمل های آمریکایی نیز وجود ندارد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مکمل های غذایی سندیکای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت، به خودرو‌ها آسیب می‌زند
  • مکمل های بهبود کیفیت سوخت، به خودروها آسیب می زند
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد