Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:49:38 GMT

دختران اوتیسم مدرسه ندارند

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۴۰۰۹

دختران اوتیسم مدرسه ندارند

تهران- ایرنا- سرپرست آموزش، پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران گفت: در شهر تهران پنج مدرسه پسرانه برای مبتلایان به بیماری اوتیسم وجود دارد اما با وجود اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی تهران قول داده بود اولین مدرسه دخترانه اوتیسم امسال فعالیت خود را آغاز کند اما دختران اوتیسم هنوز از داشتن مدرسه محروم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدمحمدعلی میری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مدارس پسرانه اوتیسم تهران به صورت تخصصی فقط برای مبتلایان به این اختلال فعالیت می کنند. در خصوص راه اندازی اولین مدرسه دخترانه اوتیسم نیز قرار بود این مدرسه تا شهریور ماه در شهر تهران فعالیت خود را آغاز کند اما تاکنون گزارشی از افتتاح این مدرسه به انجمن اوتیسم ایران نرسیده است.
وی ادامه داد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کل کشور در حال برنامه ریزی برای راه اندازی مدارس اوتیسم دخترانه است. البته اینکه مدارس اوتیسم برای پسران فعالیت می کند طبیعی است چراکه شیوع اختلال اوتیسم در پسران نسبت به دختران چهار به یک است.
«اوتیسم» یک اختلال عصب رشدی است که در سنین کمتر از سه سال بروز می کند و دارای دو شاخص نقص در ارتباط و تعامل اجتماعی همراه با رفتارهای کلیشه ای و محدود بودن خزانه رفتاری، حرکتی و کلامی است.
طبق آخرین آمار اعلام شده از هر 65 تولد در دنیا، یک کودک و در ایران از هر 150 تولد یک کودک دارای اختلال طیف اوتیسم است.

* آشنا نبودن با بیماری اوتیسم مانع تحصیل مبتلایان در مدارس عادی
سرپرست آموزش، پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران اظهار داشت: بیماری اوتیسم طیف های مختلفی دارد و شماری از مبتلایان به اوتیسم می توانند در مدارس عادی تحصیل کنند که حق تحصیل آنان در مدارس عادی طبق مصوبه مجلس، قوانین آموزش فراگیر بین المللی و حقوق شهروندی، پذیرفته شده است اما خانواده دانش آموزان دیگر به دلیل آشنا نبودن با این بیماری این مساله را نمی پذیرند.
میری افزود: معمولا والدین سایر دانش آموزان به مدیران مدارس یا آموزش و پرورش شکایت می کنند که چرا دانش آموزان مبتلا به طیف های مختلف اوتیسم در مدارس عادی تحصیل می کنند و خواستار جداشدن آنان از سایر دانش آموزان هستند.
وی تاکید کرد: با اینکه قوانین برای تحصیل دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در کشور وجود دارد اما تابوهای فرهنگی اجازه ورود دانش آموزان مبتلا به اوتیسم را به مدارس عادی نمی دهد؛ این درحالی است که بسیاری از دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در مدارس عادی تحصیل خود را به پایان رسانده اند یا اینکه در حال تحصیل هستند.

* مشکلات اقتصادی خانواده های دارای کودک مبتلا به اوتیسم
سرپرست آموزش، پژوهش و توانبخشی انجمن اوتیسم ایران گفت: شرایط اقتصادی روی همه خانواده ها تاثیرگذار است و خانواده های دارای کودک اوتیسم نیز از این امر مستثنی نیستند، این خانواده ها به ویژه با مشکل تامین پوشک برای کودکان مبتلا به اوتیسم روبرو هستند.
میری افزود: شماری از کودکان مبتلا به اوتیسم حتی بعد از سن پنج سالگی کنترل ادرار و مدفوع ندارند و نیاز به پوشک دارند.
وی تصریح کرد: همچنین هرچند تاکنون افزایش قیمت داروها به صورت رسمی اعلام نشده است اما طبق گزارش رسیده به انجمن اوتیسم ایران، خانواده ها در تامین داروهای ریسپریدون (Risperidone) و ریتالین با مشکل مواجه بوده و با افزایش قیمت روبرو هستند.
میری اضافه کرد: مشکلات بیمه ای هنوز برای تامین داروهای طیف اوتیسم وجود دارد و هرچند ردیف بودجه برای آن درنظرگرفته شده اما اختصاص آن هنوز اتفاق نیفتاده است.
اجتمام*9185*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي انجمن اوتيسم مدارس عادي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور