Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@23:59:43 GMT

رشد 25 درصدی صادرات غیرنفتی بهار امسال

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۵۹۸۸

رشد 25 درصدی صادرات غیرنفتی بهار امسال

تجارت خارجی غیر نفتی بهار امسال نسبت به پارسال 24.77 درصد رشد کرده است.

مرکز آمار ایران میزان تجارت خارجی غیرنفتی در بهار امسال را نسبت به پارسال مقایسه و اعلام کرد این میزان 24.77 درصد افزایش را ثبت کرد.

تجارت خارجی شامل صادرات و واردات کالا و خدمات است. هنگامی که تجارت را بر اساس رده های عمده اقتصادی تقسیم بندی می کنیم گروه های معدن و انرژی، ساختمان و مسکن، نساجی و کفش، اطلاعات و ارتباطات، بهداشت و آموزش، سوخت ها و روان کننده ها و تجهیزات حمل و نقل را دربرمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز آمار ایران امروز براساس اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف اقتصادی بجز نفت و گاز و تجارت چمدانی، درباره تغییر ارزش دلاری تجارت خارجی (کالایی) در سه ماهه نخست امسال گزارشی ارائه کرد.

براساس این گزارش واردات واسطه ای، سرمایه ای و مصرف نهایی بیشتر سهم از کل واردات در سه ماهه نخست را داشت. از سال 1390 تاکنون به طور متوسط نزدیک به 80 درصد واردات به طور واسطه ای و سرمایه ای صورت گرفت؛ در حالی که کالای مصرفی نهایی فقط 20 درصد واردات را به خود اختصاص داد.

** تجارت بخش کشاورزی، شکار و جنگلداری
صادرات محصولات کشاورزی، شکار و جنگلداری در بهار 97 نسبت به فصل مشابه پارسال از نظر ارزش دلاری 26.84 درصد رشد کرد.
این میزان نسبت به زمستان پارسال از نظر ارزش دلاری 24.29 درصد کاهش یافت.
ارزش دلاری واردات محصولات کشاورزی، شکار و جنگلداری در بهار 97 نسبت به فصل مشابه پارسال 6.93 درصد رشد داشت و 7.53 درصد نیز نسبت به زمستان 1396 بیشتر شد.

** شیلات
ارزش صادرات شیلات در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال 47.48 درصد رشد کرد و نسبت به فصل گذشته (زمستان 96) 13.49 درصد کاهش یافت.
در این مدت ارزش واردات شیلات نسبت به فصل مشابه پارسال 46.99 درصد افزایش یافت و نسبت به زمستان 96 نیز 10.43 درصد کم شد.

** استخراج معدن
صادرات معدنی در بهار امسال نسبت به بهار پارسال 6.23 درصد بهتر شد و نسبت به فصل گذشته 46.16 درصد کاهش داشت.
ارزش دلاری واردات معدنی نیز نسبت به بهار پارسال 36.12 درصد رشد کرد اما نسبت به زمستان پارسال 13.12 درصد افت را ثبت کرد.

** صنعت
بهار امسال صادرات محصولات صنعتی از نظر ارزش نسبت به بهار 1396 از رشد 18.53 درصدی برخوردار بود اما نسبت به فصل گذشته 6.38 درصد کم شد.
ارزش دلاری واردات این محصولات در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال 8.79 درصد و نسبت به فصل گذشته 30.08 درصد کاهش یافت.
به گزارش ایرنا، گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد سه ماهه نخست امسال تراز تجارت خارجی 365 میلیون دلار مازاد داشت و صادرات غیرنفتی نیز 15.58 درصد افزایش یافت.
صادرات غیرنفتی کشور در سه ماهه نخست امسال به 11 میلیارد و 618 میلیون دلار رسید؛ در سه ماهه نخست پارسال 10 میلیارد و 52 میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود. 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت

منصور پوریان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران  جوان، قیمت کنونی هرکیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین  ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه ها و قصابی ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته واردات  روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می شود. گفتنی است با توجه به زایش های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازارهای هدف وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • کسب رتبه اول اداره کل راهداری و حمل و نقل در زمینه درآمد طی پارسال