Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@23:19:21 GMT

مسائل زناشویی علت نیمی از خودکشی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۵۲۴۳۳

مسائل زناشویی علت نیمی از خودکشی‌ها

به گزارش جهان نيوز، (۱۰ سپتامبر) به نام «روز پیشگیری از خودکشی» نام گرفته این درحالی است که ۱۰ درصد از مرگ‌های جهان مربوط به خودکشی است.

به گفته کارشناسان اجتماعی معمولا اقدام به خودکشی در زنان بین دو تا سه برابر مردان است اما فوت در مردان بین ۳ تا ۴ برابر زنان است.همچنین در دنیا گفته می شود ۱۰ درصد مرگ و میر افراد ۱۵ تا ۲۹ سال بر اثر خودکشی است و خودکشی جزو ۱۰ عامل اصلی در مرگ و میر افراد جوان محسوب می شود و این درحالی است که سن خودکشی در حال کاهش است و این مساله فقط خاص کشور ما نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در سال گذشته مجموع تلفات خودکشی‌ها ۴۶۲۷ نفر بوده که نسبت به سال ۹۵ افزایش ۵ درصدی را نشان می‌دهد. از بین تعداد خودکشی‌های منجر به فوت ۳۲۶۲ مورد مربوط به مردان و ۱۳۶۵ مورد مربوط به زنان بوده است. 

بر اساس گزارش سالنامه آماری پزشکی قانونی کشور در سال گذشته نیز مقایسه استان‌ها از نظر تعداد متوفیات مشکوک به خودکشی نشان می‌دهد که استان تهران با ۷۹۶ مورد، فارس با ۳۴۸ مورد، خوزستان با ۳۰۶ مورد، آذربایجان شرقی با ۲۷۶ مورد و کرمانشاه با ۲۳۵ مورد، پنج استان نخست به لحاظ دارا بودن تعداد بیشتر خودکشی‌ها در کشور هستند. همچنین خراسان شمالی با ۱۷ مورد، سمنان با ۱۸ مورد و یزد با ۳۱ مورد کمترین میزان خودکشی را به خود اختصاص داده‌اند.

عوامل مختلفی هم در آن دخیل هستد که بخشی از آن به شرایط کلان جامعه برمی‌گردد، به طوریکه نمی‌توانیم تاثیر محیط را نفی کنیم و بخشی هم مربوط به یادگیری است که در مورد روش‌های خودکشی بیشتر خود را نشان می‌دهد.

با این حال،وضعیت خودکشی در ایران هرچند خیلی بالا نیست اما نیازمند مداخلات تخصصی است و در این زمینه اورژانس اجتماعی به عنوان متولی رسیدگی به آسیبها در کشور،آمار دقیقی از وضعیت خودکشی دارد.به همین دلیل با رئیس اورژانس اجتماعی در این زمینه به گفت‌وگو نشستیم. * تعریف علمی خودکشی رضا جعفری در رابطه با آمار مربوط به خودکشی و افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند، گفت: درصدی از آمار مربوط به کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند منجر به فوت نمی‌شود و برخی نیز اقدام به خودکشی کرده و آن را اعلام نمی‌کنند و به طور مثال می‌گویند یک تصادف اتفاق افتاده در حالی که از نظر علمی خودکشی به عملی گفته می‌شود که «خودخواسته بوده و با میل و با دست خود فرد انجام می‌شود.» اقدام به خودکشی در خفا وی ادامه داد: گاهی خودکشی مشخص و بارز نیست و گاهی در خفا انجام می‌شود و گزارشی از آن اعلام نمی‌گردد بر این اساس با تفاهم‌نامه‌ای که در سطح استان‌ها داشته‌ایم قرار شده سامانه‌ای مشترک میان اورژانس اجتماعی، آتش‌نشانی، پلیس و اورژانس ایجاد شود و موارد  اقدام به خودکشی شناسایی و حضور هماهنگ این نهادها بر سر صحنه اتفاق بیفتد چرا که بسیاری از آمارها دیده نمی‌شود.

مدیرکل دفتر آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با آمار خودکشی در سال گذشته نسبت به سال 95، گفت: به دلیل توسعه اورژانس اجتماعی مداخلات بهنگام در بحث خودکشی بیشتر شده در نتیجه دسترسی برای شناسایی افراد افزایش یافته است و دولت هم این واقعیت را پذیرفته که ساماندهی آسیب‌های اجتماعی توسط اورژانس اجتماعی انجام شود وسازمان‌ها باید رویکرد هم‌افزا داشته باشند. پیشگیری از 8500 خودکشی در سال گذشته  جعفری تصریح کرد:‌در سال گذشته مجموعه اقداماتی که اورژانس اجتماعی بهزیستی در بحث خودکشی داشته 8500 مورد بوده است گاهی نیز افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند به تیم‌های سیار بهزیستی مراجعه می‌کنند ،‌کارشناس پس از اطلاع از ماجرا بر سر صحنه می‌رود و بسیاری از افرادی که اقدامات پیشگیرانه می‌خواهند به مراکز مداخله در بحران فرستاده می‌شوند.

وی گفت: جلسه‌ای نیز با وزارت بهداشت داشته و درخواست کردیم تا بسیج منابع اجتماعی انجام دهیم؛ زیرا به نظر می‌رسد در حوزه خودکشی، انشقاقی بین سازمان‌های متولی پیشگیری و مداخله در خودکشی، وجود دارد.

جعفری افزود: خودکشی شامل یک طیف است که چندین مرحله دارد. این طیف شامل افکار خودکشی، تهدید به خودکشی، و اقدام به خودکشی است که گاهی منجر به فوت و یا منجر به مصدومیت یا بیماری می‌شود. مداخله اورژانس اجتماعی مربوط به مرحله دوم، یعنی زمانی است که فرد تهدید به خودکشی می کند، ولی اورژانس اعلام آمادگی کرده است تا در مرحله سوم هم مداخله کند. وقوع ۳۶۰۰ مورد خودکشی در سال ۹۶ وی با بیان اینکه دو درصد این افراد در مراکز ما نگهداری می‌شوند و مابقی به صورت روزانه و سرپایی خدمات می‌گیرند، گفت: 3400 مورد گزارش خودکشی در سال گذشته داشته‌ایم که با گزارش پایگاه موجود در حاشیه شهرها و مناطق آسیب‌خیز در مجموع به 3600 مورد می‌رسد. انجام ۷۳.۵درصد خودکشی‌ها توسط زنان رئیس اورژانس اجتماعی در مورد تفکیک جنسیتی افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند، گفت: زنان با 73.5 درصد و مردان با 26.5 درصد اقدام به خودکشی  می‌کنند در واقع زنان بیشتر از مردان در این راه قدم می‌گذارند و این موضوع در همه جای دنیا اینگونه است. علت خودکشی‌های موفق میان مردان جعفری در پاسخ به اینکه چرا گفته می‌شود مردان خودکشی موفقی دارند، گفت: خودکشی موفق در مردان بیش از زنان است چرا که مردان عمل‌گرا هستند و برای تهدید کردن یا اینکه دنبال حامی باشند و یا به دنبال احساسات زودگذر اقدام به خودکشی نمی‌کنند.

وی افزود: در بررسی این موضوع که چرا مردان بیش از زنان خودکشی منجر به فوت دارند، باید تمام نشانه‌های رفتاری بررسی شود. عمل خودکشی شامل افکار، رفتار و اقدام می‌شود و در این اقدام یا با مداخله به موقع ناموفق خواهد بود یا منجر به مرگ می‌شود.

جعفری گفت: طی ۱۰ سال گذشته براساس آمار پزشکی قانونی،موارد مشکوک به خودکشی ۳۸ هزار و ۵۶۰ نفربوده که (۹.۸ درصد) مرگ ها را شامل می شود و همچنین بیشترین میزان خودکشی در شش ماهه نخست سال اتفاق می‌افتد به طوری که بین سال‌های ۸۷ تا ۹۶ بیشترین میزان خودکشی مربوط به تیرماه و کمترین میزان خودکشی مربوط به آذرماه بوده است. شیوع بالای خودکشی در بین جوانان و زنان مدیرکل دفتر آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در مورد میانگین سنی افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند،‌گفت: متأسفانه اقدام به خودکشی در میان گروه سنی جوانان و زنان بیش از مردان است اما خودکشی‌هایی که موفق بوده‌اند در سنین بالا و در گروه مردان بیشتر رخ می‌دهد. فقط ۲۰درصد خودکشی‌ها منجر به مرگ شد جعفری با اشاره به تأثیرات و مداخلات اورژانس اجتماعی در کاهش خودکشی‌ها گفت: با اقدامات پیشگیرانه و توسعه اورژانس اجتماعی 82 درصد مانع انجام خودکشی شده‌ایم و فقط 20 درصد منجر به مرگ شده است در میان مواردی که اقدام به خودکشی بوده اما ناموفق  گزارش شده مسمومیت و معلولیت هم وجود دارد. تأثیر مصرف روانگردان‌ها بر افزایش خودکشی/۷درصد خودکشی‌ها مربوط به موادمخدر است وی با بیان اینکه سوء مصرف موادمخدر به ویژه مصرف روان‌گردان‌ها در افزایش آمار خودکشی تأثیر بسزایی دارد،‌گفت: متأسفانه تصمیم‌گیری‌های نادرست و توهم‌زایی به هنگام مصرف موادمخدر یکی از دلایل اقدام به خودکشی در جوانان است که 7 درصد خودکشی‌ها را شامل می‌شود. مسائل زناشویی علت نیمی از خودکشی‌ها رئیس اورژانس اجتماعی گفت:‌ بر خلاف تصور عامه مردم که بیکاری و فشارهای مالی عامل بالایی در موارد خودکشی محسوب می‌شود، اینگونه نیست و در مواردی اقدام به خودکشی رتبه بالایی ندارد اما در مقابل مسائل خانوادگی و زناشویی با 50 درصد تأثیر، بیشتر دلیل خودکشی به شمار می‌رود.

جعفری گفت: باید خانواده‌ها به فرهنگ خدمات مشاوره ایمان بیاورند، متأسفانه هنوز به تأثیر مثبت این مشاوره‌ها باوری نداریم و خانواده‌ها سعی می‌کنند به صورت سنتی مشکلات خود را به ویژه در مورد مسائل زناشویی برطرف کنند. نمی‌گوییم ریش‌سفیدی بد است اما باید ترکیبی از روش‌های سنتی و مشاوره‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی گفت:‌تهدید به خودکشی از سوی خانواده‌ها باید جدی گرفته شود و خدمات تخصصی را باور کنیم و هرگونه رفتاری مشکوکی را نشانه بیماری بدانیم و ما مسئولان نیز در مقابل روی خانواده‌ها سرمایه‌گذاری کنیم چرا که آسیب‌های اجتماعی بسیاری که اکنون شاهد آن هستیم ناشی از کارکرد نامناسب خانواده‌ها است.

منبع: فارس 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا که به واسطه همراهی و حمایت همه جانبه از جنایت علیه بشریت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از هر زمان دیگر تحت فشار افکار عمومی قرار دارد و جنبش های اعتراضی گسترده ای علیه سیاست های جنگ طلبانه و ضد حقوق بشری این کشور چه در داخل آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان شکل گرفته، در یک اقدام مزورانه دیگر به انتشار مجدد گزارش سالانه ادعایی درخصوص وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

بر اساس اعلام ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، اگرچه در حقیقت این گزارش چیزی جز تکرار هدفمند داده ها و اطلاعات دروغین، بی اساس و غیر مستند منتشر شده در رسانه های ضد ایرانی نیست، با این حال واگویی این ادعاها توسط رژیمی که انواع و اقسام نقض های فاحش حقوق بشر و حقوق ملت ها از استعمار تا جنگ افروزی و استفاده از بمب اتمی، کودتا و براندازی دولت های مردمی و دموکراتیک، تولید و اشاعه و استفاده ابزاری از تروریسم، یک جانبه گرایی و لشگرکشی به سایر کشورها، غارت منابع، ذخایر و انرژی های دیگر کشورها، حمله عامدانه به هواپیمای مسافربری، استفاده ابزاری از تحریم های ظالمانه و غیر قانونی و یکجانبه علیه کشورهای مستقل به منظور تحت فشار قرار دادن آنها و ترور هدفمند شخصیت ها و مدافعان حقوق بشر، حمایت و همراهی تمام قد از جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی در غزه و ... را در کارنامه سراسر سیاه و ننگین خود دارد، گزاف، تلخ، زننده و در عین حال طنزآمیز است.

اقدامات آمریکا در دهه های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، تروریسم و نقض حقوق بشر در منطقه غرب آسیا است. حمله به افغانستان، عراق و لیبی به بهانه دموکراسی سازی که به گواه آمارهای رسمی سازمان ملل متحد به کشتار هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان بی گناه انجامید، ایجاد گروهک تروریستی داعش و استفاده ابزاری از آن علیه ملت های منطقه از جمله در سوریه و عراق، جنایت ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بزرگترین مدافع حقوق بشر ملت های منطقه و قهرمان مبارزه با تروریسم، و همراهان ایشان در یک کشور ثالث که به گواه گزارشگر وقت سازمان ملل متحد نقض آشکار حق حیات مندرج در ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بود، نقض مستمر حاکمیت یمن و سوریه و حمایت همه جانبه از ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه، تنها گوشه ای از جنایات این رژیم است که نه تنها هیچ گاه از خاطره ملت های منطقه زدوده نخواهد شد، بلکه به ظهور و بروز هر چه بیشتر نفرت و انزجار افکار عمومی ملت ها و درخواست خروج فوری نیروهای این رژیم متجاوز از منطقه منتج شده است.

لازم به یادآوری است که آمریکا در دهه های گذشته با اعمال طیف گسترده ای از تحریم های غیرقانونی و ظالمانه یکجانبه علیه کشورهایی چون ایران، سوریه، روسیه، کره شمالی، ونزوئلا، کوبا و ...،آثار و عواقب زیان‌باری بر حقوق بشر و آزادی های اساسی انسان ها از جمله حق حیات، حق سلامت، حق آموزش، حق توسعه و حق برخورداری از بالاترین استاندارد زندگی و ... برجای گذاشته است؛ تحریم‌هایی که به تعبیر گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه با رعایت افراطی تحریم ها توسط شرکت ها و موسسات مالی همراه بوده و چالش های انسانی و اقتصادی مضاعفی را بر کشورهای تحت تحریم تحمل کرده است و به واقع، جنایت علیه بشریت محسوب می شود.

پر واضح است که مردم آمریکا نیز قربانی خوی نژادپرستی، خود برتربینی و استبداد زمامداران کاخ سفید هستند و موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله حقوق زنان و کودکان، سیاهان و رنگین پوستان، مهاجران، زندانیان و ... در این کشور قابل مشاهده است. بر هیچ کس پوشیده نیست که آمریکا بیشترین آمار زندانیان در جهان را دارد، بیش از دو میلیون نفر زندانی و ۴.۵ میلیون نفر دیگر با قید وثیقه آزادند. شمار زندانیان زن آمریکایی طی سه دهه اخیر ۷۰۰ برابر شده است. افرادی که سابقه زندان دارند، از شرکت در انتخابات محرومند و عمدتاً به بیگاری گرفته می‌شوند.

موج افشاگری آزار و اذیت زنان و دختران در محیط کار و اماکن عمومی که با هشتکME TOO در رسانه‌های اجتماعی جنجالی به پا کرد، از وقوع مکرر و عادی تخریب شأن و کرامت انسانی در جامعه آمریکا پرده برداشت. خشونت نژادپرستانه گسترده و سیستماتیک پلیس آمریکا علیه آفریقایی‌تباران در ایالات متحده به یک الگوی مشخص و موثق از نقض‌های حقوق بشر و آزادی بنیادین شده است. علیرغم آنکه آمریکا مدعی آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز است، اعتراضات سال ۲۰۲۰ آمریکا ابعاد جدیدی از عدم تسامح و خشونت حکومت این کشور در تجمعات را آشکار ساخت و نشان داد که چگونه پلیس آمریکا در برابر ناظران شبکه های اجتماعی، به بدترین شکل معترضان را سرکوب می‌کند. بیش از ۲۶ میلیون آمریکایی در اعتراضات مربوط به قتل جورج فلوید شرکت کردند. تجمعات در بسیاری از اوقات با سرکوب و خشونت پلیس علیه معترضان همراه بود.

آمریکا از جمله کشورهایی است که بیشترین میزان استفاده از شکنجه را در کارنامه دارد. شکنجه‌هایی که آمریکا در زندان‌های خود در این کشور یا در زندان‌هایش در دیگر کشورها استفاده می‌کند، تکنیک‌های غیرانسانی هستند که به اصطلاح تکنیک‌های بازجویی پیشرفته نامیده می‌شوند. تکنیک‌های مذکور که پس از مشورت با روانشناسان طراحی شده اند شامل خشونت، انزوا و محرومیت از خواب هستند که توسط افسران پزشکی مخفیانه اجرا می‌شوند. گروه‌های مختلف اقلیت در آمریکا هدف انواع تبعیض قرار دارند و به‌ویژه سیاه‌پوستان در این کشور به‌طور نامتناسبی هدف نژادپرستی هستند. آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار از نظر اقتصادی-اجتماعی در میان اقلیت‌های به حاشیه رانده شده در این کشور هستند که بالاترین آمار را در محرومیت از حق رأی در انتخابات فدرال و ایالتی، حبس، قربانی سخنان نفرت پراکنانه در شبکه های اجتماعی و تبعیض دارند. یک سوم از جمعیت زندانیان در ایالات متحده متعلق به افراد آفریقایی تبار و یک سوم اسپانیایی و لاتین تبار هستند، و این در حالیست که این دو اقلیت به ترتیب تنها حدود ۱۳ و ۱۸ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. این امر منجر به ایجاد موانعی از جمله طرد اجتماعی، عدم استخدام، عدم دسترسی به مسکن مناسب و برنامه‌ها و اعتبارات اجتماعی در زندگی افرادی که دارای سابقه کیفری هستند، می شود.

براساس اعلام ستاد حقوق بشر، در این چارچوب و با توجه به کارنامه سیاه آمریکا در زمینه حقوق بشر، چه در عرصه بین المللی و چه در عرصه داخلی، این کشور در موضعی نیست که دیگران را در این حوزه موعظه یا به بررسی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها بپردازد.

ستاد حقوق بشر با ابراز حمایت از جنبش های اعتراضی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن از جمله آمریکا، انگلیس،فرانسه، آلمان و...،از سازوکارها و ترتیبات حقوق بشری بین المللی درخواست می کند که به وظیفه ذاتی و اساسی خود در پایان دادن به موارد گسترده نقض فاحش و جدی حقوق بشر، جنایت علیه بشریت و نسل کشی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه عمل نموده و همت و توان خود را برای پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات مصروف سازند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • دستگیری یک نوجوان ۱۶ ساله در پی تهدید تروریستی در المپیک
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر