Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - دادگاه عالی پاکستان درخواست دولت فدرال این کشور مبنی بر توقف کامل فعالیت‌های حزب «جماعت الدعوه» (متهم به دست داشتن در حملات مرگبار بمبئی درسال 2008 ) پیش از صدور رای نهایی دادگاه را رد کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از «اکسپرس پاکستان»، قوه قضاییه پاکستان با رد درخواست دولت فدرال علیه «بنیاد رفاه بشریت» یا حزب جماعت الدعوه به رهبری «حافظ سعید»، به این حزب اجازه داد به فعالیت های رفاهی خود در سراسر کشور ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«منصور احمد ملک» قاضی دادگاه عالی پاکستان در این خصوص اعلام کرد: پیش از صدور حکم نهایی دادگاه در مورد جماعت‌الدعوه هیچ ممانعتی در مورد فعالیت‌های آنان صورت نمی گیرد.
وی تصریح کرد: درخواست وزارت کشور پاکستان مبنی بر توقف فعالیت‌ها جماعت الدعوه پیش از احراز کامل جرائم آنان صورت قانونی ندارد و نمی‌توان آن را پذیرفت.
این قاضی ارشد دادگاه عالی پاکستان گفت: «حافظ سعید» رئیس حزب جماعت الدعوه می‌تواند فعالیت‌های عام المنفعه خود را ادامه دهد و مانعی در این راه وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، حافظ سعید تحت قطعنامه شماره 1267 شورای امنیت در ماه دسامبر 2008 به اتهام طراحی حمله بمبئی تحریم شد.
آمریکا و هند این تبعه پاکستانی را به دست داشتن در حملات مرگبار بمبئی درسال 2008 میلادی متهم کرده‌اند.
حافظ سعید پیش از این در نشست خبری با رسانه ها در دفتر این حزب گفته بود که فعالیت های جماعت الدعوه ( JuD ) در پاکستان پنهان نیست و هر کس می تواند این اقدامات را بررسی کند.
وی اضافه کرد که حزبش (JuD ) یک سازمان ممنوعه نیست، چرا که دادگاه موافقت خود را برای فعالیت های این حزب اعلام کرده است.
آمریکا و هند وی را به طراحی حملات مرگبار بمبئی در سال 2008 متهم کرده‌اند و واشنگتن برای اطلاعاتی که به دستگیری وی منجر شود، 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
در حملات بمبئی در سال 2008 که سه روز به طول انجامید، افراد مسلح در چندین نقطه حساس شهر، از جمله مراکز تجاری، ایستگاه های خط آهن و هتل های بزرگ، اقدام به تیراندازی و بمب گذاری کردند.
حافظ سعید دخالت در آن حملات را که به کشته شدن حداقل 160 نفر منجر شد، رد می کند.
او پیش از این در حبس خانگی به سر می‌برد، اما دادگاه استدلال مقامات دولتی مبنی بر این که آزادی وی می‎تواند امنیت عمومی را به خطر بیندازد، رد کرد.
آساق**6125*شبس*1613*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي احزاب پاكستان جماعت الدعوه حافظ سعيد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۰۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • حماس: فعالیت آنروا باید زیرنظر سازمان ملل ادامه یابد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • سفر رییس جمهور به پاکستان و سریلانکا با برکت بود
  • لوران کانته فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت
  • تأکید شهرداری بوکان بر استمرار طرح‌های عمرانی و توسعه فضای‌سبز
  • یک حقوق‌دان: احتمالا حکم اعدام توماج صالحی لغو شود
  • همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد