Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم «هشت یار» اوشن می‌خواهد بیانیه‌ای زنانه درباره اوضاع کنونی هالیوود و اثر بخشی جنبش ME_too صادر کند. ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۶ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

خبرگزاری تسنیم-  ایمان هادی

سارق‌های شیک پوشی که سرقت‌های بزرگ و تمیز انجام می‌دهند در هر فیلمی و در هر اثر نمایشی خیلی سریع محبوب می‌شوند و با مخاطبانشان رابطه برقرار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع کهن الگوی رابین‌هوود هیچ وقت جذابیت‌هایش را در سینما از دست نمی‌دهد و برای مخاطبان همواره جذاب است.

 

 

اولین گروه شیک‌پوش سارقان در سینما را گروه فرانک سیناترا با همراهی دین مارتین، سمی دیویس جونیور، پیتر لافورد و جوی بی‌شاپ و .... در فیلم یازده فیلم اوشن، محصول 1960 به کارگردانی لیوایس میلستون به نمایش گذاشتند که از قضا ناکامی سارقان در پایان فیلم بسیار به موقعیت اثر لطمه زد.

اما پرسوناژ سارقان شیک‌پوش در فیلم حماسه توماس کراین با درخشش استیو مک کوئین در سال 1968 آزموده شد و از قضا تبدیل به اثر عامه‌پسندانه‌ای شد که همچنان قابل تماشا و اعتناست. موج دهه شصتی یازده یار اوشن با فیلم سرقت (پیتر یتس) ادامه پیدا کرد و به تدریج اشکال مختلفی در سینما پیدا کرد تا در نهایت تبدیل به فیلمی مثل سگ‌های انباری کوئینتین تارانیتو شد.

البته ریشه فیلم یازده یار اوشن و سگ‌های انباری  پایه‌ای استوار در نسخه بی‌همتای ریفی فی ( ژول داسن ) دارند. در واقع بستر یازده یار اوشن و آثار مشابه با فیلم ریفی‌فی (ژول داسن ) است گذاشته شد.

 

یازده یار اوشن را استیون سودربرگ در سال 2001 باسازی کرد و نسخه آداپته شده جدید با حضور ستاره‌های نظیر جورج کلونی با اقبال بیشتری روبرو شد. این توفیق باعث شد که نسخه 12  و 13 یار اوشن ساخته شود و دنباله‌های سودربرگی بسیار موفق بودند.

فیلم «8 یار اوشن» روایت مونث مجموعه آثار اوشن است که در نسخه مردانه، دنی اوشن (جورج کلونی) و گروهی از کارشناسان طراز اول حرفه‌ای برای سرقت از کازینوی مشهوری در لاس‌وگاس کنار یکدیگر جمع‌می‌شوند. در فیلم «هشت یار اوشن» سرقت بزرگ را دبی اوشن (ساندرا بولاک) انجام می‌دهد و سرقت در روز میهمانی سالانه مرکز مد مترو پولیتن نیویورک برنامه ریزی شده است.

 

اما در مورد هشت یار اوشن باید یک مسئله مهم را مطرح کرد که بسیاری از چهره‌های مهم سینما، صنعت مد ، طراحان بزرگ لباس این فیلم را همراهی می‌کنند. ساندرا بولاک ، کیت بلانشت،«آن هاتوی، ریانا ، هلنا بونهام کارتر، میندی کالینگ، سارا پاولسن ، نورا لوم ( آکوافینا)، ریچارد آرمیتاژ نقش‌های اصلی را ایفا می‌کنند و جی جی حدید، کایلی جنر، کندال جنر، داکوتا فنینگ، زین ملک، مری لوئیس ویلسون، در این فیلم حضور کوتاهی دارند. از چهره‌های شناخته شده غیر سینمایی که در این فیلم حضور دارند می‌توان به  آنا وینتور سردبیر ووگ  اشاره کرد که مدیر مهمانی سالانه مرکز مد متروپولیتن بر عهده اوست و از طرفی دیگر باید به اندرو بولتن سرپرست مد موزه مترو پولیتن هم که در این فیلم حضور دارد اشاره کرد.

 

لباس‌های بازیگران از طراحانی مثل  دونچی گابانا، زک پوزن، ولنتینو گاروانی و نعیم خان زیر سارا ادواردز با توجه به شخصیت های فیلم طراحی شدند و یکی از جنبه‌های مثلا باشکوه فیلم است.

 مهمانی مرکز مد متروپولیتن مثل مراسم اسکار هر سالانه نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای طراحان بزرگ، برترین ستارگان دنیای مد رونمایی می‌کند و  مشکل بزرگ فیلم همینجاست که فیلم بیشتر از  آنکه درباره سارقان زیرک و برنامه ریزی  درباره سرقت باشد، درباره مد است.

اما این همه شکوه سینمایی و فرامتنی سینمایی که در هشت یار اوشن پدیدار شده است، آیا از این فیلم اثر باشکوهی ساخته است؟ آیا شکوه یک اثر سینمایی در متن و محتوا و اصالت شخصیت‌هاست یا در قصه عمیق و اثرگذاری؟

یکبار نسخه مثله‌شده ریفی ریفی را از سیمای ملی تماشا کنید یا آنرا از سایت تلویبیون دانلود کنید تا متوجه حقیقتی بزرگ شوید که مدیران برخی استودیوهای هالیوود با ژست‌های جنسیتی و حضور چهره‌های غیر سینمایی و طراحان مد، با نخ محتوایی تکراری سرقت‌های باشکوه، فیلم بسیار حقیرانه‌ای ساخته‌اند و منتقدان آمریکایی که لب به ستایش فیلم گشوده‌اند بیشتر از آنکه مجذوب شیفته روایت متفاوت فیلم شوند، شکوه و عظمت فرامتنی فیلم را ستایش کرده‌اندوگرنه هیچ جذابیت سینمایی در متن و محتوای این فیلم نمی‌‌توان جستجو کرد.

یک خطی روایت را فقط در حد سرقت یک گردنبند الماس می‌توان تعریف کرد که در پس آن سرقت بزگتری صورت می‌پذیرد. باید پذیرفت بخش اعظمی از شکوه و عظمت سینمایی تحت تاثیر مسائل و موضوعات فرامتنی قرار گرفته و هالیوود بدترین دورانش در بازفراهم‌آوری کلیشه‌های رایج پشت سر می‌گذارد.

هالیوود استاد گسترش روایت از سمت‌های مختلف تاریخی،  حتی با جنسیت‌های مختلف است و روایت دنی اوشن، قهرمان سه گانه سودبرگ را با خلق یک خواهر ، در قالب فیلم هشت یار اوشن ادامه می‌دهد. اما این شخصیت‌سازی متاسفانه با انضمام‌ کردن شکوه و عظمت روایت سرقتی و الصاق شدن به روایت مد و لباس، عظمت سینما و آثاری درباره سرقت‌های شیک، مخصوصا ریفی ریفی و نسخه باسازی شده سودبرگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نظام استودیوها و کلیشه‌های حاکم بر این نظام، کهنه و کسالت آور شده‌اند و به این دلیل که است حتی تصمیم آوانگارد سازندگان برای پرهیز از نمایش قهرمانی مردان سفیدپوست و انجام یک سرقت کاملا رایانه‌ای، ماجرای سرقتی جنسیتی را  به صورت چند پازل مشخص، با شخصیت‌های نه چندان تاثیر گذار به صورت یک بازی اکس باکس، کنار هم چیده‌اند.  تا هالیوود با شعار حضور زنان، کسب و کار کلیشه‌ای شده‌اش را در قالبی یک فیلم توخالی بزرگ جلوه دهد.

 

این مشی تولید فیلم با فیلمسازی که تنها اثر مهمش یکی از مجموعه‌های بازی‌های گرسنگی است به شدت فرمولی و مبتذل است و آینده و عاقبت روایت هم با توجه به چهارچوب‌های حاکم هالیوودی  بشدت تعیین شده است که می‌خواهد با تکیه بر همان سنت پیروزی سارقان،  تماشاگر را با فریب‌هایی مثل نمایش مد و لباس به سینما بکشاند.

 

 

ابتذال در فیلم به جایی می‌رسد که  با نشان دادن مکان‌های اصلی و شاخص نیویورکی مثل موزه، پارک سنترال، رستوران واسل در محله گرینویچ ویلج شرقی،فروشگاه‌های بردآف گودمن، هتل پلازا  می‌خواهند به فیلم جذابیت بدهند اما متن و محتوای فاقد اصالت با نمایش نیویورکی کارگردان اصیل نخواهد شد.

 

هر چند موضوع فیلم سرقت گردنبند 150 میلیون دلاری تحت الشعاع مسئله مد در فیلم قرار می‌گیرد. چهره‌هایی که در این فیلم حضور دارند و به صورت عجیبی از حامیان جنبش ME_too هستند، فرصتی برای شخصیت‌سازی ندارند تا اندکی به جذابیت‌های فیلم افزون کنند.

هشت یار اوشن یک فیلم سینمایی اصیل نیست، حتی  لحظات گیرایی هم در فیلم نیست و اثر سرد و بی‌روحی است و تنها گرمای فیلم، از درون قهوه‌ای بیرون می‌آید که دبی اوشن بر سر مزار دنی اوشن می‌نوشد.  

هشت یار اوشن فیلم سرد و بی روحی است و شخصیت ها مثل اینکه از داخل بازی‌های کامپیوتری آمدند و هیچ جنبه‌ای از شخصیت خودشان را نشان نمی‌دهند و فقط تخصص آن‌ها برای انجام سرقت بزرگ برجسته می‌شود.

تصمیم‌ها در مورد پیشرفت قصه به نمایش لباس‌ها، طراحی، فروشگاه های بزرگ و هتلهای شیک می‌انجامد و به  باور پذیری داستان لطمه می‌زند، مخاطب هم با پیش فرض موفق بودن هشت یار اوشن  آن‌ها را همراهی می‌کند. یکی جنبه‌های فیلم هم این است که از کنار هم قرار دادن حواشی فراوانی ساخته شده است.

در تابستانی پر از ابر قهرمانان این فیلم را باید اونجرز جعلی از نسخه مردانه اوشن دانست که به شکلی واقعا زورکی می‌خواهد بیانیه‌ای زنانه درباره اوضاع کنونی هالیوود و اثر بخشی جنبش ME_too در ورای لباس‌های  گران و تکنولوژی پیشرفته، جزئیات طراحی یک سرقت محتمل، قدرت هوش زنان، مولفه کلیشه‌ای  برابری زنان با مردان، صادر کند.

فیلم قائم به ذات نیست و روی پای خودشان نمی‌ایستد و در غیاب دنی اوشن محبوب،می‌خواهند ناممکنی جنسیتی را ممکن کند. بر عکس فیلم مردانه سه گانه اوشن که وجه زنانه تس اوشن با نقش آفرینی جولیارابرتز، تمام کنش‌گری فیلم تحت تاثیر حضورش قرار می‌داد و در مقابل آن فیلم، هشت یار اوشن با فراوانی عجیبی در صید بازیگران طراز اول که هر کدام برای یک فیلم کافی هستند، هیچ کدام از بازیگران زن فرصت ارائه یک نمایش قوی و اصیل را  پیدا نمی‌کنند، به خصوص آنکه بیشتر زمان فیلم به جزئیات نقشه کشی و اجرای نقشه پیچیده می‌گذرد که به هنرپیشه امکان شخصیت پردازی نمی‌دهد.

حتی جیمز کورنر به عنوان تنها مرد فیلم اثر بیشتری در متن و محتوا دارد و  فیلم را به سادگی ممکن از دست زنان مشهورهالیوودی بیرون می‌کشد.   

انتهای پیام/

R1439/P1439/S4,34/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۴۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر عباس

ایسنا/هرمزگان فرمانده انتظامی هرمزگان ازاجرای طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت وکشف ۸۰ هزارلیترگازوئیل قاچاق در بندر عباس خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، سردار علی اکبرجاویدان شامگاه ۸ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای مقابله جدی و بی‌امان با قاچاقچیان سوخت و به منظور جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی، روز گذشته طرح ضربتی پاکسازی مناطق آلوده به قاچاق سوخت بصورت هم زمان در مناطق خانسرخ، سورو، نخل ناخدا و روستای دهنو از توابع بندرعباس اجرا شد.

وی افزود: در اجرای این طرح که با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی و گشت زنی های هدفمند اجرا شد جمعا ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق، مقادیری مشروبات الکلی، ۴۲۳ حفت کفش و یکدستگاه موتورسیکلت سنگین قاچاق کشف و ضبط شد.

این مقام انتظامی استان با بیان اینکه دراین طرح تعداد ۵ دستگاه خودرو شوتی فعال در قاچاق سوخت و ۱۰ فروند تشتک فایبر کلاس قایق موتوری نیز توقیف شدند، بیان کرد: در این رابطه تعداد ۱۳۷ نفر اتباء بیگانه غیر مجاز و فاقد مجوز اقامت که برخی از آنها در تهیه و قاچاق سوخت فعالیت داشتند نیز شناسایی و دستگیر شدند که هماهنگی‌های لازم جهت طرد آنان انجام شده است.

سردار جاویدان با تأکید بر استمرار طرحهای عملیاتی پاکسازی مناطق آلوده به قاچاق و قاطعیت پلیس در اجرای این طرح ها، از عموم مردم قدر شناساس استان خواست در صورت مشاهده و اطلاع از هرگونه دپوو یا قاچاق کالا، سوخت و مواد مخدر مراتب را از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

دستبند پلیس بر دستان باند سارقان اماکن خصوصی و کشف اموال سرقتی در هرمزگان

رئیس پلیس آگاهی استان از شناسایی و دستگیری باند سارقان اماکن خصوصی در استان خبرداد.

سرهنگ عبدالمجید کرمی نیز امروز ۸ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پی وقوع چند فقره سرقت از اماکن خصوصی و ساختمان‌های نیمه کاره و متواری شدن سارقان، پیگیری موضوع در دستور کار پلیس آگاهی استان قرار گرفت.

 وی افزود: کارآگاهان اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان ضمن شناسایی محل های سرقت و بررسی شیوه و شگردهای به‌کار رفته در سرقت‌ها با تشکیل تیمی به محل اعزام و در نهایت خودرو ام وی ام سارقان را در یکی از محلات شناسایی کردند.

این مسئول انتظامی بیان کرد: مالک خودرو احضار که در تحقیقات صورت گرفته اعلام کرد که در تاریخ اعلامی خودرو دست فرزندش که چهار ماه قبل از زندان آزاد شده بوده که با بررسی دقیق سوابق متهم مشخص شد دارای سوابق متعددی در خصوص انواع جرائم به‌ویژه سرقت است که با هماهنگی قضائی متهم در مخفیگاهش دستگیر شد.

سرهنگ کرمی خاطر نشان کرد: متهم دستگیر شده در بازجویی فنی بعمل آمده به جرم خود اقرار کرده و معترف شد با همدستی فردی دیگر اقدام به سرقت کرده و سپس اموال مسروقه را به بک مالخردر بندرعباس فروخته‌اند که طی عملیاتی دیگر دو متهم دیگر نیز در مخفیگاهشان دستگیر و در بازرسی از مخفیگاه متهمان تعدادی اموال سرقتی کشف و ضبط شد.

رئیس پلیس آگاهی هرمزگان با بیان اینکه تلاش ماموران برای شناسایی مالباختگان جهت تحویل اموال مکشوفه به آنان ادامه دارد، بیان کرد: متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی معرفی و با قرار بازداشت روانه زندان شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرقت ۳۰۰ میلیارد ریال طلا در البرز/ سارقان دستگیر شدند
  • انهدام باند سارقان منزل در زابل
  • کشف ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر عباس
  • دستگیری ۵ سارق در خرمشهر
  • نصب پابند الکترونیک برپای ۳۰۰ سارق در غرب تهران
  • سرقت از مردم در پوشش کمک برای خرید بلیت مترو
  • سارقان اماکن در دام پلیس لنگرود
  • دستگیری باند سارقان سیم و کابل‌های برق در اسلامیه
  • رصد لحظه‌ای سارقان سابقه دار در اتاق پایش
  • سارقان مسلح احشام در دام پلیس آبادان