Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-05@02:07:56 GMT

تثبیت سلیقه ادبی گمانه‌زن از اهداف اصلی «نوفه» است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۷۷۲۷

به گزارش ایلنا، نشست خبری جایزه «نوفه»، اولین جایزه مستقل رمان تألیفی گمانه‌زن، عصر روز یکشنبه، بیست و پنجم شهریور در محل دبیرخانه این جایزه برگزار شد. در این نشست، فرزین سوری، دبیر جایزه، در سخنانی ضمن بیان دلیل برگزاری این نشست خبری، از تمدید شدن مهلت ارسال آثار برای هر دو بخش جایزه خبر داد.

سوری در این مورد گفت: این روزها مهلت ارسال آثار به دبیرخانه نوفه رو به پایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی به‌دلیل اعتماد و اقبال بالایی که ناشران و نویسندگان به این جایزه داشته‌اند، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه، چه در بخش اصلی (رمان سال گمانه‌زن)، چه در بخش فرعی (فصل اول)، به مدت یک ماه تمدید شده است. بدین ترتیب ناشران و نویسندگان می‌توانند تا پایان مهر آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

دبیر اولین دوره جایزه «نوفه» همچنین آماری از آثار رسیده به دبیرخانه را اعلام کرد و افزود: تعداد آثار رسیده به دبیرخانه نوفه در بخش اصلی، «کتاب سال گمانه‌زن» تا امروز به بیش از ۱۱۰ اثر رسیده و آثار دریافتی در بخش جنبی نوفه، کتاب منتشرنشده یا همان «فصل اول»بیش از ۵۰ اکثر بوده است.

سوری در ادامه با اظهار شگفتی از تعداد آثار رسیده به دبیرخانه، گفت: دبیرخانه «نوفه» مایل است غافلگیری خود از تعداد آثار رسیده را اعلام کند. ۱۱۰ کتاب تألیفی در ژانری که در ایران مراحل جنینی خود را طی می‌کند اتفاقی مهم است.

او همچنین با اشاره به ژانر کتاب‌های ارسالی، اضافه کرد: با توجه به ژانر کتاب‌های رسیده می‌توان متوجه مشابهات آثار رسیده با آثار ترجمه‌ای رایج در ایران شد. این کتاب‌های از ژانرهای فانتزی حماسی و علمی‌تخیلی و یا گوتیک/وحشت و قجرپانک هستند. همچنین کتاب‌هایی در ژانر داستان‌های هزار و یک شبی(ایرانی، عربی، هندی) برگرفته از سنت روایی خاورمیانه‌ای و قصه‌گویی شرقی و یا آثاری در فضای نثر تاریخ‌نگارانه‌ی بیهقی، جوینی و طبری در غالب تاریخ بدیل به دبیرخانه رسیده است. البته ناگفته نماند که داستان‌هایی در سبک بازگویی قصه‌های عامیانه‌ی فارسی و اقتباس نو از افسانه و حماسه و متون فارسی/عربی/هندی نیز در میان آثار رسیده دیده می‌شود.

دبیر اولین دوره جایزه‌ی «نوفه» ادامه داد: بنابراین گونه‌ای از ادبیات وجود دارد که منتظر اشاره و صحبت ماست و منتظر نقد‌نویسی و تحلیل‌نویسی است. می‌توان این نوع ادبی را از ضمیر ناخودآگاه خواننده و نویسنده خارج کرد و آن را تبدیل به جریال اصلی ادبیات فارسی کرد. چه بسا که ناشران بسیاری هم در ایران سال‌هاست که در بخش ترجمه‌ی گمانه‌زن کار کرده‌اند. خواننده و ناشر ایرانی سال‌هاست با این ژانرها آشناست، ولی امروز نویسنده‌های بسیاری به این گونه‌ی ادبی روی آورد‌ه‌اند. کارگاه‌های داستان‌نویسی با موضوع ادبیات وحشت، ادبیات ژانری و امثالهم نیز برگزار می‌شود.

این مترجم در ادامه به ناشرانی که در این ژانر آثار تألیفی به چاپ رسانده‌اند اشاره کرد و از انتشارات‌های روزنه، ققنوس، ویدا، آگاه، موج، علمی و فرهنگی(پرنده آبی)، نگاه، چشمه، نردبان، مرکز، پیدایش، پریان، افق، قدیانی، نیماژ، داستان، هوپا و مبتکران(میچکا) به‌عنوان ناشرانی که کتاب‌هایی برای جایزه‌ی «نوفه» آثاری ارسال کرده‌اند، نام برد.

سوری همچنین با بیان اینکه «یکی از اهداف اصلی «نوفه»، تثبیت این سلیقه‌ی ادبی و ایجاد گرامری برای صحبت در مورد آن است» به سابقه برگزاری این‌گونه جوایز ادبی اشاره کرد و گفت: سابقه‌ی برگزاری جوایز و مسابقات ادبیات گمانه‌زن و ژانری در دنیا بسیار است. از جوایزی مانندHugo و Nebulaگرفته تا جوایز مختص ادبیات علمی‌تخیلی مثل جایزه‌ی Philip K. Dick و John W. Campbell یا جایزه‌ی گرند مستر فانتزی. البته جوایزی که برای این گونه‌ی ادبی در ایران برگزار شده هم کم نبوده است. از وبسایت‌های مختلف هواداری تا جایزه‌ی گروه ادبیات گمانه‌زن که تا هفت دوره برگزار شد. ولی «نوفه» برخلاف اکثر این جوایز، نه یک مسابقه برای داستان کوتاه یا داستان ترجمه، که منحصراً معطوف به رمان فارسی گمانه‌زن است.

سوری در ادامه، با اشاره به مسیری که دبیرخانه «نوفه» تا به امروز طی کرده است، از مهدی یزدانی خرم، احمد غلامی، احسان رضایی، فریدون عموزاده خلیلی به‌عنوان افرادی که در این پروسه با دبیرخانه همکاری و مشاوره داشته‌اند، تشکر کرد.

به گفته‌ی او داوری جایزه‌ی نوفه به ترتیبی متفاوت صورت خواهد گرفت و به جای تمرکز بر سلیقه‌ی داوران شاخص، به صورت داوری جمعی بزرگ متشکل از فعالان ادبی، نویسندگان، ناشران و کارشناسان و خوانندگان ادبیات روز انجام می‌شود. او اعلام کرد که اختتامیه این جایزه‌ی ادبی بعد از اتمام فرآیند داوری، در زمستان ۹۷ برگزار می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید

به گزارش خبرآنلاین، فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی در نشست بررسی کتاب «تسخیر دولت» بیان کرد: باید یاد بگیریم از برخوردهای صفر و یکی در مواجهه با اندیشه‌ها پرهیز کنیم.

در این باره اقتصاد 100 نوشت: چقدر قبیح و چقدر سقوط اندیشه‌ای در جمهوری اسلامی محسوب می شود که شهید مطهری در یکی از سخنرانی های خود قسم جلاله می خورد و می گوید اگر جمهوری اسلامی تاسیس بشود تلاش می کنم تا برای معرفی مارکسیست در دانشکده الهیات یک استاد بسیار باورمند و باکیفیت بیاورم.

ببینید از آنجا به کجاها سقوط کرده ایم و دامنه حذف و سانسور کردن اندیشه ها به کجا رسیده است. به جایی رسیده‌ایم که حتی اندیشه‌های شریعتی هم توسط برخی تحمل نمی‌شود و کتاب مطهری را به جای نقد کردن خمیر می‌کنند، و این کارها را به نام دین انجام می‌دهند.

او همچنین تاکید کرد: با تکیه بر کتاب تسخیر دولت سه نشانه اصلی وجود دارد که حاکی از پدیده تسخیر دولت است که این سه نشانه عبارت است از تسلط پول و سرمایه بر سیاست‌گذاری‌ها، عدم تغییر سیاست‌ها با تغییر دولت‌ها و افراد، و عدم توجه به مسائل واقعی جامعه.

در ایران سالم‌ترین و باشرافت‌ترین افراد متهم به نفوذ می‌شوند! نفوذی کسانی‌اند که فقر و فلاکت و وابستگی را افزایش می‌دهند.

این اقتصادددان معروف خطاب به روسای قوا گفت: تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید. در تجربه قبلی حکومت یکدست، رییس جمهور وقت تمام منتقدان خود را به فساد متهم می‌کرد، اما بی‌سابقه‌ترین سقوط در شاخص فساد در دوره احمدی نژاد رقم خورد.

او گفت: مرکز پژوهش‌ها می‌گوید ۱۳۹۹ رتبه ایران از نظر کیفیت محیط زیست ۶۷ بوده و الان به ۱۳۳ رسیده است. این فرونشست‌ها، گسل‌ها، آلودگی‌ها و بحران آب انقدر کم اهمیت است؟

جریانی راه انداخته‌اند که درباره مسئله کمبود آب هر چه فریاد دارید بر سر کشاورزان بکشید. حواله دادن بحران آب به کشاورزانی که صدایی ندارند آدرس غلط است. امتیازهای غیرعادی به مافیای سدسازی می‌دهید، در حالی که از سال‌ها قبل ایرانی‌ها فهمیده بودند سدسازی در بخش‌های قابل توجهی از ایران حماقت است.

فرشاد مومنی در ادامه اضافه کرد: مافیاها به کلیشه‌های غلط درباره تورم ایران دامن می‌زنند.

۷۰ سال است مفهوم تورم ساختاری برای کشورهای در حال توسعه جا افتاده است؛ چرا کلیشه‌های نومحافظه‌کارانه‌ای که سال‌ها قبل نهادهای بین‌المللی ترویج می‌کردند هنوز تکرار می‌شود؟

این اقتصادادن در آخر با بیان اینکه الان وقت بریدن و کنار کشیدن نیست گفت: جامعه ما بیش از هر زمانی دیگری به ارتقای بنیه اندیشه ای نیازمند است پس تا اطلاع ثانوی افسردگی، سرخوردگی و بریدن ممنوع!

2323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900238

دیگر خبرها

  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها