Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار خودرو را می‌توان یکی از اشتغالزاترین صنوف در میان فعالیت‌های اقتصادی توصیف کرد.

حوزه‌ای با رسته‌های متعدد شغلی، خدماتی و فروش اقلام و محصولات مرتبط با خودرو، که البته در این میان برخی از صنوف، محصولات و اقلامی عرضه می‌کنند که خرید و تهیه آن برای اتومبیل هیچ ضورت و الزامی ندارد، اما عشق ماشین بودن، جوانی و بعضا بلند شدن بوی قرمه سبزی از سر، باعث می‌شود برای خودرویی به ارزش ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان، بعضا ۳۰ تا ۴۰ میلیون نیز، هزینه برای بزک دوزک آن شود، هزینه‌ای برای به اصطلاح ماشین بازها، رخ خودرو، برای عروسک شدن اتومبیل در خیابان، برای بلند شدن صدای دوبس دوبس و در نهایت برای جلب توجه و دوختن نگاه‌ها به چنین خودرو‌هایی و البته چه بسیار نگاه‌هایی که در عقبه آن تحسین و تقدیر وجود ندارد، بلکه افسوسی نهان شده که چرا یک جوان برای خودرویی که آب است و آتش، اینچنین هزینه می‌کند، هزینه‌ای معادل ارزش خودرو و بعضا فراتر از قیمت خودرو در بازار، اما پاسخ به این چرا‌ها در یک عبارت خلاصه می‌شود، جوانی، خامی و جاهلی و شاید جوانی، شور و هیجان و عشق.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال هر عبارتی که به چنین رفتاری اطلاق شود، این شور و حرارت باعث شده در میان صنوف فعال مرتبط با خودرو برخی در رسته‌ها لوکس فروش یا اسپرت فروشی اتومبیل، مشغول به فعالیت شوند، فعالیتی که عمده اجناس آن وارداتی است و همچون بسیاری از اقلام و محصولات دیگر، چین مانور دهنده اصلی در این بازار است.

با وجود رکود چندین ساله حاکم بر بازار، فعالان این حوزه (لوکس فروشی‌های خودرو) تا سال گذشته، به نسبت از بازار قابل قبولی برخوردار بودند که البته این به معنای ایده آل بودن کسب و کار آن‌ها نیست، اما به نسبت تقاضا برای اقلام مربوطه برای بزک دوزک خودرو وجود داشت، اما در سال جاری به شدت کسب و کار این رَسته شغلی با اُفت مواجه شده و این رکود در ماه‌ها و هفته هی اخیر به شدت ظهور و بروز پیدا کرده است.

سیاووش یوسفی، یکی از فعالان این عرصه، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با ذکر مطلب فوق اظهار کرد: متأسفانه افزایش نرخ ارز، به‌صورت مستقیم بازار این صنف را تحت‌الشعاع قرار داده و قیمت‌ها در برخی اقلام آنچنان بالا رفته که جزء اقشار مرفه ( به تعبیر وی بچه پولدارها) کمتر کسی به سراغ خرید اقلام و محصولات این‌چنینی می‌آید.

وی افزود: تنوع در بازار مذکور به شدت بالاست و مالکان خودرو که متقاضیان خرید این محصولات که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها تیپ جوان جامعه هستند به انحای گوناگون و بنابر سلیقه خود، اقدام به زیباکردن خودروی خویش می‌کنند.

یوسفی تصریح کرد: برخی با نصب سیستم‌های چندین میلیون تومانی، برخی با ارتفاع زدن خودرو، برخی با مات کردن رنگ ماشین، برخی دیگر با ایجاد تغییر در شکل ظاهری چراغ‌های عقب و جلوی خودرو، خرید کف پوش‌های خاص، تودوزی‌های آنچنانی، روکش صندلی و غیره تلاش می‌کنند اتومبیلشان در میان خودرو‌های موجود در کوچه، خیابان و جاده‌های کشور متفاوت جلوه کند، اما تغییرات قیمتی، حس و حال لازم را برای چنین تغییرات و اقدامات ظاهری از برخی سلب کرده است.

منوچهر زارع، از دیگر فعالان این عرصه که به تعبیر خود بیش از ۲۵ سال در این حرفه مشغول به فعالیت است و از آن زمان که پیکان و آریا را لوکس می‌کرده تا به امروز که خودرو‌های متعدد و متنوعی در بازار عرضه و خریداری می‌شود، در این بخش مشغول به فعالیت است، از سابقه کاری و تجربه برخوردار است و می‌گوید: در طول ۲۵ سال گذشته، در هیچ مقطعی به میزان شرایط فعلی و کُنونیِ بازار، با رکود مواجه نشده تا جایی که بار‌ها در صدد تغییر شغل برآمده، اما سابقه فعالیت وی از یک سو و عشق و علاقه به این کار مانع اقدام عملیاتی جدی در این خصوص شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر، عمده مراجعه کنندگان صرفا به خرید روکش صندلی ارزان قیمت و دودی کردن خودرو و برخی عروسک‌های کوچک برای داخِلِ اتاق مبادرت می‌ورزند و جز موارد خاص که مراجعه کنندگان از وضعیت مالی مطلوب برخوردارند، مراجعه برای تزئین و بزک و دوزک ماشین به شدت کاهش یافته است.

زارع با بیان اینکه قدرت خرید متقاضیان به شدت کاهش یافته گفت: در چنین شرایطی، طبیعی است که مراجعه برای خرید و انجام اقدامات خاص بر روی خودرو برای زیباتر شدن آن اُفت می‌کند و به تبع این باعث می‌شود که معیشت فعالان این عرصه به شدت، تحت تأثیر قرار گیرد، زیرا امرار معاش این گروه نیز در سایه زیباتر کردن خودرو‌ها و به معنای دیگر لوکس و اسپرت کردن آن تأمین می‌شود.

به اعتقاد وی در شرایطی که بخش عمده اقلام و محصولات لوکس خودرو، وارداتی است افزایش نرخ دلار منجر به گران‌تر شدن محصولات مرتبط با این بخش شده و البته در این میان برخی افراد سودجو با اخذ هزینه‌ها و مبالغ نامتعارف به شدت کسادی را در این صنف، تعمیق کرده‌اند.

زارع در پایان تصریح کرد: البته در مناطق شمالی شهر تهران، برخی لوکس فروشی‌های خودرو همچنان از کسب درآمد قابل توجه و مطلوبی برخوردار هستند، اما تعدد و تکثر چنین واحد‌های تجاری محدود و معدود است، زیرا عمده این فعالیت‌ها بازار و مراکز خاصی دارد که به اصطلاح به بورس لوکس فروشی یا اسپرت فروشی اتومبیل مشهور هستند و در واقِعِ امر رکود حاکم بر این بازار، یک کسادی بی سابقه، فراگیر و گسترده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خودرو خودروسازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار

فرارو- کاهش قیمت خودرو که از ابتدای اردیبهشت امسال آغاز شد، کماکان ادامه دارد و امروز اغلب محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد پنج یا ۱۰ میلیون کمتر از دیروز قیمت دارند.

تارا تیپ V۴ که یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های فعلی است، امروز یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان یعنی ۱۰ میلیون کمتر از دیروز به‌فروش می‌رسد.

تارا V۲، پژو پارس و دنا پلاس شش‌دنده نیز به‌همین کمتر از دیروز قیمت دارند و مدل‌های دیگری مثل پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما، ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و تارا دنده‌ای با افت قیمت پنج میلیونی روانه بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخوردو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

دهم اردیبهشت 1403

11 اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

635 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل 1403

970 میلیون تومان

960 میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل 1403

یک میلیارد و 180 میلیون تومان

یک میلیارد و 170 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

665 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

680 میلیون تومان

675 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

810 میلیون تومان

805 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 80 میلیون

یک میلیارد و 80 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

650 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

690 میلیون تومان

690 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

820 میلیون تومان

815 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

985 میلیون تومان

975 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

یک میلیارد و 190 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

665 میلیون تومان

660 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول