Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-30@03:00:50 GMT

شیوه جدید کلاهبرداری از کارت‌های بانکی شهروندان

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۷۷۶۵

سودجویان اسکیمر را جایی نصب می کنند که قابل رویت نیست و زمان انجام این کار مجرمانه بیش از چند ثانیه طول نمی کشد و فرد قربانی تنها زمانی متوجه موضوع می شود که مشاهده می کند از حساب او مبالغی در حال کسر شدن است. به گزارش جنوب نیوز؛ پلیس از شیوه جدید کلاهبرداری با استفاده از دستگاه اسکیمر خبر داد و در خصوص اعلام رمز عابر بانک به فروشنده‌ها هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی است که اخبار سوء استفاده از کارت‌های بانکی شهروندان با استفاده از دستگاهی به نام اسکیمر موجب نگرانی‌هایی در جامعه شده است.

در جدیدترین مورد، فرد کلاهبردار که به عنوان فروشنده در یک فروشگاه فعالیت می کرد، با کپی کردن اطلاعات عابربانک خریداران، مبالغ زیادی را از حساب آنان خارج می کرد.

اگرچه این فرد پس از برداشت بیش از ۵ میلیارد ریال از حساب شهروندان دستگیر و پرونده وی در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، اما پلیس معتقد است رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان در هنگام استفاده از دستگاه‌های کارتخوان فروشگاهی، بهترین راهکار برای پیشگیری از قربانی شدن توسط افراد سودجو است.

اسکیمر دستگاهی است که قابلیت کپی کردن اطلاعات کارت‌های اعتباری بانکی را داشته و  در کنار دستگاه کارت خوان و عابر بانک‌ها نصب می‌شود. هنگامی که خریدار کارت‌ خود را می‌کشد یا کرات را برای کشیدن در اختیار فروشنده قرار می دهد، این دستگاه‌ می‌تواند همه اطلاعات کارت را کپی کند. پس از فرد کلاهبردار می‌تواند این اطلاعات را روی یک کارت خام کپی کند و کارتی درست شبیه کارت عابربانک قربانی تهیه کند. از اینجای کار بسیار ساده است، فرد کلاهبردار با استفاده از کارت جعل شده به سادگی به دستگاه عابربانک مراجعه کرده و تا سقف روزانه از حساب قربانی برداشت می کند یا با مراجعه به مراکز فروشگاهی، بدون سقف از کارت جعلی خرید می کند.

کارت‌خوان های فروشگاهی (POSS) امکان نصب اسکیمر را دارند که در ایران نیز مواردی از این نوع سرقت کشف شده است. سرقت از طریق کارت‌خوان‌ها بدین شکل است که سارق، اسکیمر را روی دستگاه نصب می‌کند و سپس فروشنده (یا گاها همان سارق) که کارت‌خوان را پشت پیشخوان قرار داده، کارت مشتری را روی آن می‌کشد و سپس رمز نیز توسط فروشنده وارد می‌شود و به همین سادگی تمام اطلاعات فرد در اختیار سارق قرار می‌گیرد. 

رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به یکی از تازه ترین پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا در همین رابطه گفت: فرد سودجو که دارای شغل میوه فروشی سیار بوده با استفاده از دستگاه کارتخوان سیار و نصب «اسکیمر» بر روی آن اقدام به سرقت اطلاعات بانکی مشتریان خود کرده و با استفاده از رمز ورود که معمولاً خود قربانی آن را در اختیار مجرم قرار داده اقدام به برداشت از حساب بانکی تعداد زیادی از هموطنان کرده است. همچنین فردی که با نصب اسکیمر در کنار دستگاه کارتخوان فروشگاهی اقدام به کلاهبرداری ۵ میلیارد ریالی کرده بود دستگیر شد.

 وی ادامه داد: عده ای سودجو و فرصت طلب دستگاه اسکیمر را پشت قسمتی که کارتخوان نصب شده پنهان می کنند و هنگامی که خریدار کارت بانکی خود را در اختیار آنها قرار می دهد، با کشیدن کارت در دستگاه اسکیمر اطلاعات مهم آن را اسکن می کنند.

وی با بیان اینکه متهم در این باره تاکنون به ۵۰ مورد سوء استفاده از کارتهای بانکی اعتراف کرده است، تاکید کرد: یکبار کشیدن کارت روی دستگاه اسکیمر کافی است تا تمام اطلاعات آن ثبت و به لپ تاپی که به آن متصل است منتقل شود. سپس مجرم با دریافت رمز کارت از خریدار تمام اطلاعات لازم برای سوء استفاده را در اختیار دارد.

این مقام انتظامی با هشدار به شهروندان در خصوص اعلام رمز کارت در حضور دیگران و یا به فروشندگان گفت: شهروندان باید بدانند که اعلام رمز کارت به فروشنده می تواند عواقب این چنینی در پی داشته باشد. در این موارد مجرم استفاده از یک کارت خام بانکی تمام اطلاعات کارت قربانی را روی آن ثبت می کند و می تواند با مراجعه به دستگاه عابربانک اقدام به دریافت وجه کند.

کرمی خاطرنشان کرد: سودجویان اسکیمر را جایی نصب می کنند که قابل رویت نیست و زمان انجام این کار مجرمانه بیش از چند ثانیه طول نمی کشد و فرد قربانی تنها زمانی متوجه موضوع می شود که مشاهده می کند از حساب او مبالغی در حال کسر شدن است.

وی توصیه کرد: دستگاه کارتخوان باید در اختیار خریدار باشد تا خودش کارت را کشیده و رمز را وارد کند یا حتی الامکان باید دستگاه در جایی نصب شده باشد که قابل مشاهده بود و امکان سوء استفاده را به حداقل برساند.

وی با بیان اینکه پلیس به طوری جدی با این تخلفات و جرایم برخورد می کند گفت: خرید و فروش و در اختیار داشتن دستگاه اسکیمر جرم است و مجرمان از روشهای غیرقانونی اقدام به تهیه آن می کنند که لازم است در این زمینه کنترل بیشتری انجام شود./ خلیج فارس


منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی

به گزارش خبرنگار مهر، چیپ یا همان تراشه ها، یک قطعه الکترونیکی حیاتی و کوچک اند که وظیفه پردازش اطلاعات را عهده دار است. تراشه ها در صنایع مختلف خودروسازی، پزشکی، انرژی و همچنین تولیدات مبتنی بر فناوری اطلاعات همانند کارت‌های هوشمند ملی، کارت‌های بانکی و یا در تولید قطعات خودرو و هواپیما، دستگاه‌های اینترنت اشیا و بسیاری از تجهیزات مخابراتی کاربرد دارند.

در یک دهه اخیر بسیاری از کشورها برای بومی سازی و تولید «ریزتراشه‌های خاص» ورود کرده اند و اصطلاحاً وارد یک «جنگ فناوری» در حوزه ساخت تراشه‌های پیشرفته شده اند.

کد خبر 6089735 ندا نظری

دیگر خبرها

  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • ­سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی