Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@13:45:07 GMT

پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۳۲۱۷۷

پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال رونمایی شد

پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در نخستین نشست اعضای هیأت علمی یازدهمین دوره آن رونمایی شد.

به گزارش مشرق، نخستین نشست اعضای هیأت علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در حضور معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، مهدی قزلی دبیر اجرایی این رویداد ادبی، گزارشی از فرایند اجرایی و فعالیت‌های دبیرخانه ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، دکتر محسن جوادی پس از تسلیت ایام محرم با تاکید بر اعتبار این جایزه گفت: از شما می‌خواهم بدون جانبداری از جریان و طیف‌های ادبی، بر روی انتخاب داوران متعهد و جامع‌الشرایط تمرکز کنید تا این دوره نیز مانند ادوار پیشین، به دور از حاشیه به منزل پایانی برسد.

وی در پایان با قدردانی از بنیاد شعر و ادبیات داستانی برای برگزاری موفقیت‌آمیز جایزه ادبی جلال در دوره‌های قبلی، ضمن تأکید بر اهمیت و ارزش بالای جایزه جلال در میان نویسندگان، خواستار شنیدن نظرات موافق و مخالف برای اعتلای این رویداد ادبی شد.

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد که به دعوت جوادی در این نشست حضور پیدا کرده بود، گفت: از ابتدا با مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه دبیر جایزه کتاب سال و جوایز ادبی جلال آل احمد و پروین اعتصامی یکی باشد مخالف بوده‌ام. آن‌هم به این دلیل که معتقدم برای جایزه جلال، یک داستان‌نویس اصیل و برای جایزه پروین هم یک بانوی ادیب و کتاب‌شناس باید تعیین شود.

دبیر جایزه کتاب سال با مبارک‌خواندن نامگذاری این جایزه به نام جلال آل احمد افزود: برخی دلِ خوشی از نامگذاری این جایزه به نام جلال نداشتند. دکتر شریعتی می‌گفت، جلال درست در مرحله‌ای که همه او را شبیه خودشان می‌خواستند، جور دیگری حرکت کرد و اگر جلال همانند خواسته دیگران حرکت می‌کرد، تبدیل به مظهر و بُت یک جریان فکری خاص می‌شد؛ ولی جلال راه دیگری را انتخاب کرد و ماندگار شد.

محمدرضا بایرامی، دبیر علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد نیز در این نشست ضمن سپاس از اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی این وزارتخانه گفت: به امید خدا و با همکاری، همراهی و همدلی اعضای هیات علمی و داوران منتخب، شاهد برگزاری جایزه‌ای در شان ادبیات کشور و جلال آل احمد خواهیم بود.

وی با گرامیداشت یاد جلال گفت: در دوران نوجوانی بسیاری از کتاب‌های مرحوم جلال آل احمد را مطالعه می‌کردم و با اینکه مفاهیم بعضی مطالب را متوجه نمی‌شدم، ولی حس بسیار خوبی به لحن و صداقت نوشته‌های او داشتم.

بایرامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه برگزاری جایزه جلال به دلیل حساسیت‌های ذاتی خود در همه دوره‌ها با انتقاداتی همراه بوده است، افزود: این جایزه از سویی به دلیل جایگاه خود در جامعه ادبی و از سوی دیگر به واسطه بخش مادی آن، در معرض انتقاد است؛ حتی خود من هم در سال‌های اخیر انتقاداتی به آن داشته‌ام و درباره آن مصاحبه کرده‌ام. ولی شاهد هستیم که جشنواره‌هایی در کشور برگزار می‌شود که در جریان‌های محفلی، عده‌ای پشت درهای بسته می‌نشینند و داوری می‌کنند و بدون شفافیت برندگانی هم معرفی می‌کنند؛ ولی به دلیل اینکه حساسیتی روی انها نیست، کسی خرده نمی‌گیرد.

برنده دوره دهم جایزه جلال در پایان با تاکید بر سلامتی این جایزه گفت: در ادوار گذشته این رویداد ادبی شاهد بودیم که کیفیت انتخاب‌ها در برخی موارد امتیاز پایینی داشته است، ولی اعتقاد دارم در هیچ دوره‌ای، انتخاب‌ها با اعمال‌نظر برگزارکنندکان یا به صورت سفارشی صورت نگرفته است.

در ادامه این نشست، اعضای هیأت علمی یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد به بیان نظرات خود در خصوص چگونگی برگزاری پربارتر این جایزه پرداختند.

در پایان این نشست، دبیران علمی، اجرایی و اعضای هیات علمی، احکام خود را که پیش از این به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود از دکتر محسن جوادی دریافت کردند.

یادآور می‌شود، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این، محمدرضا بایرامی را به عنوان دبیر علمی، مهدی قزلی به عنوان دبیر اجرایی و ملوک‌السادات حسینی بهشتی، محمد حمزه‌زاده، ابوتراب خسروی، ابراهیم زاهدی‌مطلق، مرتضی سرهنگی، حمیدرضا شعیری، فریدون صدیقی و مجید قیصری را به عنوان اعضای هیات علمی یازدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد.

در حاشیه برگزاری نخستین نشست اعضای هیات‌علمی، از پوستر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد رونمایی شد. این پوستر که توسط سلمان رییس‌عبداللهی طراحی شده، بر اساس یکی از آخرین تصاویر به جامانده از مرحوم جلال آل احمد است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی تحولات عراق برجام ادبیات ایران جلال آل احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با باشاره به اعطای جایزه شیخ مفید گفت: این جایزه شامل ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی و مابقی آن قابل استفاده در بهره‌برداری از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم اعطای جایزه استادان برتر شاگرد پرور شیخ مفید با بیان اینکه دانشگاه‌ها از قبل از انقلاب تاکنون تحولات زیادی یافته‌اند، گفت: در بعد از انقلاب کار تربیت نیروی انسانی را بر عهده گرفتند و  در دو تا سه دهه اخیر مسولیت‌های دانشگاه‌ها پررنگ‌تر شد؛ چرا که آنها برای تولید مقالات کیفی و کمی تشویق شدند.

وی فاز دیگر ماموریتی دانشگاه‌ها را ارتباط با صنایع و حل مسایل دانست و اظهار کرد: ما برای همه استادان فعال در این عرصه‌ها تقدیر و تشویق‌هایی در نظر گرفتیم.

دهقانی ادامه داد: مسولیت دانشگاه‌ها علم آفرینی و فن آفرینی است و مسوولیت اصلی آنها "انسان سازی" است و بزرگترین ماموریت دانشگاه‌ها این است که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که خود را تکثیر کنند.

معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، با اشار به برگزاری مراسم اعطای جایزه شیخ مفید، خاطرنشان کرد: جمع اساتید منتخبی که در این مراسم گردهم آمده‌اند منتخب ۱۰ هزار نفر از مستعدان بنیاد ملی نخبگان هستند.

وی با اشاره به فرایند انتخاب برترین‌های دانشگاهی، تاکید کرد: ما برای شناسایی و انتخاب اساتید شاگردپرور به دنبال راهکاری می‌گشتیم که بهترین روش را انتخاب برترین‌ها از طریق مستعدان عضو بنیاد ملی نخبگان یافتیم و از آنها پرسیده شد که کدام استاد بیشترین زمان خود را صرف دانشجویان می‌کند و ضمن آنکه از نظر علمی قوی هستند و دانشجویان را در مراحل مختلف یاری می‌کنند.

دهقانی افزود: منتخبان این مراسم افرادی هستند که به انتخاب مستعدان بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده‌اند و آنها استادان شاگرپرور بهتری به شمار می‌روند.

وی استادان برگزیده این مراسم را منتخب ۵۰ دانشکده برتر کشور عنوان کرد و گفت: به این افراد جایزه‌ای به ارزش یک میلیارد تومان اعطا می‌شود که ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مستقیم است و اساتید می‌توانند آن را نقد کنند.

به گفته دهقانی، استفاده از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی و یا فرصت‌های پسا دکتری را از موارد استفاده از این بسته حمایتی ذکر کرد و ادامه داد: این سبد حمایتی در اختیار اساتید برتر شاگرد پرور قرار می‌گیرد و این اساتید برتر هستند که تشخیص می‌دهند که چگونه از این بسته حمایتی استفاده کنند ولی در پایان هر فصل به عنوان خاطره نگاری گزارشی از نحوه هزینه کرد آنها به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند تا از تجاری آنها استفاده شود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه این بسته حمایتی از امروز قابل بهره برداری است، اظهار کرد: در این جایزه ممکن است استادی برای ۱۰ دوره انتخاب شود و برای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و در پایان هر دوره‌ای به ۱۰ استاد شاگردپرور با برترین عملکرد گرنت یک ساله پژوهانه اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • رونمایی از تندیس رویداد جایزه استاد مویدی
  • آیین تجلیل از برگزیدگان یازدهمین دوره مسابقات دانش آموزی در همدان
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد