Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدیل نیروهای کار شرکتهای بزرگ و مطرح گیلان، زنگ خطری برای صندوق بیمه بیکاری تامین اجتماعی است.

به گزارش ایسنا- با موج جدید تعدیل گروهی و گاها اخراج در شرکتهای بزرگ و مطرح گیلان این حقیقت را نمی‌شود کتمان کرد که با توجه به اینکه در ماه های اخیر بازار ایران نوسانات زیادی را شاهد بوده است این امر سبب شده تا بسیاری از شرکتها تعدیل نیرو کنند تا بتوانند در این آشفته بازار با کاهش هزینه سرپا بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط کنونی جامعه که بنگاههای اقتصادی و تولیدی با تنگناهای گوناگونی مواجه هستند شاهد اقدامات و زمزمه هایی در راستای اخراجهای بیمه شدگان در شرکتها و کارخانجات بزرگ استان هستیم کارخانجاتی که به ظاهر مشغول کار هستند و درب آنها باز است اما به دلیل مشکلات اقتصادی منابع مالی لازم را برای فعالیت ندارد و اکنون تنها از 20 درصد ظرفیت تولیدی خود استفاده می‌کنند و شیفت‌های کاری نیروهای انسانی را به حداقل رسانده و اقدام به اخراج نیروهای خود کرده‌اند که این امر به منزله زنگ خطری برای بیمه تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

همه ما می دانیم که بیکاری، یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی است که توازن و تعادل جامعه را به هم می‌ریزد و باعث ایجاد بحران‌های متعدد در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، روانی و سیاسی می‌شود.

یکی از راه هایی که جلوی پای بیمه شدگان پس از بیکاری قرار دارد بهره‌مندی از بیمه بیکاری است،هرچند که مقرری بیمه بیکاری به عنوان یکی از تعهدات سازمانی برای جبران بخشی از درآمدهای بیمه شدگان در زمانی که علیرغم میل باطنی بصورت غیرارادی از کار بیکار می‌شوند پیش بینی شده، اما متاسفانه برخی کارفرمایان در سالهای متمادی از آن به عنوان ابزاری برای بیرون فرستادن نیروهای انسانی در زمان فشارهای اقتصادی جهت تعدیل و مدیریت هزینه‌ها و  همچنین در برخی شرکتها به منزله راه فراری برای مسئولیت های کارفرمایان سوء استفاده می‌کنند.

همچنین با توجه به لحاظ دوره مقرری بگیری به عنوان سابقه و مبلغ و دوره آن به ویژه برای گروههای حداقل بگیر، این تعهد که با هدف پوشش خلاء های درآمدی برای بیمه شدگان بیکار شده پیش بینی شده است خود به فرصت و مطلوبتی مناسب تبدیل شده که عواملی همچون فقدان فرهنگ بیمه ای و درک درست از الگوهای استفاده از تعهدات در کنار ضعف اعتقادی به آن دامن زده و عملاً در پاره ای موارد آنرا به ابزاری برای سوء استفاده ها، تبانی ها و جبران سوء مدیریتها و... تبدیل کرده است و این زنگ خطری برای صندوق بیمه بیکاری تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

جمیل حق پرست در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: سازمان تامین اجتماعی با رویکردها و خط مشی‌های اقتصادی کشور گره خورده است لیکن ایجاد کننده اشتغال نیست ولی با برقراری آرامش خاطر و امنیت روانی برای کارگر و کارفرما می‌تواند مقوم آن شمرده شود.

وی اضافه کرد: تامین منابع پرداخت تعهد بیمه بیکاری از صندوقی مستقل و با واریز 3 درصد حق بیمه سهم بیکاری مشمولین بیمه اجباری انجام می‌شود ماهیت این خدمت برای پوشش در زمان بیکاری‌های واقعی و غیرارادی است که بر اساس احکام صادره از شوراهای حل اختلاف اداره کار برای شاکیان صورت می‌گیرد.

مدیر کل تامین اجتماعی گیلان گفت: براساس آیتم های گوناگون از جمله سوابق بیمه‌ای، وضعیت تاهل و.. به افراد بین 6 تا 50 ماه مقرری بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد.

وی با بیان این که گیلان در بخش پرداخت مقرری بگیران بیمه بیکاری تامین اجتماعی براساس جمعیت بیمه شده جزء  استان‌های بالای کشور است، افزود: تامین اجتماعی استان گیلان حدود 8 هزار نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری را تحت پوشش داشته و ماهانه قریب به 100 میلیارد ریال به آنان مقرری پرداخت می‌کند.

حق پرست متذکر شد: طی سالهای دهه ٨٠ همواره این تعداد بین ٥ تا ٦ هزارنفر مقرری بگیر بوده است ودرسالهای ٩٠ تا ٩٤ این رقم به بیش از٧ هزارنفر رسیده است و تنها درمقطع کوتاهی پس ازبرف سال ٨٣ شمار مقرری بگیران افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.

وی خاطر نشان کرد: نسبت مقرری بگیران استان به بیمه شدگان اجباری حدود سه درصد،که از متوسط کشوری این رقم بالاتر است.

حق پرست خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که با توجه به مشکلات اقتصادی بنگاه‌ها و شرکت ها و کارخانجات تولیدی و تداوم این وضعیت،شاهد افزایش این آمار و درخواست بیشتر درخصوص دریافت مقرری بیمه بیکاری مواجه باشیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بیکاری منطقه گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۶۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیکاری در کشور تک رقمی شد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام محمدی در خطبه‌های پیش از نماز جمعه این هفته شهرکرد، با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در هفته کار و کارگر، اظهار کرد: سخنرانی حضرت آقا درباره اهمیت کار و کارگر یک سخنرانی منشوری برای مسئولین مرتبط با کار و کارگر می‌باشد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری اهتمام مسرانه بر مسئولیت‌های دولت در قبال کارگران داشتند، بیان داشت: به مسئولین دستور دادند که به فکر پایداری کار کارگران باشند و امنیت شغلی را برای کارگران ایجاد کنید.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: مقام معظم رهبری توجه به آموزش‌های ایمنی کار دارند و فرمودند: قابل قبول نیست برخی از کارگران که برای امرارمعاش خانواده درخدمت تولید کشور هستند، صدمه جسمی و مالی ببینند.

وی با اشاره به جان باختن ۸۱۱ نفر ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۱ خاطر نشان کرد: حضرت آقا به مسئولین کار و تعاون دستور دادند به فکر این موضوع باشند و کارگران آموزش ببینند.

محمدی با اشاره به فعالیت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه رفاه تصریح کرد: ۳ طرح حمایتی در حال اجرا می‌باشد که شامل یارانه متداول، کالابرگ فجرانه الکترونیکی و طرح یسنا که تقویت کننده امنیت غذایی مادران شیرده است.

وی افزود: تأمین امنیت غذایی برای کودکان ۹ تا ۵۹ ماهه که نزدیک ۱۳۰ هزار کودک بر مبنای تشخیص وزارت بهداشت توسط وزارت کار تقویت می‌شوند و به مادران ماهیانه ۶۰۰ هزار تومان برای تغذیه و تقویت کودکان هزینه داده می‌شود.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به فعالیت‌های وزارت در زمینه اقتصادی اشاره و اذعان داشت: در یک سال و نیم گذشته ۱۵۵ طرح اقتصادی در وزارت خانه با سرمایه گذاری ۷۷ هزار میلیارد تومان تکمیل شد.

وی ادامه داد: ۱۴۷ طرح جدید شروع شده که در سال آینده با پیش بینی سرمایه گذاری ۳۵ همتی، وارد مدار تولید می‌شود.

محمدی درباره اینکه میزان پوشش بیمه‌ها افزایش یافته است گفت: در صندوق بازنشستگی کشاورزان، روستاییان، ۴۰ درصد پوشش بیمه‌ها نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

وی درباره صیانت از نیروی کار که دغدغه مقام معظم رهبری می‌باشد، افزود: ۱۴ درصد آسیب‌های ناشی از کار نسبت به سال گذشته کاهش یافته و برای اولین بار بنگاه‌های دارای ۱۰ نفر یا کمتر تحت پوشش حفاظت و ایمنی کار قرار می‌گیرند.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: تفاهم نامه منعقد شده تا ۴ میلیون نفر کارگر برای اولین بار در کشور مورد آموزش ایمنی، حفاظت و ایمنی بیولوژیکی کار قرار گیرند.

وی با اشاره به تلاش دشمنان در رسانه‌های معاند خاطر نشان کرد: وضعیت پایدار و رو به جلو می‌باشد، بیکاری در کشور تک رقمی شده؛ برای اولین بار میزان سرمایه گذاری افزایش یافته، نقدینگی مهار شده است.

محمدی گفت: به جوانان بگوید آنچه یک ملت را سر پا نگه می‌دارد امید است به آینده امیدوار باشیم.

کد خبر 6089132

دیگر خبرها

  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد