Web Analytics Made Easy - Statcounter

حافظ کل قرآن معتقد است برای حفظ قرآن، هیچ زمانی دیر نیست و عبارات «از من گذشته» و «نمی‌توانم» برای رسیدن به این هدف معنایی ندارد. ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، برترین و والاترین هدیه‌ای که خداوند به ما بندگان ارزانی داشته، قرآن کریم است و حفظ آن یکی از توفیقات بزرگ الهی به حساب می‌آید که شامل حالِ هر کسی نمی‎شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در دنیای کنونی که تمام توجه دشمنان اسلام به‌خصوص بدخواهانِ اهل تشیع به ضربه‌زدن به اسلام معطوف شده و برای محقق شدن اهداف شومشان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند، ترویج فرهنگ اسلامی و شعائر دینی از وظایف مهم و بزرگ مسلمانان و یک امری واجب است.‌

یکی از ابزارهای اساسی در جهت خنثی‌سازی توطئه‌های نظام سلطه و در راس آن آمریکایی‌ها، پیروی از فرامین الهی در قرآن کریم و تلاش برای ترویج کلام خدا در میان امت اسلامی و حتی فراتر از آن برای سایر جوامع است.

حفظ و قرائت قرآن کریم به قدری حائز اهمیت است که بارها از سوی مقام معظم رهبری به اجرای این فریضه مهم و حیاتی تاکید شده است. سایر کشورهای عربی مسلمان‌نشین از حافظان قرآن کریم به عنوان یکی از بُرنده‌ترین سلاح‌های تبلیغی در برابر اقدامات ضد اسلامی غربی‌ها استفاده می‌کنند.

امروزه  به برکت خون شهدا و ظهور انقلاب اسلامی، در کشور ما زمینه‌ای بسیار مناسب برای پیوند مردم به کلام وحی ایجاد شده است. در این برهه از زمان که هجمه‌ها و خصومت‌های دشمنان در قالب تهاجم فرهنگی به سوی کشور ما روانه است، دوستداران قرآن باید بکوشند تا با حفظ و قرائت قرآن تمام توطئه‌های دشمنان را خنثی کنند.

در ادامه به گفت‌وگو با برادر بسیجی «حسین حیدری» یکی از حافظان قرآن کریم پرداخته‌ایم که مشروح آن از مقابل دیدگان شما می‌گذرد.

*** حفظ قرآن را از چه سالی و به چه صورت آغاز کردید؟

حیدری: از سن 15 سالگی با عنایت صاحب قرآن، حفظ و قرائت این کتاب آسمانی را جزو برنامه‌های مهم و اصلی زندگی‌ام قرار دادم و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نکردم؛ حضور در جلسات متعدد آموزشی با بهره‌گیری از اساتید برجسته قرآنی یکی از مهم‌ترین اقداماتی بود که انجام می‌دادم. البته تشویق‌های خانواده خیلی در این زمینه موثر بود که از همین‌جا صمیمانه از پدر و مادرم که برای آشنایی هرچه بیشتر من با قرآن زحمات فراوانی کشیدند، تشکر می‌کنم.



*** برای تثبیت آیات حفظ شده چه برنامه‌ای دارید؟

حیدری: یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود، آیات قرآنی روز به‌روز بیش از گذشته در ذهن برجسته‌تر شود، تکرار آیات و تمرین است؛ به همین دلیل روزانه حداقل یک ساعت را به خواندن قرآن سپری می‌کنم و یقین دارم علاوه بر تثبیت آیات حافظ شده در ذهنم، برکات و آثار معنوی فراوانی در زندگی من حاصل می‌شود. حفظ قرآن خیلی کار سخت و پیچیده‌ای نیست، امّا نگه داشتن محفوظات در ذهن با توجه به اینکه محفوظات دائماً در حال بیشتر شدن است، کار مشکلی است و باید برای آن یک برنامه‌ریزی دقیق داشت. اختصاص دادن یک ساعت در شبانه‌روز برای حفظ و مرور محفوظات کافی به نظر می‌رسد؛ امّا به مرور زمان و با افزایش حجم محفوظات، باید این زمان را به تدریج افزایش داد و در نهایت به 2 ساعت در روز رساند.

آرامشی در پرتو قرآن

*** حفظ قرآن چه تاثیری در سبک زندگی فردی و اجتماعی شما داشته است؟

حیدری: از نظر بنده، قرآن تنها چیزی است که توانسته حال بنده را همیشه خوب نگه دارد و هرگاه مشکلی در زندگی‌ام پیش آمده، به قرائت قرآن پرداخته‌ام و آرامش بزرگی من را رو در برگرفته است. همچنین قرآن کریم در اخلاق و رفتار انسان‌ها بسیار موثر است و با تلاوت این آیات نورانی، قرآن با پوست و گوشت انسان آمیخته می‌شود. این تجربه برای من ثابت شده که روزهایی که به خواندن قرآن مشغول می‌شوم، روحیه بشّاش و انرژی بیشتری نسبت به روزهای دیگر دارم و احساس نزدیکی بیشتری با خدا را دارم.



*** مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر مطالبه حضور و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن را در کشور داشته‌اند، برای تحقق این مهم به نظر شما چه باید کرد؟

حیدری: احداث مراکز تربیت و پروش قاریان و حافظان قرآنی در سراسر کشور و حضور بهترین و برجسته‌ترین اساتید قرآن کریم در این مراکز و همچنین تشویق نوجوانان و جوانان به قرائت و حفظ قرآن از روش‌های مهم و موثری در پرورش قاریان و حافظان است که می‌بایست مورد توجه بیشتر مسئولان و متولیان فرهنگی کشور قرار گیرد؛ چراکه حفظ و ترویج فرهنگ قرآن‌خوانی اگر در دستور کار مردم و مسولان باشد، بدون شک، علاوه بر بیمه شدن کشورمان در برابر تمام دشمنی‌های آمریکایی‌ها و متحدانش، می‌تواند جامعه‌ای سالم و به دور از هنجار را برایمان به ارمغان بیاورد.

برای حفظ قرآن، زمان معنا ندارد!

*** چه توصیه‌ای به افرادی که بنا دارند به حفظ قرآن کریم بپردازند، دارید؟

حیدری: توصیه‌ی بنده این است که این عزیزان، روزانه حداقل یک ساعت از وقت خود را به حفظ و قرائت قرآن کریم اختصاص دهند و از همان ابتدا زیر نظر اساتید برجسته به این امر بپردازند زیرا کار آن‌ها آسان‌تر می‌شود. برای حفظ قرآن هیچ زمانی دیر نیست و بنده با این جمله که «از من گذشته» و «نمی‌توانم» به شدت مخالف هستم؛ نه‌تنها در خصوص فراگیری علوم قرآنی بلکه برای آموختن علوم و فنون دیگر نیز هیچ زمانی، دیر نیست. علاقه و انگیزیه دو نکته مهم برای رشد و پیشرفت در مسیر رسیدن به اهواف و خواسته‌هایمان است. کسانی‌که علاقه‌مند به حفظ قرآن هستند می‌توانند از لحظه لحظه ثانیه‌های خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنند و همین امروز بدون اینکه حفظ قرآن را به فرداها موکول کنند، از همین امروز با عزم جدی شروع کنند.



*** حفظ قرآن چه تاثیری بر روش و مَنش افراد در زندگی خواهد داشت؟

حیدری: همانطور که عرض کردم، بنا به فرموده‌ امام صادق (ع): «مَن قَرَا القُرآن و هو شابٌّ مُؤمِنٌ ، اختَلَطَ القُرآنُ بلَحمِهِ و دَمِهِ؛ هر جوان مؤمنی که قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خون او در می‌آمیزد.» این مساله، سبب می‌شود که انسان در زندگی خود، تابع قرآن و دستورات قرآن کریم باشد و راهِ راست و درست زندگی را به خوبی یاد بگیرد و دچار اشتباه نشود و اگر هم خطایی از وی سر زد به سرعت از خداوند کریم طلب مغفرت کند.

رفیقِ بد، ما را به درد عظیم تنهایی دچار می‌کند!

*** یکی از اهداف فرد مومن و متّقی برای رسیدن به حیات طیبه، عمل به دستورات خداوند است. حفظ قرآن تا چه میزان تسهیل‌کننده این هدف است؟

حیدری: حفظ قرآن کریم بسیار در این امر موثر است امّا گاهی افراد در حالی‌که در این مسیر نورانی قرار دارند، امّا امکان خارج شدن از این مسیر نیز برایشان وجود دارد که از مهم‌ترین دلایل آن می‌تواند محیط باشد. انسان باید با افرادی در ارتباط باشد که او را از این مسیر خارج نکنند تا مورد وسوسه‌های شیطان قرار نگیرد. در این مورد حدیث‌های مختلفی وجود دارد از جمله‌ آن حدیثی از نبی اکرم (ص) است که می‌فرمایند: «أوحَشُ الوَحشَةِ قَرینُ السَّوءِ؛ وحشتناک‌ترین وحشت‌ها، رفیقِ بد است.»

رفیق بد، ما را به درد عظیم تنهایی دچار می‌کند؛ یعنی ما را از آغوش آسمان جدا می‌کند. دوست بد، انسان را از میان کانون گرم خانواده‌ی آسمانی‌اش، خارج می‌کند؛ و این بزرگترین تنهایی‌ها در عالم است. محال است کسی در کنار همنشینان بد، قادر به همراهی با اهل آسمان باشد.

*** آیا طرح تربیت حافظان قرآن کریم در کنار پیشرفت کمّی، توانسته روحیه و فضای حاکم بر کشور را به سمت حفظ قرآن کریم سوق بدهد؟

حیدری: تا حدودی بله؛ ولی مسولان و متولیان فرهنگی کشور باید تلاش بیشتری نسبت به این موضوع انجام دهند، امروزه آنگونه که شایسته قرآن کریم است به این آیات نورانی توجه نمی‌شود و این موضوع نیازمند فعالیت بیشتر و تخصیص دادن هزینه‌های بیشتری در این عرصه است.

انتهای پیام/

R1444/P1439/S4,37/CT2 واژه های کاربردی مرتبط قرآن کریم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قرآن کریم قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۱۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد

حسینعلی رضا زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر طرح «زندگی با آیه‌ها» را فرصتی برای ترویج و تبیین آموزه‌های قرآن کریم در جامعه دانست و اظهار کرد: این طرح با هدف تبیین ۳۰ آیه زندگی‌ساز قرآن کریم با هدف ایجاد یک حرکت ملی با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و رسمی آغاز شد.

رییس اداره تبلیغات اسلامی آستارا افزود: این طرح همزمان با سراسر کشور در شهرستان آستارا نیز پیگیری شد و به حول و قوه الهی با اهتمام همه آحاد مردم و مجموعه ها و نهادها در ۴ مرحله رقم خورد.

وی ادامه داد: در مرحله دوم این طرح در ماه مبارک رمضان اقدامات خوبی انجام شد و از ظرفیت صداوسیما، فضای مجازی، شبکه مبلغان به ویژه جلسات جزء خوانی قرآن کریم برای به سمع و نظر رساندن قرآن به مردم استفاده شد بطوریکه که حدود ۵۰۰۰ نفر از جمعیت شهرستان آستارا پای درس قرآن نشستند.

حجت الاسلام رضا زاده با اشاره به اجرای مرحله سوم طرح مسطورا در شهرستان آستارا گفت: مرحله سوم با برگزاری آزمون نهایی طرح مسطورا پس از اعلام عمومی در سطح شهرستان در مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) این شهرستان برگزار شد.

وی افزود: این آزمون با حضور ۵۰۰ نفر از اقشار مختلف مردم شامل دانش آموزان، روحانیون، کارمندان، بازاریان، معلمان و… با هدف یادآوری آیات فوق و تجلیل از برترین شرکت کنندگان در طرح فوق برگزار شد که پس از اعلام نتایج با هدایای نفیس از آنها قدردانی خواهد شد.

رییس اداره تبلیغات اسلامی آستارا با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ نفر نیز در مسابقات سراسری این طرح شرکت کردند، افزود: حدود ۱۰۰۰ نفر در شهرستان حافظ این ۳۰ آیه بودند.

وی از اجرای مرحله چهارم این مرحله در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مرحله چهارم این طرح با هدف آشنایی بیشتر کنشگران قرآنی با بحث آموزه های قرآن برای زندگی است که با ایجاد نظام اندیشه‌ای و فکری و کنشگری در زمینه تعلیم کتاب براساس کتاب طرح کلی و عمل به قرآن با برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین و آفلاین برگزار می شود.

حجت‌الاسلام رضازاده گفتمان سازی قرآنی و تبدیل مفاهیم منتخب قرآن کریم به باورها، اندیشه‌ها و رفتارهای عملی بین همه اقشار مردم را از نتایج اجرای طرح زندگی با آیه‌ها در شهرستان آستارا دانست و گفت: قطعاً این طرح می تواند زمینه‌ساز ایجاد جامعه قرآنی در کشور باشد.

کد خبر 6092510

دیگر خبرها

  • (تصاویر) نخستین نمایشگاه قرآن کریم حکومت طالبان
  • برگزاری آزمون کسب مدرک تخصصی ۱۵۴ حافظ قرآن در بوشهر
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • اعلام حوزه‌های آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل