Web Analytics Made Easy - Statcounter

 معمولا در افراد بعد از پایان سن رشد (۱۸) سالگی یکسری ویژگی‌های نسبتاً پایدارشکل می‌گیرد که توصیف کننده شخصیت فرد است.

اگر این ویژگی‌ها باعث ایجاد اختلال درروند شغلی، تحصیلی، بین فردی و... شود اختلال شخصیت نامیده می‌شود.

اختلال‌های شخصیت را با ۱۰ عنوان در سه خوشه تقسیم بندی می‌شوند.

اختلال شخصیت مرزی، اختلالی شایع دربین جمعیت عمومی

جواد تهامی پور، روانشناس در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،گفت: یکی ازاختلال‌هایی که آمار نسبتاً زیادی در بین جمعیت عمومی دارد و باعث تحمیل هزینه‌های زیادی به سازمان‌های بهداشتی و روانی می‌شود اختلال شخصیت مرزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اختلال شخصیت مرزی اختلال نسبتاً شایعی است که با بی ثباتی چشمگیردر برخی از جنبه‌های کارکرد فرد در حوزه‌های روابط بین فردی، عواطف، و رفتار مشخص میشود.

اختلال شخصیت مرزی هزینه‌های اجتماعی زیادی دارد

تهامی پور، روانشناس تصریح کرد: این اختلال هزینه‌های اجتماعی زیادی دارد که قابل مقایسه با سایر اختلالات شدید روانی از جمله اسکیزوفرنی است و با خطر خودکشی بالایی همراه است که باعث تخریب قابل ملاحظه‌ای در زندگی فرد می‌شود.

وی اظهار کرد: نسبت بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولا همراه با شدت موقعیت‌های سلامت روان بالا می‌رود این نسبت در موقعیت‌های درمان سرپایی کمتر از ۱۰ درصد است و در موقعیت‌های بستری و تخصصی به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

این روانشناس گفت: این بیماران بار سنگینی بر خویشاوندان، دوستان و همکاران خود تحمیل می‌کنند و خطر بالایی وجود دارد که باعث آسیب روانشناختی در فرزندان خود شوند.

تهامی پور افزود: بسیاری از آنان افراد باهوش و با استعدادی هستند، اما این اختلال مانع رشد آن‌ها میشود و در بسیاری از آنان مشکلات زیادی در اتمام تحصیلات دارند، اصلا کار نمی‌کنند یا از مشاغلی پایین‌تر از حد توانایی خود برخوردار هستند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی اغلب به خود آسیب میزنند

جواد تهامی پور، روانشناس در ادامه این گفتگو بیان کرد: بحران‌های ناشی از روابط بین فردی در این افراد متداول است اغلب به خود آسیب می‌زنند (مانند بریدن و خط انداختن روی دست‌ها ویا سوزاندن دست‌ها با سیگار و...) و از سوء مصرف مواد به عنوان نوعی خود درمانی استفاده میکنند.

وی گفت: این بیماران علاوه بر خدمات سلامت روان هزینه‌های زیادی را برای خدمات سلامت جسمی ایجاد می‌کند.

این روانشناس تصریح کرد: بسیاری از آنان به خاطر بحران‌های مربوط به مشکلات مزمن نظیر اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، فوبی اجتماعی و آشفتگی در روابط به دنبال درمان هستند.

وی در ادامه افزود: با این وجود باید به این افراد کمک شود تا این گرفتاری‌ها را در چارچوب مشکلات شخصی خود ببینند و همزمان به درمان مشکلات خود امیدوار باشد.

تهامی پور عنوان کرد: بسیاری از این افراد به دلیل فوران‌های خشم و بحران هایشان در موقعیت‌های سلامت روان آوازه بدی دارند و درمانگران از آن‌ها دوری می‌کنند.

استفاده از چارچوب درمانی برای درمان این اختلال تجربه مفید و رضایتبخشی است

این روانشناس با اشاره به اینکه یک باور غلط و غالب این است که به آنان نمی‌توان کمک کرد تصریح کرد: با این وجود در میان گزینه‌های درمانی برای بیماران اختلال شخصیت مرزی چندین مورد از درمان‌های شناختی مختص این اختلال است.

وی افزود: گرچه شناخت درمانی آنان کار آسانی نیست، اما بسیاری از درمانگران دریافته اند که استفاده از چارچوب درمانی برای درمان اختلال شخصیت مرزی تجربه مفید و رضایتبخش است.

گفتگو از میترا میرزادی

انتهای پیام/ی

کمک به بیماران دارای اختلال شخصیت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی

از سال ۲۰۰۸، سازمان ملل، ۱۳ فروردین تا ۱۱ اردیبهشت را، به‌عنوان ماه جهانی آگاهی از اتیسم نام‌گذاری کرده است.

تهران-ایسنا-اتیسم یک واژه یونایی است که ترجمه لغوی آن خودگرایی یا درخودماندگی می‌شود. یک روان‌پزشک فرانسوی به نام «لئو کانر» نخستین بار این واژه را درباره کودکانی که بیش از حد گوشه‌گیری می‌کردند، به کار برد. وی این مسئله را در سال ۱۹۴۳ مطرح کرد، اما اولین توصیف از کودکی که دارای اختلال اتیسم بوده، به سال ۱۷۹۹ برمی‌گردد.

اتیسم یک اختلال عصب‌رشدی است که در آن بخش‌های مختلف مغز در همکاری با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند. این اختلال در سه سال اول عمر ظهور می‌کند و شاخصه اصلی آن نقص در ارتباطات و تعاملات اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری است. اتیسم باعث می‌شود تا فرد، دنیا را متفاوت از دیگران ببیند، بشنود و حس کند. همین عامل باعث می‌شود تا رفتارها و تعاملات فرد دارای اتیسم متفاوت از دیگران باشد و برای اعضای جامعه عجیب به‌نظر برسد.

در آوریل ۲۰۱۸ مرکز کنترل بیماری‌ها و شیوع امراض آمریکا، میزان شیوع اتیسم را یک نفر در هر ۵۹ تولد اعلام کرد. در سال ۲۰۲۰ این آمار به یک نفر در هر ۴۴ نوزاد متولدشده و در سال ۲۰۲۳ این آمار به یک نفر در هر ۳۶ نوزاد رسید. این شواهد نشان‌دهنده پیشرفت شیوع اختلال طیف اتیسم است.

متاسفانه تا کنون هیچ درمان قطعی (دارویی یا غیردارویی) برای این اختلال کشف نشده است. با این حال تشخیص به‌موقع اتیسم در بسیاری از موارد، اگر با دریافت درمان‌رفتاری و خدمات توان‌بخشی همراه شود، می‌تواند علائم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این خدمات و درمان‌ها به افراد اتیستیک کمک می‌کند تا بتوانند رفتارها و هیجان‌های خود را کنترل کنند.

همه این‌ها از جمله دلایلی هستند که نشان می‌دهد آگاهی از اتیسم از چه اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در همین راستا پلتفرم‌های مختلف می‌توانند با همکاری با انجمن اتیسم، در راستای آگاهی‌بخشی در مورد این اختلال گام بردارند. برای مثال روبیکا بخش‌های مختلف سوپراپلیکیشن خود را مانند پیام‌رسان، پخش زنده، لندینگ صفحه اصلی و ... به این موضوع اختصاص داده است.

همچنین روبیکا به راه‌اندازی سامانه مشاوره تلفنی اتیسم کمک کرد. این سامانه در راستای دسترسی راحت‌تر همه اعضای جامعه از سرتاسر ایران به مشاوره و آگاهی درباره اتیسم راه‌اندازی شده است. مردم می‌توانند با تماس با این مرکز، درباره نشانه‌های اتیسم، مشکلات رفتاری و ارتباطی، مشکلات حسی و شناختی، مشکلات والدین دارای فرزند اتیسم و ... راهنمایی دریافت کنند.

دیگر پلتفرم‌ها نیز می‌توانند در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود در مسیر آگاهی‌بخشی اتیسم و دیگر اختلال‌ها قدم بگذارند و امکانات خود را به این موضوع اختصاص دهند.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟