Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:59:05 GMT

زبان فارسی بوی خدا می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۰۰۱۹

زبان فارسی بوی خدا می‌دهد

تهران- ایرنا- اسماعیل‌آذر شاعر معاصر کشور و استاد ادبیات معتقد است: یکی از بزرگترین ویژگی‌های زبان فارسی این است که بوی خدا می‌دهد و عطر پاکان را با خود دارد، به ویژه ادبیات پس از قرن ششم که کمتر شعری می‌توان یافت که در آن اثری از قرآن مجید نباشد.

آذر روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: کشور ما در جهان به عنوان کشور حکمت، فرهنگ و ادبیات مشهور است، اگر مقدور بود باید هر روز را روز فرهنگ و حکمت می‌نامیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نامگذاری سالروز وفات شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی افزود: مسلما اگر سعدی یا دیگر شعرای شهیر هم زنده بودند انتخاب سالروز وفات شهریار را به این نام مورد نقد قرار نمی‌دادند چرا که افراد بزرگ تفکری شبیه به یکدیگر دارند.
آذر افزود: به عنوان نمونه «گوته» که زبان فارسی نمی‌دانست چه شد که حافظ را مورد تفقد قرار داد و خود را در برابر وی کوچک خواند، دلیل این امر نزدیک شدن افکار انسان‌های بزرگ به یکدیگر است.
وی عنوان کرد: گوته چون خودش همانند حافظ فکر می‌کرد و می‌اندیشید، توانست سخن حافظ را بفهمد.
این استاد ادبیات افزود: به طور طبیعی با اطلاعی که از ادبیات کشورهای اروپایی در دست است کشور ما همانند تاجی بر تارک ادبیات جهان می‌درخشد و هیچ کشوری این همه حکمت و معنویت را در خود جای نداده است.
آذر گفت: شخصیت‌های بزرگ دنیا بیان کرده‌اند که ادبیات فارسی از همه جهان برتر است حتی شاهنامه را برترین حماسه جهانی و برتر از تمام حماسه‌های ملی می‌دانند که این موضوع بسیار ارزشمند و با اهمیت است.
این شاعر معاصر افزود: این وضعیت نشان‌دهنده عظمت زبان فارسی است، یکی از بزرگترین ویژگی‌های زبان فارسی این است که بوی خدا می دهد و عطر پاکان را با خود دارد، به ویژه ادبیات از قرن ششم به بعد یعنی از سنایی و غزنوی که کمتر شعری می‌توان یافت که در آن اثری از قرآن مجید نباشد.
وی خاطرنشان کرد: محال است کسی گلستان سعدی را بخواند و بر ادب و تربیتش اثر نداشته باشد، چون سعدی از مفاهیم و مضامین قرآنی در آن بهره برده که به گونه‌ای هدایت خداوند است.

**شهریار، از درون شاعر بود
آذر با اشاره به نامگذاری سالروز درگذشت شهریار به نام روز شعر و ادب فارسی افزود: ما دو گونه شاعر داریم یک گونه شاعران که تفکر مرکزی دارند و شعرشان توجیه‌گر اینگونه تفکر است، همانند نظامی، سنایی و مولوی؛ شاعرانی هم داریم که خلق زیبایی کرده‌اند مثل شهریار و رهی معیری که از درون شاعرند، شهریار به طور ذاتی و ماهوی شاعر است.
این استاد ادبیات اظهار داشت: دانش پشتیبان شعرهای شهریار است، یعنی وقتی کسی آثار شعری وی را مطالعه می‌کند اسطوره، عواطف انسانی فراوان، فرهنگ و مضامین فرهنگی و اجتماعی مشاهده می‌شود‌.
آذر عنوان کرد: از چهارسو آنچه شعر خوب باید داشته‌باشد، شهریار دارای آن خوبی‌ها و ارزش‌های شعری است، شهریار شاعر باصفایی است که صفای باطنش را می‌توان در اشعارش ملاحظه کرد.
فراهنگ**3009**9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي روز شعر و ادب شهريار اسماعيل آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند

احمد مبینی کارشناس امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: نام‌گذاری واحد‌های صنفی باید با مجوز این اداره کل و متناسب با دستورالعمل‌های تعریف شده در سامانه پاسداشت زبان فارسی باشد.

وی افزود: صدور تأییدیه اسامی واحد‌های صنفی در حدود ۴۸ ساعت زمان می‌برد و بدین طریق است که فرد متقاضی پس از آنکه از سوی صنف مربوطه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد، در سامانه پاسداشت زبان فارسی اسم موردنظر خود را ثبت می‌کند.

مبینی اضافه کرد: پس از ثبت، سامانه مذکور نام را بررسی و چنانچه با دستورالعمل‌های موجود مغایرت نداشته باشد به‌صورت آنلاین به متقاضی اعلام می‌کند.

وی گفت: پس از آن که اسم از سوی سامانه پاسداشت زبان فارسی تائید و به امضای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید فرد می‌تواند به نصب تابلو در واحد صنفی اقدام کند.

مبینی با بیان اینکه اسامی غیرفارسی و بیگانه به تائید سامانه پاسداشت زبان فارسی نمی‌رسد، اظهار داشت: متقاضی واحد‌های صنفی تنها می‌توانند اسامی فارسی برای واحد‌های صنفی خود انتخاب کنند و اسامی لاتین به طور خودکار از سوی سامانه رد می‌شود.

وی در خصوص نحوه برخورد با برخی واحد‌های صنفی که دستورالعمل را رعایت نمی‌کنند، گفت: اسامی واحد‌های صنفی از سوی اماکن نیروی انتظامی به طور مستمر رصد می‌شود و چنانچه مغایرتی وجود داشته باشد و یا اسامی غیرفارسی باشد به این اداره کل گزارش داده می‌شود و در نهایت این واحد صنفی از سوی اماکن پلمب می‌شود.

بیشتر بخوانید

راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد

مبینی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی واحد‌های صنفی و مراکز خرید بزرگ اسامی غیرفارسی دارند؟ افزود: ثبت اسامی این واحد به سال‌های گذشته و زمانی که هنوز قانون جدید وضع نشده بود برمی‌گردد، اما همین واحد‌های صنفی برای تمدید پروانه کسب خود مجبورند که این قانون را رعایت کنند در غیر این صورت پروانه آنها تمدید نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در موارد معدودی پیش می‌آید که متقاضی واحد صنفی بر اسم بیگانه اصرار ورزد و بسیاری از صنوف این قانون را رعایت می‌کنند و چالشی در این خصوص در استان وجود ندارد.

مبینی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی سامانه پاسداشت زبان فارسی هنوز به طور کامل تکمیل نشده است، افزود: در صورتی که متقاضیان اسمی انتخاب کنند که رد یا تایید آن از سوی سامانه امکان‌پذیر نباشد هیاتی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی تشکیل و در مورد آن اسم اظهارنظر می‌کنند.

وی به اصنافی که به تازگی می‌خواهند اقدام به تشکیل کسب‌وکار کنند توصیه کرد تا در انتخاب اسم دقت داشته باشند تا مجبور نشوند آن اسم را تغییر دهند و فرایند تایید اسامی برای آنها زمان‌بر شود.

گفتنی است، چهارمحال و بختیاری دارای ۴۳ هزار و ۵۹۰ واحد صنفی است که از این تعداد هشت هزار و ۲۷۸ واحد صنفی تولیدی، ۲۳ هزار و ۳۴۰ واحد صنفی توزیعی، هفت هزار و ۳۶۱ واحد صنفی خدمات فنی و چهار هزار و ۶۱۱ واحد صنفی خدماتی هستند.

انتخاب نام تجاری برای هر صنفی نوعی سرمایه‌گذاری است چراکه نخستین رویارویی مشتری در محیط کسب‌وکار با نام تجاری آغاز می‌شود. نامی دوست‌داشتنی و ترغیب‌کننده برای مشتری که می‌تواند رونق کسب‌وکار را هم تضمین کند.

به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی و فعالان حوزه تبلیغات، نامی که علاوه بر زیبایی و پر مفهوم بودن بتواند با فرهنگ و زبان معیار هم همراه باشد، ماندگاری بیشتری در ذهن مشتریان دارد.

از جمله زبان‌هایی که از نظر دامنه و تنوع واژگان یکی از پرمایه‌ترین و بزرگ‌ترین زبان‌های جهان است و فضایی گسترده را برای انتخاب یک نام تجاری خوب پیش روی متقاضیان کسب‌وکار قرار داده است، زبان فارسی است و در سالی که گذشت ۴۰۹ نفر از متقاضیان ایجاد واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری برای انتخاب نام سردر واحد صنفی خود به سامانه پاسداشت زبان فارسی مراجعه کردند تا در پاسداشت این ثروت معنوی و هویتی، سهم ویژه‌تری داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تجلیل از برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانش آموزان لبنانی
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • تصاویر دوره آموزش زبان فارسی در ارتش اسرائیل!
  • تصاویر دوره فشرده آموزش زبان فارسی اسرائیل!
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات