Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@21:51:02 GMT

بررسی اردوهای جهادی از دیدگاه مقام معظم رهبری

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۳۹۶۱

بررسی اردوهای جهادی از دیدگاه مقام معظم رهبری

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ زمانی که دبستانی بودید را به یاد می آورید؟ زمانی که نام اردو را می‌شنیدیم حسابی گل از گلمان می شکفت،‌ حتی تا هفته‌ها بعد هم حسابی سرحال بودیم و از خاطرات اردو یاد می‌کردیم.

محال است تا به حال کلمه اردوی جهادی را نشنیده باشید، همگی ما با معنای اردو به اندازه کافی آشنا هستیم، کلمه جهاد نیز همواره در کنار سازندگی آمده است،‌ یعنی به گونه ای می‌توان اردوی جهادی را اردویی تعبیر کرد به منظور سازندگی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از افراد مهم‌ترین هدف اردوهای جهادی را خودسازی می دانند؛ بیشتر اردوهای جهادی برای دانشجویان ترتیب داده می‌شود که با سفر به یک منطقه محروم، با وضعیت فرهنگی، معیشتی و بهداشتی ساکنان آشنا شوند و تلاش کنند تا به سهم خود آن منطقه را آباد کنند.

خدمت به این محرومان که جزیی از جامعه هستند، نوعی وظیفه است

اردوهای جهادی از دیرباز تا کنون در دانشگاه‌های مختلف برگزار شده است. در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری اردوهای جهادی مورد توجه بیشتری قرار گرفت. رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضمن حضور در اردوی جهادی واحد ارومیه در مناطق محروم، اعلام کرد: اردوهای جهادی حرکت بسیار عظیمی است که در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و در سراسر کشور جریان دارد. اردوهای جهادی یک بسیج عمومی است که در آن استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در رشته های مختلف و در مناطق محروم خدمات رسانی می‌کنند.

به گفته وی، آشنایی جوانان با درد مردم به عنوان بزرگترین سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌شود؛ چرا که تا درد مردم را نفهمیم، راه حل برای آنان پیدا نخواهیم کرد.

دکتر رهبر افزود: خدمت به این محرومان که جزیی از جامعه هستند، نوعی وظیفه است. در اردوهای جهادی، در کنار خدمت به محرومان، مشکلات روستاها لمس می‌شود.

بررسی اردوهای جهادی از دیدگاه مقام معظم رهبری

اردوهای جهادی یکی از مواردیست که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است،‌ 26 رمضان سال 95 یکی از دانشجویان که به دیدار مقام معظم رهبری رفته بود،‌از اردوهای جهادی و جزئیات برگزاری آن ‌ها گفت. مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: «اردوهای جهادی را توسعه بدهید، تداوم بدهید. من خوشحال شدم که این جوان آمد اینجا و از اردوی جهادی صحبت کرد و شرح داد. بله، همین حرفهایی که ایشان گفت، همه مورد تأیید من است؛ این اردوهای جهادی، هم تمرین است، هم خدمت است، هم خودسازی است، هم آشنایی با فضای جامعه است؛ خیلی چیز با ارزشی است. روزبه‌روز اینها را بتوانید توسعه بدهید؛ جهاد هم هست، واقعاً جهاد است؛ کار است، جهاد است، تلاش است، خدمت به محرومین است.»

مقام معظم رهبری در دیدار جهادگران بسیج سازندگی (31 شهریور 89) فرمودند:‌ «یک جمله عرض کنیم در مورد این حرکت عظیم بسیج سازندگی و اردوهای هجرت که به طور رسمی، ده سال است آغاز شده. البته این را من باید اقرار کنم که این کار، اول از خود جوان‌ها شروع شد؛ خود جوان‌های دانشجو و دانش‌آموز در بخش‌های مختلف، این حرکت را شروع کردند؛ در سال 79 گزارش این حرکت زیبا و پرشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگی به قاطبه‌ی جوانان کشور داده شود. یعنی این یک حرکت خودجوش مردمی است؛ درست مثل جهاد سازندگی در آغاز انقلاب. جهاد سازندگی هم همین جور بود؛ اول، خود جوان ها شروع کردند، خودشان رفتند توی روستاها مشغول خدمتگزاری شدند در آن اوضاع بسیار دشوار و پیچیده. این حرکت، امام بزرگوار را به فرمان جهاد سازندگی تشویق کرد. کار مردم، الهام‌بخشِ اقدام مدیران و مسئولان است.»

ایشان معتقدند که باید قدر بسیج سازندگی اردوهای هجرت را بدانیم. ایشان در 31 شهریور 89 خطاب به جهادگران بسیج سازندگی فرمودند: «شما که خودتان محورهای اصلی این حرکت عظیم هستید، این را قدر بدانید؛ از خدای متعال شاکر باشید. مسئولین، دیگران، مدیران و کسانی که دست‌اندرکار امور هستند، آنها هم این حرکت عظیم را قدر بدانند. سال تحصیلی، درس را خوب بخوانید، با تحقیق بخوانید، قصدِ رسیدن به قله‌های علمی را پیدا کنید. در دوره‌ی فراغت هم ساعات را، روز و شب را، با این حرکت زیبا و باشکوهِ خدمت به مردم غنی کنید.»

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود فرموده اند: «این کارِ اردوهای هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگی یکی از برکاتش خدمت‌رسانی است که میلیون‌ها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهره‌مند می‌شوند. از لحاظ مادی، از لحاظ امور روزمره‌ی زندگی، از لحاظ معنوی و هدایت، بهره‌مند می‌شوند. شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه‌ی روستائی، در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه‌ی قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب، به معنویت، سوق می‌دهد. «کونوا دعاة النّاس بغیر السنتکم»؛(3) شما با عمل خودتان مردم را به ایمان، به اسلام، به دین دعوت می‌کنید. این خدمت‌رسانی است؛ خدمت‌رسانی مادی و خدمت‌رسانی معنوی. از این مهم‌تر، خدمتی است که شما به خودتان می‌کنید؛ استعدادهای درونی خودتان را فعال می‌کنید؛ به بالقوه‌هائی که در وجود شما هست، فعلیت می‌بخشید؛ تجربه پیدا می‌کنید؛ با زندگی مردم آشنا می‌شوید؛ این حصارهای طبقاتی شکسته می‌شود؛ واقعیت‌های زندگی را لمس می‌کنید؛ در خودتان شعف و بهجت خدمت‌رسانی را احساس می‌کنید و این احساس را در وجود خودتان زنده می‌کنید. کسی که لذت خدمت و کار را بچشد، از کار خسته نمی‌شود. همان طور که در گزارش‌ها برادران عزیز گفتند، من هم قبلاً در گزارش‌ها خوانده‌ام؛ جوانی که این لذت را در وجود خودش کشف کرد، از خدمت خسته نمی‌شود؛ این هم فایده‌ی دوم که فایده‌ی بسیار بزرگی است.»

مقام معظم رهبری معتقدند ستون های اصلی حرکت جهادی، عشق و ایمان، بصیرت و همت هستند،‌انسانی که ایمان کافی واعتقاد قلبی در این راستا نداشته باشد نمی تواند در راه اردوهای جهادی آنطور که باید تاثیرگذار باشد. ایشان اعتقاد دارند افرادی که به اردوهای جهادی می روند، سفیر تلاش، کار، خدمت و جهاد هستند، این افراد می توانند الگویی برای سایر جوانان محسوب می شوند.

انتهای پیام/

31 / 167 اردوهای جهادی دانشگاه آزاد اسلامی مقام معظم رهبری بررسی دیدگاه جوانان الگو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اردوهای جهادی دانشگاه آزاد اسلامی مقام معظم رهبری بررسی دیدگاه جوانان الگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۳۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۳۶۰ گروه جهادی به مناطق هدف خدمت رسانی

  غلامرضا ملایی اظهار کرد: بسیج سازندگی همواره برای رفع مشکلات مردم در زمینه‌های سازندگی، محرومیت زدایی، مسکن، فرهنگی و در همه بحران‌ها و شرایط در کنار مردم است.

وی ضمن گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه و بسیج و نیز هفته بزرگداشت بسیج سازندگی افزود: اهم برنامه‌های این هفته در دو سطح استانی و شهرستانی، برنامه‌ریزی شده است.

مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان، گفت: دیدار با امام جمعه، اعزام ۳۶۰ گروه جهادی به مناطق هدف خدمت رسانی و همچنین غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده معظم شهدای جهادگر، حضور جهادگران و بسیجیان در نماز جمعه و همچنین برپایی میز خدمت از ویژه برنامه‌های استانی در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت امسال بود.

وی ادامه داد: ۱۵ اردیبهشت نیز به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) در سطح استان موکب عزاداری نیز برپا می‌شود.

ملایی از سایر اقدامات این هفته به اهدای فرش سجاده‌ای به مساجد مناطق محروم منطقه سیستان در ۱۵ اردیبهشت ماه اشاره و خاطرنشان کرد: توزیع پانزده هزار بسته معیشتی و تهیه و توزیع ۲۰ سری اقلام و اثاث به منزل محرومان در ۱۶ اردیبهشت در سطح استانی انجام می‌شود.

مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان، عیادت از بیماران خاص در ۱۶ اردیبهشت ماه را یکی از برنامه‌های ویژه شهرستان زاهدان اعلام کرد و افزود: اجرای طرح «هر گروه جهادی، یک خدمت بی‌منت» و اهدای خون توسط جهادگران در ۱۷ اردیبهشت گامی دیگر در راستای خدمت‌رسانی به هم نوعان در استان است.

وی ادامه داد: افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی، اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به نوعروسان، برگزاری دوره‌های آموزشی و همچنین افتتاح ۱۵ صندوق قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی و مردمیار در سطح استانی و نیز برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در سطح شهرستان زاهدان در ۱۸ اردیبهشت برنامه‌ریزی شده است.

ملایی از سایر فعالیت‌های سازمان بسیج سازندگی در ۱۹ اردیبهشت در سطح استانی به افتتاح ۲۵۰ پروژه محرومیت زدایی شامل ۱۰۰ باب احداث و مرمت مسکن محرومان، ۳۰ مورد گازکشی منازل، ۱۲۰ مورد احداث چشمه سرویس بهداشتی اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه توانمندسازی جهادگران، تجلیل از جهادگران برتر در ۲۰ اردیبهشت از برنامه‌های مهم و پایانی این هفته است که در شهرستان زاهدان برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و خدمتگزاری خالصانه است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • اعزام ۳۶۰ گروه جهادی به مناطق هدف خدمت رسانی
  • بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است