Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@09:10:25 GMT

هنرمندان همانند فردوسی هویت ملی و دینی را تجمیع کنند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۵۱۵۳

هنرمندان همانند فردوسی هویت ملی و دینی را تجمیع کنند

مرادی بازخوانی از متن شاهنامه و شکل‌گیری تولیدات هنری مبتنی بر نیازهای جامعه را از اهداف مهم جایزه داستان های حماسی دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، مرادی، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی امروز در نشست خبری نخستین جایزه داستان های حماسی که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد به عنوان مسئول برگزاری این جایزه گفت: هنر حماسی گمشده هنر و ادبیات پس از انقلاب تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر حماسی اساس و چهره حقیقی هنر انقلاب اسلامی است. در خراسان ایران ابوالقاسم فردوسی را داریم که یکی از حماسه سرایان جهان شناخته می شود که نقش بسیار موثری در ادبیات و تاریخ کشور دارد.

 

مرادی اظهار داشت: نگاه ما در حوزه هنری تاسیس دبیرخانه هنر حماسی با یک نگاه نوستالوژی است، بیشتر شاهدیم اندیشمندان و اهالی دانش و علم از منظر ادبی، تاریخی و مسلک شناسی به فردوسی و اثرش شاهنامه مراجعه کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی دچار یک غفلت در توجه به این اثر بزرگ بخصوص از جانب طیف هنرمند باورمند به اسلام و ایران اسلامی بودیم. شاید این نگاه ریشه داشته باشد در نوع مواجهه پهلوی اول و دوم به فردوسی که به خاطر تقویت سلطنت خود وجوهی از فردوسی را نمایان کردند و وجوه دیگر این شاعر بزرگ مغفول ماند.

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشاتی که دو دهه قبل در مورد فردوسی داشتند لقب حکیم را به فردوسی دادند. در این سالها افراد، گروه ها و بنیادهای مختلف در مورد فردوسی کار کردند که بیشتر زمینه کاری آنها علمی بود. از منظر هنری به فردوسی پرداخته نشده است در صورتی که اثر فردوسی هنری است. اگر ما رویکرد و نگاه تمدنی داشته باشیم باید در حوزه ادبیات و هنر به منابع غنی توجه داشته باشیم. مهمترین این منابع شاهنامه فردوسی است، این منابع کمک کننده است و ما را به جلو هدایت می کند. شاهنامه هنر شورآفرین و دعوت کننده به آینده است، شاهنامه ناظر به حکمت معنوی است که به آبادانی، رشد و پیشرفت توجه دارد، شاهنامه بیگانه ستیز است و دلاوری ها را در جامعه می دمد.

 

رییس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه دبیرخانه هنر انقلاب را در حوزه هنری خراسان رضوی تاسیس کردیم، عنوان کرد: یکی از رویکردهای ما پرداختن به متن فردوسی و استفاده روزآمد از آن است. داستان های فردوسی جذاب و شنیدنی است. در طول سال های اخیر توجه جدی به فردوسی نشده است. مردم بخصوص نسل جدید با فردوسی آشنا نیستند و حتی از روایات شاهنامه اطلاعی ندارند. یک بازخوانی باید از متن شاهنامه صورت گیرد تا تولیداتی هنری مبتنی بر نیازهای جامعه شکل گیرد. شاهنامه مجموعه داستان های بهم پیوسته است که تاریخی از ایران را به نمایش می گذارد. بار دراماتیک فردوسی ما را بر آن داشت که این حرکت را در ذیل تولیدات هنری بر مبنای شاهنامه آغاز کنیم و به سراغ داستان برویم، بدین ترتیب نخستین جایزه داستان های حماسی شکل گرفت.

 

مسئول برگزاری نخستین جایزه داستان های حماسی خاطرنشان کرد: از بین مجموعه داستان های شاهنامه رزم نامه ایران و توران را انتخاب کردیم. گزاره اصلی و حاکم بر این رزم نامه تقابل دو جریان حق و باطل بوده است، چیزی که پس از انقلاب تا امروز با توجه به استقلال جمهوری اسلامی آن را همیشه داشتیم. اهل باطل همیشه مقابل جمهوری اسلامی ایران بودند و توطئه کردند. با مراجعه به متن شاهنامه و برداشت از داستان ها و شخصیت های آن باید تطابقی با شرایط امروز ایجاد کنیم. فردوسی در عصر خود که ایران آماج حمله ها بود و زبان فارسی در خطر بود با سرایش شاهنامه که نشان از مسئولیت پذیری این شاعر داشت زبان فارسی را حفظ کرد. بنیان شاهنامه بنیان تمدنی است، امروزه به هنرمندانی نیاز داریم که شرایط زمانه ما را درک کنند و به جمع کردن هویت ملی و مذهبی ما کمک کنند،‌ کاری که فردوسی کرد. هنرمند امروز به زعم دبیرخانه جایزه داستان های حماسی باید حماسه ها و دلیری های ایران اسلامی را ببیند، مواجهه حق با جریان باطل را ببیند.

 

مرادی از اختتامیه نخستین جایزه داستان های حماسی در 25 اردیبهشت همزمان با بزرگداشت فردوسی خبر داد و افزود: دو هفته است که فراخوان این جایزه داده شده است. نویسندگان تا 15 مهر فرصت دارند طرح اولیه داستان خود را در قالب هزار کلمه به دبیرخانه ارسال کنند. هیئت داوران پس از بررسی های لازم 15 طرح را انتخاب می کنند که آنها با پرداخت 4 میلیون تومان حمایت می شوند. اتمام زمان داستان نویسی اسفندماه است، اردیبهشت سال آینده داستان ها در قالب یک کتاب به چاپ می رسد. به سه اثر برتر جوایزی اهدا می شود، به ترتیب به نفرات اول تا سوم 10 میلیون تومان، 5 و 3 میلیون تومان اهدا می شود.

 

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: محرم ماه محرم شیرخوارگان حسینی عزاداری امام حسین ع روزنامه های ورزشی فوتبال ایران دفاع مقدس شیرخوارگان خبرگزاری شبستان عزاداری محرم فردوسی مرادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف این دانشگاه با ارائه توضیحاتی گفت: طرح تجمیع برخی واحد‌های استان کرمان، فراگیر و ملی است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، فاطمه معین الدینی رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در پاسخ به مطلب منتشر شده در برخی رسانه‌ها در خصوص دانشگاه پیام نور واحد گلباف، به تشریح اقدامات دانشگاه پیرامون تجمیع برخی واحد‌ها پرداخت و افزود: طرح آمایش واحد‌های دانشگاه‌های پیام نور در سال ۹۷ مطرح‌شده و در سال ۹۸ در استان‌های سراسر کشور و از جمله استان کرمان، کلید خورده است.

او افزود: از مجموع ۲۸مرکز واحد استان کرمان، ۱۴ واحد در استان کرمان مشمول تجمیع شده اند.

وی اعلام کرد: از جمله این واحد‌ها واحد گلباف بوده که در آن زمان با توجه به شاخص‌های مختلف اعلامی از سازمان سنجش و وزارت علوم در این طرح قرار گرفته بوده و پس از آن از مهر سال ۱۴۰۰ از دفترچه پذیرش دانشجو حذف شده است.

معین الدینی تاکید کرد: با تلاش‌های مجموعه مدیریت ستاد استان، در سال گذشته یک فرصت یک‌ساله از سازمان سنجش به شرط جذب مناسب دانشجو گرفته شد و واحد گلباف مجدد به دفترچه انتخاب رشته بازگشت، با این وجود دانشجوی چندانی جذب نکرده و تنها عضو هیأت علمی آن نیز از همان زمان طرح اولیه تجمیع به مرکز استان منتقل شده و در حال حاضر فاقد عضو علمی می‌باشد. 

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان گفت: تصمیم‌گیری با توجه به داده‌های رسمی و موجود، از جمله نداشتن عضو علمی، جمعیت پایین دانش‌آموزی سال آخر دبیرستان، جذب اندک دانشجو در سال فرصت آزمایشی، بر عهده سازمان سنجش و وزارت عتف می‌باشد.

وی تاکید کرد: طرح تجمیع واحد‌های دانشگاه پیام نور، طرحی فراگیر و ملی در سراسر کشور و با شمول دانشگاه‌های مختلف از جمله این دانشگاه است که با نظر وزارت علوم و سازمان سنجش کلید خورده و ما صرفاً مجری آن هستیم و تسلیم جوسازی‌ها و غیرشفاف گویی‌ها نمی‌شویم.

او یادآور شد: با توجه به ساختار دانشگاه پیام نور که سیستم آموزشی ترکیبی حضوری و مجازی دارد و دانشجو می‌تواند هر شهری را برای برگزاری آزمون‌های پایان نیمسال انتخاب کند و امکان شرکت در کلاس‌های مجازی را با کمترین امکانات نرم افزاری دارد، هیچ نگرانی و دغدغه‌ای برای دانشجویان فعلی و خانواده‌های آن‌ها وجود ندارد و تا پایان فارغ التحصیلی کادر آموزشی دانشگاه خدمت رسانی شایسته‌ای را به آنان انجام خواهند داد.

دیگر خبرها

  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد