Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی اقتصادی ایلنا، عباس آخوندی در مراسم روز جهانی دریانوردی که با حضور دبیر کل IMO در تهران برگزار شد با بیان اینکه امروز برای سی و سومین سال متوالی شاهد برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی در ایران هستیم گفت: برگزاری این همایش فرصتی را فراهم کرده تا اهداف و برنامه‌های کشور در خصوص حمل و نقل دریایی مورد توجه قرار بگیرد و افکار عمومی نسبت به نقش مثبت و حیاتی صنعت حمل و نقل دریایی آگاهی بیشتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: صنعت دریایی و در یک کلام فعالیت‌های دریایی در ریشه‌کن کردن فقر نقش کلیدی ایفا می‌کند و این صنعت از طریق فعالیت‌هایی چون ثبت کشتی‌ها، تامین نیروی انسانی مورد نیاز کشتی‌ها، بازیافت ناوگان، مالکیت و امور خدماتی کشتی‌ها، کشتی‌سازی، تعمیرات و ارائه خدمات بندری می‌تواند برای اقشار مختلف اشتغال‌زایی کند و به عنوان منبع مهم درآمدی باشد.

آخوندی با بیان اینکه صنعت دریانوردی نیاز به نیروی کار بسیار زیادی دارد، گفت: تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین، دانش برنامه‌ریزی و مدیریت قوی از جمله نیازهای صنعت دریانوردی هستند بنابراین این صنعت می‌تواند بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله بیکاری را تا حد قابل توجهی رفع کند.

وی با بیان اینکه صنعت دریایی و کشتیرانی و حمل و نقل دریایی به صرفه‌ترین روش حمل و نقل کالا و مواد خام در مقادیر زیاد در سراسر جهان محسوب می‌شوند، گفت: اغلب تجارت جهانی امروز از طریق دریا به وسیله کشتی انجام می‌شود و سهم کشتی‌ها در جابجایی کالا و مواد خام به 90 درصد کل تجارت جهانی می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه کل کالای حمل شده توسط کشتی‌ها در جهان تا سال 2017 نزدیک به 10.3 میلیارد تن بوده اظهار داشت: این حجم حمل و نقل دریایی به وسیله ناوگانی با 1.6 میلیارد تن ظرفیت حمل شده است که نیمی از تناژ ناوگان جهان هم تحت مالکیت کشورهای آسیایی هستند.

آخوندی با اشاره به نقش حیاتی حمل و نقل دریایی به ویژه در حمل و نقل نفت گفت: بر اساس آمار موجود بیش از 60 درصد مصرف سالانه نفت و مواد نفتی از طریق دریا حمل می‌وشد که عمدتا تا 99.99 درصد آن به صورت ایمن تحویل داده شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ناوگان دریایی ایران اظهار داشت: ایران با 2500 سال سابقه دریانوردی و یبش از 5 هزار کیلومتر خطوط ساحلی و با دارا بودن 15 جزیره و 90 بندر جایگاه ویژه‌ای در حمل و نقل دریایی دارد.

وی افزود: خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین و پرترافیک‌ترین مناطق جهان سالیانه بیش از 12 هزار کشتی اقیانوس‌پیما از تنگه هرمز تردد می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده توسط آنکتاد در سال 2017 ایران با مالکیت 238 کشتی و ظرفیت بارگیری حدود 19 میلیون تن مقام 21 جهان را از این حیث به خود اختصاص داد.

آخوندی گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با جایگاه بیست و یکم از جمله 25 خط کشتیرانی اول جهان محسوب می‌شود همچنین ایران با شش میلیون و 583 هزار تن ظرفیت ناوگان تحت پرچم سی و یکمین کشور جهان از این لحاظ است.

آخوندی با یبان اینکه ایران دارای ناوگانی با بیش از 11 هزار فروند شناور غیرکنوانسیونی است گفت: گسترش حمل و نقل دریایی کشور بگارگیری نیروهای ایرانی بر روی کشتی‌های خودی برای سفارش ساخت و تعمیر کشتی‌ها و شناورها به طور قطع ما را در تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد رونق کمک خواهد کرد.

آخوندی با بیان اینکه ناوگان تجاری ما با داشتن بیش از 6.5 میلیون تن ظرفیت ناخالص در سال 2017 در رتبه سی و یکم جهان قرار دارد گفت: ناوگان تجاری و نفت‌کش در سطح منطقه خاورمیانه بزرگترین است و از نظر سن هم در بهترین وضعیت قرار دارد.

وی تاکید کرد: حضور ایران در لیست سفید کنوانسیون بین المللی استانداردهای آموزش‌، نگهبانی و گواهینامه دریانوردان، امکان ادامه ارائه آموزش دریایی مطلوب و ارائه گواهینامه به دریانوردان ایرانی را استمرار می‌دهد.

وی ادامه داد: از دیگر نقاط قوت صنعت دریانوردی ایران جذب سرمایه‌گذاری خارجی است جذب سرمایه‌گذاری خارجی از طریق واگذاری طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به شرکت IPGL با مشارکت شرکت‌های داخلی کاهش هزینه حمل با هدف افزایش سهم بازار حمل  نقل بین المللی تا 50 درصد تخفیف بر کشتی‌ها با محموله ترانزیت خارجی تا 70 درصد و کالاهای ترانزیت خارجی در عملیات باربری از دیگر نقاط مثبت صنعت دریایی است.

وی با اشاره به تهدیدهای روبرو صنعت دریایی اظهار داشت: از جمله مهمترین تهدیدهایی که حمل و نقل دریایی و واردات و صادارات را تهدید می‌کند عدم پایبندی دولت آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک و بازگشت تحریم‌های ناجوانمردانه و اعمال تحریم‌های ثانویه آن کشور بر خلاف تمامی موازین بین المللی و حقوق بشری بر علیه کشورمان است.

وی افزود: پیدایش ائتلاف‌های بزرگ کشتیرانی که قرت چانه‌زنی آنها را بالا می‌برد، گسترش امکان جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بنادر رقیب و حضور نیروهای بیگانه در منطقه و اخلال آنها در رفت و آمد آزاد کشتی‌ها از جمله تهدیدهایی است که ما با آن مواجه هستیم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقیانوس ایران تنگه هرمز صنعت کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته‌ای!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سال ۱۹۷۴، کشتی هیوز گلومار اکسپلورر (Hughes Glomar Explorer) با طول ۱۸۹ متر توجه بسیاری را به خود جلب کرد. گفته می شود این کشتی ویژه معدن کاری در اعماق دریا زاییده فکر میلیاردر هاوارد هیوز و یکی از بزرگترین نمونه ها در نوع خود بود.

برساس گزارش عصرایران، کشتی گلومار به اندازه ای بزرگ بود که امکان عبور از کانال پاناما را نداشت. اما این اندازه کشتی نبود که توجهات را به سوی آن جلب کرد، بلکه ماموریتش بود. گلومار قرار بود کاری غیر قابل تصور را انجام داده و سنگ های حاوی منگنز را درست از کف اقیانوس استخراج کند.

هنگامی که کشتی گلومار در پهنه وسیع اقیانوس به سمت اتحاد جماهیر شوروی حرکت کرد، توجه مردم – از جمله اعضای ناوگان سرخ – به سوی آن جلب شد. زمانی که کشتی های شوروی گلومار را زیر نظر داشتند، هیچ سرنخی از ماموریت واقعی آن نداشتند.

در واقع، تعداد کمی از آن خبر داشتند.

داستانی پوششی برای رسیدن به زیردریایی غرق شده شوروی

کشتی معدن کاری در واقع بخشی از تلاش برای استخراج سنگ های منگنز از کف اقیانوس نبود و تنها یک داستان پوششی بود. در واقع، گلومار در یک ماموریت مخفی سی آی ای (سیا) به نام "پروژه آزوریان" (Project Azorian) شرکت داشت.

هدف؟ استفاده از یک سامانه هیدرولیک داخلی مخفی در کشتی برای فرستادن پنجه ای به عمق ۵۰۲۹ متری اعماق اقیانوس آرام و بالا کشیدن یک زیردریایی هسته ای گمشده شوروی بود. تصور می شد این زیردریایی حاوی موشک های بالستیک مجهز به سلاح هسته ای و اسرار ناگفته جنگ سرد است.

داستان پوششی فوق العاده پیچیده بود و برای انجام چنین کاری باید یک حلقه رازداری بسیار کوچک حفظ می شد.

جرقه چنین ماموریتی با غرق شدن زیردریایی هسته ای کی-۱۲۹ شوروی در سال ۱۹۶۸ شکل گرفت. برای نیروهای اطلاعاتی آمریکا مشخص شده بود که مقامات شوروی از محل دقیق غرق شدن این زیردریایی کلاس گلف ۲ آگاه نیستند، زیرا دو ماه را صرف جستجویی بی نتیجه برای یافتن زیردریایی و ۹۸ خدمه آن کرده بودند. اما به لطف ردیابی آکوستیک پیچیده، آمریکا تصویر واضحی از محل غرق شدن زیردریایی داشت. شش سال طول می کشد تا آمریکا ماموریتی را طراحی کرده، تجهیزات لازم را ساخته، و کشتی گلومار را به سمت محل مورد نظر روانه کند تا تلاشی مخفیانه برای بالا کشیدن زیردریایی از کف اقیانوس انجام شود.

سطح جزئیات بسیار باورنکردنی است. همه چیز به گونه ای طراحی شده بود تا هدف نهایی از ماموریت آشکار نشود و داستان چیز دیگری به نظر برسد.

همکاری سی آی ای با میلیاردر هاوارد هیوز

در ژوییه ۱۹۶۹، کار واقعی آغاز شد. با حمایت ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا، سی آی ای از هاوارد هیوز برای ساخت یک کشتی معدن کاری بسیار بزرگ و فرستادن آن به اقیانوس آرام در جستجوی سنگ های منگنز کمک گرفت. سپس، بین سال های ۱۹۷۱ و ۱۹۷۲ ساخت کشتی هیوز گلومار اکسپلورر به نمایش گذاشته شد. مقالات منتشر شده در نشریات تجاری، همه چیز از محل کشتی سازی در چستر، پنسیلوانیا تا عبور کشتی معدن کاری از تنگه ماژلان در آمریکای جنوبی را پوشش می دادند. عبور از تنگه ماژلان به دلیل اندازه بزرگ کشتی و عدم امکان عبور از کانال پاناما صورت گرفت.

سطح جزئیات، اندازه عملیات و جسورانه بودن آن بسیار باورنکردنی بود. سال ها کار صبورانه در این زمینه انجام شده بود. این نمونه ای از انجام یک بازی طولانی است. تعداد مواردی که باید مد نظر قرار گرفته و به آنها فکر می شد، باورنکردنی بود. خطرات نیز زیاد بود و آمریکا اساسا قصد سرقت یک زیردریایی شوروی از کف اقیانوس را داشت.

تا اکتبر ۱۹۷۰، مهندسان سی آی ای و پیمانکاران مورد تایید دولت تنها راه برای بلند کردن زیردریایی را یک وینچ قدرتمند نصب شده روی یک کشتی به طور خاص اصلاح شده تعیین کردند. ساخت گلومار به دلیل اندازه آن به ماشین آلات به طور خاص طراحی شده نیاز داشت. شکل نهایی کشتی شبیه یک دریک حفاری نفت بود، اما نمونه ای که شامل یک جرثقیل انتقال لوله، دو پایه حوض نشینی بلند، مکانیزم گرفتن پنجه مانند و یک بخش مرکزی به نام "استخر ماه" با درهایی برای باز و بسته شدن حفره کف بود.

کشتی گلومار برای کارهای آماده سازی پیش از ماموریت راهی لانگ بیچ، کالیفرنیا شد. این شامل بارگیری ۲۴ ون حاوی تجهیزات محرمانه برای ماموریت در یک بارج بود. بارج در تاریکی شب به زیر آب رفت و تجهیزات بارگیری شد. لوله کشی فولادی و ابزار پنجه مانند که می توانست از زیر شکم کشتی پایین بیاید نیز از طریق استخر ماه وارد کشتی شد. این اقدامات برای دور ماندن کل فرایند از چشم های کنجکاو روی کشتی های مجاور یا ماهواره های شوروی صورت گرفت.

تلاش برای بالا کشیدن مخفیانه زیردریایی غرق شده شوروی

پس از آماده شدن برای حرکت، کشتی گلومار به سمت محل غرق شدن زیردریایی شوروی راهی شد و در ۴ ژوییه ۱۹۷۴ به مقصد رسید. سپس، نزدیک به ۲۰۰ خدمه کشتی گلومار هفته ها را در یک ماموریت بازیابی سپری کرده و در نهایت روی محل دقیق لاشه زیردریایی قرار گرفتند. ابزار گرفتن پنجه مانند به سوی هدف نهایی پایین فرستاده شد.

این در شرایطی بود که کشتی های شوروی نیز خدمه کشتی گلومار را زیر نظر داشتند. یک سند ویرایش شده سی آی ای نشان می دهد که دستور آماده باش برای انهدام اضطراری اجزا حساس در صورت تلاش نیروهای شوروی برای سوار شدن به کشتی و به خطر افتادن ماموریت داده شده بود.

خدمه کشتی ابزار گرفتن را به سمت زیردریایی غرق شده روانه کردند و پس از رسیدن به کف اقیانوس، بدنه زیردریایی را در بر گرفت. زیردریایی شوروی به آرامی و پیوسته از کف اقیانوس به بالا کشیده می شد.

تقریبا در نیمه راه بازگشت به سطح – حدود ۲۷۴۳ متر از کف قیانوس – بدنه زیردریایی از هم پاشید و یک قسمت ۳۰ متری از جلوی آن دوباره به کف اقیانوس سقوط کرد. خدمه به فعالیت خود ادامه دادند و بخشی از زیردریایی کی-۱۲۹ را به داخل کشتی گلومار کشیدند.

در آگوست ۱۹۷۴، خدمه کشتی گلومار بخشی از زیردریایی بازیابی شده را برای بررسی به هاوایی بردند. محتویات دقیق پروژه آزوریان از حالت محرمانه خارج نشده است، اگرچه به گفته سی آی ای شش جسد به طور رسمی در دریا دفن شدند.

افشای ارتباط سی آی ای با کشتی گلومار

پروژه آزوریان برنامه بزرگ خود را به پایان نرسانده بود و تنها بخشی از تلاش را تکمیل کرد. با آغاز برنامه ها برای ماموریت دوم، هدف اصلی گلومار شروع به آشکار شدن کرد.

در یک رویداد نامرتبط، دزدان به دفتر هیوز در لس آنجلس دستبرد زده و به اسناد محرمانه ای دست یافتند که این بازرگان و کشتی گلومار را به سی آی ای مرتبط می کرد. تلاش هایی برای جلوگیری از انتشار این خبر صورت گرفت. اما در فوریه ۱۹۷۵ شرایط تغییر کرد و لس آنجلس تایمز ارتباط بین سی آی ای با کشتی گلومار افشا کرد. در نتیجه، محرمانه بودن ماموریت از بین رفت. این موجب شد تا دولت جرالد فورد، رئیس جمهور وقت آمریکا، از انجام هر گونه ماموریت دیگری پرهیز کند. سی آی ای نیز عبارت معروف "نه می توان تایید کرد و نه رد کرد" را ارائه کرد.

اگرچه پروژه آزوریان نتوانست اهداف اصلی اطلاعاتی خود را برآورده کند، اما سازمان سیا عملیات را یکی از بزرگترین پیروزی‌های اطلاعاتی دوران جنگ سرد ارزیابی کرد. پروژه آزوریان هنوز یک شگفتی مهندسی است، که فناوری استخراج از اعماق اقیانوس‌ها و فناوری بارگیری سنگین را پیشرفت داده است.

پس از آن، گلومار یک زندگی کمتر مخفیانه را دنبال کرد و پیش از اینکه سال ها بدون استفاده بماند، در چند سفر معدن کاری اقیانوسی شرکت داشت. در دهه ۱۹۹۰، یک شرکت نفتی این کشتی را با نام اکسپلورر GSF بازسازی کرد تا برای حفاری نفت و اکتشاف در عمق دریاها استفاده شود. در نهایت، این کشتی در سال ۲۰۱۵ در چین اسقاط شد.

یکی از وسایلی که راهی قبرستان قراضه ها نشد، یک تخته عرشه بود که در دهه ۱۹۷۰ از گلومار بیرون کشیده شد. سی آی ای قصد داشت آن را به عنوان یادگاری از حمایت ریچارد نیکسون از ماموریت به وی اهدا کند، اما پیش از این اقدام، نیکسون استعفا داد. تخته همراه با برخی اقلام مرتبط با کشتی گلومار اکنون در موزه قرار دارد و نمادی از ماموریتی است که هرگز به طور کامل به نتیجه نرسید.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903421

دیگر خبرها

  • تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته‌ای!
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • این ناو سپاه پاسداران وارد نیمکره جنوبی زمین شد /ناو اقیانوس پیما مجهز به موشک بالستیک است
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ناو اقیانوس‌پیما و مجهز به موشک های بالستیک دوربرد سپاه از خط استوا گذشت +جزئیات مهم