Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@02:27:09 GMT

تقابل حق و باطل؛ روش نوین نفوذ بر باورهای جوانان

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۹۰۴۱

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه فضای مجازی، شبکه‌ها، ماهواره‌ها، سایت‌ها، اینترنت و تلفن‌های همراه هر کدام یک راه جدید ارتباطی است، که مورد استفاده عموم مردم خصوصاً نسل نو قرار گرفته است. اما باید توجه داشت عده‌ای در این فضا به دنبال مشوش کردن افکار جوانان هستند و در مواقعی با انتشار مطالبی ناقص در فضای مجازی تشخیص حق از باطل را برای مخاطبان با دشواری مواجه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت اصل صداقت در کارها همواره مورد تاکید دین ما قرار گرفته است. خداوند تبارک و تعالی به پیامبر اسلام می‌فرماید که "در راه رساندن اخبار حق به انسان‌ها اگر نظر‌های خود را دخالت دهی و بخواهی از خودت سخنی به اخبار و الهامات ما بیفزایی رگ تو را قطع خواهیم کرد"؛ خداوند متعال در قرآن کریم با تاکید برحق و حقیقت، به جدایی حق از باطل اشاره می‌کند و همگان را به پذیرش آموزه‌های حق‌محور خود فرا می‌خواند :« و به آن‌چه فرستادیم (قرآن)، ایمان آورید؛ در حالی که (قرآن) تصدیق‌کننده چیزی است که با شماست و نخستین کافر به آن نباشید» (بقره.41)

باید توجه داشت با فرا رسیدن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان فعالیت دشمن نیز در فضای مجازی به طور روز افزون افزایش یافته است و عده‌ای با انتشار مطالب شبهه بر انگیز به دنبال کمرنگ کردن واقعه عاشورا از ذهن جوانان هستند.

 نمونه چنین فضاسازی‌هایی را می‌شود به روشنی در عزاداری‌های ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و حساب و کتاب‌های سرانگشتی و مقایسه میان هزینه‌هایی که صرف عزاداری سیدالشهدا و نذری دادن برای سالار شهیدان می‌شود با هزینه‌هایی که می‌شد صرف درمان بیماران یا امور خیریه شود، شاهد بود؛ شبهاتی که می‌کوشند  با قلب حقیقت و تحریک عواطف، برخی از افراد دارای باورهای ضعیف‌تر یا کسانی را که به دنبال بهانه‌تراشی بوده و حتی در برابر نقدهای بی‌محتوا تسلیم و خودباخته می‌شوند، با خود همراه کنند.

اگرچه شبهاتی از این دست به دلیل آنکه در برابر فطرت حق‌جوی انسان قرار دارند چندان در دستیابی به اهدافشان موفق نیستند و هیچ یک از این شبهات نمی‌توانند ذره‌ای از شور و شعور حسینی در برپایی عزاداری‌ها و پخش نذری بکاهند زیرا این نذورات علاوه بر زمینه‌های اعتقادی، موجب ایجاد امید و نشاط اجتماعی می‌شود.

با وجود این اما شبهات اعتقادی و سیاسی برای اهداف بلند‌مدت طراحی شده‌اند و گاهی وقت‌ها بی‌پاسخ ماندن یک شبهه در ذهن جوانان و نوجوانان می‌تواند پایه‌های اعتقادی آنان را سست کرده و آنها را نسبت به مبانی دینی و سیاسی جامعه بدبین کند. با طی این مرحله است که با افراد دیگری مواجه می‌شویم؛‌ جوانانی که به راحتی تحت سلطه نفوذ افکار مغرضانه در‌می‌آیند و می‌توانند به مهره‌ای برای پیاده‌سازی اهداف بیگانگان تبدیل شوند.

جبهه حق و باطل در فضای مجازی باهم مواجهند

حجت‌الاسلام محمد کهوند کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: در این مدت اصل تقابل دشمن با دین اسلام بر جای خود باقی بوده حال آنکه امروز در فضای مجازی چنین تقابلی وجود دارد؛ قطعا جبهه حق و جبهه باطل در این فضا با هم مواجهند.

وی افزود: فضای مجازی بخاطر اینکه عرصه رسانه‌ای برتر جهان است شاهد تبلیغات و درگیری بسیار سهمگینی شده و درشبکه‌های اجتماعی‌، سایت‌ها ،خبرگزاری ها  و ...درگیری بسیار شدیدی بین جبهه حق و باطل وجود دارد.

کهوند با بیان اینکه متاسفانه جبهه حق محل نزاع و تقابل اصلی را رها کرده و در نقطه‌ای تمرکز کرده که تقریبا می‌توان گفت کمترین سودی نصیبش می‌شود توضیح داد: یک مثال تاریخی این است که در انقلاب 57 یک نبرد بین جبهه حق و باطل بود. تعداد بسیار اندکی حق طلب در مقابل جبهه عظیمی از باطل که از افرادی چون شاه و مستشارانش تشکیل می‌شد و به صهیونیسم و بین الملل و ... می‌رسید، عرصه نبردی را برای از بین بردن عقب افتادگی کشور تشکیل دادند .به گونه‌ای که امام (ره) فرمودند: تمام مشکلات منشا از حکومت فاسد دارد. حال آنکه در حال حاضر همین حکومت‌های فاسد در فضای مجازی به دنبال ایجاد شبهه‌های دینی و به انحراف کشاندن جوانان هستند.

وی افزود: وقتی حکومت فاسد را بپذیریم تبعات آن را نیز می‌پذیریم. البته منکر این نیستم که در حکومت فاسد کار تقابلی با جبهه حق و باطل نمی‌شود انجام داد.

این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: در بحث فضای مجازی متاسفانه سطح درگیری جبهه حق با جبهه باطل به بحث مصادیق تنازل پیدا کرده در صورتی که این جبهه، جبهه نبرد است و  باید کار تقابل در آن صورت بگیرد. انکار نمی‌کنم اصل مبارزه با مصادیق باید انجام شود و شکی در آن نیست، اما آن عرصه‌ای که بیشترین ضربه را از آن می‌خوریم متاسفانه رها شده و با آن تقابل نمی‌شود.

وی با بیان یک مثال توضیح داد: زمانی که حکومت به دست یزید افتاد، هزاران مدل فساد در جامعه رخ داد که حضرت در سخنان متعددی گفتن که چه اتفاقات فاجعه باری در حال وقوع است. اما منشااین اتفاقات فاجعه بار این است که حکومت در اختیار امثال یزید باشد و حضرت فرمودند مثل منی با مثل تو هیچوقت هماهنگی نخواهد داشت.

این کارشناس فضای مجازی گفت: ما انقلاب کردیم و حکومت اسلامی تشکیل دادیم که دستگاه‌های وزارت ارتباطات در آن مستقر شد.پس با وجود نیروهای نخبه باید در رده حکومت و مدیریت بر فضای مجازی ورود کنیم. با مدیریت فضای مجازی سلسله دشمنان را می‌توانیم کنار بزنیم و به پیروزی دست پیدا کنیم.

وی در پایان گفت:  در جنگ تمام عیار میان جبهه حق و باطل، مهم ترین مسئله‌ای که منجر به پیروزی می‌شود در این است که جبهه‌های حزب الهی و انقلابی محل اصلی نزاع را پیدا کنند و تمرکز ویژه‌ای  در آنجا داشته باشند و با آن مبارزه کنند. مهم ترین نکته اجرایی که باید آن را واجب دانست، اطلاع رسانی بیشتر در زمینه شبهات است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۹۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد