Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@05:30:06 GMT

رئیس شبکه هپاتیت ایران: راه درست اهدای خون حسینی است

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۹۸۲۶

رئیس شبکه هپاتیت ایران: راه درست اهدای خون حسینی است

تهران- ایرنا- رئیس شبکه هپاتیت ایران بر اهمیت اهدای خون توسط سوگواران اباعبدالله الحسین(ع) تاکید کرد و گفت: در این صورت، اهداکنندگان خون و نیز بیماران منتفع می شوند.

سید موید علویان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: اما در مواردی هر چند محدود که قمه زنی و یا تیغ زنی صورت می گیرد، به واسطه استفاده از قمه مشترک، خطر انتقال و ابتلا به هپاتیت بی و سی افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: قمه زنی معمولا با پاشیدن خون به اطراف همراه است که از این طریق هم می تواند سبب انتقال بیماری هپاتیت به اطرافیان شود و سایرین ناخواسته در معرض خطر قرار گیرند.
هپاتیت، التهاب کبد است و عوامل ایجاد کنندهٔ آن متعدد هستند. هپاتیت عمدتاً توسط یکی از 6 ویروس هپاتیتی ( E,D,C,B,A یا G ) ایجاد می شود. عامل ایجاد کنندۀ هپاتیت هر چه باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد.
علویان در خصوص راه های انتقال بیماری هپاتیت در کشور گفت: مهمترین عامل انتقال هپاتیت C در ایران اعتیاد و در هپاتیت B هم مهمترین راه انتقال خالکوبی غیر بهداشتی و روابط جنسی حفاظت نشده می باشد.
وی در عین حال افزود: با اقدامات بهداشتی از قبیل واکسیناسیون هپاتیت B، میزان انتقال و موارد جدید این بیماری در کشور به شدت کاهش یافته و شیوع آن به کمتز از 2 درصد رسیده است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران ادامه داد که شیوع هپاتیت C هم در کشور کاهش یافته و به کمتر از نیم درصد رسیده و در صدد هستیم تا سال 1410 این بیماری در کشور ریشه کن شود.
علمی1201* 2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي هپاتيت قمه زني شبكه هپاتيت ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۹۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر