Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:04:00 GMT

معرفت و وفای عباس (ع) ، نیاز امروز جامعه

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۲۲۸۷

معرفت و وفای عباس (ع) ، نیاز امروز جامعه

ایلام - ایرنا- امروز روز تاسوعای حسینی به یاد شهید علمدار کربلا و به پاس مقام و جایگاه ارزشمند حضرت عباس(ع) روزی بسیار ارزنده برای عزادای و پاسداشت این سردار بی دست کربلا است و وفا و معرفت والای پسر رشید علی ابن ابیطالب (ع) بهترین الگو و اسوه برای مردم در جوامع امروزی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در واقعه عاشورا انسان هایی بودند که مرور شخصیت هر کدام و درس آموزی و الگو قرار دادن آنها می تواند ما را به بهترین نحو ارتقا شخصیت دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افرادی همچون حر که آزادگی را به پول و مال و مقام ترجیح داد و نام نیک آزاده بودن را به بندگی یزد برگزید و سرداری سپاه یزید را به شهادت در رکاب امام حسین(ع) ترجیح نداد و با شهادت خود تا ابد سردار دلهای آزادگان شد.
درس آموزنده از این شخصیت قید حب دنیا و ریاست زدن و خدمت به حق است که امروز مسئولین ما نیاز است به این شخصیت بزرگوار تاسی کنند و آزاده باشند و حب دنیا چشم و دلشان را سیر نکند تا از کمک و همدلی با حقیقت باز مانند.
شخصیت ارزنده و بزرگواری همچون علی اکبر (ع) که گوش به فرمان پدر بود و شهادت را به جان خرید و موجب افتخار و عزت پدر شد.
این شخصیت بررگوار می تواند اسوه و الگویی بی نظیر برای همه جوانان حقیقت جو باشد تا با تاسی از این بزرگوار فریب غرور جوانی را نخورند و با گوش دادن به دستور پدر بر مرکب لجام گسیخته هوی و هوس بتازند و عزت و افتخار را برای خانواده به ارمغان بیاورند.
در این روزگار ما هستند جوانی که خود را گم کرده اند و در این بحران هویت به دنبال تتو و خالکوبی روی دست و بازوی خود، برداشتن ابرو و زدن تیپ های آنچنانی و مزاحمت برای نوامیس مردم در فضای مجازی و خیابان و داغی بر دل پدر و مادر خود گذاشته و با بندگی هوا و هوس اسیر فساد و مواد مخدر و بزه شده اند.
شاید واکاوی سخصیت بزرگوار حضرت علی اکبر علیه السلام ، چشم و گوش این افراد را باز کند و به آنان یادآور شود که این آقا نیز جوان بود و مغرور اما اجازه نداد این غرور موجب ایستادن و بی حرمتی در برابر پدرش کند، سر به فرمان پدر داد و به اوج انسانیت و شرافت و آزادگی رسید.
یکی دیگر از شخصیت هایی تاثیرگذار حضرت عباس(ع) بود در واقعه عاشورا که معرفت و برادری و انسانیت را به کمال رسانید و با همه وجود موجب شد که با تکه تکه شدن بدنش دلهای هزاران نفر را در طول تاریخ از قیام عاشورا تاکنون و بی گمان تا قیامت، تسخیر کند.
این روزهای بد که زندگی بس بالا و پایین دارد ، برادرانی هستند که به هم رحم نمی کنند و حاضراند برای ارث و میراث همدیگر را هلاک کنند.
برادرانی که مال دنیا چشم و گوششان را کور و‌ کر کرده و جز پول و ثروت و جایگاه خود چیزی را نمی پذیرند، برادری را کنار گذاشته و از هم پله می سازند تا به قدرت و ثروت برسند.
در واقعه عاشورا درس های بزرگی برای زندگی و افتخار آفرینی وجود دارد و نقش هایی که واکاوی هر کدام از آنها می تواند انسان را اعلاترین درجه انسانیت برساند.
حضرت عباس بی گمان یکی از بهترین این نقس ها است که اوج برادری، ایثار، انسانیت، استقامت، شجاعت، همدلی، فداکاری و بزرگواری را نشان داد و برای همیشه محبوب همه قلب های حقیقت طلب شد.
بزرگ مردی که با همه وجود از برادرش و خاندان امامت دفاع کرد و اوج شجاعت و مردانگی را به نمایش گذاشت، حضرت عباس(ع) با وجود داشتن امان نامه از دشمن شهادت در راه برادر و به عزت رسیدن را بر زندگی با ننگ ترجیح داد.
حضرت عباس می تواند به عنوان یکی از شخصبت های تاثیر گذار واقعه کربلا تا همیشه تاریخ مدرس ازادگی، برادری شجاعت و فداکاری و ایثار باشد و راهش مسیری سبز است که پیروانش را به اعلاترین درجه انسانیت و شرافت می رساند.
درس های واقعه عاشورا بسیار تاثیرگذار و آموزنده اند و در این وانفسا زندگی همه ما نیاز داریم که این درس را با بررسی شخصیت های این واقعه مرور کنیم و جامی از انسانیت سر گیربم تا دیگر به فکر خیانت، تجاوز، فساد، حرام خوری و حرمت شکنی نیفتیم.
امروز همه ما نیاز داربم درس های واقعه عاشورا را اینقدر تکرار کنیم تا همه آن معرفت ها و انسانیت ها سرلوحه زندگی شخصی ما باشد و ما را له عزت برساند. دنیای امروز ما تشنه معرفت ناب علی و اولاد عدل است تا عدالت و خدمت به محرو مان را تکرار کند.
بی گمان شمر و معاویه و یزد و حرمله و .‌.. در همه وجود ما قرار دارد که با فساد و زیاده خواهی، سگ بازی، حرام خواری، احتکار و بزهکاری و ....خود را نشان می دهند و این ما هستیم که باید بر این دشمن های درونی غلبه کنیم و به اوج عزت و ازادگی برسیم.
امروز ، روزی است که باید از معرکه فریب و نیرنگ این دشمنان درونی بگریزیم و به سپاه حق طلبی و ازادکی ملحق شویم و با سر بریدن نفس خویش به عزت و ازادگی دست یابیم.
امروز روز تاسوعا و روز پاسداشت مبام حضرت عباس است که می تواند بهتربن فرصت برای درس اموختن در مکتب این شخصیت بزرگوار باشد که قدم گذاشتن در این مسیر تا همه عمر مارا به عزت می رساند.
7177/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تاسوعا مشكلات جامعه بردباري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۲۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند

مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه 1403) با حضور جمعی از  شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی در کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، مشروح سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در این مراسم را می‌توانید «اینجا بخوانید».

به گزارش خبرنگار جماران، عباس سلیمی نمین نیز در این مراسم با بیان اینکه تاریخ هر ملت موجب انسجام آن ملت و رقم خوردن وحدت در آن جامعه است، گفت: شخصیت‌های تاریخ‌آفرین هم منشأ وحدت به حساب می‌آیند. به همین دلیل است که قدرت‌های زیاده‌خواه و سلطه‌طلب در صدد مخدوش کردن تاریخ ملت‌ها و خدشه وارد کردن بر شخصیت‌های تاریخ‌ساز ملت‌ها هستند.

نویسنده کتاب «چالش‌های تاریخی»، افزود: دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران مفتخر است که کار خودش را در سال 1380 با دفاع از شخصیت تاریخ‌ساز معاصر ملت ایران آغاز کرد. کتاب «پاسداشت حقیقت»، در برابر هجمه‌های سازمان یافته به امام درباره خاطرات آیت‌الله منتظری به نگارش درآمد. بعد از نگارش این کتاب نتوانستیم از سد صدور مجوز وزارت ارشاد عبور کنیم و خوشبختانه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با استفاده از یک بند قانونی توانست مشکل را حل کند و مجوز انتشار این کتاب را بدهد.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد از کتاب «چالش‌های تاریخی» دفاع از  امام خمینی(س) است، اظهار داشت: اگر بخواهیم پژوهشگر و مورخ بدون آزادسازی اسناد وظیفه خودش را به خوبی انجام بدهد، انتظار  دقیقی نیست. متأسفانه امروز به دلیل بخل‌‎ورزی مراکز اسنادی و اینکه اسنادی که ثروت ملت است را ثروت خودشان می‌پندارند، کار پژوهش بسیار سخت شده و دشوارتر اینکه شخصیت‌هایی که در جایگاه‌های مهم و تعیین کننده از جمله مراکز فرهنگی هستند، مطالعه نمی‌کنند و بنابراین نمی‌توانند به درستی از اهل  قلم حمایت  کنند.

سلیمی نمین در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه هرگز نقد را موجب انسداد ارتباط ندانسته‌ام، گفت: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم و به خصوص برای جوانان امروز بحث دو سویه می‌تواند یک مقداری عدم اعتمادهای شکل گرفته را برطرف کند. این مهم است که بدانیم افرادی که طور پنهان مرتب دارند کار می‌کنند. ولی ما در مورد نخبگان خودمان کار نمی‌کنیم؛ البته توده‌های مردم را هم رها کرده‌ایم. جای تأسف است که با مسئولینی مواجه می‌شوم که کتاب نمی‌خوانند. وقتی بر کتاب اشراف نداشته باشید، طبیعتا نمی‌توانید در کشور جریان سازی داشته باشید و دیگران را به کتابخوانی تشویق کنید. امروز ظاهرا جوانان و دانشجویان از همه مظلوم‌تر هستند؛ مقصرین اصلی کسانی هستند که در جایگاه‌های مهم قرار دارند و حاضر نیستند کتاب بخوانند و از طریق مطالعه بر جریان‌های جاری جامعه مشرف شوند. اگر اینها جریان سازی کنند، دانشجو دنبال این جریان سازی حرکت خواهد کرد.

وی تأکید کرد: تا کسانی به اوج کارهای اجرایی می‌روند و همچنان در اوج کارهای اجرایی بودن را می‌پسندند، یک معضل جدی در کشور به وجود می‌آورد. مثلا افرادی که چند دوره رئیس جمهور یا رئیس مجلس بوده‌اند، خودشان داوطلبانه ورود به عرصه‌های فکری را انتخاب کنند تا به جامعه این گونه القا شود که عرصه فرهنگ به مراتب بالاتر از کار  اجرا است. ولی وضعیت ما این گونه است که فقط مسائل اجرایی را دارای اهمیت می‌دانیم و اگر کسی یک گوشه بنشیند و تحقیق کند، یک عده پست می‌دانند. تا این تفکر بر جامعه حاکم باشد، انتظار تحول نداشته باشید.

به گزارش خبرنگار جماران، محمدحسین صفار هرندی نیز در این مراسم گفت: دهه 70 از زبان عناصر ضد انقلاب خواندم که لازم نیست کار سیاسی و مبارزه سیاسی کنیم و کافی است با نسلی که از دوره انقلاب فاصله دارد وارد گفت‌وگو شویم و اطلاعات آنها در زمینه‌های تاریخ و فرهنگ را منطبق با آنچه خودمان درست می‌دانیم، تنظیم کنیم. اگر آنها این گونه مطالب را از ما دریافت کردند، عمل سیاسی را خود آنها انجام خواهند داد. به نظرم این کار را هوشمندانه انتخاب کردند و خیلی ظریف شرارت در پیش گرفتند؛ و موجی از کتاب‌های که روایت تاریخی معوج و منحرف از حقیقت در آنها صورت گرفته بود راه افتاد. بعد از آن عده‌ای که غیرت انقلابی و دینی داشتند، آستین بالا زدند و کارهای مفیدی را شروع کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: غیرت و حساسیتی در آقای سلیمی روی انقلاب و ارائه تصویر روشن و درست از حضرت امام یافتم و این روحیه ایشان را تحسین می‌کنم. انصافا هم حساسیت‌هایی که به خرج داده‌اند در نقاط درستی بوده است. یعنی جاهایی است که اگر آدم اجازه بدهد این انحراف مستقر شود و پاسخ در خور به آن داده نشود، به تدریج تبدیل به یک حقیقت دروغین می‌شود و نسل‌های آینده شاید خیلی سخت بتوانند حقیقت راستین را پیدا کنند. تا فرصت هست و هنوز نسلی که خالق بسیاری از واقعیات تاریخی ما بودند در قید حیات هستند، باید این کارها صورت بگیرد و از آنها کلامی دریافت شود.

وی تأکید کرد: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند. آنهایی که زدن امام را انتخاب کرده‌اند، درست فهمیده‌اند که چطور می‌شود همه چیز را تباه کرد. ما امام را در همان چهره قدسی دیدیم و شیفته او شدیم و این شیفتگی عده‌ای را روی میادین مین برد. به این اعتبار دنبال امام راه افتادند که او را نایب امام زمان(عج) و پیامبر(ص) می‌دیدند و از ابتدا تا انتها از او غیر صدق ندیدند. همان چیزی که اول گفته بود را روز آخر هم گفت؛ بر خلاف بعضی از ما که می‌گوییم هر روزی در شأنی هستیم. امروز ممکن است چیزی بگوییم و فردا به اقتضا حرف‌مان را  عوض می‌کنیم.

صفارهرندی افزود: کسانی که معاصر ما هستند و معاصر پیشینیان ما نبوده‌اند، تاریخ را از روی آثار می‌بینند. باید در همین نقطه این حساسیت را نشان داد و گفت اگر یک روزی رادیو اسرائیل محل انعکاس منویات یک شخصیت برجسته‌ای می‌شود که از شاگردان امام بوده و به قدری برجستگی داشته که بزرگان قوم فکر می‌کردند در آینده پس از امام باید او فرد جایگزین باشد، آنجا آدم می‌فهمد که تحریف تاریخی چقدر خطرناک است. باید معلوم شود که از کجا انحراف شروع شد. امام می‌گوید بیت خود را از آمد و شد لیبرال‌ها و منافقین پاک کنید تا سالم بماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متأسفانه قشر وسیعی از جوانان ما اهل مطالعه نیستند. باید برای دعوت به خواندن کتاب همت کرد و راه‌های بیشتر و بهتری برای این الفت و انس پیدا کرد. در کتاب آقای سلیمی می‌شود گمشده‌هایی را پیدا کرد و گره‌های ذهنی اینجا گشوده می‌شود. باید راه تبلیغ کتاب را پیدا کنیم. اگر توانستیم به جامعه بگوییم چاره مشکل ذهن تو در اینجا هست، کتاب خریدار بیشتری پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار جماران، در پایان این مراسم با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی و جمعی از مهمانان این مراسم، از کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم
  • دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • پیش بینی حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان ایثارگران