Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@16:39:04 GMT

سخنرانی تند نیکی هیلی علیه ایران در شورای امنیت

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۷۱۵۱

سخنرانی تند نیکی هیلی علیه ایران در شورای امنیت

فرارو- سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در نشست پنجشنبه شورای امنیت با انتقاد از جلسه ای درباره تخریب روستایی در کرانه باختری رود اردن، گفت باید موضوع این جلسه ایران باشد، نه اسرائیل.

نیکی هیلی بامداد جمعه ۳۰ شهریور گفت: هیچ کشوری به اندازی جمهوری اسلامی ایران منبع بی ثباتی و برخوردها نیست اما بخش اصلی گفتگوها در شورای امنیت به جای ایران به اسرائیل اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بیش از چهل است که ایران خارج از قانون رفتار می کند و بسیار سخت است که نام یک درگیری در خاورمیانه را بدون اشاره به ردپای ایران ببریم.

خانم هیلی افزود: ایران از دیکتاتورهایی حمایت کرده که علیه مردم خودشان از گاز شیمیایی استفاده کرده اند. تهران به سیتزه جویان موشک می دهد، به جنگجویان و تروریست های خارجی منابع می دهد و علیه منافع و سیاست های شورای امنیت فعالیت دارد. در سراسر خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران حاکمیت همسایگان خود را به خطر می اندازد. در لبنان، سوریه و یمن به طور کامل به حاکمیت آنها بی توجه است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل افزود:‌ در ماههای اخیر تجاوزات ایران افزایش یافته و به طور آشکار نیروهای نیابتی با پول، آموزش و تجهیزات تهیه شده از سوی تهران در عراق فعالیت دارند.

هیلی در پایان سخنان خود با اشاره به جزئیات فعالیت های ایران در عراق گفت تهران می خواهد عراق ضعیف بماند تا فعالیت های تروریستی خود را در آنجا توسعه بدهد. مداخلات ایران نه تنها مانع پیشرفت مردم عراق نیست بلکه مایه درگیری و جنگ بیشتر در آنجاست. همه اعضای شورای نگهبان باید نگران باشند.

سخنرانی هیلی موجب شد جلسه بدون سخنرانی نمایندگان اسرائیل و فلسطینی ها بدون جمع بندی به پایان برسد.

ترامپ هرگونه درخواست روحانی برای دیدار را بررسی می‌کند

نیکی هیلی همچنین در یک نشست خبری درباره چرایی تغییر موضوع شورای امنیت که 26 سپتامبر (چهارم مهر) با حضور ترامپ برگزار می شود، افزود: تلاش ما بر این است که موضوعات مختلفی که در جهان با آن مواجه هستیم را مطرح کنیم.

وی مدعی شد: ایران همچنان یک مشکل در هر نقطه خطرناکی در جهان است.

هیلی ادامه داد: به نظر می رسد در همه این مناطق رد ایران دیده می شود، بنابراین وقتی درباره ایران صحبت می کنند، درباره گروه های نیابتی و کارهایی که برای بی ثباتی در خاورمیانه انجام می دهند هم صحبت می شود و یقینا در راس مسایل قرار دارد.

هیلی در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهوری روحانی و ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار خواهند کرد یا نه؟ گفت: اگر رئیس جمهوری ایران درخواستی برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا بدهد، این ترامپ خواهد بود که برای انجام آن می تواند تصمیم بگیرد.

وی درباره سوالی درباره نشست ویژه مربوط به عدم گسترش سلاح های کشتار جمعی و علت تغییر تمرکز بر ایران به تمرکز به سایر موضوعات اظهار کرد: من خیلی روشن کردم. ما در سپتامبر دیدیم که موضوعات مهم زیادی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرند.

نماینده آمریکا ادامه داد: مقامات آمریکا به این نتیجه رسیدند که گسترش موضوع می تواند ارزشمند باشد، من فکر می کنم که این ایده خوبی بود که به جای اینکه فقط درباره یک موضوع صحبت کنیم درباره چندین مساله گفت و گو کنیم.

هیلی اضافه کرد: این برای همه سران حاضر در این نشست هم بهتر است، همان طور که رئیس جمهوری هم می خواست درباره این موضوعات صحبت کند. ما نمی خواستیم محدود شویم اما ایران همچنان بخش اصلی همه این گفت و گوها درباره همه سلاح های کشتار جمعی خواهد بود.

نماینده آمریکا به این سوال که آیا تغییر موضوع نشست نظر خودتان بوده یا رئیس جمهوری چنین نظری داشته است، پاسخ نداد.

وی اظهار کرد: چهارشنبه رئیس جمهوری آمریکا ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، به نظر من پربیننده ترین جلسه شورای امنیت خواهد شد، تمرکز اصلی ایران خواهد بود اما اگر سپتامبر پرحادثه را ببینید؛ از موضوع احتمال بمباران شیمیایی ادلب، جنایات مشکوک در انگلستان و تشدید تحریم ها بر کره شمالی، باعث شد موضوع جلسه بازتر شود.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: روز سه شنبه ترامپ در مجمع عمومی سخنرانی می کند و درباره کمک ها و سخاوتمندی های امریکا به دوستان خود و نه به کسانی که دوستان ما نیستند و مرگ بر کشور آمریکا می گویند، سخن خواهد گفت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نیکی هیلی شورای امنیت ترامپ روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از هیل، دانشجویان معترضی که در همراهی با موج حمایت از فلسطین، در دانشگاه ایالت ورمونت تحصن کرده‌اند، در مجاب کردن این مرکز آموزش عالی به پذیرفتن خواسته‌هایشان به یک پیروزی بزرگ دست یافتند؛ چراکه ریاست این دانشگاه با لغو سخنرانی «لیندا توماس- گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل در جشن فارغ‌‎التحصیلی دانشجویان موافقت کرده است.

این یکی از خواسته‌‎های اصلی دانشجویان دانشگاه ورمونت به دلیل نقش گرینفیلد در وتوی مکرر قطعنامه‌های سازمان ملل با موضوع آتش‌بس در غزه بوده است.

«سورش گاریملا» رئیس دانشگاه ورمونت، در پیامی با اشاره به ادامه اعتراضات در این دانشگاه اعلام کرد: «با کمال تأسف می‌گویم که سخنران برنامه ریزی شده خانم سفیر لیندا توماس-گرینفیلد، در دانشگاه لغو شده است.»

همزمان، دانشجویان معترض در واکنش به لغو سخنرانی سفیر آمریکا، از این رویداد استقبال کردند و توماس-گرینفیلد را جنایتکار جنگی خواندند.

به گزارش آنا، اعتراضات در آمریکا طیف گسترده‌ای از دانشجویان و اساتید طرف‌دار فلسطین را که عمدتاً در حوزه‌های مرتبط با ادیان یهودی و مسلمان پژوهش می‌کنند، با خود همراه کرده است. گروه‌هایی که این اعتراضات را سازماندهی می‌کنند شامل «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهودیان برای صلح» هستند. 

خواسته‌های خاص معترضان تا حدودی از دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. محور اصلی خواسته‌های دانشجویان در سراسر دانشگاه‌هایی که اعتراضات در آن آغاز شده، آتش‌بس دائمی در غزه، پایان‌دادن به کمک‌های نظامی ایالات متحده به اسرائیل و قطع همکاری دانشگاه‌ها با شرکت‌های مرتبط با سازندگان اسلحه است که از جنگ سود می‌برند.

در برخی دانشگاه‌های آمریکا نیز، خواسته‌های صنفی در میانه اعتراضات گزارش شده است.

بر همین اساس، تقاضای اصلی این است که دانشگاه‌ها از خدمات مالی شرکت‌های مرتبط با اسرائیل یا شرکت‌هایی که از جنگ با حماس سود می‌ببرند، صرف‌نظر کنند. اما رؤسای دانشگاه‌ها تا حد زیادی از پذیرش این تقاضا‌ها خودداری کردند حال آنکه برخی کارشناسان معتقدند دانشگاه‌ها احتمالاً سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در شرکت‌های اسلحه‌سازی ندارند. اما در برخی دانشگاه‌ها، خواسته‌های دانشجویان، قطع همکاری‌های پژوهشی با صنایع دفاعی آمریکا و اسرائیل را نیز شامل می‌شود.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • لغو سخنرانی سفیرآمریکا در دانشگاه ورمونت همزمان با اعتراضات دانشجویی
  • سفیر آمریکا در سازمان ملل از سخنرانی در دانشگاه ورمونت محروم شد
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد