Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@13:18:05 GMT

بی‌توجهی تار و پود فرش آذربایجان‌غربی را از هم گسست

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۷۵۸۱

بی‌توجهی تار و پود فرش آذربایجان‌غربی را از هم گسست

تار و پود فرش‌های ریزماهی خوی و افشار تکاب با بی‌توجهی مسئولان از هم گسیخته است و قالیبافان حقیقی دست‌شان از تسهیلات اشتغال‌آفرین و امکان بیمه کوتاه است‌. ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰ استانها آذربایجان غربی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان‌غربی حداقل دو برند جهانی در صنعت فرش دستباف دارد که شامل فرش ریزماهی خوی و افشار تکاب است و هزاران نفر علاوه بر این دو شهر در سایر شهرهای این استان در این صنعت مشغول به کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر‌اساس آخرین آمار اعلامی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزون بر 72 هزار نفر در این صنعت فعالیت کرده و سالانه هزار متر فرش تولید کرده و روانه بازهای ملی و جهانی می‌کنند.

فرش ریزماهی خوی در دنیا شناخته شده ‌و مشتریان خاص خود را دارد چراکه نقشه منحصر به فردی دارد که به همین خاطر علاقه مندان را به خود جلب می‌کند این فرش در سال 92 در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) مستقر در ژنو به ثبت جهانی رسیده است.

از چند سال پیش روند ثبت جهانی برند طرح فرش افشار تکاب نیز به همراه 9 طرح دیگر از سایر استان‌ها در مراحل بررسی و کارشناسی و طی این پروسه قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند با ثبت جهانی فرش‌های ایرانی، امکان کپی‌برداری و سوء استفاده برخی رقبای ایرانی فرش دستباف ایرانی از بین می‌رود.

اما این روزها دغدغه اشتغال و بیمه در اغلب قالیبافان آذربایجان غربی نیز وجود دارد و با تلاطم ایجاد شده در بازار به دلیل بی ثباتی نرخ ارز و سکه تبعات آن دامن گیر سایر صنوف از جمله قالیبافی نیز شده است.

72 هزار قالیباف شناسایی شده در آذربایجان غربی

جای تعجب و تأسف است که از 72 هزار قالیباف آذربایجان‌غربی فقط 15 هزار نفر بیمه هستند و ما‌بقی این عزیزان از حداقل حقوق بیمه‌ای خود برخوردار نیستند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اذعان به وجود این مشکل در صنعت فرش استان می‌گوید: افزایش تعداد بیمه شدگان مستلزم یارانه‌ای است که سازمان تأمین اجتماعی برای هر نفر مطالبه می‌کند بنابراین در بودجه دولت باید لحاظ شود تا برای سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود.

اسد درویشی می‌افزاید: به همین دلیل سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی این موضوع را در چند مرحله به مرکز ملی فرش ایران و سازمان تأمین اجتماعی منعکس کرده ولی تاکنون جواب قطعی برای اضافه کردن تعداد بیمه شدگان دریافت نشده است.

بی‌توجهی به ظرفیت‌های صادراتی فرش‌های برند آذربایجان غربی

اما صادرات دو برند مشهور فرش آذربایجان غربی نیز با مشکلات عدیده‌ای روبروست و به همین خاطر ثبات مورد انتظار در بین شاغلی به این صنعت چندان که باید و شاید وجود ندارد.

اما نکته جالب ماجرا در توزیع نامناسب منابع مالی جایی مشخص می‌شود که حدود 400 هزار نفر قالیبافان استان از تسهیلات مشاغل خانگی بهره‌مند شده‌اند اما بنا بر اعلام خود سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی فقط 72 هزار قالیباف در استان وجود دارد که از این بین هم فقط و فقط 15 هزار نفرشان بیمه شده‌اند.

با تأمل در تناقض‌های فوق به سادگی می‌توان دریافت چرا حال‌وروز بازار و صادرات دو برند مشهور فرش آذربایجان غربی خوش نیست.

برگزار نشدن نمایشگاه‌های فرش ملی و محلی در آذربایجان غربی

مدت‌هاست در آذربایجان غربی نمایشگاه فرش در خور نیاز مردمان این استان برگزار نشده و در سال‌های اخیر سالن نمایشگاه‌های بین‌المللی ارومیه به یک تاجر فرش اهل استان آذربایجان شرقی اجاره داده می‌شود که وی فقط می‌تواند به میزان محدودی فرش‌های خود را به نمایش بگذارد که در این پروسه نیز اتفاق مفیدی برای فرش دستباف آذربایجان غربی نمی‌افتد چرا که اساساً حساسیتی برای معرفیان در قالب نمایشگاه وجود ندارد.

از سوی دیگر فروش و بازاریابی فرش دستباف در کل کشور، با مشکلاتی مواجه است که تبعات آن فرش آذربایجان‌غربی را نیز در برگرفته ‌چراکه تحریم‌های ظالمانه اقتصادی جا‌به‌جایی دلار و ارز ‌را با مشکل مواجه کرده و علاوه بر آن تحریم فرش دستباف ایران توسط آمریکا و کانادا که 30 درصد صادرات فرش، به این دو کشور انجام می‌شد مدت‌هاست صدور فرش را با مشکل مواجه کرده است.

کشورهایی همانند هند، پاکستان، نپال و تا‌حدودی چین که رقیبان اصلی ایران در صادرات فرش محسوب می‌شوند برای صادرکنندگان فرش آذربایجان‌غربی و 2 برند مشهور این خطه مشکل‌آفرینی کرده‌اند و در این میان فقدان برنامه حمایتی مشخص برای بیمه قالیبافان، بی‌توجهی به معرفی اثربخش دو برند مشهور استان در کنار بی‌برنامگی در بازاریابی جهانی برای این محصول جزو مؤلفه‌هایی است که بازار اشتغال و فروش این محصول را دچار مشکل کرده است.

گزارش از محمد آقایی‌پر

انتهای پیام/ ز

R41361/P41362/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۷۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با اشاره به صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: در حال حاضر اراضی واقع در سه هزار و 200 پلاک استان

دارای سند تک برگ هستند.

ناصر عتباتی افزود: موضوع سندار شدن اراضی کشاورزی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت بوده و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی قرار دارد.

عتباتی اظهار کرد: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی در خصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیریها تا صدور سند تک برگی برای تمام اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

وی گفت: اقدامات انجام شده درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

عتباتی ، با بیان اینکه اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای دستگاه قضایی است که با جدیت باید پیگیری شود، گفت: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی کشاورزی نگاه و اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با قدردانی از مدیریت دستگاه قضایی آذربایجان‌غربی گفت: در بررسی‌های انجام شده آذربایجان‌غربی از لحاظ وضعیت ثبت اسناد کشاورزی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و تلاشهای متولیان امر است.

احمدی افزود: آذربایجان‌غربی جزء استانهای هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور محسوب می شود که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکرد‌ها در این استان تداوم پیدا کند.

وی ، با بیان اینکه خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است،

افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری شود.

مجری رفع تداخلات کشور، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی کشاورزی لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود،گفت: تعداد کمیسیونهای رفع تداخلات هم در برخی از شهر‌های استان باید افزایش یابد چون این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری به نتایج هدفگذاری شده می‌رسد.

احمدی، در پایان برای اجرای کاداستر اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی قول مساعد داد.

دیگر خبرها

  • نشست هیات مدیره شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • مطالبات تمام داروخانه‌ها پرداخت شد
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • امداد رسانی هلال احمر به نوجوان قطع عضو شده
  • امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • جزئیات دستگیری ۵ نفر از اعضای شورای شهر سردشت
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند