Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید شهرام علیزاده متخصص و روانشناس کودک و نوجوان مطرح کرد: نگرانی بیش از حد دانش آموزان در دوران تحصیل به عنوان یکی از مهمترین مشکلات خانواده ها به شمار می آید.  اضطراب در امتحانات با دل مشغولی قابل توجه همراه با تردید فرد درباره توانایی های خود مشخص می شود و با افکار منفی نسبت به توانایی ها، حواس پرتی، واکنشهای جسمانی همچون لرزش دست و تعریق و افت تحصیلی همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  در ادامه بیان کرد: حساسیت بیش از حد والدین در عملکرد تحصیلی دانش اموزان به همراه سخت گیری مسئولان مدرسه به اضطراب دانش آموزان دامن خواهد زد. به طور مثال دانش آموزی که نمره ۱۸ را کسب کرده است و یکی دو غلط در امتحان دارد، با فشار والدین برای کسب نمره ۲۰ مواجه می شود بی آنکه توانایی های او در نظر گرفته شود. باید نظر بگیرید که ممکن است فرزندتان با تمام تلاش خود این نمره را کسب کرده باشد و فشار بیش از حد به او موجب افت تحصیلی اش شود.

این روانشناس با بیان علل افزایش تنش در دانش آموزان گفت: وجود اضطراب در والدین نیز یکی از علل افزایش تنش در دانش آموزان است. برخی از والدین بیش از دانش آموزان نگران امتحان هستند و با جملات استرس زا موجب تنش هر چه بیشتر در فرزندشان می شوند. به کار بردن جملاتی تنش زا اضطراب دانش آموز را تشدید خواهد کرد و حتی ممکن است دانش آموز از شرکت در امتحان اجتناب کند.

 وی افزود: مقایسه کردن یکی از راهکارهای نامطلوب والدین برای بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان است. هرگاه والدین توانایی های فرد را با دیگری مقایسه کنند و او را بدلیل کاستی هایش سرزنش کنند، اعتماد به نفس فرزندشان کاهش می یابد و بر میزان اضطراب او افزوده می شود.

راهکارهایی برای بهبود وضعیت تحصیلی و روانی در دوران تحصیل

علیزاده تصریح کرد: سعی کنید به جای تمرکز بر نقاط ضعف فرزندتان، توانایی ها و نقاط قوت او را پررنگ کنید تا اعتماد به نفس او تقویت گردد. همچنین انتظارات خود را با توانایی های فرزندتان همسو کنید و با توقع بیش از حد، بیزاری از تحصیل را در وجودش نهادینه نکنید.

وی در خصوص تشویق فرزندان بیان کرد: تلاش فرزندتان را برای کسب موفقیت های هرچند کوچک با پاداش همراه و او را به پاس تلاشش تشویق کنید و در صورت افت عملکرد فرزندتان جویای علت باشید. طعنه،کنایه و سرکوفت مشکل فرزندتان را حل نخواهد کرد.

علیزاده در پایان گفت: روابط خود با فرزندتان را به گونه ای تنظیم کنید که دل مشغولی های خود را نسبت به فضای مدرسه و امتحانات با شما در میان بگذارد. همچنین وضعیت روانی و تحصیلی فرزندتان را از مسئولین مدرسه جویا شوید و در صورت وجود مشکل نسبت به رفع آن اقدام کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کودک و نوجوان خانواده افت تحصیلی مدرسه دانش آموزان والدین استرس دانش آموز اعتماد به نفس دانش آموز کودک و نوجوان مدرسه والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۰۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند

ایسنا/زنجان معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: دانش‌آموزان متاهل طبق آیین‌نامه اجرایی مدارس و تایید مدیر مدرسه با رعایت شئونات می‌توانند در مدارس عادی تحصیل کنند.

حسین قاسمی در گفت‌وگو با  خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه تلاشمان این است هیچ دانش‌آموز روستایی از تحصیل باز نماند، اظهار کرد: در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل اتفاقات خوبی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به شناسایی ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان زنجان، ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش آموزان مشکلات جدی ذهنی یا جسمی دارند و بعضا آموزش‌پذیر نیستند.
 
قاسمی با اشاره به اینکه این ۷۹۰ نفر در حوزه ورود به ابتدایی هستند و چون آمار را به طور کلی حساب می‌کنند،۳۰ نفر از این تعداد فوت شدند، اضافه کرد: علاوه بر این، تعدادی از دانش‌آموزان هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو افراد بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی با اشاره به فعالیت ۹ مدرسه تک دانش‌آموزی، بیان کرد: از این تعداد ذکر شده خانواده (حدود ۵۵ دانش آموز) نیز به علت جثه کوچک فرزندشان اجازه ورود آن‌ها به پایه ابتدایی را ندادند.  

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در حوزه متوسطه عمده دلیل ترک تحصیل ازدواج، ورود به حوزه اشتغال و عدم رضایت برخی والدین برای ادامه تحصیل فرزندانشان است، بیان کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

قاسمی با اشاره به اهمیت حق تحصیل برای افراد، خاطر نشان کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.
 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم