Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند اختلال توکوفوبیا (Tokophobia) بر ۲۲ درصد از زنان اثرگذار است و سبب ترس آن‌ها ازبارداری، زایمان و فرزند آوری می‌شود.

 

این اختلال دربرخی افراد به شدت فعال و سبب آسیب به سلامت روان آنها می‌شود به طوری که دربرخی موارد  اقدام به سقط جنین می‌کنند یا هرگز صاحب فرزند نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پژوهش روی اختلال روانی توکوفوبیا به وسیله دانشمندان دانشگاه هال انجام شده است و آن‌ها در نظر دارند راهکاری برای کمک به بانوان درمواجه با این اختلال روانی پیدا کنند.

 

محققان علوم روانشناسی اختلال توکوفوبیا را به دو حالت ابتدایی وثانویه تقسیم بندی می‌کنند؛ توکوفوبیای اولیه بر زنانی اثر می‌گذارد که تاکنون صاحب فرزند نشده اند و به شدت تحت تاثیر خاطره‌های منفی اطرافیان، شنیدن داستان‌های ترسناک و اغراق درباره زایمان و فرزند آوری قراردارند و به شدت از بارداری می‌ترسند.افرادی که دچار توکوفوبیای ابتدایی هستند معمولاً به دلیل گفتار‌های تلخ اطرافیان و خانواده دچار ترس از بارداری و زایمان می‌شوند.

 

در توکوفوبیای ثانویه، زنان تجربه زایمان و بارداری را دارند و بروز اتفاق‌هایی تلخ، چون سقط جنین، بیماری در زمان بارداری، از دست رفتن نوزاد، زایمان سخت و مواردی از این دست سبب می‌شود تمایل دوباره به فرزند آوری نداشته باشند.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهند بانوانی که سطح اضطراب و افسردگی در آن‌ها بالاست بیشتر در معرض ابتلا به اختلال روانی توکوفوبیا قراردارند، همچنین ابتلا به این بیماری می‌تواند زمینه ساز ابتلا به سایر بیماری‌های جسمی و روانی درآن‌ها شود.

 

برخی بانوان در دوران بارداری دچار تشدید اختلال توکوفوبیا می‌شوند به ویژه دگرگون شدن وضعیت جسمانی، احساس حرکت جنین، تنگی نفس، افزایش فشارخون، بی خوابی، اختلال درخوردن مواد غذایی، تهوع، نگرانی از بابت ابتلای نوزاد به انواع بیماری‌ها و افسردگی در زمان بارداری از جمله شایع‌ترین عارضه‌های توکوفوبیاست.

 

امکان دارد مشکل توکوفوبیا درطول دوران بارداری بهبود پیدا کند یا تشدید شود، اما کارشناسان به طور کلی اعتقاد دارند پس از زایمان و به دنیا آمدن فرزند دربانوان این اختلال بهبود می‌یابد.

 

کارشناسان به بانوانی که دچار این اختلال هستند توصیه می‌کنند با متخصص مشاوره انجام دهند، زیرا در صورت تشدید عارضه امکان گرفتن تصمیم‌های اشتباه و جبران ناپذیر وجود دارد.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اختلال های روانی فرزند آوری گوناگون جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۵۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اعلام این خبر گفت :بعد از تماس مددجو یک دستگاه آمبولانس از پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی شهری ولی عصر (عج) به محل اعزام و زایمان با کمک کارشناسان فوریت‌های پزشکی در منزل انجام شد.
به گفته ی پژمان قرائیان مادر و نوزاد دختر با حال عمومی خوب به مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی ولایت دامغان منتقل شدند.

دیگر خبرها

  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • افشای راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • چرا لیورپول روبن آموریم را نادیده گرفت؟
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی