Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت : طرح گردش و برقراری جریان آب در رودخانه زاینده رود از فرونشست و ترک خوردن زمین و مشکلات مربوط در استان اصفهان جلوگیری می کند.

به گزارش ایرنا، محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان، هفته گذشته پیش از تدوین طرح گردش و برقراری جریان آب در رودخانه زاینده رود با اجرای 52 کیلومتر لوله گذاری و استفاده از حداقل منابع آبی موجود و پساب تصفیه شده در استان خبر داد که در آن سهم آب هر شهرستان واقع در مسیر رودخانه در سال هایی که محدودیت آبی وجود دارد، از طریق لوله انتقال می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابوالفضل ابوتراتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : طرح انتقال حداقل منابع آبی و پساب تصفیه شده ظرفیت خوبی است تا بتوانیم مشکل ریزگردها، زاینده رود و حفاظت از آثار تاریخی و باستانی را که از اهمیت بالایی برخوردار است را رفع کنیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با بیان این که این طرح ایده خوبی است که توسط استاندار اصفهان مطرح شد، اظهارداشت : طرح برقراری جریان آب در رودخانه زاینده رود و استفاده از حداقل منابع آبی موجود و پساب تصفیه شده، شدنی و امکان پذیر است و یکی از راه های خوبی است تا بتوانیم محیط زیست، آثار تاریخی و گردشگری استان را حفظ کنیم.
نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی ادامه با اشاره به این که این طرح نیاز به کارشناسی بیشتر دارد؛ تصریح کرد : در مجموع برای این طرح هرچه قدر هزینه شود ارزشمند است چون روی زاینده رود، سفرهای زیر زمینی و چاه های آب اثر مثبت و خوبی می گذرد.
زاینده‌رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود200 کیلومتر پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.
این رودخانه در حدود 10 سال گذشته بدلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی به رودخانه فصلی تبدیل شده و در تعدادی از ماه های سال در استان اصفهان خشک است.
آخرین بار که آب در این رودخانه تا شهر اصفهان و شرق این شهرستان جریان داشت از هفته دوم فروردین تا اواسط خرداد سال 96 بود.
هرچند مرداد امسال آب در این رودخانه به مدت 10 روز به منظور آبیاری درختان و باغ های غرب استان اصفهان جریان یافت اما به شهر اصفهان نرسید.
8114/6026

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد زاينده رود گردش آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۱۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب از سد علویان به زمین‌های زراعی شهرستان‌های مراغه و بناب

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی فرمانی گفت:رهاسازی آب از سد علویان به خاطر بارندگی‌های زمستان و بهار زودتر از سال‌های قبل انجام شد.

فرمانی افزود: پیش بینی می‌شود امسال حدود ۸۰ درصد ظرفیت سد علویان از آب پر شود.

وی گفت: سد علویان آب حدود ۶ هزار هکتار از باغ‌ها و زمین‌های زراعی دو شهرستان مراغه و بناب را تامین می‌کند.

وی اضافه کرد: میزان بارندگی در سال زراعی امسال به ۲۷۰ مکعب رسیده و با ذخیره سازی آب در سد علویان تا شهریورماه نیاز کشاورزی و باغ‌های پایاب تامین خواهد شد.

 مدیر امور آب مراغه گفت: اولویت ذخیره آب سد علویان مراغه تامین آب شرب شهر ۲۰۰ هزار نفری مراغه است و امسال در تامین آب آشامیدنی مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: آب در رودخانه صوفی چای در محدوده شهر مراغه پس از خلق جلوه‌های زیبای طبیعی به باغ‌ها و مزارع پایاب می‌ریزد.

 فرمانی افزود: همزمان با روز مراغه رهاسازی آب سد علویان فضای مطبوع و دل انگیزی را در حاشیه رودخانه صوفی چای به وجود آورده است.

دیگر خبرها

  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • رهاسازی آب از سد علویان مراغه به زمین‌های زراعی
  • رهاسازی آب از سد علویان به زمین‌های زراعی شهرستان‌های مراغه و بناب
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس