Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - پوشش خبري حادثه روز شنبه در اهواز، لکه ننگي بر کارنامه فعاليت رسانه‌هايي بود که با ادعاي اخلاق حرفه‌اي، گلوله‌باران بيگناهان را صرفا يک درگيري‌ مسلحانه جلوه داده و برخي تا آنجا پيش رفتند که با تريبون دادن به تروريست‌ها، در تلاش براي تطهير آن‌ها برآمدند.

به گزارش ايرنا، چهار تروريست مسلح روز شنبه در مراسم رژه نيروهاي مسلح در اهواز که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار مي‌شد، رو به مردم و سربازاني که اغلب به علت ماهيت مراسم، بدون سلاح و فشنگ بودند، اقدام به تيراندازي کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در جريان اين حادثه، دست‌کم تا اين لحظه 25 نفر شهيد و ده‌ها تن ديگر زخمي شد‌ه‌اند و آنچه غم اين حادثه را شدت بيشتري مي‌بخشد، حضور چند کودک در ميان قربانيان است.
در بحبوحه خبررساني‌ها اما آنچه از ديد ناظران و کاربران فضاي مجازي دور نماند، نحوه پوشش خبري برخي رسانه‌هاي غربي از همان نخستين ساعات وقوع حادثه بود.
بي‌بي‌سي، سي‌ان‌ان، رويترز، فرانس‌پرس، آسوشيتدپرس و ديگر رسانه‌هايي که تيراندازي در خيابان‌هاي اروپا و آمريکا را گاه حتي پيش از مشخص شدن ماهيت آن، تروريستي لقب مي‌دادند، در برابر حادثه دلخراش روز شنبه اغلب به ذکر عبارت «حمله مسلحانه» بسنده کردند.
برخي رسانه‌ها همچون يورونيوز هم در تيتر اوليه خود عبارت «حمله تروريستي» را به کار بردند، ولي در ويرايش‌هاي بعدي آن را حذف کردند.
واژه تروريسم در منابع متفاوت به شيوه‌هاي مختلفي تعريف شده است. دانشنامه انگليسي ويکي‌پديا، هرگونه «خشونت تعمدي و کور را که با هدف هراس‌افکني صورت بگيرد» ذيل مفهوم تروريسم قرار مي‌دهد. فرهنگ لغات کمبريج تعريف «اقدام خشونت‌بار در راستاي نيل به اهداف سياسي» را براي اين واژه برگزيده است.
بررسي خط خبري رسانه‌ها اما تعريف روشن‌تري به دست مي‌دهد. خبرنگاران در گزارش‌هاي خود تقريبا هر حادثه خشونت‌بار غيرمترقبه را که با حمله کور به غيرنظاميان همراه باشد، ذيل مفهوم ترور قرار مي‌دهند؛ به ويژه آنجا که اهداف و انگيزه مهاجمان به سرعت قابل شناسايي باشد.
يک بام و دو هواي غربي ها آنجا مشخص مي‌شود که همين رسانه‌ها در موارد متعدد همچون حادثه حمله به محوطه کاخ وست‌مينيستر در لندن (مارس 2017) و يا حمله راننده کاميون به عابران در نيويورک (اکتبر 2017) به سرعت از برچسب «تروريسم» استفاده مي‌کنند؛ اما آنجا که در تيراندازي کور به غيرنظاميان، خون ده‌ها بيگناه در اهواز به زمين مي‌ريزد، به ذکر «حمله مسلحانه» بسنده مي‌کنند.
نکته جالب آنکه در اساس‌نامه هر يک (آن‌هايي که به صورت برخط در دسترس نگارنده بود) بر لزوم رعايت بي‌طرفي و عدم تبعيض در گزارش‌ رويدادهاي خبري تاکيدي دو چندان شده است.
مورد عجيب‌ روز شنبه اما رسانه فارسي زبان «ايران اينترنشنال» بود که در اقدامي غيرحرفه‌اي، سخنگوي گروه تروريستي «الاحوازيه» را به روي آنتن زنده آورد و ضمن خوشامدگويي، به او تريبوني براي صحبت داد.
اين اقدام واکنش تند «حميد بعيدي‌نژاد» سفير ايران در انگليس را به دنبال داشت که ضمن محکوميت ترويج خشونت و تروريسم، وعده داد که اين اقدام را به نهادهايي نظارتي ارجاع مي‌دهد.
واقعه روز شنبه، واکنش‌هاي بسياري را در خارج از ايران به همراه داشت. برخي سفيران خارجي، مراتب همدردي دولت‌هاي متبوعشان را ابراز کردند. وزارت خارجه آمريکا، گرچه ديرهنگام، حادثه تروريستي را محکوم کرد و دبيرکل سازمان ملل متحد هم ضمن محکوم کردن اين حمله، به خانواده قربانيان و ملت ايران تسليت گفت.
از ميان واکنش هاي داخلي، پيام «محمد جواد ظريف» وزير امور خارجه کشورمان حائز اهميت بود.
وي در توييتي نوشت: تروريست‌هاي اجيرشده، آموزش‌ديده، مسلح و تأمين مالي شده توسط يک رژيم خارجي، به اهواز حمله کردند. در ميان قربانيان کودکان و روزنامه‌نگاران هم وجود دارند.‌ جمهوري اسلامي ايران حاميان منطقه‌اي تروريسم و اربابان آمريکايي‌شان را مسئول اين حمله مي‌داند. ايران براي دفاع از جان ايرانيان پاسخي سريع و قاطع به تروريست‌ها خواهد داد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي هم در پيامي، با تسليت به خانواده شهداي اين حادثه تأکيد کردند که دستگاه‌هاي مسئول اطلاعاتي موظفند با سرعت و دقت، دنباله‌هاي جنايتکاران را تعقيب و آنان را به سرپنجه‌ مقتدر قضائي کشور بسپارند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: دلهاي پرکينه‌ي آنان نمي تواند تجلّي اقتدار ملي در نمايش نيروهاي مسلح را تحمل کند. جنايت اينها ادامه‌ توطئه‌ دولت هاي دست‌نشانده‌ آمريکا در منطقه است که هدف خود را ايجاد ناامني در کشور عزيز ما قرار داده‌اند. به کوري چشم آنان ملت ايران راه شرافتمندانه و افتخارآميز راه خود را ادامه خواهد داد و مانند گذشته بر همه‌ دشمني‌ها فائق خواهد آمد.
شبس ** 9386 **1859
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۰۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی

علیرضا قیامتی استاد زبان و ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان مشهد در نشست فرهنگی با باشندگی ۵۰ تن از اساتید برجسته دانشگاه فردوسی افزود: خردورزی رکن فرهنگ ایرانی است و فقط در این فرهنگ است که خردورزی زیربنای اخلاق محسوب می‌شود. 

او اضافه کرد: در فرهنگ ایرانی، خرد زیربنای اخلاق و اخلاق زیر بنای دین است، یعنی اگر کسی خردمند باشد، قطعا اخلاق‌مدار است و اگر کسی اخلاق‌مدار باشد، به قطع و یقین دیندار محسوب می‌شود.

قیامتی با اشاره به اینکه گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی است تصریح کرد: ایرانیان با هر باوری، با هر نگاهی و با هر گونه سلیقه‌ای با شاهنامه کنار هم جمع می‌شوند.

او اظهار داشت: ما همه یک ملت واحدیم، پناهگاه ملی ما فرهنگ ماست که به آن می‌پردازیم تا بتوانیم در بهتر گسترش دادن اندیشه‌های ایرانی اسلامی پاینده باشیم و بیشتر از این تلاش نماییم.

قیامتی یادآور شد: خردسرای فردوسی اردکان با وجود اینکه تازه پا گرفته، اما راه‌های بسیار بزرگی را پیموده و در این راه بسیار موفق بوده، این خردسرا هم در تربیت شاهنامه خوانان کودک و نوجوانان و هم در تربیت بزرگانی که دوست داشتند دل در گرو شاهنامه داشته باشند موثر واقع شده است.

سید حسین پایدار دبیر همایش خردسرای فردوسی در اردکان نیز افزود: این همایش با حضور ۵۰ تن از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد که بسیار دانش پژو و شاهنامه خوان هستند با هدف برقراری یک ارتباط موثر با دانشگاه فردوسی مشهد و با آشنایی با شاهنامه پژوهان و فرهنگ آشنایی با فرهنگیان اردکانی برگزار شد.

وی تاکید کرد: در نظر داریم که شاهنامه خوانی را در خانواده‌های اردکانی گسترش دهیم.
بازدید از بافت تاریخی و اماکن دیدنی اردکان، بافت شریف آباد، گنجینه قنات و سلامت و آتشکده زرتشتیان از دیگر برنامه‌ها بود.

این همایش به منظور گرامیداشت روز معلم در اردکان برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بارش‌ باران تا شنبه در آذربایجان‌غربی تداوم دارد
  • تداوم بارش باران تا روز شنبه در آذربایجان ‌غربی
  • بارش باران تا شنبه در آذربایجان‌غربی تداوم دارد
  • اعتراف تازه رسانه اسرائیلی درباره شکست در رهگیری موشک های ایران
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • پیش بینی رگبار تگرگ و سیلاب‌های محلی در نیمه غربی کرمانشاه
  • اعتراف تازه رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران
  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان یک کشته برجای گذاشت
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!