Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@21:30:39 GMT

ثروتی به نام حسین علیه‌السلام- امیرحسین شکیبافر*

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۱۱۴۳

ثروتی به نام حسین علیه‌السلام- امیرحسین شکیبافر*

تهران- ایرناپلاس- قرار گرفتن سرمایه‌های اعتقادی در خدمت اصلاح جامعه مسأله مهم روزگار ماست.

**همبستگی
همبستگی و وحدت، یک ثروت اجتماعی به‌حساب می‌آید که می‌تواند نقش مهمی در تکامل و یا اصلاح جامعه داشته باشد.
حال با توجه به اینکه وضعیت کنونی جامعه‌مان در شرایط خاصی قرار دارد و اشکالات و نقایص پوشیده گذشته، امروز در صحنه‌های مختلف و امتحانات گوناگون اجتماعی آشکار شده و جامعه را تهدید می‌کند، اصلاحی عمیق و متنوع و گسترده و جدی ضرورت می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، لازم و ضروریست که بر نقاط پیوند و همبستگی مردم تکیه کرده و راه اصلاح را پیش گرفت. در این باره، عقاید و باورهای مذهبی که یکی از پیوندهای مهم میان مردم مسلمان ماست می‌تواند فرصت خوبی را برای اصلاح فراهم کند.
عاشورا و امام حسین علیه‌السلام در جامعه اسلامی و شیعی ما، عامل مهمی است که مردم در آن به هم گره می‌خورند و جلوه‌ای از وحدت و همبستگی ملی و مذهبی را می‌آفرینند.
بنابراین، فرهنگ حسینی را باید فرصت مهم اجتماعی و ثروت عظیم فرهنگی دانست و از آن برای اصلاح جامعه و به‌ویژه شرایط سخت کنونی بهره برد.

**مراقبت از فرهنگ عاشورا:
روشن است که دشمنان ملت مسلمان نقطه‌های وحدت را هدف می‌گیرند تا با تخریب زیرساخت‌های فرهنگی اسلام، ظرفیت‌های اصلاح را از بین ببرند. بنابراین، لازم است تا با آگاهی جلوی مکر آنان را گرفت و با نادانی، به‌سرعتِ تخریب آنان نیافزود.
تحریف لفظی و معنوی جریان کربلا و پافشاری بر تعصبات و تفرقه‌افکنی میان مسلمانان، انحراف عزاداری‌ها به سمت و سوی عزاداری‌ها قشری و سطحی و... همگی آسیب‌های جدی درونی می‌باشند که به مخالفان بیرونی فرصت تضعیف می‌دهد. پس شایسته است با اصلاح عاقلانه انحرافات، بر عمق و آثار این فرهنگ و سرمایه عظیم کوشید و با تقویت درون، راه تهاجم را از بیرون بر مخالفان سد کرد.

**آفت سیاست‌بازی:
متأسفانه یکی از آسیب‌های مهمی که به تحریف معنوی فرهنگ عاشورا انجامیده، سوءاستفاده‌های جناحی از فرهنگ عاشورا است. هر چند خود حرکت امام حسین علیه‌السلام یک حرکت سیاسی الهی بوده است و از این ناحیه بسیار قابل‌استفاده هم می‌باشد، ولی امام حسین علیه‌السلام را خرج منافع کوتاه‌مدت و دنیوی جناح‌ها کردن موجب وهن فرهنگ حسینی خواهد بود. البته تفسیر و تحلیل عالمانه نهضت کربلا به سیاست‌ورزان، امکان درس‌آموزی و تقویت جریان‌های سیاسی‌شان را می‌دهد، ولی نباید با مصادره فرهنگ عاشورا راه را بر گونه‌های مختلف فکری بست و آن‌ها را از بهره‌مندی از آن محروم ساخت.

** اداره کل اخبار چندرسانه ای** ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۱۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند

شیخ محمد جمالی امام جمعه اهل سنت شهرستان کنگان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تأکید بر توجه به توصیه حضرت صادق(ع) به وحدت میان مذاهب اسلامی، اظهار داشت: امام جعفر صادق علیه السلام در تمام مسائل مورد بحث جهان اسلام "علمی، صبر و بردباری" زبانزد خاص و عام می باشند؛ ایشان فرزند پیغمبر اکرم صلوات الله علیه بودند و طبیعتا یک شخصیت عادی نبودند.

شیخ جمالی افزود: امت اسلام باید توصیه های پیامبر اسلام و بزرگان دین مانند امام جعفر صادق علیه السلام در جهت وحدت و همبستگی را حفظ کنند و پیوسته رهنمودهای ایشان را تکرار و عمل کنند.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: وحدت امت اسلام جز با اتحاد و همدلی تحقق نمی باید زیرا وحدت و تقریب مقدمه پیروزی امت اسلام است. دشمنان مکررا درصدد ایجاد تفرقه و دوری هستند، آنان در مسائلی که نیاز به اتحاد دارند با یکدیگر متحد می شوند و نیروهای خود را علیه اسلام و مسلمین صف آرایی می کنند.

وی عنوان کرد: در مقابل امت اسلام که دارای "خدای واحد، پیامبر واحد، کتاب واحد"  هستند، گاهی عده ای مسائلی را پیش می آوردند که برای امت اسلام می تواند آسیب رسان باشد.

وی در پایان تأکید کرد: امام جعفر صادق علیه السلام توصیه بر اتحاد و وحدت امت اسلام داشتند لذا افرادی که پیرو این مکتب هستند باید از توصیه ها و رهنمود های ارزشمند ایشان پیروی نموده و در راستای وحدت و تقریب امت اسلام گام بردارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه‌النجاه منتشر شد
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است