Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:46:39 GMT

زبان فارسی بوی خدا می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۰۰۱۹

زبان فارسی بوی خدا می‌دهد

تهران- ایرنا- اسماعیل‌آذر شاعر معاصر کشور و استاد ادبیات معتقد است: یکی از بزرگترین ویژگی‌های زبان فارسی این است که بوی خدا می‌دهد و عطر پاکان را با خود دارد، به ویژه ادبیات پس از قرن ششم که کمتر شعری می‌توان یافت که در آن اثری از قرآن مجید نباشد.

آذر روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: کشور ما در جهان به عنوان کشور حکمت، فرهنگ و ادبیات مشهور است، اگر مقدور بود باید هر روز را روز فرهنگ و حکمت می‌نامیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نامگذاری سالروز وفات شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی افزود: مسلما اگر سعدی یا دیگر شعرای شهیر هم زنده بودند انتخاب سالروز وفات شهریار را به این نام مورد نقد قرار نمی‌دادند چرا که افراد بزرگ تفکری شبیه به یکدیگر دارند.
آذر افزود: به عنوان نمونه «گوته» که زبان فارسی نمی‌دانست چه شد که حافظ را مورد تفقد قرار داد و خود را در برابر وی کوچک خواند، دلیل این امر نزدیک شدن افکار انسان‌های بزرگ به یکدیگر است.
وی عنوان کرد: گوته چون خودش همانند حافظ فکر می‌کرد و می‌اندیشید، توانست سخن حافظ را بفهمد.
این استاد ادبیات افزود: به طور طبیعی با اطلاعی که از ادبیات کشورهای اروپایی در دست است کشور ما همانند تاجی بر تارک ادبیات جهان می‌درخشد و هیچ کشوری این همه حکمت و معنویت را در خود جای نداده است.
آذر گفت: شخصیت‌های بزرگ دنیا بیان کرده‌اند که ادبیات فارسی از همه جهان برتر است حتی شاهنامه را برترین حماسه جهانی و برتر از تمام حماسه‌های ملی می‌دانند که این موضوع بسیار ارزشمند و با اهمیت است.
این شاعر معاصر افزود: این وضعیت نشان‌دهنده عظمت زبان فارسی است، یکی از بزرگترین ویژگی‌های زبان فارسی این است که بوی خدا می دهد و عطر پاکان را با خود دارد، به ویژه ادبیات از قرن ششم به بعد یعنی از سنایی و غزنوی که کمتر شعری می‌توان یافت که در آن اثری از قرآن مجید نباشد.
وی خاطرنشان کرد: محال است کسی گلستان سعدی را بخواند و بر ادب و تربیتش اثر نداشته باشد، چون سعدی از مفاهیم و مضامین قرآنی در آن بهره برده که به گونه‌ای هدایت خداوند است.

**شهریار، از درون شاعر بود
آذر با اشاره به نامگذاری سالروز درگذشت شهریار به نام روز شعر و ادب فارسی افزود: ما دو گونه شاعر داریم یک گونه شاعران که تفکر مرکزی دارند و شعرشان توجیه‌گر اینگونه تفکر است، همانند نظامی، سنایی و مولوی؛ شاعرانی هم داریم که خلق زیبایی کرده‌اند مثل شهریار و رهی معیری که از درون شاعرند، شهریار به طور ذاتی و ماهوی شاعر است.
این استاد ادبیات اظهار داشت: دانش پشتیبان شعرهای شهریار است، یعنی وقتی کسی آثار شعری وی را مطالعه می‌کند اسطوره، عواطف انسانی فراوان، فرهنگ و مضامین فرهنگی و اجتماعی مشاهده می‌شود‌.
آذر عنوان کرد: از چهارسو آنچه شعر خوب باید داشته‌باشد، شهریار دارای آن خوبی‌ها و ارزش‌های شعری است، شهریار شاعر باصفایی است که صفای باطنش را می‌توان در اشعارش ملاحظه کرد.
فراهنگ**3009**9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روز شعر و ادب شهريار اسماعيل آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان

ایمانی پور به منظور توسعه روابط فرهنگی، آموزشی، علمی و هنری بین ایران و ارمنستان، راهی این کشور شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سفارت کشورمان در ایروان، در سفری رسمی به دعوت ژانا آندریاسیان وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان، محمد مهدی ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور توسعه روابط فرهنگی، آموزشی، علمی و هنری بین دو کشور، راهی ارمنستان شد.

ایمانی پور از یکی از مدارس شهر ایروان که در آن زبان فارسی به دانش آموزان مقاطع مختلف تدریس می‌شد، بازدید کرد.

وی در جریان این بازدید، از روند آموزش زبان فارسی در مدارس ارمنستان ابراز خرسندی و از مقامات دولتی، مسئولان مدرسه و آموزگاران آن تقدیر و تشکر کرد.

ایمانی‌ پور با حضور در وزارت امور خارجه ارمنستان به همراه سفیر کشورمان با معاون وزیر خارجه ارمنستان دیدار و گفتگو کرد.

واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!