Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید گرمابی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جلسه کمیته پتروشیمی مجلس با مدیران صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی و معاون وزیر صنعت، گفت: در گزارشی که مدیران صنعت  پتروشیمی به کمیته ارائه دادند مشخص بود که بخش مهمی از درآمد حاصل از صادرات این شرکت ها به بازار ارز عرضه نمی شود. اعداد و ارقامی که در خصوص صادرات ارائه شد، نشان می داد پتروشیمی درصدی از ارز حاصل از صادرات را در بازار عرضه نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توجیه مدیران پتروشیمی این بود که برای واردات برخی مواد اولیه و تجهیزاتشان نیاز به ارز دارند، به همین دلیل بخشی از درآمدهای ارزی خود را به بازار عرضه نمی‌کنند تا در زمان واردات معطل تخصیص ارز نشوند.

نایب رئیس کمیته پتروشیمی مجلس گفت: کمیته پتروشیمی مجلس به مدیران پتروشیمی اولتیماتوم داد که توجیهات آنها قابل قبول نیست و باید تمامی ارز حاصل از صادرات را در بازار عرضه کنند.

گرمابی گفت: پتروشیمی‌ها در ایران خوراک خود را با پایین ترین قیمت و ارزان دریافت می کنند لذا باید در مقابل نسبت به دولت و کشور احساس مسئولیت کرده و ارز حاصل از صادرات را در بازار عرضه کنند.

وی در تشریح راهکارهای حل مشکلات پتروشیمی گفت: یک راهکار این است که خوراک پتروشیمی‌ها با نرخ ارز در بازار ثانویه در اختیار پتروشیمی ها قرار داده شود، این امر موجب افزایش ۱۰۰ درصدی کالاهای تولیدی پتروشیمی‌ها می‌شود.

نائب رئیس کمیته پتروشیمی ادامه داد: محصولات پتروشیمی در بورس با کف قیمت به فروش می‌رسد و فقط ۵ درصد اجازه رقابت دارند اما در بازار آزاد این محصولات با قیمت بالاتر به فروش می‌رسد و این ساز و کار فروش محصولات پتروشیمی موجب می‌شود سود خرید و فروش این محصولات به جیب دلالان برود، بنابراین راهکار دیگر این است که خوراک با قیمت فعلی در اختیار پتروشیمی‌ها قرار گیرد اما باید سقف قیمت فروش محصولات پتروشیمی در بورس برداشته شود.

وی ادامه داد: در صورت اجرای این راهکار سود پتروشیمی‌ها افزایش می‌یابد و می‌توانیم از این محل به صنایع پایین دستی پتروشیمی‌ها کمک کنیم.

نائب رئیس کمیته پتروشیمی مجلس گفت: پس از پایان تعطیلات مجلس مدیران پتروشیمی به کمیته دعوت می شوند تا گزارشی در مورد میزان صادرات محصولات و میزان دقیق ارزی که در بازار عرضه کرده اند به مجلس ارائه دهند.

کد خبر 4398348

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار ارز پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس مردم علیه احتکار مجلس شورای اسلامی ایران حسن روحانی محمد جواد ظریف علی لاریجانی وزارت امور خارجه ایران طرح سوال از رئیس جمهور سوریه ارتش جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور اسلامی ایران برجام مجلس خبرگان رهبری ایالات متحده آمریکا روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۱۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا

مدیر صادرات گروه خودروسازی سایپا گفت: در سال جاری، ساینا اس اتوماتیک به عراق صادر خواهد شد.   به گزارش سایپا منصور ابطحی با اعلام این خبر درباره روند صادرات خودروهای سواری و تجاری که گروه سایپا در سال جاری دنبال خواهد کرد،‌ اظهار داشت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته،‌ صادرات محصولات سایپا در سال جاری به کشورهای مختلف ۳ برابر خواهد شد. بدین جهت محصولات گروه خودروسازی سایپا به کشورهای همسایه،‌ آسیای میانه‌ و کشورهای آفریقایی صادر می‌شود. بر این اساس قصد داریم در بازارهای عراق، سوریه،‌ روسیه و ونزوئلا حضور و نقش پر رنگ‌تری داشته باشیم.   وی با بیان اینکه بازار عراق برای ما خیلی مهم و استراتژیک است،‌ یادآور شد: در سال جاری ساینا اس اتوماتیک به عراق صادر خواهد شد. همچنین سطح روابط و همکاری‌های صنعتی خود را با کشورهای آفریقایی افزایش خواهیم داد. بدین جهت بنا شده خودروهای تجاری سبک زامیاد (فرمان راست-فرمان چپ) و خودروهای اقتصادی گروه سایپا (کوییک-اطلس-ساینا) به این کشورها صادر شود.   ابطحی تاکید کرد: کشورهای آفریقایی شانس بزرگی برای کسب و کارهای ایران به خصوص حوزه خودرو دارد و از این رو با خیلی از کشورهای آفریقایی مذاکرات جدی شروع شده است.   مدیر صادرات گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر اینکه بازار روسیه بسیار بزرگ است و محصولات گروه سایپا امکان صادرات به این کشور را دریافت کرده‌اند،‌ گفت: با توجه به اخذ گواهی استاندارد صادرات کالا به روسیه (GOST)،‌ از ابتدای تابستان سال جاری صادرات خودروهای کوییک و ساینا اتوماتیک و دنده‌ای گروه سایپا به کشور یاد شده آغاز می‌شود و البته در حال برنامه‌ریزی هستیم که مجوزهای لازم برای صادرات شاهین پلاس را هم دریافت کنیم.   وی تاکید کرد: برنامه صادرات خودرو به ونزوئلا نیز در تابستان سال جاری در حال نهایی شدن است و محصولات ساینا و کوییک به این بازار ارسال خواهد شد. در دور جدید همکاری با طرف ونزوئلایی در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، چند محموله هزار دستگاهی خودروی آماده (CBU) به بازار مزبور صادر شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول