Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@00:43:28 GMT

روند ترک اعتیاد کودکان معتاد چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۱۲۹۲۳

روند ترک اعتیاد کودکان معتاد چگونه است؟



به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان، آنچه در ادامه می‌خوانید نظرات فرید براتی سده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره کم و کیف رسیدگی به کودکان مصرف کننده مواد مخدر در گفت و گو با خبرنگار «آرمان» است.

در بین کودکان کار و خیابان و دانش آموزان افزایش مصرف مواد مخدر مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط چه اقداماتی برای ترک اعتیاد این افراد در اولویت قرار دارد؟

درباره تعداد کودکان معتاد آمار دقیقی وجود ندارد یا اگر هم وجود داشته باشد، بنده اطلاعی از آن ندارم. هرچند در برخی از استان‌ها میزان کودکان مصرف کننده مواد مخدر در بین پسرها و دخترها قابل توجه است. برای مثال در استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و... شاهد کودکان مصرف کننده مواد مخدر هستیم. در سال‌های گذشته هماهنگی‌هایی با همکاران سازمان بهزیستی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و جنوبی، البرز و تهران انجام شد تا با مشاهده کودکان مصرف کننده به آنها خدمات متنوع ارائه شود. در این میان سازمان بهزیستی در زاهدان، بجنورد، البرز و تهران یک مرکز برای درمان کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست به شکل دخترانه و پسرانه فعال شد. در بین استان‌های نام برده این اقدامات در زاهدان به شکل مناسب انجام ‌شد، تا اینکه دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر طی جلساتی به این نتیجه رسید که کودکان مصرف کننده باید در دانشگاه‌های علوم پزشکی درمان شوند و این افراد برای درمان نیازی به کمپ و مراکز اقامتی ندارند. در این روند این مراکز جمع‌آوری شد. در مراکز علوم پزشکی تمامی روند درمان برای کودکان معتاد انجام می‌شود و در مرحله آخر کودک به والدین تحویل داده می‌شود. در این شرایط کودک بی‌خانمان یا کودک بد سرپرست یا بی‌سرپرست با حکم قضائی تحویل بهزیستی داده و در مراکز شبه خانواده بهزیستی نگهداری می‌شوند. همچنین در روند ترک اعتیاد برای مادران معتاد دارای نوزاد که تمایل به ترک اعتیاد دارند، مراکزی از سوی سازمان بهزیستی تاسیس شده است. برای مثال در گذشته این دیدگاه برای ترک اعتیاد مادران معتاد وجود داشت که با مراجعه به این مراکز فرزندشان از آنها گرفته و به دستگاه‌های قضائی تحویل داده می‌شود. هرچند هم اکنون در شهر تهران دو مرکز ترک اعتیاد مادر و کودک احداث شده است. در این مراکز به مادران باردار مصرف کننده مواد مخدر می‌توانند خدماتی همچون مراقبت‌های بارداری، زایمان و... ارائه داده می‌شود. همچنین برای مادران معتاد دارای فرزند نیز یک مراکز تحت عنوان مادر و کودک احداث شده است. هم اکنون این مرکز فقط در استان تهران فعال است. هرچند تاکنون تعداد زیادی از زنان خواستار ترک اعتیاد به این مرکز مراجعه نکرده‌اند.

بر اساس گزارش‌هایی که از سوی نهادهای مربوطه منتشر می‌شود، مصرف گُل در بین نوجوانان افزایش یافته است. هم اکنون روند مصرف این مواد یا دیگر مواد مخدر در بین دانش آموزان به چه میزان است؟

سن مصرف گُل در کشور کاهش یافته است. اینکه مصرف کنندگان این مواد چه افرادی هستند و چه تعداد از دانش آموزان و نوجوانان این مواد را مصرف می‌کنند، هنوز عدد و رقم به شکل رسمی مطرح نشده است. البته باید پذیرفت که در بین دانش آموزان مصرف گل در یکسال یا یک و نیم سال اخیر رو به افزایش بوده است. در جامعه نسبت به مصرف گل یک دیدگاه نادرست وجود ندارد و به این شکل القا شده که گل اعتیادآور نیست و در مقایسه با دیگر مواد مشکلی ایجاد نمی‌کند. این دیدگاه نیز روی ذهنیت افراد تاثیر گذاشته است. بنابراین بخشی از جامعه به نادرست به این باور هستند که مصرف گُل اعتیادآور نیست، اما مصرف گل نیز مشکلات ویژه‌ای را برای مصرف کننده به‌دنبال دارد. اعتیاد روانی که گل ایجاد می‌کند به مراتب اعتیاد سنگینی است.

روند ترک اعتیاد کودکان معتاد چگونه است؟ آیا این کودکان نیز همچون بزرگسالان هر لحظه احتمال بازگشت‌شان به مصرف مواد مخدر وجود دارد؟

درمان اعتیاد کودکان در مقایسه با بزرگسالان راحت‌تر انجام می‌شود. اگر آنها تحت نظر متخصصان قرار بگیرند، به سرعت روند درمان طی می‌شود، چون کودکان در سنین رشد هستند و ساختار رشدی آنها می‌تواند در روند سم‌زدایی کمک کند. برای مثال در روند درمان شاید نیاز باشد تا چند روز آنها بستری شده و تحت مراقبت قرار بگیرند، درغیر این صورت بلافاصله به وضعیت قبلی بر می‌گردند. باید دانست که احتمال بازگشت آنها وجود دارد، چون بازگشت در هر سنی امکان پذیر است. هرچند در روند ترک اعتیاد کودکان، اگر آنها در نهادهای مراقبتی و حمایتی قرار بگیرند، برگشت آنها امکان پذیر نیست. از سوی دیگر خانواده‌ها نیز باید در روند مددکاری احتمال بازگشت آنها را کاهش دهد.

یک نقدی به فعالیت سازمان بهزیستی و دیگر نهادهای متولی وجود دارد، این که روند ساماندهی کودکان کار و خیابان یک سیکل معیوب را طی می‌کند، چون در این روند این کودکان بعد از چند روز دوباره به وضعیت قبلی خود باز می‌گردند. در این شرایط مسئولان امر در پی برنامه‌ریزی و اقدامات نو برای ساماندهی این کودکان نیستند؟

برای ساماندهی کودکان کار و خیابان ایده‌های متعدد مطرح می‌شود. در حالی که بسیاری از آنها نیز صحیح نیست. برای مثال در سازمان بهزیستی کمیته اچ آی وی وجود دارد و بنده مسئولیت آن کمیته را نیز برعهده دارم. هر ساله از سوی سازمان بهزیستی از طریق سازمان‌های مردم نهاد برنامه‌های آموزشی در زمینه پیشگیری از اچ آی وی و ایدز برگزار می‌شود. هر ساله حدود هزاران کودک کار و خیابان به همراه خانواده‌هایشان تحت آموزش این سازمان قرار گرفته و در صورت لزوم دیگر حمایت‌ها همچون مالی و آموزشی را دریافت می‌کنند. بر اساس بررسی‌های انجام شده باید گفت که میزان اچ‌ آی وی و ایدز در بین کودکان کار و خیابان چندان فراوان نیست. بر اساس بررسی‌های انجام شده در شش استان کشور که بیشترین کودکان کار و خیابان را دارند، باید گفت که میزان اچ آی وی و ایدز در بین کودکان کار و خیابان اندک است. بیش از 55 درصد کودکان کار و خیابان آشنایی‌های لازم را درباره خود مراقبتی در برابر ویروس اچ آی وی دارند. بنده به عنوان یک کارشناس درباره کم و کیف ساماندهی کودکان کار و خیابان بر این باور هستم که درباره این کودکان رفتارها و اظهارنظرهای متضاد وجود دارد. برای مثال یک شهروند وقتی این کودکان را بر سر چهار راه می‌بیند، دچار احساسات شده و از روند برنامه‌ها برای آنها انتقاد می‌کند. در عین حال نیز باید بخش‌های دولتی و غیردولتی به شکل هماهنگ برای ساماندهی این کودکان فعالیت‌های مناسب انجام دهند.

منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کودکان کار اعتیاد مصرف مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

با پیروی از رژیم غذایی تقویت‌کننده استخوان‌ها می‌توانید از استخوان‌هایی قوی و سالم بهره‌مند شوید و به پوکی استخوان مبتلا نشوید. اگر هم دچار این بیماری هستید، باز هم می‌توانید با مصرف خوراکی‌های مناسب و البته در کنار ورزش، این مشکل را حل کنید.

مواد خوراکی تقویت‌کننده استخوان‌های بدن

۱. سبزیجات

سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که با تحریک سلول‌های استخوانی، بافت‌های استخوانی تشکیل داده و استخوان‌ها را محکم می‌کنند. سبزیجات سبز و زرد می‌توانند تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را افزایش دهند.

۲. پروتئین

مصرف پروتئین به مقدار کافی برای داشتن استخوان‌های سالم بسیار مهم است. در حقیقت ۵۰درصد استخوان‌ها از پروتئین تشکیل شده است. مصرف کم پروتئین از جذب کلسیم می‌کاهد و استخوان‌ها را ضعیف و شکننده می‌کند. البته مصرف بیش از حد پروتئین هم موجب افزایش بیش از حد کلسیم در استخوان‌ها و نشت آن به درون خون و اسیدیته شدن بدن می‌شود. هر روز باید در برابر هر کیلو وزن بدن، ۲ گرم پروتئین مصرف شود. مثلا اگر فردی ۵۵ کیلوگرم وزن دارد باید روزانه ۱۱۰ گرم پروتئین مصرف کند.

۳. کلسیم

کلسیم مهم‌ترین ماده معدنی استخوان است و بیشتر مردم باید روزانه ۱۰۰۰میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند که البته این مقدار در زنان مسن به ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسد. دانه‌ها، پنیر، ماست، ماهی‌های ساردین و سالمون، حبوبات و عدس، بادام، برخی سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم‌پیچ و ریواس مملو از کلسیم هستند.

۴. مصرف مقدار کافی ویتامین‌های D و K

وجود این دو ویتامین برای داشتن استخوان‌های قوی بسیار ضروری است.

 ویتامین D به جذب کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند و کمبود آن موجب کمبود کلسیم و ضعف در استخوان‌ها می‌شود. ماهی‌های پرچرب مانند سالمون، ساردین، شاه‌ماهی و خال‌مخالی، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم‌مرغ برای تامین ویتامین D مفیدند.

ویتامین K هم با افزایش تولید پروتئین استئوکلسین، به تشکیل بافت‌های استخوانی کمک می‌کند. کلم‌پیچ، اسفناج، بروکلی، جگر گاو، مرغ، لوبیا سبز و آووکادو سرشار از ویتامین K هستند.

۵. منیزیم و روی

علاوه‌بر کلسیم، منیزیم و روی برای تقویت استخوان‌ها مهم هستند. منیزیم موجب فعال شدن ویتامین D و افزایش جذب کلسیم می‌شود. شکلات تلخ، آووکادو، آجیل، حبوبات، توفو، غلات کامل و برخی از ماهی‌های چرب مملو از منیزیم هستند.

همچنین مقدار کمی روی برای تشکیل مواد معدنی استخوان‌ها لازم است. گوشت قرمز، دانه‌ها، آجیل، شکلات تلخ، لبنیات، تخم‌مرغ، غلات کامل، برخی از سبزی‌ها مانند کلم‌پیچ و لوبیا سبز حاوی روی هستند.

با مصرف مواد غذایی اشاره شده در این مقاله می‌توانید استخوان‌هایتان را تقویت کنید. البته فراموش نکنید که برای درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان باید از غذا‌های پرنمک پرهیز کنید. مصرف بیش از حد نمک بدن را وادار به رهاسازی کلسیم می‌کند که برای استخوان‌ها مضر است؛ بنابراین از مصرف مقدار بالای سدیم پرهیز کنید. همچنین کافئین، مصرف افراطی ویتامین A و مصرف بیش از حد حبوبات و عدس برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مضر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!