Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، سیده فاطمه ذوالقدر، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار برنا اظهار داشت: مهریه جزء جدایی ناپذیر عقد ازدواج و  حقوق مالی است که در فقه اسلامی و در قانون مدنی کشورمان نیز به رسمیت شناخته شده و حتی در جایی که مهر در عقد ذکر نشده ، زن را حسب نوع ازدواج، مستحق مهرالمثل و یا مهرالمتعه دانسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: حال با این پشتوانه قوی فقهی و قانونی چگونه برخی در مقام دفاع از حذف مهریه بر می آیند. زنان ما در وضعیت اجتماعی و فرهنگی حال حاضر نیازمند تدوین حمایت های قانونی بیشتر هستند نه آنکه حقوق تعریف شده فقهی و قانونی از آنها سلب شود.

ذوالقدر ادامه داد: هر زمانی که زنان ما توانستند طلاق بدهند، شاید صحبت درباره حذف مهریه هم، شدنی باشد اما این امر در شرایط امروز به هیچ وجه کارآمد نخواهد بود.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته این نکته قابل توجه است که به واسطه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و شیوع آسیب  طلاق، زنان هرچه بیشتر متوسل به مهریه های سنگین شده اند در حالی که مهریه سنگین در کلام رسول اکرم نیز امری ناپسند بیان شده است.

وی افزود: اما با توجه به تغییرات اجتماعی موجود دختران و زنان، خانواده تعیین مهریه سنگین را حمایت و پشتوانه ازدواج می دانند در حالی که باید با راهکارهای فرهنگی و اجتماعی و تبلیغات رسانه ای به نهادینه شدن مفاهیم ارزشی و هنجاری در موضوع ازدواج اهتمام داشته باشیم.

ذوالقدر خاطر نشان کرد: در همین راستا در کمیته زنان، خانواده، تربیت بدنی و جوانان کمیسیون فرهنگی برای نظارت بر فرایند اجرایی کردن مفاد مندرج در بند ج ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه که مقرر است آموزش و مشاوره مستمر و مسؤولانه نوجوانان و جوانان را با هدف استحکام خانواده و تسهیل و ترویج فرهنگ ازدواج و پایداری آن در دوره های قبل، حین و دست‌کم پنج‌سال پس از ازدواج توسط همه دستگاههای ذی‌ربط را به انجام رساند، سلسله جلسات فنی و تخصصی و کارشناسی با حضور دستگاه های مربوطه داشته ایم تا ضمن جلوگیری از موازی کاری و آسیب شناسی مشکلات موجود از مادی سازی مفهوم ازدواج که امروز شکل گرفته به معنویت حقیقی آن و ارزش های ازدواج و خانواده بازگشت داشته باشیم.

 دبیر کمیسیون فرهنگی در پایان گفت: همچنین جلساتی با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برای تدوین راهبردها و راهکارهای عملیاتی و قانونی برگزار کردیم و انتظار داریم با تدوین یک سند راهبردی و عملیاتی بتوانیم حمایت های همه جانبه و مورد نیاز هم از زنان و هم مردان به صورت عدالت محور انجام دهیم .

خبرنگار: هدی نتاج

 

خبرنگار: هدی نتاج

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ازدواج زنان مهریه اجتماعی مجلس شواری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده

به گزارش همشهری آنلاین، خدیجه مهدی‌پور، مدیر فرهنگی هنری منطقه۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری، در باره این خبر گفت: «نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠در رویدادی با عنوان «جامعه پرداز خانواده» و با هدف شناسایی و معارفه و هم افزایی فعالان مسئله محور حوزه خانواده سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می شود. در این رابطه تیمی ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ هستند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم منطقه این فعالان و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. »

وی ادامه داد : «موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمانها و نهادها به عنوان یک رویکرد و جزو دغدغه های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست. در این رویداد کنشگران و فعالین حوزه خانواده در پنج محور : ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق شناسایی و جهت هم افزایی و حتی حیات مجموعه های خود به هم معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات های مشترک تعریف و به حل مسایل خانواده های در محورهای یاد شده کمک کنند. همچنین این مدیریت از مراکز فعال در حوزه ی سبک زندگی، مبلغان و گروه های تبلیغی، مجموعه های علمی و پژوهش محور، موسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیات مذهبی فعال در حوزه های اجتماعی، خیریه ها، گروه های جهادی، گروه ها و کانال های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و بنام حوزه خانواده دعوت می کند تا در این رویداد شرکت کنند و با هم افزایی بتوانیم اقدامات مؤثری در مقابله با آسیب های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم. »

علاقه‌مندان به این رویداد کشوری می توانند به فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی مراجعه یا با برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن:۵۵۱۳۵۵۵۳ تماس بگیرند.

کد خبر 848327 برچسب‌ها همشهری محله فرهنگسرا

دیگر خبرها

  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد