Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:17:04 GMT

تاکید بر شنیدن نظرات گوناگون برای اعتلای جایزه جلال

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۲۹۴۶۶

تاکید بر شنیدن نظرات گوناگون برای اعتلای جایزه جلال

در نشست اعضای هیات علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد بر شنیدن نظرات موافق و مخالف برای اعتلای این جایزه تاکید شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در ابتدای این نشست، مهدی قزلی دبیر اجرایی این رویداد ادبی، گزارشی از فرایند اجرایی و فعالیت‌های دبیرخانه ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اعتبار این جایزه به انتخاب‌های شماست

در ادامه، محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تسلیت ایام محرم گفت: بسیار خرسندم که امروز در جمع سرآمدان جامعه ادبی کشور هستم.
دبیر هیات امنای یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد با تاکید بر اعتبار این جایزه گفت: از شما می‌خواهم بدون جانبداری از جریان و طیف‌های ادبی، بر روی انتخاب داوران متعهد و جامع‌الشرایط تمرکز کنید تا این دوره نیز مانند ادوار پیشین، به دور از حاشیه به منزل پایانی برسد.
او در پایان با "قدردانی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای برگزاری موفقیت‌آمیز جایزه ادبی جلال در دوره‌های قبلی"، ضمن تأکید بر اهمیت و ارزش بالای جایزه جلال در میان نویسندگان، خواستار شنیدن نظرات موافق و مخالف برای اعتلای این رویداد ادبی شد.

اگر جلال به خواسته دیگران حرکت می‌کرد، بُت می‌شد


حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد که به دعوت جوادی در این نشست حضور پیدا کرده بود، گفت: از ابتدا با مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه دبیر جایزه کتاب سال و جوایز ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی یکی باشد مخالف بوده‌ام؛ آن‌هم به این دلیل که معتقدم برای جایزه جلال، یک داستان‌نویس اصیل و برای جایزه پروین هم یک بانوی ادیب و کتاب‌شناس باید تعیین شود.
دبیر جایزه کتاب سال با مبارک‌خواندن نامگذاری این جایزه به نام جلال آل احمد افزود: برخی دلِ خوشی از نامگذاری این جایزه به نام جلال نداشتند. دکتر شریعتی می‌گفت، جلال درست در مرحله‌ای که همه او را شبیه خودشان می‌خواستند، جور دیگری حرکت کرد و اگر جلال همانند خواسته دیگران حرکت می‌کرد، به مظهر و بُت یک جریان فکری خاص تبدیل می‌شد؛ ولی جلال راه دیگری را انتخاب کرد و ماندگار شد.
مهدوی راد برای هیات علمی، داوران و مسئولین برگزاری این رویداد ادبی، آرزوی توفیق و موفقیت کرد.

انتخاب‌های جایزه جلال سفارشی نبوده است

محمدرضا بایرامی، دبیر علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد نیز در این نشست ضمن سپاس از اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی این وزارتخانه گفت: به امید خدا و با همکاری، همراهی و همدلی اعضای هیات علمی و داوران منتخب، شاهد برگزاری جایزه‌ای در شان ادبیات کشور و جلال آل احمد خواهیم بود.
او با گرامیداشت یاد جلال گفت: در دوران نوجوانی بسیاری از کتاب‌های مرحوم جلال آل احمد را مطالعه می‌کردم و با اینکه مفاهیم بعضی مطالب را متوجه نمی‌شدم، ولی حس بسیار خوبی به لحن و صداقت نوشته‌های او داشتم.
بایرامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه برگزاری جایزه جلال به دلیل حساسیت‌های ذاتی خود در همه دوره‌ها با انتقاداتی همراه بوده است، افزود: این جایزه از سویی به دلیل جایگاه خود در جامعه ادبی و از سوی دیگر به واسطه بخش مادی آن، در معرض انتقاد است؛ حتی خود من هم در سال‌های اخیر انتقاداتی به آن داشته‌ام و درباره آن مصاحبه کرده‌ام. ولی شاهد هستیم که جشنواره‌هایی در کشور برگزار می‌شود که در جریان‌های محفلی، عده‌ای پشت درهای بسته می‌نشینند و داوری می‌کنند و بدون شفافیت برندگانی هم معرفی می‌کنند؛ ولی به دلیل اینکه حساسیتی روی آنها نیست، کسی خرده نمی‌گیرد.
برنده دوره دهم جایزه جلال در پایان با تاکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخاب‌ها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دوره‌ای، انتخاب‌ها با اعمال‌نظر برگزارکنندکان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.
در ادامه این نشست، اعضای هیأت علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد به بیان نظرات خود در خصوص چگونگی برگزاری پربارتر این جایزه پرداختند.
در پایان این نشست، دبیران علمی، اجرایی و اعضای هیات علمی، احکام خود را که پیش از این به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود از محسن جوادی دریافت کردند.
یادآور می‌شود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این، محمدرضا بایرامی را به عنوان دبیر علمی، مهدی قزلی به عنوان دبیر اجرایی و ملوک‌السادات حسینی بهشتی، محمد حمزه‌زاده، ابوتراب خسروی، ابراهیم زاهدی‌مطلق، مرتضی سرهنگی، حمیدرضا شعیری، فریدون صدیقی و مجید قیصری را به عنوان اعضای هیات علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد.

پوستر یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد رونمایی شد

در حاشیه برگزاری نخستین نشست اعضای هیات‌علمی، از پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد رونمایی شد.
این پوستر که توسط سلمان رییس‌عبداللهی، گرافیست و طراح طراحی شده، بر اساس یکی از آخرین تصاویر به جامانده از مرحوم جلال آل احمد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۲۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در  مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی سپس به ضرورت و تلاش‌های انجام شده برای ورود تئاتر به روستاها پرداخت .

مصطفی موتورچی در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود .

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و  سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

تئاتر، کار گروهی است

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند. وی همچنین اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.

کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور»

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

کارگاه کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸  اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد همچنین یادآور شد: در طول برگزاری یان جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی  و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

جوایز جشنواره

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود.همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان این جلسه به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به  ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

در پایان این نشست خبری پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور