Web Analytics Made Easy - Statcounter

شینا انصاری مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با پایش آلودگی هوای منطقه پارس جنوبی در عسلویه اظهار کرد: یکی از چالش های محیط زیست در منطقه عسلویه تجمع واحدهای بالقوه در این منطقه است. بنابر این یکی از مشكلات اساسی و ملموس در منطقه، «آلودگی هوای محیط» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از زمان شروع به کار در منطقه پارس جنوبی قرار بود که شرکت نفت و گاز پارس برای برآورد صحیح میزان آلودگی هوای منطقه نسبت به راه اندازی ایستگاه های کیفی هوای محیط در منطقه اقدام کند که با پیگیری های اداره کل محیط زیست استان بوشهر 8 ایستگاه کیفی هوا در 8 نقطه منطقه عسلویه راه اندازی شد.

انصاری ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان بوشهر دارای 4 ایستگاه است که به زودی یک ایستگاه ذرات نیز به ایستگاه های استان اضافه خواهد شد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان محیط زیست تصریح کرد: مشکل اصلی منطقه عسلویه ترکیبات آلی فرار در هوای محیط است . بنابراین ایستگاه ها باید علاوه بر پارامترهای کلاسیک نظیر ذرات معلق و گازها، پارامترهای VOC را نیز اندازه گیری کنند.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که باید در موضوع آلودگی های تجمعی در مناطقی مانند منطقه عسلویه مدنظر قرارگیرد، موضوع تعیین سهم انتشار آلودگی های محیطی با منشاء اثرات متعدد است.

انصاری گفت: زمانی که تعداد زیادی صنایع متنوع بدون رعایت فواصل مناسب در کنار هم قرار گیرند دیگر امکان نسبت دادن آلودگی به واحد خاصی وجود ندارد.

وی افزود: یكی از راه های تشخیص صنایع از هم، پایش و شناسایی آلاینده ها و مدلسازی انتشار است.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان محیط زیست اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۴ با توجه به ماده ۴ قانون تشکیل و اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، واحدهای مستقر در این مناطق به رغم آلایندگی مشمول یک درصد عوارض آلایندگی نمی‌شدند؛ اما با تصویب قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر مصوب سال ۱۳۹۴ ( ماده ۵۶ این قانون)، واحدهای تولیدی کالا و خدمات آلاینده مستقر در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی شبیه به واحدهای آلاینده مستقر در سرزمین اصلی در صورت آلودگی مشمول عوارض می‌شوند.

وی افزود: در صورتی که جرایم یا مالیات های خاص در زمینه آلودگی های تجمعی بر متولی آن حوزه مانند مناطق ویژه و صنعتی وضع شود، می‌توان برخی از مشکلات را رفع نمود. مناطق ویژه یا صنعتی باید برای کاهش میزان انتشار در راستای کاهش جرایم با مالیات نسبت به اعمال سهم آلودگی یا تعیین سهم انتشار آلاینده ها اقداماتی انجام دهند.

انصاری تاکید کرد: مجاورت منطقه صنعتی پارس جنوبی با مراکز سکونتگاهی شهری و روستایی، توجه جدی مسئولین برای کاهش مخاطرات زیست محیطی منطقه را می طلبد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان محیط زیست گفت: اجرای برنامه های پایش و مدیریت کاهش انتشار آلاینده ها از جمله برنامه هایی است كه می تواند به مواردی چون محاسبه انتشار آلاینده ها جهت بدست آمدن موجودی انتشار کل منطقه، تعیین سهم هر واحد صنعتی از میزان انتشار آلاینده ها ، هدف گذاری در خصوص برنامه های کاهش انتشار آلاینده ها و انجام مطالعات تعیین ظرفیت اکولوژیک منطقه به عنوان مبنای رد یا پذیرش استقرار صنایع جدید بپردازد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم

سید محمدرضا بهشتی پور مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی، چیدن گونه‌های گیاهی از جمله ریواس و گیاهان دارویی در مناطق حفاظت شده ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود. 

وی در ادامه افزود: متأسفانه حضور بدون مجوز مردم در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، موجب اختلال در امنیت منطقه و انجام وظایف محیط بانان، ریختن زباله و آلودگی زیست محیطی و روشن کردن آتش و افزایش احتمال آتش سوزی در منطقه شده است. 

وی در پایان تصریح کرد: از کانال‌های خبری و تبلیغاتی در فضای مجازی خواهشمندیم به هیچ عنوان با انتشار فیلم‌ها و تصاویر از ریواس چینی در منطقه پلنگ دره، مردم را نسبت به انجام این عمل غیرقانونی تشویق و ترغیب نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق