Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگران ارشد غرب آسیا توافق روسیه ترکیه و سوریه در خصوص ادلب را علل اصلی حمله رژسم صهیونیستی به سوریه می‌دانند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استان ادلب آخرین  و مهم ترین محل  تجمع گروه های تروریستی سوریه است. ارتش سوریه و متحدانش ماه هاست،  آماده  آزاد سازی  این  استان  از اشغال گروه های تروریستی هستند  اما مخالفت ترکیه  و  افزایش تنش  در منطقه، این عملیات را  به  تعویق انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتربخوانید:بررسی حمله اخیر اسرائیل به دمشق/ چرا سوریه پاسخ کوبنده نمی‌دهد؟

سرانجام  روسای جمهور  روسیه  و  ترکیه  در " سوچی"  در خصوص  سرنوشت ادلب به توافق  رسیدند.  این  توافق با استقبال  ایران مواجه شد اما چند ساعت  پس از اعلام  توافق ادلب،  جنگنده های رژیم صهیونیستی مناطقی  را  در سوریه  بمباران  کردند و همزمان با آن،  موشک هایی  از دریای مدیترانه  به سمت سواحل  سوریه  شلیک شد  که  گفته می شود از  یک ناو فرانسوی شلیک شده اند.  

به هرحال،  در جریان  این  تهاجم  یک  فروند هوایپمای  روسیه  سرنگون  شد  و مناطقی  در  نزدیکی  پایگاه هوایی " حمیمیم "  روسیه  در لاذقیه هدف  قرار گرفت.  به منظور بررسی ابعاد مختلف این حمله  و تاثیر آن بر تحولات  سوریه  نظر  3 تن  از کارشناس مسائل غرب آسیا را در این زمینه جویا شدیم.

" محمد رضا رئوف شیبانی" سفیر سابق ایران  در دمشق  با اشاره  به توافق روسای جمهور  روسیه  و ترکیه در خصوص ادلب  معتقد است:  حمله جنگنده های رژیم صهیونیستی  به  سوریه  واکنشی  به  این توافق بود. با انجام  این  توافق،  روند تحولات سوریه  به سمت حل  و فصل نهایی سوق  یافت  اما رژیم صهیونیستی  برای تحت الشعاع  قرار دادن توافق  ادلب،  عملیات هوایی خود را  در آسمان  سوریه  انجام  داد تا از  این طریق  بتواند شرایط  این کشور  را  همچنان بحرانی قرار دهد.

ضرورت واکنش جهانی

وی  با اشاره  به  واکنش  شدید مسکو در  قبال حمله جنگنده های رژیم  صهیونیستی به  سوریه گفت:  تل آویو  با حمله به لاذقیه  و برخی مناطق  دیگر سوریه  خود را  در شرایط  سختی  قرار داد و قطعا جامعه جهانی  نسبت به  این رویکرد  رژیم صهیونیستی در  قبال سوریه  بایستی  جدی تر برخورد کند و  مانع از  انجام عملیات پیاپی این  رژیم  علیه  اهدافی در  خاک سوریه بشود.  

ممنوعیت پروازی

سفیر سابق ایران در دمشق درباره راهکارهای مقابله  با تجاوزات رژیم صهیونیستی بر این باور است که بایستی  ممنوعیت پرواز  و عملیات نظامی تل آویو در خاک سوریه  مورد  تاکید  قرار  بگیرد و روسیه در راستای نظم بخشیدن به صحنه نظامی در سوریه  و ممانعت  از اقدامات غیر قانونی و منطقی رژیم صهیونیستی  باید اقدام  جدی  در دستور کار خود قرار  دهد.  این اقدام می تواند  از طریق شورای امنیت یا سازمان ملل باشد .

"سعدالله زارعی " کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا بر این باور است که حمله رژیم صهیونیستی  به سوریه نشانگر شکست مذاکرات پیاپی است که  در سطح نخست وزیر رژیم صهیونیستی  و رئیس جمهور  روسیه  تاکنون  در جریان بوده  و به طور خاص " بنیامین نتانیاهو" از  روسیه درخواست کرده که  مانع ادامه  حضور ایران  و منطقه آن  در  سوریه بشود.  به رغم اصرار و فشار  تل آویو  و دولت آمریکا  " پوتین"  و دولت روسیه قولی ندادند که  مانع حضور  ایران در سوریه بشوند. 

ادامه حضور ایران

این کارشناس بر جسته تحولات غرب آسیا  معتقد است  عدم تعهد روسیه به تل آویو  دو جنبه دارد: اول اینکه روس ها می توانند مانع حضور  ایران در سوریه شوند و پوتین به رغم  توانایش  پاسخ  منفی داده است.  دوم اینکه روسیه  واقعا  نگرانی های تل آویو  را در خصوص  حضور  ایران  در سوریه  را درک می کند  اما توان جلوگیری  از  حضور  ایران  در سوریه  را ندارد لذا  به رژیم صهیونیستی پاسخ  منفی داده است.  این دو  موضوع  نتیجه اش  برای تل آویو  یکی  است  و آن  ادامه یافتن  حضور  ایران در سوریه است  لذا نگرانی های امنیتی  رژیم صهیونیستی از  این  زاویه  به قوت خودش باقی است.

اعتراض لفظی

وی  با مطرح کردن  این سئوال  " آیا روس ها  نسبت به حمله اخیر  رژیم صهیونیستی  به سوریه  واکنش خیلی تندی نشان می دهند؟ " گفت:  رفتار  روسیه در موارد مشابه  مثل ساقط کردن  جنگنده روسیه  در  آسمان  سوریه  توسط  ترکیه  در دو سال  قبل،  نشان داد که روس ها در حد اعتراض لفظی  وارد عمل  می شوند  ولی بیش از این اقدامی نمی کنند  لذا  بنده بعید می دانم که حمله جنگنده های اسرائیلی به سوریه یا ساقط شدن یک فروند هوایپمای روسی  تاثیر تعیین کننده ای  بر روابط مسکو- تل آویو  داشته باشد.

تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی

این  استاد دانشگاه  درباره  ادامه یافتن  تجاوزات  رژیم صهیونیستی  به سوریه  بر این باور  است که تل آویو  به دلیل نگرانی های استراتژیکی که  از شرایط  سوریه  پس از  پاکسازی  از لوث گروه های تروریستی  دارد،  قطعا  اقدامات این چنینی  را  ادامه خواهد داد  تا زمانی که دولت سوریه  عملیات  ادلب را  انجام دهد و عملا  تروریست ها از  سوریه پاکسازی  شوند  البته بعد از  آن،  دولت سوریه  از  موضع کنونی اش  خارج خواهد شد و  اولیتماتوم هایی  را  به تل آویو  خواهد داد و عملا  اسرائیلی ها دیگر این دست باز کنونی در اقدامات  این چنینی علیه سوریه  را  نخواهد داشت  و این مسئله به پایان می رسد.

تهاجم گسترده

زارعی  در خصوص همراهی ائتلافی غربی با تل آویو در حمله  به سوریه  را بعید دانست و گفت:  سیاست تل آویو  بر اساس  تهاجم گسترده  به  سوریه  است در حالی که  ناتو  و کشورهایی  مثل  فرانسه که عضو ناتو  هم  هستند،  سیاست شان درگیری  شدید با روسیه نیست  لذا  بعید می دانم  که  شرایط  غرب   و  رژیم صهیونیستی  به گونه ای باشد که  آنها  را  در  یک  وضعیت هماهنگ  قرار داده باشد.

" سید هادی افقهی " از  دیگر کارشناسان  غرب آسیا  حمله  رژیم  صهیونیستی به  لاذقیه  را  از  دو  نگاه  قابل  بررسی  دانست و  گفت: منظر  اول  تحرکات  رژیم صهیونیستی  برای  برهم  زدن استراتژی نظامی ارتش سوریه  و متحدانش  در  آستانه  تعیین تکلیف  منطقه بسیار  حساس  " ادلب"  است.  منظر دوم ،  ادامه  بمبارانهای نمادین  و هشدار دهنده است.  تل آویو به اینگونه  بمباران ها  ادامه خواهد داد  تا زمانی که  وضعیت ارتش  سوریه  با تروریست ها روشن شود.

روسیه دست بشار اسد را باز می‌گذارد

وی با بیان اینکه  مسکو  رژیم صهیونیستی را  عامل  سرنگونی هوایپمای  روس می داند،  معتقد است : اکنون که  پایگاه های هوایی و دریایی  روسیه  در  سوریه  به خطر افتاده  مسکو  باید  یک هشدار جدی  به تل آویو  بدهد.  بنده معتقدم،  روسیه به صورت مستقیم  وارد درگیری با رژیم صهیونیستی  نخواهد شد زیرا  تبعات  داخلی  و بین المللی  برایش  دارد  بلکه دست بشار اسد و  ارتش سوریه  را برای  پاسخگویی  به تجاوزات  رژیم صهیونیستی  باز خواهد گذاشت.

به هم ریخته شدن طرح غرب

این کارشناس تحولات غرب آسیا بر این  باور است که  توافق  پوتین  و اردوغان در خصوص  ادلب  طرح  آمریکا ، انگلیس  و فرانسه  را در ارتباط با سوریه  به هم ریخت و شلیک موشک  از دریای مدیترانه ( ناو فرانسوی )  به  سواحل سوریه  در همین راستا  قابل ارزیابی  است  و  حمله به سوریه  حامل  این پیام  است  اگر شما  منافع غرب  را  لحاظ نکنید  ما اجازه  نخواهیم  داد،  در  سوریه  آرامش  برقرار  شود.

افقهی  درباره  تاثیرات  توافق  ادلب  بر آینده  تحولات سوریه می گوید که اگر  وضعیت ادلب  از طریق گفت و گوی  سیاسی  و  راه حل امنیتی که  الان  توافق کرده اند،  حل  و  فصل شود، آمریکا دیگر هیچ کاری نمی تواند انجام دهد.  براساس توافق  ادلب پلیس نظامی روسیه  و  ترکیه در  شهر ادلب مستقر خواهند شد و چنانچه  این توافقنامه  خوب پیگیری  و اجرا  شود،  آهنگ فعالیت گروه های تروریستی  به صفر خواهد رسید و  شمال  غرب  سوریه  از  لوث  تروریست ها  پاکسازی می شود.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوریه روسیه حمله تروریستی تحولات منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مختصات نظم جدید منطقه

این روزها آمریکایی‌ها در حال بررسی این مسأله هستند که میان بنیامین نتانیاهو و برقراری آتش‌بس، کدام‌ را انتخاب کنند؟ این درحالی است که دراین شرایط،حماس توانمندتر از گذشته درصحنه مذاکرات غیرمستقیم ظاهر شده و پذیرش آتش‌بس به معنای پیروزی حماس و مقاومت است. این مسأله نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی درعرصه دیپلماسی نیز بسیار ضعیف است. 

به گزارش ایسنا، ‌جعفر قنادباشی،تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: مسائل مختلفی این روزها بر تحولات منطقه سایه انداخته است اما در این میان می‌توان به سه مسأله که به نظر می‌رسد تأثیر بیشتری بر تحولات منطقه دارند اشاره‌کرد. یکی از این مسائل تجمعات اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا، اروپا، استرالیا و کاناداست که موجی جهانی را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سیاست‌های آمریکا ایجاد کرده است. تأثیر اعتراضات دانشجویی به حدی است که مقامات آمریکایی نمی‌توانند بی‌تفاوت از کنار آن عبور کنند. به همین دلیل رئیس‌جمهور آمریکا نیز به این مهم واکنش نشان داده است.

نباید فراموش کرد که تحت تأثیر اعتراضات دانشجویی و مردمی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، اقدامات مناسبی نیز در برخی کشورها رقم خورده است. برای نمونه اعتراضات در ترکیه سبب شد مقامات این کشور تصمیم بگیرند تا روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کنند. علاوه بر این کلمبیا نیز چنین رویکردی را در پیش گرفته است. مسأله دوم که تحولات منطقه تحت تأثیر آن قرار دارد، عملیات «وعده صادق» است. 

برای نمونه، این اقدام ایران واکنش آمریکا و متحدانش را در پی داشته است و اثرات آن را در سفر وزیر خارجه آمریکا به منطقه و تحرکات مربوط به آتش‌بس می‌توان دید. افزون بر این، گروه‌های مقاومت نیز در سایه عملیات وعده صادق اقدامات گسترده‌تر و جدی‌تری را علیه جنایات رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار داده‌اند. برای نمونه، یمنی‌ها وارد چهارمین مرحله از برنامه‌های‌شان در حمایت از مردم غزه شده و اعلام کرده‌اند که حوزه عملیاتی آنها به مدیترانه نیز گسترش پیدا کرده است. حزب‌الله لبنان نیز این روزها مراکز مهم‌تری را مورد حمله قرار می‌دهد. در این میان مسائل داخلی رژیم صهیونیستی را باید سومین مسأله‌ای دانست که این روزها روی تحولات منطقه سایه انداخته است.

به عبارت دیگر موج استعفاهایی که رژیم صهیونیستی با آن رو به روست در کنار گسترش تظاهرات علیه کابینه بنیامین نتانیاهو از دیگر مسائلی است که این روزها روی تحولات منطقه تأثیرگذار است. در این میان اظهارنظرها درباره برقراری آتش‌بس نیز بیش از گذشته منتشر می‌شود و می‌توان گفت احتمال برقراری آتش‌بس در حدود ۲۱۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد، این روزها بیشتر است اما توقف جنگ برای نتانیاهو به معنای سقوط و شکست در جنگ است. در واقع این روزها آمریکایی‌ها در حال بررسی این مسأله هستند که میان بنیامین نتانیاهو و برقراری آتش‌بس، کدام‌ را انتخاب کنند؟ این درحالی است که دراین شرایط،حماس توانمندتر از گذشته درصحنه مذاکرات غیرمستقیم ظاهر شده و پذیرش آتش‌بس به معنای پیروزی حماس ومقاومت است. این مسأله نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی درعرصه دیپلماسی نیز بسیار ضعیف است. 
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ کابینۀ جنگ اسرائیل حمله به رفح را تصویب کرد!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • مختصات نظم جدید منطقه
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح
  • بن گویر خواستار حمله فوری به رفح شد
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه