Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد رجایی‌باغسیایی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان دیدگاه‌های خود درباره ادغام بانک‌ها پرداخت و اظهار کرد: واقعیت امر این است که ما دارای بانک‌های متعدد و کوچک هستیم و این در حالی‌ است که مؤسسات مالی، به هر میزانی که بزرگتر باشند طبیعتا کاراتر عمل کرده و از منابعی که در اختیار آنها قرار دارد به شکل بهینه‌تری استفاده خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادغام بانک‎ها قدرت تسهیلات‌دهی آنها را افزایش می‌دهد
وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی الزام کند یا خود بانک‎های کشور به این نتیجه برسند که آنها که از نظر مالکیت، مدیریتی یا هر دوی این موارد، نزدیک‌تر به هم هستند، در یکدیگر ادغام شوند، هم به نفع خودشان است و هم اینکه به اقتصاد کشور کمک خواهند کرد.
رجایی باغسیایی اظهار کرد: با این اوصاف معتقدم ادغام بانک‎ها اقدام بسیار مثبتی است. در سایر کشورهای دنیا و مخصوصا کشورهای پیشرفته صنعتی، بانک‎ها عمدتا در اندازه بزرگ هستند و طبیعتا قدرت اعطای تسهیلات آنها بالاتر است؛ بنابراین ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم.
شبهات در مورد پرداخت سودهای کلان توسط بانک‎ها
این نماینده سابق مجلس گفت: اگر بنای ما بر این است که قانون عملیات بانکداری بدون ربا را به شکل مناسب عمل کنیم باید در نظر داشته باشیم که وقتی بانک‎ها بزرگتر می‎شوند کارایی آنها هم بالاتر می‌رود و هنگامی‌که کارایی بالاتری داشته باشند، سودی که به دست می‌آورند هم افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه سودی که به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنند هم افزایش پیدا خواهد کرد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: امروز که برخی از مؤسسات مالی و اعتباری و بانک‎های کوچک، سود بالایی پرداخت می‌کنند، شک و شبهه بسیاری در مورد اقدام آنها وجود دارد و جای سؤال است که آیا این سود واقعی است یا خیر؛ چراکه برخی معتقدند این اقدام آنها به خاطر جذب سپرده مردم است و بعد از این اقدام، برخی از آنها در آینده با مشکل مواجه خواهند شد.
ادغام بانک‎ها کمک به بانکداری بدون ربا است
وی تصریح کرد: وقتی بانک‎ها سود کلانی را به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنند، در حالی‌که سود بیشتری را کسب نکرده‌اند، طبیعتا منابع آنها تحلیل می‌رود و دچار مشکل می‌شوند بنابراین به نفع بانک‌هاست که ادغام شوند.
رجایی باغسیایی در پایان تأکید کرد: وقتی بانک‎ها ادغام شوند و بانک‎های بزرگتری پدید آیند، سودآوری آنها بیشتر خواهد شد و سود واقعی بیشتری نیز به سپرده‎گذاران پرداخت خواهند کرد؛ به همین دلیل بنده معتقدم ادغام بانک‎ها به اجرای بهتر بانکداری بدون ربا هم کمک می‌کند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا سیاست و اقتصاد ادغام بانکها بانکداری بدون ربا سود بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۴۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ سود بین بانکی با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۱ درصد رسید.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به جز هفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه. نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شدو با ۴ صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۲ درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۲ فروردین ماه با کاهش نیم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۴۸ درصد رسید. نرخ بهره بین بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری ۲۳.۶۲ درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش ۴ صدم درصدی همراه شد و به ۲۳.۵۸ درصد رسید.

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال ۱۴۰۲ به ۲۳.۶۶ درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان‌ماه به بعد محسوب می‌شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر ۱۴۰۲ ثبت شده است. نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به ۵ مهرماه سال ۱۴۰۲ با رکوردشکنی ۱۰ سال به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان‌ماه به ۲۳.۷۱ درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228396 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • فیلم|بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی