Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از صدا و سیما، علی معقولی مدیرکل واردات گمرک با حضور در برنامه تیتر امشب درباره آمار کالای انبارشده گمرکات کشور گفت: بررسی های میدانی رصد شده علاوه بر نظارت بر ترخیص کالا مرکز پایش کلیه روند ترخیص کالا را چک می کند. درباره کالای اساسی و مواد صنعتی و دارویی مشکلی از نظر ترخیص نداشته و با توجه به شرایط فعلی کشور شرایط ترخیص را تسهیل کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما توقف در ترخیص نداشتیم بلکه فقط یک وقفه ترخیص از 16 تا 29 مرداد برقرار شد که از 29 مرداد روند ترخیص سریعتر دنبال شده است.

 بیشتر بخوانید: تسهیلات جدید گمرک برای ترخیص سریع‌تر کالا‌ها

معقولی گفت: کالاها مدام در گمرک درحال ترخیص است. وقتی کشتی از کالاها وارد گمرک می شود همزمان کشتی از کالاها هم بارگیری می شود بنابراین در گمرک رسوب کالا نداشته ایم. وقفه در ترخیص برطرف شده و ترخیص در حال انجام است.

وی تصریح کرد:  در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی طبق مصوبه ای که گرفتیم با حداقل اسناد حتی با یک بارنامه بتوانند کالا را ترخیص کنند و با این روش با ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی مشکلی نداریم. از 29 مرداد روان سازی در ترخیص صورت گرفته ولی معافیت همان مابه التفاوت است که بر اساس لیست تعرفه انجام می شود.

بیش از 30 دستور العمل ارزی در 5 ماهه گذشته

حسین سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی دیگر مهمان برنامه گفت: شواهد میدانی نشان می دهد که در 5 ماه گذشته بیش از 30 دستورالعمل و بخشنامه ارزی داشته ایم و برای گمرک و مبادی گمرکی هم بخشنامه ها منعکس می شود و در مجموع در سیاست های ارزی و گمرک بیش از 180 دستورالعمل و بخشنامه داشته ایم. بخشنامه های ابلاغ شده در مرحله اجرا شاید فرایند را کندتر کند و حجم گسترده اعتراضات واردکنندگان و فعالان اقتصادی مبنی بر محصولات منعکس شده قابل لمس است و نشان میدهد که گلوگاه یا رسوب کالا در گمرک ایجاد شده که اختلالی در روند ترخیص کالا بوجود امده است.

وی افزود: در دو ماه گذشته در رابطه با واردکنندگان کالاهای اساسی نسبت به 4 درصد مالیات علی الحساب اعتراضاتی داشته که این فعالان نسبت به نقدینگی دچار مشکل شده اند و همین 4 درصد مالیات ماههای اخیر موجب افزایش قیمت کالاها شد.

به گفته این مقام مسئول در 29 مرداد تعدادی از کالاهای وارداتی از مالیات معاف و یک سری اقلام دیگر نیز استثنا شدند، ولی برخی کالاها همچنان مجبور به پرداخت مابه التفاوت هستند که دچار مشکل شده اند.

توقف کالاها  به دلیل عدم مشورت با صاحب نظران است

سلاح ورزی در ادامه گفت: تعدد مقررات دلیل اصلی وقفه در روند ترخیص کالا از گمرک است که مشورت نکردن با ذی نفعان و گروههای صاحب تجربه موجب این مشکلات شده است.

وی افزود: تمام رویه های دنیا نیز بر اساس تجربه است. ما موضوع پیمان سپاری را در دو مقطع تست کرده ایم با وجود جواب ندادن بازهم دو روز گذشته بانک مرکزی بخشنامه پیمان سپاری را برای صادرکنندگان صادر کرده که صادرکنندگان خوشنام با این کار به حاشیه می روند و فساد اداری بیشتر می شود.

سلاح ورزی در ادامه گفت: در رسوب کالا شاید یک سوم کالاهای گمرک از پرداخت مابه التفاوت مستثنی شده اند اما بیشتر کالاها هنوز شامل مابه التفاوت هستند که به دلیل قادر نبودن واردکننده نسبت به پرداخت مابه التفاوت منجر به افزایش قیمت کالا می شود.

وی افزود: مجموعه ای از اعتراضات طیف گسترده ای واردکنندگان را تشکیل می دهند که توان مالی پرداخت مابه التفاوت را ندارند که در صورت پرداخت نیز ورشکست خواهند شد.

سلاح ورزی گفت: با توجه به اینکه فعالان اقتصادی نسبت به خرید و فروش تعهد داده اند و برنامه ریزی ها تا ترخیص کالا بر اساس دلار 4200 تومانی بوده است، با بخشنامه جدید دولت مبنی بر پرداخت مابه التفاوت مشکلاتی برای فعالان اقتصادی و جامعه پیش می آید که گرانی کالاها نتیجه این امر است.

مجتبی خسروتاج، رئیس کل سازمان توسعه تجارت  که  مهمان تلفنی برنامه بود،  گفت: همکاران ما در گمرکات در هفته های گذشته با مصوبات مختلف تلاش کردند که زمینه تسریع تخلیه کالاها در گمرکات را فراهم کنند و در این مدت روند خروجی گمرکات تسریع شده است.

وی گفت: پنج دلیل عمده موجب تجمع کالا در مناطق گمرکی شده است. در 22 فرودین1397 در نظام جدید ارزی مقرر شد که واردات در قالب ثبت سفارش بانکی انجام شود و بدون انتقال ارز که در گذشته به عنوان ارز متقاضی واردات می شد انجام نشود بنابراین بخشی از کالاهایی که واردکنندگان آورده بودند در سامانه های جدید تعریفی برایش نشده است که بر اساس مصوبات مختلف سعی شد مشکلاتشان حل شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: آخرین مصوبات در چند شب گذشته در هیئت وزیران صادر شد و بر اساس آن به کلیه کالاهای موجود در گمرکات اجازه داده شد تا کسانی که بصورت ارز متقاضی آورده اند اجازه ترخیص داده شود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت گفت: گروه دوم شامل 1300 قلم کالایی است که ممنوع شد و یکسری از افراد نسبت به واردات آنها اقدام کرده اند که بارنامه آنها قبل از این تاریخ بود، در این مورد هم سعی شد کالاهای آنها ترخیص شود.

وی بیان کرد: گروه سوم کالاهایی است که واردکنندگان بر حسب اعتبارشان بصورت نسیه از فروشندگان خارجی خریداری کردند و خریداران نسبت به پرداخت بدهی خود باید برای تهیه ارز به صرافی ها مراجعه می کردند که صرافی ها در هفته های گذشته تعطیل بودند.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت افزود: گروه چهارم کسانی بودند که تصور می کردند در سامانه ارز نیما می توانند به راحتی ارز تهیه کنند، بنابراین قبل از تامین ارز ثبت سفارش کرده بودند و کالاهای آنها در گمرک مانده بود.

خسروتاج  در پایان گفت: گروه پنجم مربوط به کالاهای اساسی کشاورزی است که در روال گذشته ابتدا این کالاها به گمرک کشور وارد و سپس تامین ارز می شد که بدلیل مشکل در ارتباطات بانکی این کار هم با مشکل روبرو شده اند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گمرک واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۵۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل

سردار جواد تقوی افزود: در تداوم اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرحله جدید این طرح سراسری امسال با اولویت نظارت و پایش انبار‌ها و محل دپو کالای قاچاق، با حداکثر توان و بهره مندی از امکانات و تجهیزات نیروی انتظامی در استان اردبیل اجرا شد.

او با اشاره به تلاش مسئولانه و جهادی پلیس استان اردبیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سلب تحرک از قاچاقچیان و ناامن کنندگان اقتصاد کشور، اظهار کرد: در این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس استان اردبیل موفق شد، ۲ هزار و ۵۵۵ قلم انواع دارو، چهار هزار متر پارچه، ۲۵ تن گندم و هفت تن و ۵۶۰ کیلوگرم آرد کشف و ضبط کند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل کشف ۶ تن انواع چوب آلات جنگلی، چهار تن و ۷۵۰ کیلوگرم کود شیمیایی، ۸۰ هزار بسته قهوه، یک دستگاه موتورسیکلت، ۱۲۰ قوطی نوشابه خارجی، ۲۸۰ لیتر سوخت و ۱۲ هزار و ۸۷۰ قلم انواع دیگر کالای قاچاق را از جمله دیگر کشفیات ماموران نیروی انتظامی استان اردبیل در این طرح عنوان کرد.

سردار تقوی اظهار کرد: کارشناسان ارزش این کشفیات را در مجموع ۵۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون ریال اعلام کردند.

او بیان کرد: با اجرای این مرحله از طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان اردبیل ۱۳ نفر دستگیر و ۱۰ دستگاه خودرو چاقچیان توقیف شد.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به پلمب ۲ انبار در این طرح با دستور مراجع قضایی، اضافه کرد: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل دستگاه قضایی شدند.

سردار تقوی ادامه داد: خرید و فروش و حمل یا نگهداری کالا خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

او پدیده قاچاق و هرگونه فعالیت‌های اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و افزود: برخورد با فرصت‌طلبان و سوء‌استفاده‌کنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویت‌های نیروی انتظامی است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل با تاکید به برخورد قاطع و قانونی پلیس با قاچاقچیان، سودجویان و محتکران از شهروندان خواست هرگونه موارد مشکوک در خصوص احتکار و قاچاق کالا را از طریق سامانه ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی