Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@04:15:19 GMT

راهکارهای مبارزه با افتادگی پوست بعد از زایمان

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۹۷۶۰

راهکارهای مبارزه با افتادگی پوست بعد از زایمان

رکنا: رفع افتادگی پوست بعد از زایمان با این روش ها قابل ترمیم است.

جدای از تمام لذت‌ها و شیرینی‌های به دنیا آوردن یک کوچولوی دوست داشتنی، چیزهای زیادی است که ذهن تازه مادرها را به خود مشغول می‌کند و باعث نگرانی‌شان می‌شود، مثلا اندام‌شان. هر مادری با مسئله‌ی افتادگی و شل شدن پوست بعد از زایمان روبرو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افتادگی پوست می‌‌تواند از نظر روحی برای یک زن کلافه کننده باشد چون دوست دارد بدنش هر چه زودتر به حالت قبل از بارداری‌اش برگردد.

پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است که از کلاژن و بافت الاستین تشکیل شده و در دوران بارداری دچار تغییرات زیادی می‌شود. کلاژن به پوست سفتی و قدرت می‌دهد در حالیکه الاستین، به پوست انعطاف پذیری داده و کمک می‌کند پوست شما متراکم بماند.

مادر باردار طبیعتا وزن اضافه می‌کند و پوستش باز می‌‌شود تا برای جنین در حال رشد که در شکم است، جا باز شود. بعد از زایمان مشکلاتی چون استرچ مارک، شل شدن پوست، افتادگی سینه‌ها و تغییر رنگ پوست به وجود می‌آید که همگی ناشی از افزایش وزن بارداری هستند. البته باز شدن پوست در دوران بارداری، ناگهانی نیست و طی چند ماه بوجود می‌آید و بعد از زایمان هم این پوست باز شده، در عرض چند ماه به حالت قبل خود بر خواهد گشت، اما برای اینکه این اتفاق بیفتد باید کارهایی انجام شود. شما می‌توانید با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود و رعایت چند نکته، برگشت پوست به حالت قبل را بهبود بدهید و پوست‌تان همانی شود که قبل از بارداری بوده است.

۱. تدریجا وزن کم کنید

افزایش وزن در بارداری، اصلی‌ترین دلیل پنهان برای شل شدن و افتادگی پوست اطراف شکم بعد از زایمان است. بنابراین معلوم است که از دست دادن این وزن اضافی می‌تواند کمک‌تان کند پوست‌تان استحکام و فُرم گذشته را به دست بیاورد.

وقتی صحبت از کاهش وزن می‌شود، نباید فراموش کنید که کاهش وزن‌تان باید آهسته و پیوسته باشد. افزایش وزن سریع می‌تواند افتادگی پوست‌تان را حتی بدتر هم بکند. کاهش وزن سریع یعنی هم چربی از دست می‌دهید و هم عضله.

کاهش وزن آهسته و تدریجی به پوست شما این فرصت را می‌دهد تا خودش را سازگار کرده و اطراف عضلات خودش را بازیابی کند. شما باید روی چربی سوزی متمرکز شوید و اجازه ندهید از توده‌ی عضلانی‌تان کم شود چون عضله به شکم‌تان کمک می‌کند فُرمش را حفظ کند. از دست دادن نیم تا یک کیلو در هفته مناسب است. می‌توانید توصیه‌های کاربردی و مفید را از پزشک‌تان درخواست کنید.

۲. پیاده روی را شروع کنید

برای کاهش وزن، ورزش Sport اهمیت زیادی دارد. اما با وجود نوزادی که نیاز به مراقبت‌های زیادی دارد، پیدا کردن فرصتی برای باشگاه رفتن یا انجام تمرینات سخت در خانه، معمولا برای بسیاری از مادران عملا ممکن نیست.

ضمنا، انجام تمرینات سنگین بعد از زایمان کار درستی نیست چون بدن هنوز ضعیف است و برای ریکاوری به زمان نیاز دارد. اما همیشه می‌توانید با پیاده روی کردن کمک زیادی به بدن‌تان بکنید. اگر روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی تند انجام دهید، حدود ۱۵۰ کالری بیشتر در روز خواهید سوزاند. می‌توانید با ۲۰ دقیقه پیاده روی و سه تا پنج روز در هفته شروع کنید و تدریجا مدت و سرعت را بالا ببرید. حتی می‌توانید کودک‌تان را در کالسکه بگذارید و با او به پیاده روی بروید. این کار به شما کمک می‌کند رابطه‌ی خود و کودک‌تان را تقویت کنید و هوای تازه برای هر دوی شما هم خوب است.

۳. با شیر خودتان نوزاد را تغذیه کنید

شیر مادر یک منبع غذایی بسیار عالی برای نوزاد شماست و کارشناسان توصیه می‌کنند نوزاد را با شیر مادر تغذیه کنید تا رشد خوبی داشته باشد و سلامت جسمی و روحی او تضمین شود.

علاوه بر مفید بودن شیر مادر برای نوزاد، با شیر دهی می‌توانید کالری بسوزانید و از شل شدن پوست‌تان کم کنید. وقتی به کودک‌تان شیر می‌دهید، کالری‌ها به شیر تبدیل می‌شوند و در نتیجه شما تدریجا وزن اضافی بارداری‌تان را از دست می‌دهید. کاهش وزن تدریجی کمک می‌کند پوست‌تان محکم شده و انعطاف پذیری آن حفظ شود.

۴. بیشتر آب بنوشید

هیدارته ماندن بدن، برای ظاهر پوست‌تان خوب است و از افتادگی آن جلوگیری می‌کند.

مطمئنا بدون آب پوست شما بیشترین زیبایی خود را نشان نخواهد داد. در واقع، کم آبی بدن می‌تواند پوست را خشک و بدون انعطاف و پوسته پوسته می‌کند. پوست خشک هم بیشتر مستعد چین و چروک است که در نتیجه باعث می‌شود افتادگی پوست‌تان بعد از زایمان تشدید هم بشود. در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید تا بافت پوست‌تان بهتر شده و منعطف‌تر شود. نوشیدن آب به بدن‌تان کمک می‌کند آسان‌تر چربی بسوزاند و از احتباس آب در شکم‌تان نیز کم شود. علاوه بر نوشیدن آب، مرتبا به پوست‌تان مرطوب کننده بزنید.

۵. ناحیه‌ی مورد نظر را با روغن ماساژ Massage بدهید

ماساژ دادن ناحیه‌ی افتادگی پوست، مثلا شکم، به سفت شدن آن کمک می‌کند. برای ماساژ بهتر است از روغن زیتون یا روغن نارگیل استفاده کنید.

روغن زیتون یا روغن نارگیل منابع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب هستند و به همین علت می‌توانند آسیب‌های پوست ناشی از تغییرت هورمورنی و افزایش وزن بارداری را خنثی کنند. ضمنا باعث بهبود رنگ پوست و بافت آن می‌شوند. کمی روغن زیتون یا روغن نارگیل ولرم را در کف دست‌تان بگذارید و با کف دست‌ها تمام شکم‌تان را به سمت بالا ماساژ بدهید. حدود ۱۵ دقیقه به آرامی ماساژ بدهید تا جریان خون افزایش پیدا کرده و ترمیم سلولی تحریک شود. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید.

۶. پوست‌تان را لایه برداری کنید

یک راه بسیار خوب دیگر برای برطرف کردن افتادگی پوست، لایه برداری گهگاه آن است. لایه برداری پوست نقش مهمی در بهبود جریان خون در آن قسمت دارد. همچنین باعث می‌شود سلول‌های مرده از آن زدوده شده و تولید سلول‌های جدید و سالم و ارتجاعی پوست بیشتر شود. می‌توانید وقت حمام کردن با استفاده از لیف و چند دقیقه در روز لایه برداری کنید.

یک بار در هفته هم می‌توانید پوست شکم‌تان را با استفاده از اسکراب شکر لایه برداری کنید. برای درست کردن این اسکراب خانگی، دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل بکر را با یک قاشق چایخوری شکر قهوه‌ای و یک قاشق چایخوری عسل به خوبی ترکیب کنید و آن را بکار ببرید.

۷. بیشتر پروتئین بخورید

مواد مغذی خاصی چون پروتئین برای تولید کلاژن و سایر اجزای پوست سالم مهم هستند. اسید آمینه‌ی لیزین و پرولین، نقش مهمی در تولید کلاژن دارند. پروتئین‌های کم چرب به ساختن عضلات کم چرب در بدن کمک می‌کنند که برای کالری سوزی بیشتر نیز مفید است. نیاز شما به پروتئین بستگی به وزن شما و همچنین میزان فعالیت بدنی و تمرینات ورزشی دارد که انجام می‌دهید. اما به طور کلی، بیشتر خانم‌ها به چیزی حدود ۵۰ گرک پروتئین در روز نیاز دارند. اگر شما فعالیت بدنی زیادی دارید باید پروتئین بیشتری مصرف کنید. برخی از منابع خوب پروتئین، شیر، ونیر، ماست، تخم مرغ، لوبیا، سویا و بنشن هستند.

۸. بیشتر ویتامین C مصرف کنید

خوردن بیشتر غذاهای سرشار از ویتامین C به شما کمک می‌کند از شل شدن پوست بعد از زایمان رها شوید و سلامت پوست‌تان را مجددا به دست بیاورید. ویتامین C یک آنتی اکسیدان بالقوه است که تولید فیبرهای کلاژن پوست را افزایش می‌دهد و پوست‌تان را نرم و محکم نگه می‌دارد. همچنین ویتامین C‌ باعث تقویت انعطاف پذیری پوست شده و رشد سلول‌های جدید را افزایش می‌دهد.

ضمنا ویتامین C برای محافظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از پرتو خورشید مفید بوده و سیستم ایمنی‌تان را نیز تقویت می‌کند. به کارشناسان توصیه زنان باید روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C مصرف کنند. بهتر است در رژیم غذایی‌تان، فلفل دلمه‌ای، گواوا، بروکلی، کلم، سیب زمینی، توت فرنگی، طالبی، پرتقال، گریپ فروت، کیوی و خربزه درختی را بگنجانید.

۹. ماسک مولتانی میتی (خاک رس قهوه‌ای) بگذارید

مولتانی میتی که به نام خاک رس قهوه‌ای نیز شناخته می‌شود، به عنوان ماسکی برای سفت کردن پوست اطراف شکم نیز کاربرد دارد.

مولتانی میتی، جریان خون را بهبود داده و انعطاف پذیری پوست را افزایش می‌دهد. یک تا دو قاشق غذاخوری پودر مولتانی میتی را در یک کاسه بریزید و کمی آب یا گلاب به آن اضافه کنید تا خمیری نرم درست شود.

می‌توانید کمی عسل هم در آن بریزید. خمیر به دست آمده را به شکم‌تان بزنید و اجازه دهید خشک شود. سپس با آب ولرمآبکشی کنید. این کار را یک یا دو بار در هفته انجام دهید.

۱۰. تمرینات قدرتی انجام دهید

هر وقت بدن‌تان ریکاوری بعد از زایمان را انجام داد و پزشک‌تان هم اجازه‌ی ورزش کردن را به شما داد، می‌توانید تمرینات قدرتی را شروع کنید. تمرینات قدرتی به تقویت عضلات بدن کمک کرده و چربی سوزی نیز دارد. هر چه عضلات بیشتری داشته باشید، بدن‌تان کالری بیشتری خواهد سوزاند. بنابراین می‌توانید زودتر به اندامی ایده‌آل‌تر و متناسب‌تر برسید. بدن عضلانی و کم چرب یعنی ظاهری بهتر و محکم‌تر برای پوست. همیشه قبل از شروع روتین تمرینات قدرتی، با پزشک‌تان مشورت کنید.

چند نکته

. غذاهای سرشار از امگا ۳ بخورید تا انعطاف پذیری پوست‌تان بیشتر شود.

. اسنک‌های سالمی چون میوه‌های خشک شده، ماست کم چرب، بیسکوئیت سبزیجات و آجیل بخورید و از فست فودها پرهیز کنید.

. رژیم‌های کاهش وزن فوری را در پیش نگیرید چون تاثیر منفی بر سلامت شما دارند.

. حتما قبل از خروج از منزل ضد آفتاب بزنید.

. از مصرف محصولات مراقبت از پوست که حاوی سولفات هستند خودداری کنید زیرا پوست را خشک و حساس می‌کنند.

. حمام آقتاب نگیرید و به هیچ روشی پوست خود را برنزه نکنید.

. هم اکنون که اضافه وزن دارید و تا زمانی که این وزن اضافی را از دست نداده‌اید، از شکم بند استفاده کنید تا از شکم‌تان حمایت کند و تا حدودی جلوی افتادگی پوست را بگیرد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

پیدا شدن جسد دوم در پارتی مستانه ساحل تاریک بابلسر !+ عکس

تن فروشی خیابانی رکسانا برای انتقام از نامزد خائن!

مریم کاظمی کارگردان و مدیر تئاتر شهر تهران دستگیر شدند + عکس

پشت‌پرده فیلم‌های غیر اخلاقی در شورای شهر بابل / زن عکاس چه نقشی داشت؟

تنها زن عضو شورای شهر بابل برادرش را تحویل دادستانی داد +عکس

جزئیات اعتراف یک زن علیه خاوری که دلیل فرار او به کانادا است + جزییات

زهره 18 ساله بچه حمید 15 ساله را سقط کرد!

نقش بازیکن بزرگ فوتبال در یک باند متخلف تلفن همراه در ایران + تصویر

سرنوشت شوم بخاطر خنده های زن زیبا + عکس

پسر بی حیا در نوشابه دختر دانشجو روان گردان ریخت و با پدر شیطان صفتش سراغ او رفت!+عکس

تجاوز پسر جوان به زن 68 ساله همسایه / این زن هیچ شکایتی نکرد!

جمشید برای تجاوز به مهتاب او را با بی ام و ریسش به ویلای رییس خود برد!

شوهر بی غیرتم می دانست ناصر رفتار عاشقانه با من دارد ولی باز هم مرا با او تنها می گذاشت !

پسر گوشه گیر راز شومی با روح انگیز داشت!

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سبک زندگی ورزش Sport سلامت زیبایی ماساژ Massage منزل پوست زایمان تند تولید مبارزه عکس بابل زن شورای شهر دختر دستگیر شد حمله تهران ایران پرونده سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان

دکتر سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن گرامیداشت پنجم می‌ مصادف با ۱۶ اردیبهشت و روز جهانی ماما گفت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان گفت: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است، اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و به حفظ و ارتقای سلامتش کمک می‌کند.

به گفته وی در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی (جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارائه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می‌پردازد.

دکتر حاجیان رسالت مهم گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه را پرورش نیروی انسانی متعهد، متبحر و مسئولیت‌پذیر در حوزه مامایی برشمرد که قادر به ارائه خدمات مامایی و سلامت باروری در سطوح مختلف پیشگیری به زنان جامعه باشد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

نقش ماما در بهبود سلامت زنان

دکتر حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

به گفته وی بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاست‌ها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت (روان و جسم) مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی‌شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما ۵۱ سال است، ماما  در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارائه می‌دهد و با انجام مشاوره به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می‌کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می‌گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

دکتر حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد و کمک به مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

به گفته این دکترای تخصصی بهداشت، امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتار‌های پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج به هنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باور‌های دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می‌شود که بسیار دیر است.

دکتر حاجیان ماما را یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک برشمرد که از محیطی‌ترین و در دسترس‌ترین نیرو‌های کادر سلامت محسوب می‌شود، اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد. این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه با اشاره به ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

به گفته دکتر حاجیان در تمام دنیا کمتر از ۱۰ درصد موارد زایمان‌ها ممکن است نیاز به مداخلات جراحی داشته باشند و بیش از  ۹۰ درصد زایمان‌ها به صورت فیزیولوژیک و کاملا طبیعی می‌تواند توسط ماما در بهترین شرایط انجام شود به خصوص در کشور ما با وجود ماما‌های کارآزموده و آکادمیک در کل کشور این امر امکان پذیر است.

مدیر گروه مامایی دانشکده با اشاره به وجود بیش از ۱۳۰ فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می‌شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین‌ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

دکتر حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد که با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند و با اشاره به این زایمان توام با استرس است، صبوری و بردباری در حرفه مامایی را از اصول مهمی برشمرد که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

این استاد دانشگاه در پایان به تمام فعالان این حوزه به ویژه فراگیران این رشته خاطرنشان کرد: فراگیر باید در کنار کسب دانش به تمرین و مهارت آموزی نیز بپردازد تا بتواند در آینده به تعهدات حرفه‌ای خود به خوبی عمل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • راهکارهای کاهش استرس
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • راهکارهای سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند