Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@22:18:55 GMT

انسداد چاههای غیرمجاز راهکار مهم برای کاهش مصرف آب

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۹۹۲۶

انسداد چاههای غیرمجاز راهکار مهم برای کاهش مصرف آب

به گفته کارشناسان منابع آب، بر اساس استانداردها اگر میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی به بیش از 60 درصد برسد وضعیت به شرایط بحران می رسد و هم اکنون در استان همدان صد درصد ذخایر آبی در حال استفاده است که این مشکل وضعیت بحرانی برای استان به شمار می رود.
به گفته مسئولان و کارشناسان حوزه آب استان همدان تاکنون بیش از 2 هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح این استان شناسایی و بیش از 300 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان مسدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای همدان در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان همدان گفت: اقدام های خوبی برای کاهش مصرف آب در شهر انجام شده که مهمترین آنها مسدود کردن چاه های کشاورزی غیر مجاز است.
مرتضی احدی با بیان اینکه همچنین برای جلوگیری از اضافه برداشت آب، کنتور چاه های مجاز هوشمند شدند افزود: تغییر الگوی کشت به گیاهان کم‌آب بر و سازگار با منابع آب و خاک، مدیریت مشارکتی منابع آب با همکاری ذینفعان و جذب سرمایه و تغییر الگوی فضای سبز و برنامه کاهش 30 درصدی مصارف آب فضای سبز و خدمات شهری از دیگر برنامه‌ها برای کاهش مصرف آب است.
وی ادامه داد: سهمیه استفاده از دشت های همدان و بهار در بخش کشاورزی 151 میلیون مترمکعب است که این میزان در حال حاضر 222 میلیون مترمکعب است.
احدی اظهار داشت: اجرای طرح انتقال پساب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح موجب جلوگیری از فرونشست زمین و بروز پدیده فروچاله های جدید در این منطقه شده است به طوری که به دنبال انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه مفتح 25 حلقه چاه از مدار خارج و مسدود شد.
مدیر حفاظت و بهره ‌برداری شرکت آب منطقه ‌ای همدان ادامه داد: ارتقا سامانه‌های پایشی مصارف آب، بازنگری در طرح‌های نیمه ‌تمام که در تناقض با برنامه سازگاری با کم‌آبی در استان بوده و کاهش مصرف آب کشاورزی از طریق اصلاح روش‌های مدیریت آب و کشت دوم بخش دیگری از برنامه‌ های کارگروه مبارزه با کم‌ آبی است.
احدی خاطرنشان کرد: پساب شهر همدان 40 میلیون مترمکعب است که سال‌های قبل 15 میلیون مترمکعب برای نیروگاه در نظر گرفته می شد و مابقی برای تغدیه آبخوان‌ها استفاده می‌شود.
معاون برنامه ‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری همدان نیز در این نشست گفت: عملکرد جهاد کشاورزی در جلوگیری از کشت دوم قابل‌ قبول نیست چرا که 26 مورد کشت دوم در 100 هکتار زمین کشاورزی گزارش شده است.
رضا زمانی افزود: تیم گشت های حفاظت آب به طور جدی با حفر چاه‌های غیرمجاز برخورد می کنند و اجازه حفر در حوالی چاه‌های آب شرب داده نمی شود.
وی ادامه داد: 26 مورد کشت دوم در سطح شهرستان گزارش شده است که از این تعداد، 20 مورد رفع تخلف شده، یک مورد قطعی برق، چهار مورد تاخیر در کشت و یک مورد به مراجع قضایی ارجاع شده است.
وی با اشاره به چاه‌های حاشیه سد اکباتان نیز گفت: 226 مورد چاه غیرمجاز شناسایی شده که از این تعداد، 85 حلقه چاه مسدود و 24 حلقه چاه نیز به دادگاه معرفی شده است.
آب آشامیدنی استان همدان هم اکنون از 2 سد اکباتان و آبشینه، 242 حلقه چاه، سه چشمه و 2 دهنه قنات تامین می شود.
7523/2087
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت استان همدان بخش کشاورزی زمین کشاورزی معاون برنامه ریزی رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها

امیررضا یوسفیان در نشست آغاز به کار گارگاه آموزشی مراکز معاینه فنی خودرو‌ها استان با حضور کارشناسان ارشد حوزه راهداری وزارت کشور گفت: هم اکنون ۱۱ مرکز معاینه فنی خودرو‌های سبک با ۱۶ خط بررسی و معاینه خودرو تک سوز و دوگانه سوز در استان همدان فعال است.

او با بیان اینکه مشکلات مراکز معاینه فنی خودرو در استان در این کارگاه‌ها بررسی می‌شود گفت: در بحث آمد و شد‌های شهری و کم کردن چگالی ترافیک در راه‌های ارتباطی استان آنچه مهم است فرایندسازی صدور مجوز برای مراکز شهرستانی است که در این جلسه بررسی شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: مراکز غیرمجاز نصب مخازن گاز خودرو در سال‌های گذشته آسیب‌های جدی به خودرو‌ها و سرنشینان وارد کرده است که اکنون با نظارت‌های دقیق، مخازن پیاده، چک و دوباره تعبیه و در این راستا مراکز غیر استاندارد نصب مخزن گاز خودرو شناسایی می‌شود.

یوسفیان با اشاره به همکاری چشمگیر پلیس راه و راهور در راستای کم کردن کاهش فاکتور‌های تصادف در حوزه درون و برون شهری گفت: سلامت فنی خودروها، انسان و جاده سه عوامل تصادف هستند که در این نشست همه موارد با عنوان کارگاه‌های آموزشی بررسی می‌شود که امیدواریم خروجی مناسبی داشته باشد.

او گفت: تمام موضوعات و مشکلات مراکز معاینه فنی خودرو احصا، اعلام و بر اساس جمع بندی استان‌ها، آیین نامه‌ها به‌روز صادر می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: اگر همه وسایل نقلیه به طور کامل معاینه فنی شود آلودگی هوا به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها