Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@03:08:21 GMT

تپه «خیبر» روانسر کاوش می شود

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۴۳۴۳

تپه «خیبر» روانسر کاوش می شود

کرمانشاه - ایرنا - مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روانسر گفت: کاوش های تپه « خیبر » این شهرستان از ابتدای شهریور آغاز شده و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان، دانشگاه رازی و با مشارکت دانشگاه های کپنهاگ دانمارک و برلین انجام می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سیف الله رنجبر روز دوشنبه در بازدید از کارگاه کاوش های باستان شناسی تپه خیبر افزود: این کاوش اولین کاوش باستانی در شهرستان روانسر است و از اهمیت ویژه و بالایی برخودار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآوری کرد : دستاوردها و نتایج این کاوش ها هم برای شهرستان روانسر و هم تاریخ ایران اهمیت بسزایی دارد.
مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روانسر تصریح کرد: تپه خیبر مربوط به دوران پیش از تاریخ باستان است و این اثر در تیرماه سال 1348 به عنوان یکی از آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
رنجبر ادامه داد: شهرستان روانسر 57 تپه تاریخی دارد که این تپه منابع مهمی برای تحقیقات و مطالعات هستند.
سرپرست کاوش های باستان شناسی مشترک بین المللی تپه خیبر نیز گفت: این محوطه تاریخی آثار و بقایای مهمی را از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوره اشکانی یعنی حدود 2 هزار سال پیش در خودش جای داده است.
سجاد علی بیگی افزود: در این کاوش ها می خواهیم در مورد هزاره اول و هزاره دوم قبل از میلاد تحقیق کنیم و بر اساس برخی یافته ها به نظر می رسد در هزاره اول و دوم قبل از میلاد، اینجا قلعه بسیار مستحکم و مهمی بوده است.
وی ادامه داد: سوال تحقیق ما این است که چه کسی در اینجا زندگی کرده و چه تهدیدی بر علیه آن وجود داشته که دور تا دور قلعه را با خندق و دیوار حفاظت کرده اند؟
عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار داشت: کاوش های به دست آمده بقایایی از دوره اشکانی را برای ما آشکار کرده و در این کاوش ها سفال ها و آجرهای مربوط به دوره اشکانی به دست آمده است.
علی بیگی اضافه کرد: امیدواریم با ادامه کاوش ها و در لایه های پایین تر به زمان های قدیمی تر و به ویژه هزاره اول و دوم قبل از میلاد برسیم.
دانشیار دانشگاه کپنهاگ دانمارک نیز گفت: محوطه خیبر بسیار استراتژیک و در حاشیه بزرگ راه خراسان قرار گرفته و اینجا کنترل راه را از دوره آشور نو بر عهده داشت هاست.
دکتر نیکول بریش افزود: یافته های سایت بسیار مهم است و امیدواریم با ادامه کاوش ها بتوانیم متن هایی با خطوط میخی پیدا کنیم که بتواند در مورد جایگاه و زمان محوطه کمک شایانی کند.
روانسر دارای آثار پیش از تاریخی مهمی است و از این لحاظ در باستان شناسی غرب کشور جایگاه ویژه‌ای دارد.
قدیمی ترین آثار سکونت انسان در اطراف روانسر به دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی باز می‌گردد که حداقل از حدود 50 هزار سال تا 12 هزار سال پیش را شامل می‌شود.
شهرستان روانسر با 47 هزار نفر جمعیت در 60 کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.
7455/3033

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روانسر كاوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر

آئین تشییع شهید گمنام ۸ سال دفاع مقدس صبح امروز همزمان با روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با حضور پرشور مردم شهیدپرور باقرشهر برگزار و پیکر این شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت به خاک سپرده شد. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079680 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • ۴۸ میلی متر میانگین بارش در استان کرمانشاه/ روانسر با ۱۰۰ میلی متر رکورددار است
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • وضعیت سیلابی خیابان‌ها و معابر شهر روانسر
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)